То това даже аз го смятам за комплимент!
Дон Хуан е наркоман... иначе не го познавам , не знам

Говоря за Южноамериканските индианци. Най-вече. Без значение кое племе, макар че ще се радвам да посочите източника на информация. А също и шаманска магия(не ми казвайте да прочета еди-си-какво, търсила съм няма откъде да купя тези книги, а знам кои са)- тя вече може да е и на други народи(все пак не само южноамериканските индианци практикуват шаманизъм). Това е. Магии и ритуали за връзка с природата, както и някои по-труднички и по-интересни(като манипулации на животни и трансформации в животно да речем). Имам такива ритуали, но искам да намеря и инфо от първоизточника. Това е.sanguinary написа:Ама,че неразбория,Ели,жено, наистина ли говориш искрено или се опитваш да ме изкараш от равновесие? За човек ,който знам само от тук, се справяш брилянтно.
Добре, представи си,че сега започва тази тема и нищо до тук не е било,нито сме го казали и аз виждам въпроса на уеб...и казвам:weballergy написа:Някакви познания по темата? Индианците ме интересуват, чета доста по въпроса, но чак сега ми хрумна да потърся информация и за нещо такова. Моля за мнения:)
Да, радвам се, че някой се сеща понякога и за тази раса, защото при тях има ,меко казано,интересни неща за обсъждане ,ритуали, викане на духове и методики, които са ни непознати. Искам само да те попитам уеб, само за леко насочване ми кажи... за каква магия питаш?
За магията, като каквато я познаваме ние,ти и хората от тук,практикувана при индианците или за това, което те са практикували тогава, когато са опирали до невидимите сили?
Под секрет ти казвам, че ако е първото, ще настане малка суматоха и сигурно с Ели ще се намерим в пререкания и няма да тръгне в правилна посока темата. Пророк съм си аз и знам![]()
А пък, щом си чела ,обади някои племенца, поне като регион. Горските племена не много, но се различават от тези ,обитаващи Великите Равнини и т.н. Номадите например няма за какво да се молят за дъжд, освен ако не са им спряли водатаТези, които водят уседнал начин на живот ,от своя страна,разчитат на лов и риболов ,значително по-малко и го практикуват повече заради трофеи и възмъжаване,отколкото за да се прехранват. Та те няма за какво да викат ...например духа на Майката на Мечките, за да и гласуват почит.
Иначе браво, радвам се,че си се поинтересувала от тази раса. Има много какво да се научи от тях.