Зърно

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Назад към Поезия и Арт

Мнениеот Arhimikus » 06 Ное 2006, 21:26

[align=center]Зърно[/align]

[align=center]Зърно в земята съм, стоя си,
И чакам пролетния дъжд,
За да покълна и поема пътя вечен,
Разстлан ми от соларните лъчи.

От Майка ми аз черпя сили,
Природата е първият ми дом.
Но на духа осланям свойте мисли,
И препускам през живота с неговия тон.

От зърно превърнах се във цвете,
Нежно и ухайно тъй както пролетта.
За да видя и целуна аз Баща си,
За да преоткрия пак света.

И мина време … аз пораснах,
Втвърди се моето стебло,
През лятото горещо се усмихнах,
Заживях сред другите цветя.

Настъпи време за раздяла,
Цветчетата ми капеха и гаснех аз.
Но знаех, че не ще умра в забрава,
Откак духа ми се всели в едно зърно.[/align]
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот galina_dim » 07 Ное 2006, 13:04

Аз съм фен на редчето "втвърди се моето стебло". icon_eusa_dance
Но напълно сериозно и безмайтапно, Архи, ми хареса. И то много. По ред причини. Едната е, че е издържано, другата е - няма и помен от душевнопомийна депресия или несподелена любов.
Иначе като те видях и тебе в "пУезия и арт", първата ми мисъл беше - "И ти ли, Бруте..."
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 07 Ное 2006, 16:39

Има толкова приятна символика...напомня ми детството... мен май всичко ми напомня детството....

Сега хиляди мнения от типа:
"оле страхотно е!!!"
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот AMON RA » 07 Ное 2006, 21:15

интересно.
ГАЛИНА когато преживееш несподелената любов и попадниш в душевнопомийна депресия ще ми е много интересно какво ли ще напишеш.
Не че ти го желая ,но наистина ще ми е любопитно.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 07 Ное 2006, 21:24

Аз пък си мисля, че Галината ще се справи
с душевнопомийните си депресии
без да товари с това другите...
Има много здраво чувство за
хумор и залагам 93/7 определено на
нея срещу депресията .

Иначе
Mell

Мнениеот galina_dim » 08 Ное 2006, 14:06

Само така лекичко Галината (Мел, това обръщение рулира) да успокои разбунените духове като вметне, че не просто е писала душевнопомийни и несподеленолюбовни неща, ми направо, диването му с диване ги е издала в книга.

Амон, мисля, че всеки човек минава през тази фаза и, Богове, няма човек, на който да са му все споделени любовите или пък да не изпада в депресии. Разликата е, че аз бях в този период във възрастта между 12 и 17. И с това се приключи. Останалото е въпрос на здрави топ...оли и повечко финес :)

Архи, пак да си кажа аз - колкото повече го чета, толкова повече му се радвам. Това май е едно от най-най, които съм ти чела :)
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Ное 2006, 20:06

ГАЛИНА, без да изпадаме в конфликт бих ти казал че и на 100 год. да станеш пак ще изпаднеш в депресия.
Това че последните 4 годинки не ти сее случвало не означава че неможе да ти се случи ( не че ти го желая ).
А колкото до начините за избягването му всеки си има свои арсенал от номерца, кои със здрави топ...оли (това не го схванах какво е признавам) и финес,кой по свой различен начин.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 08 Ное 2006, 20:13

Ооо, не ме разбирай погрешно, не твърдя, че не съм изпадала в депресии. Въпросът е в това как ги изразявам и дали ги иразявам. Естествено, че всеки си решава проблемите самосиндикално, никога не съм твърдява противното, ако си останал с погрешни впечатления - да се изясня :).

За здравите топ...оли не е нужно да разбираш, може би си прекалено чувствителна натура за този тип изрази, ще вземеш да изпаднеш в състояние и после ще ми тежиш на съвестта :)

И още нещо - не изпадаме в конфликт. Умните хора никога не изпадат в конфликт. От време на време изпадат и в кладенци, но все се намира по някой заек с бели ръкавици, който бърза за някъде и закъснява. :wink: И това не е нужно да го разбираш, не се чувствай зле, ако не си.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Ное 2006, 20:44

Благодаря ти за откровенноста, не се чувствам зле ,напротив развесели ме и то доста. Може и наистина да съм чувствителна натура (това няма как да го разбереш)но поддържай съвестта си чиста (няма да припадна или да изпадна в състояние :) )
А колкото до заяка ,не се и мъча да го разбирам . Просто ми хареса.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 10 Дек 2006, 06:28

О, Архи, талантливецо icon_blowkiss Как си го скалъпил само, много е хубаво. :mrgreen:
Само че аз не успях да съзра депресията. Сигурно съм нещо деформиран, повреден. Другия вариант е, при раждането ми да са отрязали тази част от мозъка ми, която е била предназначена за депресията. :wink: Или целия :mrgreen: Капризен съм много за поезия специално, обаче ти ме задоволи.
Хубаво е, описва кръговрата на живота, преходността на всичко в природата, в което има частица от Великия Дух.
Браво момче, талантлив си. icon_eusa_clap
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 13 Дек 2006, 12:21

То няма депресия, Сангв.
Затова и на мене толкова ми харесва :) Не само заради това, де, но е една от основните причини. Депресията в темата засяга главно мойта светла личност. Защо - не знам... както е казал поетът :)
Последна промяна galina_dim на 04 Яну 2007, 21:40, променена общо 2 пъти
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 13 Дек 2006, 14:42

Правилно ли разбрах или на твоята светла личност депресиращата литература не се нрави? Това се среща обикновено при хора, на които им влияе депресиращо. И въпреки, че съществуват и мазохисти, то според мен, меланхоличните депресарски строфи са за хора, които ги оценяват и намират красотата в тях, а не за тези, които се самоубиват малко след прочита. Всъщност то и за филми се отнася и за музика и за всичко, което виждаме и чуваме.
Нека всички се съгласим, че един потенциален самоубиец би видял депресия и в Пинко Розовата Пантера...
А това, дето е казал ...поетът, важи за съжаление, за много...много голяма част от бродещите по Майката Земя, двукраки олицетворения на нищетата и безхаберието... Безхаберие към себе си и съответно към всичко останало.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Назад към Поезия и Арт

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор