Кафе?

Тук можете да пишете за всякакъв вид гадания, които не са опоменати в другите раздели на форума.

Модератор: Cath

Назад към Гадателство

Мнениеот Efrosina » 07 Май 2007, 15:58

Защо някой не пусне нещо за гледането на кафе?Например как да тълкуваме фигурките!Ще съм много благодарна на този,който пусне нещо по темата! icon_flowerface
Аватар
Efrosina
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 16
Регистриран на: 30 Мар 2007, 09:40
Местоположение: Sofiq

Мнениеот ilusia » 07 Май 2007, 16:43

Заповядай

http://www.meridian27.com/Mer27/Vol7/f10.htm

Както и това

Има хора, които само като погледнат в утайката от кафето ви, могат да ви кажат дали ще си купите кола, кога ще се ожените и дори ще познаят коя зодия сте. Всъщност гледането на кафе изобщо не е чак толкова трудна работа. Всеки може да се научи да разчита фигурите, стига да има въображение. И желание да се остави на полета на фантазията си и да се позабавлява.
------------------------
Гледането на кафе се практикува от векове, но никой не може да каже със сигурност от кога датира. В Африка и Ориента този метод за надничане в бъдещето е със столетни традиции, по-късно добива популярност и в Европа и Америка. Предполага се, че се гледа на кафе най-малко от 1000 години. Самата практика на пиене на кафе е по-стара и според една от хипотезите води началото си от Етиопия. Оттам арабски търговци я пренесли в Европа, а оттам се разпространила из целия свят.
Странният обичай да се взираш във фигурите на кафейната утайка и да търсиш в тях знаците на съдбата е бил разпространяван вероятно от пътуващите цигани. Мистиците смятат, че всяка чаша пази тайните на оня, който я е изпил. Гледачките на кафе твърдят, че докато отпиваме от ароматната си напитка, проблемите, емоциите, мислите и мечтите ни се отпечатват като символи на дъното на чашата. А какво по-приятно и забавно от това човек да се научи да ги разгадава сам?
Според вещите в занаята трябва да "се гледа" само на турско кафе, защото само така се получава гъста утайка. Кафето трябва да къкри в бакърено джезве в присъствието на човека, на когото ще се гадае. Зърната задължително са ситно смлени, за да се получи хубава утайка. Колкото по-тъмна е на цвят магическата напитка, толкова по-ясни и отчетливи фигури се получават накрая. Кафето се вари със или без захар (по желание) на слаб огън. Така става най-вкусно и ароматно.
Веднага след като се свали от котлона, турското кафе се налива в чашки. Всяка чаша може да се използва за гледане на кафе, но най-подходящи са кръглите от бял порцелан. На Запад има доста хора, които се занимават професионално с тази дейност - срещу съответен "хонорар". Затова обикновено те имат цял специален арсенал за гледане: една или две чашки, нарочно избрани и предназначени за гледане, предпочитани сортове кафе от определени марки.
Каквато и съдинка да изберете, трябва предварително да я измиете и подсушите. Така ритуално я изчиствате от отрицателни въздействия. Психологическият момент не бива да се подценява. Преди да започнете да гледате, трябва да се освободите от напрежението и да не мислите за собствените си проблеми. Трябва да предупредите човека, на когото гледате, да мисли за това, което най-силно го интересува в момента.
Чашката с кафе се поднася с дръжката напред. Специалистите съветват да се хване с двете длани и да се отпива бавно само от едно място. Когато кафето е изпито,

чашата се завърта 3 пъти в посока, обратна на часовниковата,

и се поставя обърната върху чинийка, за да се оттече. Фигурките се образуват и засъхват след около пет минути. След което започва интересната част.
Гледащият на кафе трябва да прояви интуицията си и пусне въображението си да се рее свободно. Сладкодумието е много съществено за гадаенето също.
Гадателите казват, че същността на човека остава в чашата и те трябва само да я разчетат. Всички символи, очертания и фигури в утайката имат значение. Не бива да се подценяват дори малките точици и знаци. В началото обаче започнете с разграничаването на по-големите фигури. Оставете подсъзнанието си да се развихри и да открие образи в утайката.
Според разположението на фигурите в чашата се тълкува кога ще се случат предсказанията или дали вече са се случили.

На дъното е изписано миналото

на човека, средата отразява настоящето, а в горната част на чашата се отпечатват знаците за бъдещето. Колкото по-близо до ръба се намират фигурите, толкова по-скоро ще се случат събитията, които са ни подсказани от утайката. Образите, които се намират близо до дръжката, имат особено значение за човека, на когото се гледа. Смята се, че дръжката е съединителното звено между чашата и този, който я държи. Затова символите в тази част от чашата са ключови и трябва да им се обърне по-голямо внимание. Размерът на фигурите също има значение. Колкото по-големи са образите, толкова по-значими са те за живота на човек.
Специалистите твърдят, че колкото по-малко утайка е останала в чашата, толкова по-добре. Светлата чаша предсказва щастлив живот, малко проблеми и безоблачно бъдеще. И обратно, ако повече кафе се е натрупало по стените, значи, че човекът има неприятности и грижи. Многото пръснати точици показват движение. Ясно очертаните линии - планове за изпълнение на определена цел. Вълнообразните линии говорят за несигурност, а неясните - за препятствия.
Ако кафето се е стекло по външната стена на чашата, чака ви пътуване.

Дългата следа означава дълъг път

Можете да гледате и по фигурите, които са се очертали в чинийката, докато утайката се е оттичала.
Освен животни, предмети и човешки фигури в чашата обикновено могат да се наблюдават числа и букви. Числата означават време. Ако са малки, най-вероятно става въпрос за дни, по-големите обозначават месеци и години. Буквите най-често се тълкуват като инициали на хора, които са важни за този, на когото се гледа. Важността на буквите се разкрива и от това, което стои до тях. Ако близо до дръжката на чашата се е образувала буква, то тя непременно е част от името на най-близкия ви човек - любим, съпруг, дете, роднина или приятел.
Това е. Оттук нататък сте вие и въображението ви. Най-важното в гледането на кафе е то да ви носи удоволствие.

Какво означават фигурите?

Ангел
Предвестник на добри новини, подсказва, че някой се грижи за вас и сте добре предпазени от злощастия. Ако е на ръба на чашата, очаквайте добрите новини много скоро.

Бебе
Блага вест, а защо не и нов член на семейството?

Бижута
Голяма сполука, светло бъдеще. Ако е на дъното на чашата, говори за аристократичен произход.

Възел
Показва, че се тревожите за нищожни неща.

Гнездо
Голяма любов и привързаност към дома или децата. Ако е на ръба, очаква ви в бъдеще уютен дом.

Гъба
Придобивка, подаръче.

Дърво
Хората виждат у вас сила и благородство. Означава още, че сте уважаван и стабилен човек.

Звезда
Символ на надежда и осъществени мечти.

Змия
Ще се наложи да вземете важно решение. Понякога означава и враг, човек, който ви мисли злото.

Камбана
Към вас идва известие за сватба.

Капки
Очаква ви малка сума пари или щастливо стечение на обстоятелствата.

Ключ
Голям късмет и успех - сега е моментът да осъществите мечтите си, особено в сферата на образованието. Означава и разгадаване на някаква тайна.

Кола
Ако е добре очертана, колата е знак за предстоящо пътуване. Но ако линиите й са накъсани или замъглени, ви очакват неприятности с автомобил.

Легло
Пазете се от нещастни случаи. Ако внимавате и мислите, преди да действате, ще ви върви много.

Метла
Вие влизате във форма, за да почистите себе си и обкръжението си. Очаква ви положителна промяна във външния ви вид.

Нож
Внимавайте какво говорите пред другите, заобиколен сте от предатели. Означава и изневяра.

Ножица
Предупреждение за измамни приятели.

Обувка
Ако е добре оформена, сега животът ви е спокоен, приятелите и съседите ви харесват. Означава и че сте стъпили здраво на земята.

Ограда
Заобиколени сте от препятствия, измислете нещо ново, за да ги преодолеете. Значи още, че сте добре защитени от негативно влияние.

Огън
Страст, символ на любовта. Може да е предвестник също за вълшебна еднократна среща.

Паяк
Показва успех във финансите. Ако е на ръба на чашата, предприемете спокойно финансов риск. Пуснете си и един фиш - има голяма вероятност да спечелите.

Планина
Имате основна цел в живота. Ако планината е добре оформена, скоро ще достигнете върха. Ако образът е накъсан, трябва да премислите стратегията си.

Подкова
Успех при дълго пътуване, а също и ново пътешествие.

Пръстен
Ако е добре очертан, значи брак. Но ако е накъсан - развод или раздяла.

Птица
Към вас летят добри новини.

Риба
Мъдрост и щастие плуват към вас, използвайте даровете мъдро. Може да значи и празнота в душата.

Самолет
Предстои ви пътуване със самолет. Може да символизира силно желание да промените сегашния си начин на живот.

Слон
Помощ от приятели или роднини - чудесно време да поискате голяма услуга.

Стълба
Изкачвате се бавно, но ще постигнете целта си.

Цветя
Носят щастие без значение от вида им. Обичате да се раздавате и да помагате на хората.

Чаша
Бъдете благодарни за това, което имате, и не пожелавайте повече. Значи и пълнота, задоволеност от живота.

Ябълка
Плодоносно време за творчество. Символ на изкуството.

Яйца
Ако са са счупени, предсказват загуба на пари. Ако са здрави - печалба.


дано ти е от полза
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 923
Регистриран на: 07 Апр 2006, 14:28

Мнениеот KAT » 07 Май 2007, 20:45

ilusia - не бъди толкова глупава за това гадаене на кафе и примерно как се познава коя зодия е другият човек. Целият процес е много прост, когато ти почнеш да гадаеш и гледаш чашата над главата ти стои един дух и той ти казва какво да гледаш и как да го интерпретираш. Този дух съвсем лесно може да погледне в главата на човека на когото гледаш и да види кога е роден. После по елегантен начин духът ти казва на теб, коя е зодията на човека срещу теб, нещо да пропуснах.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 319
Регистриран на: 28 Окт 2006, 15:35

Мнениеот ilusia » 07 Май 2007, 21:07


Някъде , някога , в някои от постовете си да съм казала , че гледам на кафе или вярвам в това ? Момичето иска информация - давам каквото имам. Какво толкова... В крайна сметка всеки се развива в посоката , в която иска. А ти не бъди толкова глупав да смяташ , че мнението ти е меродавно и на всякъде да отричаш всичко което се казва тук....
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 923
Регистриран на: 07 Апр 2006, 14:28

Мнениеот Efrosina » 08 Май 2007, 10:41

Ilusia,много ти благодаря за инфото!Не очаквах да е толкова изчерпателно!:)Бъди жива и здрава!:)
Аватар
Efrosina
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 16
Регистриран на: 30 Мар 2007, 09:40
Местоположение: Sofiq

Мнениеот rosisto1 » 04 Дек 2007, 22:06

аз смятам .че Кат е прав на кафе не се учи да се гледа .чашката с кафето е средство да концентрираш интуицията си и да се настроиш на вълната на човека на които гледаш .
Аватар
rosisto1
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 24
Регистриран на: 29 Сеп 2007, 19:17

Мнениеот MrFaust » 05 Дек 2007, 07:56

Не rosisto1 , КАТ не е прав ( кога ли изобщо е бил в изказванията си в тоя форум ) , той просто пропагандира отново вижданията си за света , според които висшите разуми ни уравляват ( като междудругото така и не разбрах защо тези духове , енергийни разуми и други да уравляват нас , а не да са просто енергийна проекция в най-общ смисъл на нашия собствен разум , тоет уравлявани и зависими от самите нас енергийни структури ) ...

Но наистина има доста резон в това , което казваш , rosisto1 , тъй като гледането на кафе , зависи много от индивидуалността на гадаещия , както и от усещането му за този на когото гледа ... Метода се осовава главно на психологическата връзка и внушението , тъй като не е от значение какво виждаш , а какво казваш ( може да се види черна точка на дъното , което е символа на смъртта , а да предречеш пътуване тъй като виждаш , че човека отсреща очаква и се надява именно на това и след два дена той да пътува , докато ако му кажеш какво виждаш в действителност - ти го обричаш - внушението кара човека чрез силата на своите вярвания да проектира съдбата си , на това се основава най-вече гледането на кафе - казвай това , което ответника иска и очаква да чуе , поради което всички там книжки и листовки са леко ненужни )

П.С. и да напомня - НЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА КАФЕ НА САМИТЕ СЕБЕ СИ . ( защо мисля , че бихте могли сами да си отговорите )

с уважение: MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 99
Регистриран на: 13 Авг 2007, 20:36

Мнениеот rosisto1 » 05 Дек 2007, 19:28

Мг.Faust .благодаря за разбирането.Аз гледам на кафе откакто се помня никой никога не ме еучил .много пъти съм мислила как се случва .дори аз невиждам фигури в чашата.нищо не разделям в нея .но връзката между нас се осъществява можеби на друго ниво.Просто поглеждам и говоря .В никакъв случай не е ясновидство -знам го за това смятам че просто е концентрация.
Аватар
rosisto1
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 24
Регистриран на: 29 Сеп 2007, 19:17

Мнениеот Lunohod » 06 Дек 2007, 19:03

rosisto1 написа:Мг.Faust .благодаря за разбирането.Аз гледам на кафе откакто се помня никой никога не ме еучил .много пъти съм мислила как се случва .дори аз невиждам фигури в чашата.нищо не разделям в нея .но връзката между нас се осъществява можеби на друго ниво.Просто поглеждам и говоря .В никакъв случай не е ясновидство -знам го за това смятам че просто е концентрация.


Познавам и други, които използват кафето само за да се настроят или нещо подобно, а виждат доста неща.
Аз гледах като ученичка на съученичките и си знам, че гледайки в чашата всеки може да оприличи отайката на различни неща, така че пак се ползва по друг начин.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор
 
Мнения: 401
Регистриран на: 20 Окт 2004, 09:12

Мнениеот bastet » 14 Дек 2007, 14:35

Понякога виждам разни фигури, оставени по някакъв начин от някой човек, които са много натрапчиви - дали стъпки, които е направил по пода, дали гънките, където е седял, нещо. И виждам кон, или дракон, или лале.. нещо съвсем конкретно и натрапчиво, направо обсесийно. Не винаги знам какво значат, понякога се досещам, усещам го, но далеч не винаги. Представях си, че и с кафето трябва да е нещо такова, но не бях виждала, колкото и да се дзверех в чашите на хората. Чаените листенца съм ги виждала, знам ка се подреждат. Утайка - не, за мен си беше изцапана чаша.

И така допреди месец - два, когато в Истанбул пих кошмарно на вкус рядко като чай кафе. Вътре плуваше едросмляна като счукани орехи за сладкиш бълвоч. Но тази бълвоч, ако щете вярвайте, прави перфектни фигури по чашите.

Така че, според мен, ако не си половина-медиум и не ти говорят духове, а се залавяш за разни визуални асоциации и се надяваш да отключат съзнанието ти, за да успееш да различиш зрънцата на бъдещето, които вече са посяти в настоящето (е това отде е цитат не знам, ама не съм аз геният), то тогава една по-благосклонна към тебе утайка, по-благоразположена към очертаването на ясни фигури е един по-подходящ инструмент от Nescafe 3in1 например..
любопитството погубва котката, но възторгът от наученото я връща към живот
Аватар
bastet
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 22
Регистриран на: 28 Фев 2006, 13:47
Местоположение: sf

Мнениеот Villy » 14 Дек 2007, 17:30

Според мен гледането на кафе е забавно и чаровно. icon_flowerface Мисля да го пробвам, да се позабавлявам малко.
All woman, pure predator...
Аватар
Villy
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 27
Регистриран на: 08 Дек 2007, 20:59
Местоположение: Pazardjik


Назад към Гадателство

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта