Ecloga Ex Papyris Magicis

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот Poison » 02 Мар 2006, 16:34

Ми Архимикус вчера писах тук коментирах туй онуй и някой от тях го е изтрил. Много важни. Пък за дупето що да не го давам. лошо няма маняк :) :) :) :) :)
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 02 Мар 2006, 21:51

Пойзън, ако си написала нещо цинично (както често се случва в постовете ти), нищо чудно някой колега модератор да е изтрил "излишните слова". Това обаче не съм аз, незнам какво си написала и вероятно не съм пропуснала нищо съществено (без да искам да те засегна). Все пак уважавам мнението на другите, дори често да не ми допада!

За текстовете - никой не те праща за зелен хайвер, не си прочела добре постовете!
В Египет са били използвани гръцки букви. Сега, за руския имах друго в предвид...това са просто преписи и преводи. Все пак за мен руските школи са най-добрите (или едни от най-добрите наред с немската) по отношение на египетската палеография.
Тези текстове, за които ставаше въпрос по-горе за мен бяха нужни като база за сравнение с други подобни текстове (най-често гримуари или тебанска писменост). Не бях попадала на тези вариянти, а преди години по същия начин търсех Химните на Хеката и тези на Кибела (карийските).
Най-общо на теб тези текстове не биха ти били нужни, тъй като са особено сложна и специфична материя за начинаещи като теб. Това са документи от елинистическия и римски период в египетската история и са свързани чрез коптската писменост (за която вече си питала някъде) директно с древно-египетските традиции. Коптският език е последното ниво на развитие на древноегипетското образно, демотично и т.н...писмо. Не случайно човекът разчел египетските йероглифи (Шамполион) си е водил дневника на коптски. Проблемът е че тук се смесват различни религиозни, магически и други култове и вярвания. Точно това ме интересуваше. Това е по-скоро работа за палеограф, какъвто за съжаление не съм..., защото фалшификатите са неизбежни. Казвам го заради текстовете в Кумаран през 1948 и тези открити 60-тина години по-рано и обявени неоснователно за фалшификати.
Всъщност мисля, че най-древният известен текст на Библията и сектата на есеите е от I в.пр.Хр и бих се радвала ако някой знае от къде бих могла да намеря повече информация по въпроса?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот AZA » 02 Мар 2006, 23:10

Ели , понеже спомена Хеката и химновете ... плс прати ми адрес или нещо на ЛС , ако ги имаш в НЕТ-а качени ... не са за мен , но познавам някой който ще се заинтересуват.
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор