защо???

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот nancy_pz » 30 Апр 2007, 19:02

избягвам да казвам на хората каква съм,защото пове4ето са негативно настроени,а останалите не вярват в магий
защо е така незнам
pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот dragon_girl » 30 Апр 2007, 19:10

nancy_pz написа:избягвам да казвам на хората каква съм,защото пове4ето са негативно настроени,а останалите не вярват в магий
защо е така незнам

Аз пък знам. Ако кажеш на някой, че се занимаваш с магии, той може да те помисли за луда. Другото нещо, което може да си помисли е, че си много вдетенена. Или пък ако вярва в магии може да си помисли, че ще му направиш нещо лошо и да избяга.
Аватар
dragon_girl

Мнениеот EliKarim » 01 Май 2007, 07:40

Не разбирам защо е нужно да се осведомяват хората за това какво правим, какво можем и т.н. В магията си има и правила, които лично аз много харесвам, а едно от тях е и да мълчим.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот hekata_ehnaton » 01 Май 2007, 08:14

ELi Karim, тука вече не е редно да изказваш така. Ние сме свободни хора и когато отстояваме мнението си пред другите, все се стига до момент, в който трябва да кажеш защо мислиш така и от къде произлиза тоя ти начин на мислене.
Аз не крия от никого нито сексуалната си ориентация, нито религиозните си убеждения, нито каквото и да е - така смятам, че е редно - за табутата, каквото е и магията, трябва да се говори открито, а не да се крием в мистериозна тайна, защото хората си мислят, че ние сме секта и даже са ме питали: "Колко пари ти вземат?"

Не смятам, че е редно да си мълчиш за това какво си - по този начин показваш, че е срам от това, което си!

Нанси, хората са забравили какво е около тях да присъстват хора на Магията, затова го приемат странно. Ще им мине, когато времето на ДУХА се върне :)
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 01 Май 2007, 08:19

Ооо не. Просто не съм съгласна и не мисля като теб. Не смятам че трябва да тръбя че се занимавам с магия, въобще не смятам че е нужно да търся разбиране или одобрение от хората, да ги запознавам със моето Аз. Още по-малко пък със сексуалната си ориентация или личния си интимен живот. Това е моят свят и не смятам че хората трябва да си навират носа там, да бъдат осведомявани. А и както казах обожавам тази малка магическа максима:"Знай, умей, искай, мълчи!".
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот nancy_pz » 01 Май 2007, 08:30

мерси много за отговорите
аз също смятам,4е е по-добре да си мълчим
а пък съм чела,че хората невярвящи в магията
отслабват нашата сила.
pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Unforgetable » 01 Май 2007, 09:44

За един човек, който се занимава с магий тайнствеността е много важна иначе има сумати хорица, който ще те изкарат или луда или че имаш лоши намерения или т.н. Трябва добре да усетиш с кой и какво можеш да споделиш. А хората, които наистина заслужават доверие са за съжаление много малко...
All for Love
Аватар
Unforgetable
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 01 Май 2007, 10:09

1. Да искаш
2. Да можеш
3. Да смееш
4. ДА МЪЛЧИШ
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Cath » 01 Май 2007, 15:36

аз пък съм абсолютно съгласна с hekata_ehnaton! никой не говори за тръбене наляво и надясно. ако си християнин или мюсюлманин трябва ли да криеш? а ако се занимаваш с магия, защо пък да трябва да се криеш? няма да те обесят, няма да те хвърлят в тъмница и няма да те изгорят на клада ако кажеш, че се занимаваш с магия. никога не крия какво правя. разбира се не съм сложила табелка на врата си "ВЕЩИЦА". родителите ми знаят, приятелите ми знаят, колегите ми знаят, защото както каза hekata_ehnaton, просто понякога някои неща не можеш да ги обясниш по друг начин. а и искам да ти кажа, че една много голяма част от тях сами са ми казвали "ти занимаваш ли се с магия?". незнам до каква степен ми личи, но определено не ходя с метла по улиците. хората не са чак толкова прости. а това с мистериозността ми се струва крайно безсмислено. това, че се някой знае, че аз се занимавам с магия съвсем не означава, че сутрин като си пия кафето с него, примерно, му обяснявам какво, къде и как съм правила.

Да мълчиш - добре, но едва ли някой от вас е положил обет за мълчание. да мълчиш, но да мълчиш когато и за каквото трябва. магията не е срамно нещо, че да го криеш.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 01 Май 2007, 16:33

ЕЛи Карим е права ,че няма нужда да търсим разбиране у хората . Другото е че съм съгласен ,че хората отслабват енергията но по-скоро на психично ниво ,че ти влиаят и започваш да се съмняваш в способностите си . Друго ми направи впечатление у теб нанси - Лепнала си си някакъв етикет "...да казвам на хората каква съм..." . Ако заявиш ,че си "такава" шансът за неразбиране (и да помислят за вдетиняване) е наистина голям защото те мислят че за да наречеш себе си "такава" трябва да си много дейна и навътре в нещата и знаеща за много неща които те не знаят (да си отркрила "нов свят") . Те са прави ! Другата част от тяхното неразбиране е тяхното материално съзнание . Нещата им стават много сложни ако започнат да се съмняват ,че не всичко е материалното което познаваме (е едната причина) . Между другото не мисля ,че съзнанието ти се различава много от тяхното . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот nancy_pz » 01 Май 2007, 16:44

аз не искам да го кажа на всички които познавам
а поне на близките хора,но какво да направя като не получавам разбиране
pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 01 Май 2007, 18:37

Cath написа:ако си християнин или мюсюлманин трябва ли да криеш? а ако се занимаваш с магия, защо пък да трябва да се криеш? няма да те обесят, няма да те хвърлят в тъмница и няма да те изгорят на клада ако кажеш, че се занимаваш с магия. .

Ами ако прекалено парадираш с вероизповеданието си, нещата вече ще изглеждат почти сектански или фанатизирани. Поне така биха ги приели българите, които не разбират от религия и мистика. Защо ти е тогава да даваш разяснения на всеки?! Кой го е еня в какво вярваш и с какво се занимаваш?! А ако много задават въпроси, то тогава значи ти даваш поводи за това. Не смятам за редно един маг да привлича внимание върху себе си и да провокира коментари. колкото повече нещата ти са в тайнственост, толкова повече ще е силата ти!

Cath написа:Да мълчиш - добре, но едва ли някой от вас е положил обет за мълчание. да мълчиш, но да мълчиш когато и за каквото трябва. магията не е срамно нещо, че да го криеш.

Напротив. Аз съм давала обет за мъчание за някои неща... Особено когато се занимаваш с Демонология, това е част от един ритуал. Магията не е срамно нещо но е мистика, която хората 90% не разбират. Това е начин на живот. Това е твоят начин на живот, който другите не живеят.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 01 Май 2007, 20:12

nancy_pz написа:аз не искам да го кажа на всички които познавам
а поне на близките хора,но какво да направя като не получавам разбиране

Какво значи "...а поне..." ? От къде това желание да разкажеш ? Причини много и мога да заложа на някои но нека ти отговориш .
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот nancy_pz » 01 Май 2007, 21:20

как от каде е това желание
естествено че искам семейството ми да знае и да ме разбира,
а не да се крия.
Бях си направила олтар,но понеже постоянно се барникаше,оставяха се разни неща отгоре,разместваха нещета аз се принудих да го махна.
pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 01 Май 2007, 21:59

Честно казано когато някой ми каже , че се занимава с магия ... го гледам адски негативно . И ще ти обясня защо .... Защото това е в огромна доза гъделичкане на егото. Много хора, който харесват древните знания си въобразяват , че разбират повече от другите. Смятат , че една прочетена книга ги прави " магьосници" самозабравят се и почват да вършат глупости и да дават компетентно мнение оплели се до толкова в собственият си егоцентризъм , че едва ли не са " Богът Слънце". Придобиват някакво особено самочувствие ,че виждаш ли знаят повече от останалите , докоснали се до знанията на древността. Нищо подобно мило момиче... повечето живеят в светове изградени от собствената си фантазия където висш властелин е егото им . Ето тук казвам аз е основната разлика между онези които знаят и които мислят , че знаят. Истински мъдрият съзнава , че е никой . Че е никой не като личност , не като индивидуалност ... а никой в целият калейдоскоп на величия и мъдрости ... Истински знаещият съзнава , че колкото и далече да е стигнал по пътя на духовното си развитие ТУК и Сега ... той е едва на първата крачка. Всичко започва от начало ... цифра като 50 000 годишен дух ти изглежда зашеметяваща ... ем да но повярвай ми понякога тоя дух е по-инфантилен от дете на 3 години ...
Егото ... егото.... ей тва пусто его е в основата на всички човешки проблеми ...
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот nancy_pz » 01 Май 2007, 22:10

аз не се мисля за нещо повече от другите
нито,че знам повече от другите
незнам от къде са дошли тези твои изводи
pink
Аватар
nancy_pz
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 02 Май 2007, 12:30

Нанси - Много си несамостоятелна щом търсиш подкрема у семейството (или в други) . Това е голям признак за слабост .
Илюзия - Ти да не ме копираш ? :) Говориш същите неща които и аз в други теми . Като четях мнението ти все едно си чета собствените **** които пиша аз . Преди не се държеше така . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 02 Май 2007, 17:03

nancy_pz написа:аз не се мисля за нещо повече от другите
нито,че знам повече от другите
незнам от къде са дошли тези твои изводи

Ух ама аз никак на говорих за тебе... просто обощавах ... Съжалявам ако си го приела по този начин :)

Блот ... хахах ми честно казано не се зачитам много много по думите тука ... минавам от горе от горе и определено не те копирам :)
Ъм... как съм се държала ? :oops:
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 03 Май 2007, 09:33

ilusia, съгласен съм с теб.. става дума за друго...
Азлично смятам, че не е нужно хората да остават в неведение, когато искат да знаят нещо за теб и ти да им отказваш информацията,която искат.
Не съм казал, че тръбя наляво и надясно, че се занимавам с магия, но ако някой ме попита му отговарям - не крия. Според мен това не отлабва силите ни, тъй като има хиляди видове магия... и най-силната е магията на убеждаването (както на себе си, така и на другите)

Ели Карим, така е - Демонологията е нещо, което наистина си изисква мълчание, но... има неща, които винаги можеш да споделиш от практиката си на тези, които се нуждаят от помощ.. ей, така дори и от християнско милосърдие - за да им помогнеш.

Аз смятам, че личният живот не е за стоманена кутийка, която да криеш зад шкафа, за да не го види някой - личният ти живот тече и сред хората. Никога не съм парадирал с това, че се занимавам с окултните изкуства - не нося пентаграми, не нося черни дрехи и т.н.
Затова аз искам да мога да водя свободно личния си живот и сред хората, насаме... а за да стане това, табутата трябва да бъдат разбити...

Всички говорите за древността - в тази обичана от нас древност, всички са знаели кои се занимават с магии и те са били на почит, защото се е знаело че те притежават нещо по-специално - нещо, което е по-силно от материалните сечива на другите - сечивата на Духа. А се е знаело, защото тогава магията не е била табу...

Тая максима - да си мълчиш е станала валидна, поне според мен, когато в очите на простите хорица понятието ВЕЩИЦА е станало еквивалентно с баба Яга - едно е да си траеш, защото не искаш да свършиш на кладата, друго е да си мълчиш, защото така нямало да ти се месят в личния живот. Ако искаме времето, в което хората уважават маговете и окултистите, да се върне - трябва табуто да се разбие.
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 03 Май 2007, 10:02

hekata_ehnaton
Да разбира се , има много истина в думите ти. Но в онази нам така любима древност е липсвала една сила , която е така присъща на днешното ни общество - предубеждението и предразсъдъка .
Има хора , които колкото и да се опитваш да убедиш , те смешно-упорито отказват да приемат , че същността на света не е материалното. Тогава питам аз има ли смисъл да хабиш време и нерви да доказваш , на слепец , че слънцето е изгряло и е ден ? Имам приятели - много близки , който са страхотни хора .. не биха отхвърлили онова което съм приела като начин на живот но определено не биха го разбрали - обречена кауза.
Ето за това не смятам за необходимо да се разкрива онова което правим. Не го крия , ежадневно някой ме моли за съвет , за Таро или нещо подобно. Но до тук - от там на татък е моя територия , в която те нямат място. Вярват ми и това е достатъчно като кажа " и като идваш внимавай за кола" и ми се пръкне изплашен с думите " едва не ме блъснаха" не смятам за необходимо да разяснявам от къде съм знаела и тъй на татък.
Да за онзи , който иска да ме чуе и да разбере - винаги съм благосклонна и добронамерена. Кротък поглед , нежна усмивка и топло докосване прави чудеса с човешката душа.... радвам се , че до някъде съм усвоила това качество. Ако подхождаш с чувство на безметежна арогантност завладяла хора , който са си напълно самодостатъчни ефекта е точно никакъв. Просто трябва да знаеш пред кого правилото " да мълчиш " важи и пред кого - не.
А пък и да не забравяме цинизма на много магове , които смятат , че разкрият ли тайните си виждаш ли стават нищожни , защото някой друг би ги използвал. Е , да и аз не обичам да давам труда си на някого ей така ... НО ако знаеш , че той би помогнал - какво те спира ?
Но това си е лична философия за живот. Има си хора за всичко.... Всяко време , всяка епоха - с нуждите си
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор