Защо правите магии ?

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот BEST » 19 Май 2006, 15:18

Искам да ви питам защо правите магии и какво ви харесва в това след като в Корана(незнам как стоят нещата в Библията) се казва следното
"102. И последваха онова, което сатаните разправяха против владението на Сулайман. И не бе Сулайман неверник, ала сатаните бяха ­ учеха хората на магия и на онова, което във Вавилон бе низпослано на ангелите Харут и Марут. Не учеха никого, докато и двамата не му кажат: “Ние сме само изпитание, тъй че не ставай неверник!” И [хората] се учеха от тях как да разделят мъжа от жена му, ала с това не вредяха никому, освен с позволението на Аллах. И се учеха на онова, което им вреди, а не им е от полза. И знаеха, че който го избере, не ще има дял за него в отвъдния живот. Колко лошо е онова, за което продадоха душите си, ако знаеха!"
Значи според Корана магиите са оръжие на сатаните.Ако е така в действителност защо използвате магията ?
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Kotentseto » 19 Май 2006, 15:31

Като за начало не вярвам че Корана или Библията са писани по усмотрение свише... т.е. не зачитам законите, които претендират да са всевалидни :)
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mad_Mike » 19 Май 2006, 16:20

BEST не вярваи в сичко което четеш.Моите родители много са чели библията и си мислят че магията е нещо дяволско. Първо го поучи после ше казваш дали е лошо или не!!!
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 19 Май 2006, 16:47

Pfff ето я заблудата под влияние на комерсиалната (ако може така да бъде наречена ) религия ...":/
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 19 Май 2006, 16:48

Не нападайте човека заради неговите сващания - той е мюсюлманин, а те са консервативна религия, която приема за истина това, което е казано в Корана.
BEST, Корана, подобно на Библията е книга, имаща за цел да предпазва хората от злото и да ги пази от тях самите - човек, неспособен да контролира себе си или магиите си, може да пострада - затова Древните са си мислили, че написвайки клевети относно магиите, от сорта на Дяволските творения на Злото (магиите) могат да предпазят неспособните на това хора от евентуалните последствия.
Мюсюлманските и арабските вещери и вещици също са много мощни магове - дори Некрономикон е написан от арабин...
За магията не е необходима божествена сила - тя се заражда от твоята сила - добра или лоша!
Уиканите като мен вярват в силата на човека и в това, че той черпи енергията си от Богинята - Вседържителка на Природата, Живота и Смъртта...
BEST, знам, че за един мохамеданин и един християнин (особено вярващ) е трудно да повярва, че магията, идваща от дебрите на Вселената и зареждаща се с енергия от самият извор на всичко е нещо добро.
Няма добра или лоша магия - всяка магия е сделка с Вселената - тя ти дава резултата на магият, ти и даваш нещо свое!
Това е корена на Живота - Аллах, Господ, Буда - това са имената на една Върховна магия, наречена Вяра - вярата е магията, породила този свят - вярата, че нищото може да се разсее и да бъде нещото...
"И казал Господ: "Бъде СВЕТЛИНА...".
И биде СВЕТЛИНА!"
Магията е светлината, която осветява душите ни, дали я наричаме Аллах, Господ, Йехова... няма значение - магията е истина, път и живот, също като оногова, когото Мохамед нарича свои учител - Иисус.
Ако не с магия, то как иначе, Свещенния камък на Мохамед в Мека стои горд във въздуха вече толкова векове (за непросветените в исляма - в Мека има една джамия, построена около камък, висящ във въздуха. Този камък, според поверието, ще лети, докато исляма е жив и делото на Мохамед прославя Аллах - доста красиво, не мислите ли?)
И така - магията е факт, породен от сили, много по-висши от нас - не сме ние тези, които съдим правите, просветените и докоснатите от Духа на Вселената....
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BEST » 19 Май 2006, 18:21

Благодаря за отговорите ви.Никой не може да успори това че hekata_ehnaton беше най-изчерпателен :) а някой сега може ли да ми каже как да правя муски самоче не такива за смърт и за раздели а такива за здраве и късмет ?
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 20 Май 2006, 12:38

Охо ще правиш муски. Аз останах с убеждението че си против магията заради тоз цитат от Корана.До колкото знам всяка религия се придържа към своите си канони което означава че магьосника ще се придържа към някви свои. В смисъл такъв че няма да намериш религия която съветва да правиш нещо различно от собствените и схващания. Пък за муските май си избираш цитат от корана написваш го на бял лист и го обвиваш в червено парче плат. ма незнам защо червено. И тва е.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот BEST » 20 Май 2006, 18:33

Poison и аз незнам честно казано какво искам.Кажи ми какво бих могъл да направя след като всяка вечер като си легна през ноща като се събудя умирам от страх и се моля по бързо да дойде деня за да не се страхувам.
Вчера например брат ми(с него спим в една стая и се радвам че е така)той вчера беше на балове и го нямаше до леглото ми да спи и аз заспивам кам 10 часа и в 2 се събуждам(презноща) и някви пукания от компютъра,телевизора и един гардероб се пукат и това ме тревожи още повече не стига че ме е страх нощем и ми идват в акъла всякъкви мисли за духове,зли сили и тем подобни ами и пукат и още повече ме стресират.Не ми се правят магии защото знам че там като започнеш да се занимаваш с окултизъм се отваря врата към отвъдното и може човек да бъде обсебен.Просто искам да ми кажете какво да правя за да не се страхувам нощем,защото повярвайте ми гадно е.Моля ви помогнете.
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mell » 20 Май 2006, 19:52

Споко никой от тях не прави магии...
Просто дават филосовски съвети и , ако ти поискат пари визирам Уизард...не им вярвай....
лъжат до крак и единственото нещо в което ги бива е оправдаването
Mell

Мнениеот hekata_ehnaton » 20 Май 2006, 20:29

Правенето на магии не е публична изява, Mell, а взимането на пари за това е още по-долно и от парадирането с това, че си маг.
BEST, щом те е страх през нощта би трябвало да превъзмогнеш този страх - преди и мен ме беше страх от тъмното и от нещата, които се криеха в него - взех да се боря със страха си и сега не ме е страх, защото открих доброто в мрака.
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 21 Май 2006, 02:29

Абсолютно съм съгласна с теб hekata_ehnaton,
а за страх от тъмното какво да ти кажа BEST
имам си го още от дете.
На 33 години съм и спя на запалена нощтна лампа.
Понякога толкова се стряскам, че ходя да спя при нашите.
За моя радост те живеят близко.
На тази възраст това е смешно.
Така че ако някой ти даде смислен съвет
и аз ще се възползвам от него.
Mell

Мнениеот BEST » 21 Май 2006, 08:23

ОК благодаря на всички за съветите ви :) Ще се опитам да го превъзмогна
този страх.
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 21 Май 2006, 11:38

Аз лично спя на възглавница, в която имам аметист, до нея имам билкова възглавница. Имам личен капан за сънища (прави се индивидуално за повече ефект), както и връзка с билки до главата. Имам приятел, който спи с чаша вода до себе си да му обира негативизмите от деня... Не пропускам да проветря в стаята си и да си запаля нещо подходящо... Предполагам има още стотици неща, които биха могли да помогнат - веднага се сещам за подредбата на фън шуй, за смяна на разположението на леглото, поне за двадесет йогистки техники, още няколко пъти по толкова медиативни... Някои подходящи молитви / ритуали също са ми попадали, макар че не ми се е налагало... Има невероятно много неща, които биха могли да се направят по въпроса.
Не съм имала проблеми със съня. Не мога да си обясня как така някой би могъл да допусне да има сериозни проблеми със съня си и да не направи нищо по въпроса. Отиването при мама не се брои за адекватно действие...
angel13.
gif
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 21 Май 2006, 12:17

Мел ти си за лечение бе момиче. На 33 вече лелче пък да ходи да спи при тяхните от страх. Ае стига бе! Тва си е чиста фобийка или някъв такъв психо-проблем. Пък от де знаеш кой прави магии или не. незнаеш. Затова тихо че ще дойде турбалан в тъмното и марш при мама и тате.
Бест това май минава с времето. като дете и мен ме беше страх. сега съм смелчага и не ми пука тъмно ли е или не. Ти на колко си (ко не е тайна)?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 21 Май 2006, 12:25

Tova ne e to4no taka - ima hora, koito gi e strah ot tumnoto, za6toto v nego sa namerili ne6to po-ujasno ot tova, koeto se vijda prez denq.
Edna moq poznata spi prez denq i e budna no6tem, za6toto ako`zaspi... ne znaete v kakva kurvava lokva se subujda!!! Vsqka no6t, koqto tq prekarva v sun, menstruaciqta i se sujda ot nqkakva sila i gubi tolkova kruv, sqka6 sa q kormili!

Izvinqvam se, 4e pi6a na latinica, no tuka nqmam FlexType! :oops:
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 21 Май 2006, 12:31

Хеката ала-бала (не го приемай лично щото ти е сложен ника) това е така но не отричай че е за лечение. Тва си е чист проблем физически, психически или подобен и се нуждае от оправяне и то от зрава ръка.
Ако не маг, то психолог или психиатър ще удари рамо.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот BEST » 23 Май 2006, 10:05

Poison на 16 съм и не е тайна :) а относно жената на 33 дето е не се тревожи от нападките на някои хорица тука :) и вечер преди да легнеш си кажи някоя молитва аз така правя сега и се чувствам добре а отделно имам и един корен под възглавницата си и да чукна на дърво кошмари откакто съм с корена нямам и спа спокойно без да се будя през ноща.
Светлина за всички !
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mell » 23 Май 2006, 19:07

BEST точно тези, които ме нападат тук,
изобщо не ме тревожат :)
Както виждаш не се занимавам да им отговарям:)
Молитва можеш да кажеш, само ако вярваш, както си ти явно,
аз не съм такава. А и предполагам, че кошмарите са
просто в следствие на по-напрегнатият живот, който водя.
Но ако споделиш какъв корен точно си си мушнал под
възглавницата, ще опитам и аз
Mell

Мнениеот BEST » 24 Май 2006, 07:55

Здр Mell незнам на какъв корен спа защото е доста стар и прадядо ми го е давал на баба ми за да и спре кошмарите и само прадядо ми го е знаел къде да го търси и как се казва.А иначе открих една страница в интернет пак с корени надявам се да разбираш английски.
ТУК
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mell » 24 Май 2006, 13:53

Бест това е интересно, много ти благодаря
Mell

Следваща

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор