Black Wolf написа:Знаеш ли... Много те моля, не ми обяснявай
точно за тази традиция и точно за тези посвещения. Просто съм... малко по-наясно с нещата и с това какво работи в Америка, какво работи тук, как и защо. Възприеми го както искаш...
Вярно е, че приемствеността има значение, но не по начина, по който си го представяш... И проблема с "липсата на съответната примественост" поне за някои хора е разрешен.
Така че това с намеринията, егрегора, с енергийните манипулации, с това какво искаш да канализираш звучи много добре. Направо супер! Но за съжаление това са... обичайните нюейджарски безмислици (не искам да употребявам по-точни и по-груби определения).

Привет и на теб,
Приемствеността на орловия кръг не помня да съм нападала - пепел ти на устата... и през ум ми не минава. Практиката е показала, че да се рови човек у хорската приемственост, особено когато никой не го кара, не е градивно и отплащащо се занимание. Така че, да ме пази Богинята* въздържам се да предприемам такива съмнителни мероприятия.
(*не таз Богиня за коят си помисли, да уточня аз преди да отнеса втора анатема за нюейджарщина)
Друго дето избягвам е да се изказвам за неща, от който хал хабер си нямам. Със всички северноамерикански традиции съвсем нямам претенции да съм запозната. Познавам и съм практикувала лично само в една от тях. На Лакота. Инфото, с което разполагам, предполагам, че далеч не е изчерпателно, но поне е от първа ръка и от опит. Та си мисля, че имам поне минималните познания в таз точно област, за да разбера един смислен отговор (пък ако бъркам обещавам да си ида самичка да се срамувам у ъгъла)
Та по същество. С кое точно от това, което казах по повод поста на huskarl, не си съгласен?
Съмнявам се да смяташ,че приемствеността, за която става дума, я има типичния посетител на магически форум. Според теб, ако някой влезе, прочете нещо, въодушеви се и тръгне примерно утре да кичи храстолята с таиси, да прави приношения на духовете, да мята в сауната благовония, пък на края за разкош си спретне една лула - това няма ли да е кухо копиране на формата?
В същото време ако този човек се вживее, искрено си вярва и се впечатлява от това, което прави, дали на него лично тоз ритуал няма да му подейства и да го докара до състояние, близко до това до което и една традиционно издържана церемония?
И да - дриймкечър, направен като са спазени съответните практики, може да е точно толкова ефективен, колкото и импровизиран такъв, дето си си направил, тъй както си могъл. (или пък и двата да се получат еднакво безполезни...)
Кое предизвика бурната реакция и несъгласие?
И как според теб си представям, че стои въпроса с приемствеността?
(и не се заяждам, напротив - радвам се кат попадам на смислени постинги и адекватни постинги по тая тематика, тук из форума.)
..monkey see, monkey do..