Уика- символи

Вещери, вещици, уикани, друиди и всичко, което може да се свърже с практиката на вещерите.

Модератор: Arhimikus

Мнениеот Lustre4108 » 23 Яну 2015, 19:28

Изображение

Изображение

Най-типичният символ за Уика , но всъщност взаимстван от церемониалната магия , която на своя страна го взаимства от масонството , а то от древността.Този символ е използван още от последователите на Питагор.Както знаем , презентира петте елемента(Огън ,Въздух , Вода , Земя и Дух).Когато пентаграмата сочи с върха нагоре , това означава изкачването на Човека към Божественото.Тази идея е залегнала и в картината на Леонардо Да Винчи "Витрувианския човек" ,който олицетворява човешкото съвършенство.

Когато пентаграмата е обърната , се свързва със "силите на злото" по крайно неправилен начин.И причината за това е Елифас Леви , от когото тази идея е тръгнала.Обърнатата пентаграма е била използвана от доста отдавна от масоните и символизира обратния процес - слизането на Бога в Човека , означава скрития дух вътре в материята.Обърнатият пентакъл се рисува обикновено с глава на козел и символизира Бафомет.

В Уика традицията, оглавена от Александър Сандерс , обърнатата пентаграма съответствува на втората степен на посвещение в Уика.Тя символизира етапа , през който посветеният трябва да обърне внимание на физическия план , да даде сила на елементите , които ще се грижат да развият посятото семенце на бъдещото духовно развитие.

Изображение

Тройната Луна -типичен уика символ , който изобразява трите фази на Луната(нарастваща , пълна и намаляваща) и от там трите лица на Богинята - Майка : дева , майка , старица.

Изображение

Това е символа на Рогатия Бог - пълна луна със легнал сърп отгоре , който да прилича на "Рога". Това е мъжката луна(не сте забравили ,че ненавсякъде Луната е женски символ , при германците и египтяните , лунната енергия е мъжка; при скандинавци и германци дори думата Луна е от мъжки род , покровителствувана е от Мани ,а при египтяните - от Тот).

Изображение

Колелото на Годината - изобразява осемте главни празника в Уика , които са свързани с циклите на Слънцето.Те са Самхейн / Хелоуин (31ви октомври) , Юл(Зимно слънцестоене) , Имолк/Свещница(в началото на февруари) , Остара/Първа Пролет (Пролетно равноденствие) , Белтейн /Валпургиева нощ((1ви Май) , Лита /Лятно слънцестоене , Лунасад (1ви август), Мабон(есенно равноденствие). Тези празници са с древен произход , основно келтски и нордически ,дори и имената им са такива. Впоследствие биват възприети от традицията на розенкройцерите.

Изображение

Равнораменен кръст.Символизира равновесието и балансът , няма нищо общо с християнския кръст. Обикновено влизащите в магическия кръг или новопосветеният има нарисувана със специално освещаващо масло пентаграма на челото си , но кръстът се слага върху китките и нозете на Първожреца и Първожрицата.

Изображение

Вещерски руни.Освен тях , се използват Огамите , Футарк и Тиванските руни.Дорйн Валиенте казва ,че служат за манифестиране на желаното .Изписва се със тези руни какво искаш да стане , зареждаш го ,а след това го слагаш в някое старо чекмедже или на място ,където ще си стои необезпокоявано и общо взето забравено.Твърди се ,че с тези руни вещиците са писали своите заклинания в магическите книги ,така че да не се разберат от другите и да останат скрити.

Изображение

Както разбрахме ,това е древен символ от неолитния период ,открит в скални рисунки.Използван от нордици , келти и вещици.Във вещерството символизира Богинята и пътя на живота.Но като цяло , неговото значение не е разгадано.

Изображение

Триъгълник - символизира трите лица на Богинята , колелото на живота (раждане , смърт , ново раждане) и т.н. Символът е неразрушим във същността си и е символ на мощта.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Cath » 26 Апр 2016, 09:01

Само да добавя, че не е нужно да ходимм чак в Египет, за да намерим мъжкото проявление на луната. Тук в България традиционно говорим за "Месеца", който си е "мъж". :)

И "вещерската азбука" е тивански шрифт. Появява се през 16 в.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 676
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София


Назад към Вещерство - Уика - Паганизъм

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта