Магически символи от Египет

Вещери, вещици, уикани, друиди и всичко, което може да се свърже с практиката на вещерите.

Модератор: Arhimikus

Мнениеот Lustre4108 » 23 Яну 2015, 19:57

Изображение

Изображение

АКХЕТ - това е символ на слънцето , едновременно на изгрева и залеза , символизира хоризонта.И изгрева и залеза се пазят от Акер , богът -лъв. Символът е свързан още с Хорус на Хоризонта , поне така в новото кралство са го асоциирали.Изображение

АМЕНТА - този символ е свързан с подземния свят , чийто управител е Тот , "господарят на Залите на Амента" , "онзи , който владее нощта".
Изображение

АНКХ - египетският "Свети граал". Символ на вечния живот , на Божественото. Известно е ,че символизира менструалната кръв на Изида (поради което Светия Граал в християнството ,чашата , която е пълна с кръвта на Христос ,е еквивалент на Анкха и взаимстван от там).По-късно Анкхът става терафим на магията. Правил се е от гръдна кост на бик. Днес някои уикани използват анкх от розов кварц , който потапят в розова вода и използват заклинание от Книгата на Мъртвите , което служи за зареждане на талисман : "Кръвта на Изида , могъществото на Изида , думите на Силата на Изида ще имат мощта да ме закрилят.Те ще отклонят от мен всяко зло , направено срещу мен."Някои днес го правят и от злато , алтернативен метод е да се направи от червен камък(рубин , карнеол ,гранат , кристал ) .Изображение

АТЕФ - короната Атеф е била използвана в Горен Египет ,символизирала е същата на Озирис.Изображение

ДЖЕТ стълб. Всъщност това е гръбначния стълб на човек. Символизира стабилност и твърдост(е , не на всички хора гръбнака е твърд , но...).Също така е символ на Птах и Озирис.Когато са погребвали цар , са слагали гръбначния му стълб в саркофага там , където е трябвало да бъде ДЖЕТ стълба.Изображение

ПЕРОТО НА МААТ - символ на правосъдието , равновесието и реда.Фараонът бил наместник на МААТ на земята , да създава ред.Когато умира , настъпвал хаос и разруха и само нов фараон можел да оправи нещата. Което е интересно , да си фараон не е въпрос на кръвна линия или наследство , а на духовно , мистично посвещение. В Египет е съществувало такова посвещение за царе и фараони , интересното е ,че днес на алхимията , на магията и масонството им е залепен етикета "Царското изкуство". Самият Сети Втори е казвал ,че да си фараон не значи просто да управляваш , а да можеш да общуваш с отвъдното.Дали днес може да се възстанови този царски ритуал , царски обред? Перото на Маат символизира също и съда на Маат и Тот , които съдят душите на онези , които преминават в отвъдното.Ако перото на Маат се окаже по-леко от сърцето на човека , неговата Ба била изяждана от едно чудовище , ако ли не , той плувал вовеки в Ладията на Ра.Но...този съд не застигал Царя/Фараона никога.Изображение

Систрум - символ/инструмент на Хатор. Това е музикален инструмент , издаващ звуци , които привличат вниманието на Боговете.

Изображение

ОКОТО НА ХОР .Има ляво и дясно Око на Хор , едното е слънцето , другото е луната. Едното е защитно , другото е проектиращо. Но когато става дума за Всевиждащото Око , се разбира това око , което е останало на Хор след битката със Сет.Сет ослепява Хор и от тогава Хор има прозвището Слепят , а Хор от своя страна ранява Сет в слабините и Сет става Скопеният. И двете прилагателни са били имена на нордическият Один , който много прилича като образ и архетип на двамата египетски(и други също) Богове.В чисто магически план , смятало се е ,че без Окото на Хор да се активира вътре в самия човек , съзнанието му е обречено на загиване.

Изображение

ТИЕТ - не се знае много за този символ , свързан е с Изида и той се припокрива с Анкх.Също изобразяван от червен камък.

Изображение

УРЕУС - змията , която краси короната на фараоните.Тя е "беснеещото око на Ра" , символ е на много от Египетските богове символ е и на слънцето.

Изображение

УАС - символ на властта и господството.Боговете са го носили като символ на тяхното могъщество.В един определен момент и царете , дори и известна част от аристокрацията.

Изображение

Крилатият диск.Символ на Хорус Бехудети , форма , която Хор приема , когато се бие със Сет.Тот , с помощта на своята магия превръща Хор във крилат диск.И когато той разперва криле , Богините Некхбет и Уазет се присъединяват във формата на Уреус към него.
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16

Мнениеот Cath » 10 Мар 2015, 20:08

От къде е информацията? :roll:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 676
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Lustre4108 » 20 Мар 2015, 11:35

Cath написа:От къде е информацията? :roll:


Компилация, но съм използвал доста от нещата от този сайт
Аватар
Lustre4108
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 170
Регистриран на: 08 Ное 2014, 18:16


Назад към Вещерство - Уика - Паганизъм

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта