Висшата магия

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот Arhimikus_NA » 16 Май 2005, 20:29

Помисли си пак ;) Прочети като за начално инфо "Учение и ритуал на Висшата магия" Елифас Леви, "Кабала" по д-р Папюс, или някоя друга книжка на тази тематика. Висшата магия е различна от другите практики. Ще ти стане ясно след няколко прочита ;)
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот fly^spirit » 17 Май 2005, 06:48

krismari написа:icon_bduh аз оште не сам стигнала до тези магии но моето мнение е 4е визшата магиа е отмаштение,погребение или ве4но проклиатие. Вси4ки останали са по низши :cool:

Какво искаш да кажеш с това?Дано имаш нещо из предвид,че иначе е направо смешно.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот krismari » 17 Май 2005, 09:32

Имах в предвид за едни от наи тешките 4ерни магии които вкарват 4овека в гроба, патих си от подобна и след пове4е от месец тешко боледуване едва се поо4истих но о6те имам за 4истене. Аз не се занимавам с това но имам завистници които то4но това искат и то просто от завист. Освен това двама от рода ми ве4е по4инаха. единиат от не толкова лоши с4упваниа при катастрофа с кола коиато се е движила с 50 км.в 4ас, а 6 месеца по касно и маиката на са6тиа без дори да боледува умира та са касали главата на 4ерна коко6ка варху ков4ега та да не повли4а и други след себе си. Аз дори не посмиах да отида на погребението но децата ми разказаха.
Та не е ли това висша магиа?
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 17 Май 2005, 12:47

krismari написа:Имах в предвид за едни от наи тешките 4ерни магии които вкарват 4овека в гроба, патих си от подобна и след пове4е от месец тешко боледуване едва се поо4истих но о6те имам за 4истене. Аз не се занимавам с това но имам завистници които то4но това искат и то просто от завист. Освен това двама от рода ми ве4е по4инаха. единиат от не толкова лоши с4упваниа при катастрофа с кола коиато се е движила с 50 км.в 4ас, а 6 месеца по касно и маиката на са6тиа без дори да боледува умира та са касали главата на 4ерна коко6ка варху ков4ега та да не повли4а и други след себе си. Аз дори не посмиах да отида на погребението но децата ми разказаха.
Та не е ли това висша магиа?

Това по скоро ми напомня за някакъв вуду ритуал... Висшата магия си има други принципи и методи на работа. Но ако те разбирам, ти искаш да кажеш, че това което се е случило с теб го отдаваш на висшата магия.... а не би следвало. Даден ритуал, може да бъде кактода добро, така и за лошо, независимо какви техники използваш.
Но при теб ми се струва, че има някакво африканско влиание, хора от африкански произход, с които се познаваш или те те познават...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот krismari » 18 Май 2005, 18:30

Ли4но аз не познавам никакви хора от африкански произход но не знам дали жената в коиато се самниавам 4е е направила тези магии не е използвала ниакои такива и много се страхувам от неиа, а и тази има достап до моето семеиство.
Krismari
Аватар
krismari
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 18 Юни 2006, 20:37

Arhimikus_NA е прав- книгата е доста стара и явно не много хора са я чели. Там именно е дадено разделението на Висша и НИсша(приложна) магия. Примери за нисша- ритуали със свещи.

За това, което много хора казаха- черната магия е нисша... не сте прави- все пак Некромантия е дял на Висша Магия
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Предишна

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор