Тибетско гадаене "Мо"

Тук можете да пишете за всякакъв вид гадания, които не са опоменати в другите раздели на форума.

Модератор: Cath

Назад към Гадателство

Мнениеот nedjalkov » 03 Авг 2008, 07:07

Вижте този линк http://mo-on-line.narod.ru/index.html където внимателно наблюдавам как "гадае"програмката от няколко месеца. Две неща ми правят впечатление.Първо-винаги, абсолютно винаги долавя моментното ми настроение. Ако съм притеснен, неспокоен, тъжен-задължително ме "хваща", че не съм добре и гадае лоши неща, предупреждава. Ако съм спокоен-предвижда приятни и оптимистични неща. Второто нещо, което наблюдавам, е, че са прекалено много добрите, позитивни варианти при това гадаене. Кажете мнения, според мен системата МО е много интересна, при мен категорично работи.
Аватар
nedjalkov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Авг 2008, 06:52

Мнениеот Goeyn » 03 Авг 2008, 08:28

В продължение на много векове тибетците разчитат на Мо, за да си отговорят на въпросите, свързани с решителни моменти от живота им, но най-вече, за да постигнат състоянието на върховно спокойствие и просветление – крайната цел на будизма. Има цяла книга за тибетските гадания Мо казва се "Свещеният Тибет: гадания Мо ". А до колкото съм запознат взимат се 3 зара и се хвърлят и по сбора им се гадае. Ще намеря повече информация.
Аватар
Goeyn
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 58
Регистриран на: 21 Юли 2008, 17:16

Мнениеот Goeyn » 03 Авг 2008, 08:38

Всъщност това със трите зара е "преработен" вариант на тибетския. При тибетския се изпълнявали различни ритуали и произнасяли определени мантри както и се призовава бога на мъдростта Мо (едно от многото му имена). Та този начин със 3-те зара можете да потърсите отговор на конкретен въпрос.Преди да го зададете, се съсредоточете, формулирайте въпроса, и в никакъв случай не го поставяйте така, че да предполага отговор само с "да" или с "не". Тълкуванието ще направите сами според сбора от цифрите, които ще покажат трите зара. Не е добре да се допитвате до заровете твърде често. Правете това не повече от пет пъти в седмицата, но не и наведнъж в един и същи ден.
Ето и тълкуванията:
Три: Вещае изненада. Може би на път са неочаквани новини. Във всички случаи 3 означава благоприятно развитие на нещата.
Четири: Първоначално разочарование, неприятно усещане от развитието на събитията, но в крайна сметка ще се окаже, че всичко е било за добро и нещата ще се развият във ваша полза.
Пет: Това, което искате, ще се сбъдне. Но ще стане неочаквано и вероятно благодарение на намесата на непознат човек.
Шест: Ако въпросът ви се отнася до пари или до бизнес, тази поначало щастлива цифра вещае загуби и несполука. В сферата на личните чувства обаче подсказва благоприятна перспектива.
Седем: Това е знак за внимание. Клюки, интриги и въобще намесата на странични хора могат да ви препънат или да ви докарат несполука. Отваряйте си очите на четири.
Осем: Нищо не зависи от вас. Нещата се решават чрез влияния, предизвикани от различни хора или от самите обстоятелства. Може да станете тяхна жертва.
Девет: Щастливо число, особено за любовта и приятелствата. Може да означава и разрешаване на сложни конфликти.
Десет: Вещае делови успехи и напредък в кариерата, но е и много силен знак за семейно щастие и предстоящо раждане на наследник.
Единадесет: Тъжно число. По принцип вещае раздяла, и то с човек, който ви е много близък. Предупреждава за опасност от здравословни проблеми и депресии.
Дванадесет: Добри новини, вести отдалеч, оптимизъм. Трябва обаче да се посъветвате с верен приятел, преди да предприемете нещо съществено.
Тринадесет: Навява безпокойство, но всъщност ни подканва да се вгледаме в себе си и да открием какво ни пречи да постигнем онова, което наистина желаем. Отговорът на въпроса, който поставяме, е вътре в нас самите.
Четиринадесет: Това е числото на приятелството. Означава, че сродна душа ще ви помогне или че ви предстои да срещнете човек, който задълго ще остане в живота ви и ще ви помогне да разрешите проблемите ви.
Петнадесет: Това е числото на изкушението. Предупреждава ви, че сте на път да извършите нещо нередно, само и само да се доберете до желаното. Но не това е пътят, който трябва да изберете.
Шестнадесет: Това число символизира пътешествието ­ и на духа, и на тялото. Следователно, поемайки на път, ще откриете отговора на въпроса си.
Седемнадесет: Нещата се преобръщат. Човек, който се връща отдалеч ­ най-вероятно по вода, ще внесе неочакван обрат в живота ви. Разрешението на вашия проблем ще изплува най-неочаквано.
Осемнадесет: Трите шестици са прекрасно предзнаменование. То вещае успех, благосъстояние и щастие. На вас остава да си отговорите как ще се възползвате от тази чудесна поличба.

Пак повтарям това е подобен начин на тибетското гадаене. И не бих казал че е толкова точен в сравнение с Мо.
Аватар
Goeyn
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 58
Регистриран на: 21 Юли 2008, 17:16


Назад към Гадателство

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта