Кармична астрология:Връзките

Още от най-древни времена Магията и Астрологията са вървели ръка за ръка... Астрологическа карта, Фази на Луната, Зодиак, Асцендент, Планети, Звезди, Хороскопи... - тук ще бъде мястото за всичко това!

Модератор: Lunohod

Мнениеот Lunohod » 15 Май 2008, 15:41

Кармичните връзки
или "сродни души"

В астрологията на отношенията има някои индикатори, които се свързват с усещането за намиране на така наречената "сродна душа", или усещането за предупределеност, съдбовност на връзката.
Основно значение имат:
1. Венера
2. Сатурн
3. Плутон
4. Хирон
5. Лунните възли
6. Вертекс
7. 4-ти дом (IC)
8. 5-ти дом
9. Асцендент/Десцендент, 1-ви и 7-ми дом

1.Венера

Ключовите определения за разбирането на енергията на Венера са:
Любов, чувства, хармония, връзка, способността да даваме и взимаме, желанието за единство, чувството на удоволствие, красотата, естетичните възприятия, изкуството, таланта, добрия вкус, суетността, изкушенията, какво ценим, парите и как ги печелим. Венера е женски принцип в рожденните карти.

2. Сатурн

В традиционната астрология Сатурн е възприеман като зловредна планета, представяща страховете ни. Сатурн се свързва с икономичност, дисциплина, строгост, студенина. Транзитите на Сатурн обикновено предизвикват чувството на ограниченост в живота ни. От него се очакват влошаване и упорита работа. Транзитите му се свързват и с решенията за приключване на нещо. В позитивните си страни, той е самодисциплина, отговорност, поставяне на задачи, специализиране и финансови резултати. Силният Сатурн в рождената карта предразполага към ценене на антики, руини, древни стойности.
Сатурн и знакът козирог са присъщи на 10 ти дом и куспидата му известна като MC (Medium Coeli). Те се свързват с общественото положение и репутация, публичното пространство и работата в социума, резултатите от усилена работа, родителството, традициите.
В кармичната астрология Сатурн играе важна роля. Обикновено дава усещането за попадане под конрол във връзките. Сатурн е и основен индикатор за трайни обвързващи отношения. Представлява чувството на отговорност и ангажимент в областите, в които е активен. Той е усещането за дълг към човек или идея. Понякога се свързва и с разлика във възрастта при връзките. Може да представлява по възрастен човек или родителско чувство.

3. Плутон


Когато попаднем във връзка със съвпад между Венера и Плутон, ние можем да изглеждаме напълно свързани с този човек, почти до вманиаченост. Поради тази мания често ще изглеждаме вързани или подтиснати от интензивността на тази енергия, сякаш това е срещу нашата воля. Често при свързването с този човек на много дълбоко ниво се изгубва нашата независимост и позволяваме да бъдем контролирани или дори поробени в името на любовта.
Възможно е да сте имали лични преживявания от връзка с аспекти на Венера и Плутон. В такъв случай ще знаете от личен опит, защо Линда Гудман я подчертава като връзка със сродна душа. Има много интензивна и дълбока любов между партьорите в такъв тип отношения. Не само Венера е обичаща в случая, а и Плутон, но по различен начин, много по трансформиращ, интензивен и донякъде собственически. Обикновено човекът с Венера е завладян, изкушен, привлечен, консумиран и като вкаменен в същото време. Това е интензивна и страстна среща. Такава връзка е удивително нещо!
Плутон е винаги интензивно трансформиращ. Когато попаднем във връзка, където има Венера в съвпад или силен аспект с Плутон, нашия живот за добро или лошо . . . никога няма да бъде същия.
Някои ключови принципи на Плутон:
Дълбоката трансформация, дълбочините, тъмнината, източника, психичните сили, нашите инстинкти, контролът, безпомощността, зависимостта, интензивността на силата, желанието за далечното достигане и дълбоки промени в същността ни и с другите, лечебни сили, хипнотичност. Също и разрушителни, садистични, страстни, сексуални, окултнатни мании и емоционално оплитане. Това са характерните принципи за Плутон, които го правят отговорен за дълго продължаващи и много необходими промени в нашия живот.

4.Хирон

Хирон е планетоид, открит през 1977. Някои го свързват с кентавъра- ранения лечител. Наричан е още и Мъдрец или Учител.
Често ние сме способни да трансформираме болката или травмата, която сме получили, в урок. Като резултат в тези болезнени уроци, ние сме по - късно способни да използваме това знание за да помогнем или лекуваме други, които са изпитали подобна рана в определена област на живота си.
Не е съвпадение, че имаме склонност да привличаме хора или преживявания, които носят подобни на нашия опит или същите проблеми. Понякога се учим от тях, в други случаи ние сме привлечени да им помогнем, след като сме завършили нашата собствена вътрешна работа.
Хирон е смятан и за "мост" между символизма на и Сатурн и Уран. Старите структури и принципи на нашия живот и нововъведенията на колектива. Поглеждайки към символното му изображение, прилича на малък ключ... Ключ за нужната врата, или ключ към познанието.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Назад към Астрология за Всеки

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта