Наистина ми се струва че някои хора тук се държат като коне с капаци, вместо да реагират зряло.
По темата: Най-важното е да не се прилагат стимуланти, които само изчерпват депата от хормони в организма, след което настъпват и повечето странични ефекти. Такъв стимулант и то не много силен е кофеина. По-мощните стимуланти от този тип са се използвали за допинг в миналото, а сега са съставки на някои от хапчетата за бързо щастие, подобни на екстазито.
Алкохолът в малка доза също е психостимулант. Такива са и някои наркотични вещества (като например съдържащите се в марихуаната). Общото при двете е, че действат на рецепторите на ендорфини в мозъка - алкохолът потенцира производството им, а в марихуаната има вещества, които заместват (действат като) ендорфините.
При здравословен проблем или психическо изтощение могат да се използват ноотропни средства като пирамема. Те подобряват "храненето" на мозъка. Такива вещества има също в Гинко Билоба, Жен-Шен и други естествени суровини. За повече информация напишете "ноотропни средства" в wiki. Комбинацията от такива вещества с витамини и антиоксиданти, не само не е нездравословна (в малки дози), но е препоръчителна при присихически и физически натоварвания.
Мозъчната активност се стимулира и при увеличаване на бързо-усвояемите енергийни източници, приемани от организма. Такива са аминокисилините и бързите въглехидрати.
В заключение: Една комбинация от:
- чаша чай от зелен чай и гинко билоба (психостимуланти и антиоксиданти);
- комплекс витамини (преобладаващо от групата B), още по-добре и с рибено масло (по съвет на puntina), заради съдържащите се в него витамин Е и Омега3 киселини;
- от половин до една ампула Sargenor (аминокисилена);
- таблетка Q10 (естествен мощен антиоксидант);
- две лъжици мед (въглехидрати);
трябва да са достатъчни при нужда и то без да имат каквито и да е странични ефекти.
Аз приемам подобна комбинация в случаите, когато ме е налегнал депресивен махмурлук. За щастие това не е често
Като цяло, съветите по тази тема нямат много общо с магията, освен че физическата стимулация може да доведе до повишена активност на фините тела.