Ангел хранител?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот night_girl » 09 Ное 2005, 19:52

Според вас съществуват ли ангели,който по някакъв начин ни пазят от лоши неща?Ходих на няколко пъти при различни жени,който ми гледаха и всичките казаха че нещо ме пази от нещастия.Въпроса ми е това нещо може ли да е някой починал роднина или е някакъв ангел?Направо по тея теми съм много зле :oops: ама то любопитството е майка на знанието.МОЛЯ ВИ напишете ми какво знаете за тези ангели.Всеки човек ли има такъв? icon_angel
Аватар
night_girl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Druida » 09 Ное 2005, 20:52

Ето част от обещания материал:

А Н Г Е Л И Т Е
Тяхната сфера е очертана от орбитата на Луната.Наричат ги още Посланици,Синове на живота.Те са ДУ ХОВЕТЕ НА ПОЛУМРАКА.на светлина-сянка;те са един полумрак за чистия живот на духа,но за човека те са хората на божествения ден.
Когато започва развитието на човека,те са последните родени между съществуващите вече Йерархии.Ето защо те предшествуват непосредствено човека в неговия път към божествеността.
Върху стария Сатурн те имат още само едно тъпо съзнание,подобно на съня без съновидения.Въпреки че е тъпо,това съзнание все пак съществува;то е вдъхнато на Ангелите от Херувимите.Този дар на Херувими те събужда в тях един вид несъзнателно разбиране,един вид космическа мисъл,която се излъчва от тях като една вълна от звучност,изпълваща небесното пространство и прониквайки със своите вълни особено зародишите на бъдещия човек.
Върху старото Слънце тяхното съзнание се прояснява и се изпълва с образи подобни на тези на сънищата, също благодарение на жертвата на Херувимите; тези последните виждат всичко,което се разгръща сред слънчевото развитие.Но те се отказват от радостта,която това съзерцание би събудило в тях,за да отправят картините на тази божествена мъдрост към съновидното съзнание на "Синовете на живота".
Върху старата Луна Ангелите достигат своята човешка степен; в тях се събужда себечувството,себесъзна нието.Съзнанието не е запалвано вече в тях чрез действието на Херувимите,както през миналите степени. Чрез собствена деятелност те изработват в мисли това, което приемат отвън и отвътре.Средството,с което си служат за целта,им е предложено от физическите тела на лунния човек.Особено сетивните органи,кои то са били заложени още на стария Сатурн в бъдещия зародиш на човешкото същество,им служат като огледала,за да добият съзнание за своите представи.Човекът не може още да използува тези сетива,за да възприема външната среда.Но те служат на Ангелите,както възприемат чрез тях.И образите,които огле далото на човешките сетива събужда в тях,им доставя съзнанието за собствения Аз,себесъзнанието.А чрез това сетивата на човека се обработват и изтънчват на свой ред.
Върху Земята Ангелите развиват съзнанието,което Духовната наука нарича ИМАГИНАЦИЯ /образно астра лно виждане - бележка на преводача/;това съзнание се ражда чрез преобразуването на астралната природа в Духовно-Себе.Както на Луната физическото тяло на човека им служи да добият себесъзнанието,на Земя та те използуват етерното тяло на човека,за да изработят своето имагинативно съзнание.ТОВА ИЗРАБОТ ВАНЕ ИЗПЪЛВА ЕТЕРНОТО ТЯЛО НА ЧОВЕКА С МИСЪЛТА НА АНГЕЛА И ДАВА НА ЧОВЕКА ОСНОВАТА ЗА НЕГОВОТО СОБСТВЕНО МИСЛЕНЕ."Чрез тази дейност на Ангела в етерното тяло,космическата Инте лигентност се въплътява в човешкия род." /Р.Щайнер/,
Етерната среда съставлява за Ангела най-голямата гъстота на материята,към която той може да се присъе дини;той може да се въплъти само в това,което се намира в непрестанна промяна.Що се отнася за по-висшите принципи на неговото същество,те остават извън всяка по-гъста материя,каквато и да е тя.Волята и мислите на Ангелите се регулират от йерархиите и особено от слънчевите Същества.На тях им е невъз можно да имат една мисъл,която да не отразява космическия ред.
Носител на тази Мъдрост,Ангелът не може да се въплъти в един човек,но той може да го вдъхнови.Той стои непосредствено зад него.За да види човек Ангела,той трябва духом "да се обърне",т.е.да се отвърне от земната линия,която ни е наложена от рождение и по която вървим до смъртта,привлечени от скъпоцен ните камъчета,които блестят по пътя и които са придобивките на личното съзнание.Но Ангелът е този,ко йто ни е насочил по този път и който ни позволява да свържем помежду им тези скъпоценни камъни.Той доставя връзката на огърлицата,защото той е паметта,която надминава този живот;ние срещаме тези камъ ни по пътя,по който той сам ни подтиква да вървим;защото той ръководи нашата лична съдба от едно въплъщение в друго.Той ни люпи и ни покрива с крилото на Спомена,който изработва в нашето етерно тяло.Да го открием там това значи да намерим едновременно смисъла на нашата съдба.Ангелът действува проявявайки особено родство с нашия химически етер;от там той се движи в комбинациите и асоциациите на нашите нервни впечатления,на нашите мисли;от там той се вдъхновява.Ангелът чувствува нашия хими зъм като една музика.Поради това той живее по избор в етерния елемент на музиката.
Последна промяна Druida на 13 Ное 2005, 16:19, променена общо 1 път
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EXARP » 09 Ное 2005, 21:04

Естествено че ги има, даже може да усъществиш контакт с тях по една или друга причина. Например моя ангел хранител и духовен водач е Михаел, но за всеки различно естествено
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus_NA » 09 Ное 2005, 21:23

Ти как разбра че е той?
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 10 Ное 2005, 07:53

Той сам ми го каза, даже го доказа(така поисках аз за да съм сигурен)
Не мисля че е нужно да ти казвам как....
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 10 Ное 2005, 08:13

Q daite adresa na moq 4e da hodq da go vidq ko prai 6tot naposledak dosta si e zanemaril rabotata i sam mu bqsna....6te go uvolnq:P tova razbira se v kraga na 6egata kak moga da go vidq toq angel da go invokiram i o6te ne6to az ne sma krastena ne e zadaljitelno nali...vse pak ot rajdaneto si imam pazitel?
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 10 Ное 2005, 08:49

Ми то и аз не съм кръстен пък и не се чувствам много християнин. С моя ангел се свързах посредством много медитация(мнооогоооо) или по скоро той се свърза с мен първо :roll: .
Не знам ти как...
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 10 Ное 2005, 08:53

lol meditaciq..mmm...tva ne go moga:(
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 10 Ное 2005, 14:28

EXARP написа:Ми то и аз не съм кръстен пък и не се чувствам много християнин. С моя ангел се свързах посредством много медитация(мнооогоооо) или по скоро той се свърза с мен първо :roll: .
Не знам ти как...

Абе да беее как не! И си вярваш?!?!?!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus_NA » 10 Ное 2005, 14:36

Възможно е бе пойзън... може наистина да му говори нещо.
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 10 Ное 2005, 15:07

Tази статия може да внесе малко светлина по въпроса ( за тези, които не са я чели, де :wink: )
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 11 Ное 2005, 11:19

Вижте, познавам хора, които наистина са влизали в контакт са ангелите си пазители. Такаче скптицизма- другаде.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Bloody Alibis » 11 Ное 2005, 17:17

И аз искам да си поговоря с янкиой...ангел или някакво същество дето може да помага ама...като нз как:( тва инвокациите сигурно става след години работа:( дали няма някакви бързи методи:/
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот J\yHu4ka » 11 Ное 2005, 20:03

Аз лично още не съм се свързвала с ангели , но пък съм на същото мнение като EXARP - мисля че с медитация става , но когато самия ангел реши че си готов за да ти се "представи".. icon_angel
ъм.. Въпросче - ангел хранител и духовен водач не винаги е едно и също ? Каква е разликата ако има такава ?
Аватар
J\yHu4ka
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 13 Ное 2005, 14:36

Разликата:
Ангелът хранител е съществото(и по принцип ангел), което е отговорно за теб. Не за развитието ти, а за това как се справяш в живота. За твоята защита и за един куп подобни неща, за каито на моменти не си даваш сметка.
Духовният водач е този, който отговаря за духовното ти развити е. Учи те, показва ти грешките... и т.н.

А що се отнася до енвокацията на същества- има една книга на един човек, чието име винаги забравям(май беше нещо гръцко), която се казва "Призоваване на духове". Вътре има много повече от имена и ритуали за призоваване на духове и ще потготви всеки доста добре за целта. Намерете си я.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Bloody Alibis » 13 Ное 2005, 15:46

Da da...Konstantinos 4uvaal sam za nego i za knigata:P nakarq 6te se razhodq do Slaveikov da q vzema:P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 13 Ное 2005, 17:38

Да, така се казваше.
Намерете си я, ако се интересувате от това.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus_NA » 13 Ное 2005, 21:23

Мани мани... току виж всички започнем да си говорим с по нещо... :) Но книжката си е добра, разбира се ако имаш подходящата подготовка. Е, аз още не мога да си говоря с тези духове, защото я нямам... но това си е друга тема.
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 14 Ное 2005, 06:24

Както казах- в книжката си пише как да се подготвиш.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Bloody Alibis » 14 Ное 2005, 06:31

Браво на тая книжка само да не ми изисква разните и там гонгове...(в една тема за инвокация пишеше нещо за гонг),че ще има да си дочакам :P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор