Хора... купете си чадъри преди да пишкате

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Назад към Поезия и Арт

Мнениеот ilusia » 04 Сеп 2006, 14:40

Защо хората винаги хулят светът в който живеят ?
ДО толкова техниката и електрониката е заела възлево място в живота ни , че ние се чувстваме Богове. Създали свой правила на живота и всичко което по някакъв начин ни изважда от хармоничното равновесие на нашата мини вселена е лошо и не редно ?
Кой казва кое е лошо ? Сами го определеяме за себе си. Когато ни боли , когато сме тъжни.. когато ни е криво казваме , че това е лошо. Че света е шибан , заради всичките мизерии и убииства. Заради цялата сган в него.
Но дали поне за секунда , за две през акъла ни е минала мисълта , че на света именно това му е предназначението ?
След всяка болка идва нещо ново. Нова болка или нова радост но всяко ново нещо ни учи на нещо друго.
Не зная , може да съм луда ... или недоразвитомалоумна но все си мисля , че света като свят има някаква цел и умисъл а не е творение на болен мозък , решил в неделя да си почива. И ако той , великият , творецът...е създал нещо такова или трябва да е грешка след като е толкова не съвършенн или той е идеален сам по себе си за целта за която е създаден. А именно да ни нашока в репите и кухиуте канчета , че не ние въртим вселената а тя нас.
Че всичко онова , което става и остава зад нас , всичко което идва и си отива и ще пребъде е просто страница от буквара на първолак. В рай не вярвам и като цяло аз за Бог ( боговете) си имам свое разбиране ( за което половината ще ме заклемят ) но... нека гледаме малко по-отгоре . Не от точката на послушните агънца , който са свикнали на готово да използват клишета и мъдри мисли . Айде да помислим като нещо което може би ... евентуално може да мисли само.
Ако всеки човек се ражда с определена мися и цел в живота , то за да достигне до определено ниво на интелекта и евюлиоционно ниво , то може би трябва да мине през всичко това тук на тази земя .
Ами ако раят е просто друга форма на живот някъде из необятната вселена. И ако всичките приказки за красота , рози и мирис на гугутки са вярни... но нали трябва да заслужиш с нещо онова което ще станеш.
Та мисълта ми бе , че непрекъснато пикаеме срещу вятъта а после ревем , че смърдим.
Хора... купете си чадъри преди да пишкате
Последна промяна ilusia на 04 Сеп 2006, 14:46, променена общо 1 път
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 04 Сеп 2006, 14:42

icon_flowerface
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 04 Сеп 2006, 14:58

Мила, подсети ме за един мой лаф... дано никой не ми се обиди.
"Ако боговете са ни създали по свой образ и подобие, то те са също толкова несъвършенни, колкото сме и ние."
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Назад към Поезия и Арт

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор