DREAM CATCHER ?

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот sanguinary » 11 Апр 2008, 05:32

Хубаво е човек да знае, че съществуват и такива себеподобни, които не смятат себе си за всеможещи и всезнаещи, и неизбежно прави.
Бих се радвал, ако имаше за какво да са благодарностите ти, цели три за няколко реда!
Защо си спрялА да се занимаваш с това?
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот huskarl » 23 Юли 2008, 20:33

sanguinary, наистина си открил един добър текст. В текста, който си дал, се споменават и няколко фигури - така че, ето ги ТУК. :wink:
Аватар
huskarl
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот huskarl » 25 Юли 2008, 09:50

Искам само да отбележа, че е важен отвора в средата (там естествено не бива да има никакви мъниста - пътя трябва да е отворен, а не запушен :mrgreen: )
Нещото на горната рисунка - това НЕ е дрийм-кетчър. :wink:

Перото винаги е от сова (хубаво, голямо запазено перо) и то трябва да е зазположено по съответния начин спрямо отвора (то минава под ъгъл през отвора), за да може да изпълнява функциите си на "мост".
Разните перца и висулки наоколо нямат значение, а и в традиционните дрийм-кетчъри няма такива - те са атрибут на сувенирните дрънкулки, които можете да купите дори от индианци, но са правени в Хонконг... :mrgreen:

Ш най-важното - при изработването на такъв "предмет на силата" са необходими поне малко подготвителни неща.
Разбира се, традиционно такива неща се правят след като човек е направил съответно даряване, след като е попостил малко :wink: , но при нас трябва поне да попуши, да се пречисти (с пелин, сладка трева или кедър), да се въздържа от някои неща преди и по време на работата... И да има съответната ментална настройка най-вече.

Съмият дрийм-кетчър също изисква съ ответни грежи - постоянно. Да се съхранва, да се пречиства периодично; силата му трябва да се поддържа и обновява - както и всака друга такава "медицина". :wink:
Аватар
huskarl
MagicGateBg Наблюдател

Re:

Мнениеот Jade » 27 Апр 2009, 21:10

huskarl написа:Ш най-важното - при изработването на такъв "предмет на силата" са необходими поне малко подготвителни неща.
Разбира се, традиционно такива неща се правят след като човек е направил съответно даряване, след като е попостил малко :wink: , но при нас трябва поне да попуши, да се пречисти (с пелин, сладка трева или кедър), да се въздържа от някои неща преди и по време на работата... И да има съответната ментална настройка най-вече.
:

huskarl, отчасти си прав. Обаче пропускаш нещо - да изработиш дриймкетчър, точно така, както го правят северноамериканските индианци, има смисъл, само ако имаш посвещение в съответната традиция. Иначе ще е кухо копиране на формата, без да е активиран съответния егрегор. С други думи - ако искаш да правиш магия като индианците в Северна Америка - то иди в Северна Америка. Ако искаш да правиш вуду, а не нещо друго - иди на Хаити.

При липса на съответната приемственост, всички тези подготвителни ритуали и церемонии имат значение само и единствено за ТЕБ - доколкото ти създават атмосферата и настроението, необходими за да навлезеш в състоянието, от което можеш да извършиш нужната ти енергийна манипулация.

Или по друг начин - ако искаш работещ дриймкетчър - то просто при изработката трябва да вплетеш съответното намерение: какво точно искаш да канализира към теб. А мрежата ще задържи всичко, освен това, което си програмирал да премине през капана.
..monkey see, monkey do..
Аватар
Jade

Мнениеот Black Wolf » 30 Апр 2009, 20:38

Знаеш ли... Много те моля, не ми обяснявай точно за тази традиция и точно за тези посвещения. Просто съм... малко по-наясно с нещата и с това какво работи в Америка, какво работи тук, как и защо. Възприеми го както искаш... :mrgreen:

Вярно е, че приемствеността има значение, но не по начина, по който си го представяш... И проблема с "липсата на съответната примественост" поне за някои хора е разрешен. :mrgreen:

Така че това с намеринията, егрегора, с енергийните манипулации, с това какво искаш да канализираш звучи много добре. Направо супер! Но за съжаление това са... обичайните нюейджарски безмислици (не искам да употребявам по-точни и по-груби определения). icon_flowerface
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Jade » 01 Май 2009, 00:36

Black Wolf написа:Знаеш ли... Много те моля, не ми обяснявай точно за тази традиция и точно за тези посвещения. Просто съм... малко по-наясно с нещата и с това какво работи в Америка, какво работи тук, как и защо. Възприеми го както искаш... :mrgreen:

Вярно е, че приемствеността има значение, но не по начина, по който си го представяш... И проблема с "липсата на съответната примественост" поне за някои хора е разрешен. :mrgreen:

Така че това с намеринията, егрегора, с енергийните манипулации, с това какво искаш да канализираш звучи много добре. Направо супер! Но за съжаление това са... обичайните нюейджарски безмислици (не искам да употребявам по-точни и по-груби определения). icon_flowerface

Привет и на теб,

Приемствеността на орловия кръг не помня да съм нападала - пепел ти на устата... и през ум ми не минава. Практиката е показала, че да се рови човек у хорската приемственост, особено когато никой не го кара, не е градивно и отплащащо се занимание. Така че, да ме пази Богинята* въздържам се да предприемам такива съмнителни мероприятия.

(*не таз Богиня за коят си помисли, да уточня аз преди да отнеса втора анатема за нюейджарщина)

Друго дето избягвам е да се изказвам за неща, от който хал хабер си нямам. Със всички северноамерикански традиции съвсем нямам претенции да съм запозната. Познавам и съм практикувала лично само в една от тях. На Лакота. Инфото, с което разполагам, предполагам, че далеч не е изчерпателно, но поне е от първа ръка и от опит. Та си мисля, че имам поне минималните познания в таз точно област, за да разбера един смислен отговор (пък ако бъркам обещавам да си ида самичка да се срамувам у ъгъла)

Та по същество. С кое точно от това, което казах по повод поста на huskarl, не си съгласен?

Съмнявам се да смяташ,че приемствеността, за която става дума, я има типичния посетител на магически форум. Според теб, ако някой влезе, прочете нещо, въодушеви се и тръгне примерно утре да кичи храстолята с таиси, да прави приношения на духовете, да мята в сауната благовония, пък на края за разкош си спретне една лула - това няма ли да е кухо копиране на формата?

В същото време ако този човек се вживее, искрено си вярва и се впечатлява от това, което прави, дали на него лично тоз ритуал няма да му подейства и да го докара до състояние, близко до това до което и една традиционно издържана церемония?

И да - дриймкечър, направен като са спазени съответните практики, може да е точно толкова ефективен, колкото и импровизиран такъв, дето си си направил, тъй както си могъл. (или пък и двата да се получат еднакво безполезни...)

Кое предизвика бурната реакция и несъгласие?
И как според теб си представям, че стои въпроса с приемствеността?

(и не се заяждам, напротив - радвам се кат попадам на смислени постинги и адекватни постинги по тая тематика, тук из форума.)
..monkey see, monkey do..
Аватар
Jade

Мнениеот Black Wolf » 01 Май 2009, 08:04

Не схаванах точно за какъв там соколов ли, орлов ли кръг говориш, ама нейсе... :roll:

Радвам се, че имаш представа от лакотската традиция. Впрочем, сънохващача е оджибуейска традиция (при лакота май го е нямало в този вид допреди... 50-ина год. да кажем, кагото дриймкетчърите стават част от пан-индианската култура). Макар че има нещо друго интересно - подобни кръгове с мрежичка са се използвали като военен амулет, прикрепван примерно към щитовете и даже има щитове (поне един такъв лакотски е запазен), направени изцяло като дриймкетчър.

Реакцията ми на несъгласие, която не бих определил като "бурна" (ако беше такава, щеше да е доста по-различна 8) ) се отнася до различното ми разбиране за това как действа т.нар. "егрегор" и т.нар. "енергия". Според мен са строго универсални. :wink: Тук, в Пайн Ридж и на Марс... Зависи какво и как ще можеш да извикаш.

Аз съм пурист. Не вярвам на импровизираните практики. Не случайно Традицията (става въпрос не за профанното разбиране на това понятие, а за тази Традицията, за която говори примерно Рене Генон) по това се отличава от свободните съчинения (по картина или без нея), че е известно кое работи, кое може да те прецака и въобще кое как...
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот I.P.S. » 04 Юни 2009, 19:47

Ами ето ви един линк за картинка,която намерих в google.bg по темата :
Изображение

Ето ви и линк как да си го направите:

Ето и видео урок :wink: :

http://www.metacafe.com/watch/978105/dr ... ation_fly/
А ти кой си ?
Аватар
I.P.S.
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black Wolf » 05 Юни 2009, 06:01

С пръстен от висоговорител?!? Леле, човешкото малоумие край няма...
Всеки може да навие конци в някаква форма, но нито това ще бъде сънохващач, нито ще има нещо общо с тези неща...
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот I.P.S. » 05 Юни 2009, 10:32

Съгасен съм с теб Black Wolf, но просто човека който е снимал клипчето е решил да импровизира
Препоръчвам ви да не го правите с пръстен от високоговорител поради простата причина че може да не работи...
Просто излезте в някой парк на разходка и ако си намерите подходяща пръчка я използвайте . :)
А ти кой си ?
Аватар
I.P.S.
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black Wolf » 05 Юни 2009, 20:46

I.P.S. написа:Просто излезте в някой парк на разходка и ако си намерите подходяща пръчка я използвайте . :)

И така няма да стане...
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 05 Юни 2009, 21:58

Пръчка от парка :mrgreen: Може би, ако си правиш прашка, това би било добър вариант и тя неминуемо ще работи, но не и сънохващач.
Ринг от високоговител?! :mrgreen: Това ме върна двадесетина години назад, когато едно съседско дете, на село, обикаляше да сурвака бабите с щека за ски, омотана с герлянди. :mrgreen:
IPS хубаво си се разтърсил за материали по темата, но и ти изглежда мразиш да четеш какво е казано и обсъдено до момента.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор