Магия с кръв?

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Назад към Магия

Мнениеот Poison » 25 Мар 2006, 17:35

Ми взех да ровя из форума за магии с кръв и гледам навсякъде.И за тва отварям тема. Ся ще ми обясните ли каква връзка има кръвта с ангелите въобще щото аз я свързвам със злото? нали кръвта привлича демоните? Ами нуждата от кръв при вампирите? пък за любовните извращения с менструална кръв не ми се говори. колко и отврата да имаш някой.Така като на човек му липсва чар и е комплексар.
А и друго. Кво правим ако кръвта е заразена пък правим ритуал за любов, за нещо гот а?! тогава ще трепем човечеца!
Ся ровя из един учебник и чета за съставките на кръвта. Сещам се че желязото служи за разни работи и така.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 26 Мар 2006, 02:11

нямаш ли Google???
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Vendetta » 26 Мар 2006, 06:24

Пойзън, не че ми е работа, ама къде си тръгнала да магьосничестваш като не знаеш какво си ?
Тихо !!
Аватар
Vendetta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 26 Мар 2006, 15:18

кат ти ако се учиш от гугъла е ясно кво ще научиш. И кво да напиша в гугъл???? Да напиша кръв при ангелите ? Или състав на кръвта? пък от къде гугъл ще ми изнесе например тва дето го мисял за заразената кръв пък за магия? то е ясно защо толкова знаеш. Ае трай като не можеш да отговориш.

Вендета като незнам ще се науча. Ма то не става с блеене по баира пич!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 26 Мар 2006, 17:19

Тук май темата пусната от Пойзън ми допадна. Има много какво да се пише, но както се спомена май писанията за кръвта ще станат доста пръснати. :wink:
Да кажа само, че кръвта участва както при демоните, така и при ангелите. За менструалната има много какво да се каже, а за съставките на кръвта....има в почти всеки учебник по биология или анатомия.
Имам информация по темата, ще се постарая следващия път да пусна.

Пойзън, в древността доста се е употребявала кръвта в ритуалната магия, но тогава е нямало микроскопи за да се установи дали тя е заразена и с какво. Незнам дали това си имала в предвид?
Предполагам не говориш за ХИВ?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Cath » 26 Мар 2006, 20:38

Животът е тясно свързан с магията. Понякога дори те могат да бъдат третирани като една и съща енергия. Кръвта представлява жизнената сила, ето защо може да бъде използвана, за да подсили магията. Магията с кръв е свързана и с живота и със смъртта. Почти всички религии възприемат кръвта като свещен символ - кръвта на Христос в християнството; кръвта при жертвоприношенията на древните племена; дори и в китайската култура, където кръвотечението от носа се смята за символ на сексуално желание; само ще спомена и за африканската магия. всичко това е доста логично при положение, че човек без кръв не може. както вече казах - тя е един вид синоним на живота. както е казано и в Петокнижието "Защото живота на всяко живо същество е [в] кръвта му.". стигнахме до един вид уравнение, което би могло да изглежда по подобен начин. ако живота е магия, и в същото време кръвта е живот, то вече говорим за подобни, ако не и еквивалентни понятия. ще се постарая да се разровя из моите BOS и да видя дали нямам нещо подходящо за тази тема. това, което знам от личен опит е, че пиенето на кръв е колкото обсебващо другия, толкова и обсебващо пиещия, макар че е доста силно за контрол. разбира се ако сте готови да поемете риска и вие да бъдете до известна степен афектирани. аз лично си го обяснявам с идеята, че не само пиещият поема чуждата енергия в себе си, но самата чужда енергия навлиза в собственото му тяло. аз лично обичам А+. :wink:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Arhimikus » 27 Мар 2006, 09:16

Защо обаче всички теми които се пишат се въртят все около тая кръв...?
Искам да попитам, кой какво ново ще напише?
Направо започва вече умално да ми става като прочета някъде по форума "Кръв, мензис, кръвна магия" и т.н.
Явно има бая "вампири" в тоя форум....
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот EliKarim » 28 Мар 2006, 22:25

Архимикус, май си прав...напоследък доста се пише за тази кръв, а темите са пръснати. Значи работата с кръвта лично аз не свързвам с "доброто", въпреки чене отричам и тази и страна, но не бих препоръчвала. да не говорим колко силна може да бъде една магия направена с кръв. Тогава за развалянето нещата са доста сложни и понякога невъзможни. Само да уточня, че болестите предавани по кръвта са адски много, а призоваването на почти всеки демон става най-лесно с кръв(понякога това е и част от искането на демона). В магията се използва кръв от различни животни. Ето от анатомията:

Кръв - състав и функции
Кръвта се състои от кръвни клетки и течна плазма. В организма тя изпълнява жизнено важни функции:
- Транспортна функция - пренасяне на необходимите за клетките в тъканите и органите хранителни вещества, соли, кислород, както и отнасянето на отпадните продукти от клетъчната обмяна до отделителните органи;
- Поддържане на хормоналното равновесие и постоянството на вътрешно-телесната среда /Рн, йонен състав, състав, телесна температура и други;
- Защитна функция. Кръвта участвува директно в имунните процеси и фагоцитозата /унищожаване на външни за организма микроорганизми чрез специализирани клетки/.
Кръвните клетки или /т.н. формени елементи на кръвта/ имат общ произход от една полипотенциална стволова кръвообразуваща клетка, която се намира в костния мозък.
Еритроцитите са безядрени клетки. Броят им е около 4-5.10 12/мм3 и основната им функция е пренасяне на кислорода от белодробните алвеоли до тъканите и отвеждането на въгледвуокива от тъканите до белодробните алвеоли и от там - посредством издишването - в атмосферата. Тази функция на еритроцитите се изпълнява от съдържащия се в тях хемоглобин. Той представлява желязо-съдържащ белтък и притежава свойството да се свързва обратимо с кислорода и въглеродния двуокис .
Левкоцитите /или белите кръвни клетки/ са други формени елементи на кръвта и представлява разнородна група клетки:
1. Гранулоцити /наречени така поради това, че съдържат гранули в цитоплазмата си/. Най-важни са неутрофилните гранулоцити, които имат способността да фагоцитират;
.2. Агранулоцити, които не съдържат гранули в цитоплазмата си. В тази група влизат:
а/ моноцити /макрофаги/, които имат способността да фагоцитират;
б/ лимфоцити, които са основните клетки на имунната система и се образуват в лимфните органи. Чрез тях организма реагира срещу проникнали отвън или възникнали от него клетки или вещества с чужда генетична информация.
Лимфоцитите са два вида: В- и Т-лимфоцити.
В-лимфоцитите участвуват в хуморалния тип имунен отговор чрез свойството си да изработват антитела срещу чужди на организма антигени от клетъчен и друг произход. От групата на В-лимфоцитите са и клетките на имунната памет.
Т-лимфоцитите реализират клетъчния имунен отговор заедно с макрофагите без посредничеството на антитела;
4. Тромбоцити /т.н. кръвни плочки/.Те участвуват в кръвосъсирването и се образуват чрез сепариране от мембраната на гигантските костномозъчни клетки /т.н. мегакариоцити/. Тромбоцитите притежават способността да се разпадат много бързо и да се слепват в конгломерати, в които бързо отделят ензими и в резултат се образуват нишките на фибрина основата на кръвния съсирек.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 29 Мар 2006, 14:26

Явно както комарите и бълхите предпочитат определена кръвна група така е и с магията ма незнам как магьосниците са разбирали каква е групата като са нямали такива уреди като сегашните.
Чудя се например защо в Индия се мажят с кръв и таз точка на летата им има ли връзка с кръвта?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот DzVeRo » 29 Мар 2006, 14:36

според някои окултисти кръвта е носител на духа=> чрез нея духа(или чистата воля) се свързва непосредствено с предмета на магията която правим. А това до колко е силна кръвта тва е др въпрос.
Аватар
DzVeRo

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор