Индианска магия

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот sanguinary » 04 Окт 2006, 21:58

Ти чувал ли си някога обиди?
То това даже аз го смятам за комплимент!
Дон Хуан е наркоман... иначе не го познавам , не знам :wink:
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот ZefaS » 05 Окт 2006, 08:21

Не е наркоман. Това, че веднъж в годината дъвче пеот не го прави наркоман.Той не го дъвче за удоволствие, а за да "види".
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот weballergy » 07 Окт 2006, 08:50

Хора, хора... Темата имаше за цел да събере информация за индианската магия, за шаманизма, индианските вярвания... А какво стана? Отклонявате се от темата... Следя отговорите ви, но не намерих нито едно шаманско заклинания, нито един ритуал... Благодаря ви за малкото обща информация, тя също ми беше полезна, е, нещата които не ми бяха известни... Но неза това питах аз...
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот weballergy » 07 Окт 2006, 08:56

sanguinary написа:Ама,че неразбория,Ели,жено, наистина ли говориш искрено или се опитваш да ме изкараш от равновесие? За човек ,който знам само от тук, се справяш брилянтно.
Добре, представи си,че сега започва тази тема и нищо до тук не е било,нито сме го казали и аз виждам въпроса на уеб
weballergy написа:Някакви познания по темата? Индианците ме интересуват, чета доста по въпроса, но чак сега ми хрумна да потърся информация и за нещо такова. Моля за мнения:)
...и казвам:
Да, радвам се, че някой се сеща понякога и за тази раса, защото при тях има ,меко казано,интересни неща за обсъждане ,ритуали, викане на духове и методики, които са ни непознати. Искам само да те попитам уеб, само за леко насочване ми кажи... за каква магия питаш?
За магията, като каквато я познаваме ние,ти и хората от тук,практикувана при индианците или за това, което те са практикували тогава, когато са опирали до невидимите сили?
Под секрет ти казвам, че ако е първото, ще настане малка суматоха и сигурно с Ели ще се намерим в пререкания и няма да тръгне в правилна посока темата. Пророк съм си аз и знам :wink:
А пък, щом си чела ,обади някои племенца, поне като регион. Горските племена не много, но се различават от тези ,обитаващи Великите Равнини и т.н. Номадите например няма за какво да се молят за дъжд, освен ако не са им спряли водата :mrgreen: Тези, които водят уседнал начин на живот ,от своя страна,разчитат на лов и риболов ,значително по-малко и го практикуват повече заради трофеи и възмъжаване,отколкото за да се прехранват. Та те няма за какво да викат ...например духа на Майката на Мечките, за да и гласуват почит.
Иначе браво, радвам се,че си се поинтересувала от тази раса. Има много какво да се научи от тях.
Говоря за Южноамериканските индианци. Най-вече. Без значение кое племе, макар че ще се радвам да посочите източника на информация. А също и шаманска магия(не ми казвайте да прочета еди-си-какво, търсила съм няма откъде да купя тези книги, а знам кои са)- тя вече може да е и на други народи(все пак не само южноамериканските индианци практикуват шаманизъм). Това е. Магии и ритуали за връзка с природата, както и някои по-труднички и по-интересни(като манипулации на животни и трансформации в животно да речем). Имам такива ритуали, но искам да намеря и инфо от първоизточника. Това е.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор