Защо???

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 08:50

Защо когато в форума се появи някой нов?Защо когато той постне тема с проблем?Защо когато темата му бива пълна с грешки от не знание по даден въпрос ?Защо големите "магове" го подминават или почват да го "подиграват" за незнанието му? Нима всеки не е тръгнал от някъде?Ако някой отговори ще ми бъде интересно да науча отговорите на въпросите. 8)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 23 Сеп 2007, 09:33

Много странна тема си направил!:)
Сега по същество.Аз лично от както съм във този форум не съм забелязал на човек , който има проблем да му бъде отказана помощ.Няма значение дали са му писали като отговор в темата , на ЛС или по Skype той е получил отговор.И кое те кара да мислиш че му се подиграват на този човек(въпреки че е забавно когато някои още неможе да медитира а иска да мята светкавици от ръцете си).
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот stanislava » 23 Сеп 2007, 09:34

Ами и с тях са постъпвали така докато са били нови,не се притеснявай.Поне ще знаеш,че нетрябва да постъпваш така един ден. :)
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 23 Сеп 2007, 09:36

Защото приятелю,всеки си въобразява,че нещата стават на момента"по заповед на щуката...";) Все едно да питаш ,къде в морето има потънало съкровище,а да не знаеш как да си наденеш аквалнга;) Аз не съм се подигравал,или поне не помня,но никой нов не иска да се учи,или поне не веднага,а всеки иска готов резултат...Това хубаво,но аз не съм чул в църква някой да се моли " да и стане кофти на учителката,щото е писала двойка" нали? Някой да не би да вика фадрома ако трябва да си прекопае градинката? Тук във форума,на много места се препоръчва да НЕ се използва магия,ако проблема може да бъде решен иначе,но никой не слуша. Всеки иска да пипне ония за висулките,е да,ама НЕ! Болезнено е и до като се усетят -ще са се обзавели с проблеми изискващи вече доста професионална намеса,или пък специализирани болнични заведения... Знам за човек от тоя форум,който е опитвал ритуали,включително от НЕК,без да си има понятие от защита,дори без да знае как се отваря кръга. Е,питам аз: нормално ли е да се полееш с бензин и след това да искаш да запалиш цигара? За въпросния човек- информацията е лична и няма да разказвам подробности,но последствия има,и то доста сериозни! Питаш защо? Ето отговора: Ами защото магията е наука,далеч по-сложна и обхватна от която и друга наука. Иска се учене и четене! И как да дадеш в ръцете на хлапе граната а? Същото е някой 16 годишен да се занимава с ритуали. Без знания,без мисъл и т.н. Магьосниците са безкрайно внимателни хора и така трябва да е! Ако направиш магия за пари- утре може да умре дедо ти и да ги наследиш,но от бяла става черна-резултат-сива! Демек- имаш си хубава карма! Честито!:) Не видях никъде,някой да иска да обсъди прочетена книга по магия-виждал съм да пита-"какво мислите",но никой до сега не се е опитал да провери и да объди прочетеното. В много от литературата за магия много е пропуснато,или умишлено променено. Така,че направете си тема за това-обсъждайте прочетеното и учете-тогава няма да има подигравки и ще има полза!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mad_Mike » 23 Сеп 2007, 09:43

alistar тука си много прав. Обаче много от новите в форума са големи инати и не слушат другите дето имат опит. Аз лично даже съм забелязвал и хора дет мн пишат мн спамят и се праят че знаят ама ептен нищо не разбират. Просто някои хора не искат да разберат кат им говориш нещо.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 23 Сеп 2007, 09:49

Mad_Mike,не искат да разберат,защото разбирането е следствие от добиването на знания:)))) А на тях не им се учи:))) Можеш ли да предположиш колко народ ще си изпотроши ръчичките и мозъчетата да опитва,ако някой случайно постне тук "ритуал" за добиване на знания без учене? Не ми си мисли:))))
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mad_Mike » 23 Сеп 2007, 09:51

Спомням си преди време един беше питал за такъв ритуал даже. :D
Най-добре е да си намерят книги хората и да почват да се образоват. Доникъде няма да се стигне без знание.
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 13:51

runner413 нарочно пуснах такава тема.Идеята беше хората да се позамислят ,и да се огледат .Вярно че на никой не му се учи ,така е тъпо е когато през 2 дни някой пуска тема искащ магия за любов и прочие.Но не са ли за това по запознатите да помогнат на не знаещите ,които искат да научат.Аз си признавам ,едно заклинание нз ,да ма убиеш.НО искам да се науча.Какво става обаче....Влизам в форума и на едно място не съм видял (ако има явно съм пропуснал) Тема в която да пише "първи стъпки" примерно.И какво става .Да си представя че съм с мислинето на някои 15 год. хлапак (извинявам се ако някой се е почувствал засегнат) Искам магия за любов (най много от нея искат май).Някой след като ма е скъсал от иронизиране ....дава ми заклинанието .Аз го прая разбирасе без да знам какво е що е .С две думи да ми кажат (сори за израза) icon_censored "изсери се ии се намажи зад ушите и кажи еди ко си " аз ще го напрая.Нямам идеи да се развия.Но ако имаше тема в тоя форум която да показва 1 стъпки ,аз щях да вляза и да почета.Ако не съм го направил щеше да се разбере разбира се. Идеята ми е че вместо всеки да си отнася иронизацията,може някой да покаже от къде се навлиза.
alistar прав си никъде не се обсъждат книги ,така е .Но не мислиш ли че някой трябва да предложи книга за незнаещия.Ако искаш мога ей сега да почна да ти обсъждам някой розов роман ("не чета такива :) ") .Идеята е че никой не се е родил научен.Но и на всеки са му помогнали.Не е ли по добре вместо аз дате питам на ЛС коя книга да прочета за да навляза в идеите .ТИ да пуснеш тема и в нея да кажеш.Еййййййй хора това е подходящо ако искате да ....
П.п.Да кажа само че не се заяждам,но ми е интересно като идея ;)
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 23 Сеп 2007, 14:01

Първият раздел от форум магия е ЗА НАЧИНАЕЩИ. Това ако нищо не говори, грешката не е във вашия телевизор. Затова обикновено като се регистрира някой и го МЪРЗИ ама чак го боли и пусне предъвквана тема за 873568156 пореден път, е нормално всяко себеуважаващо се същество да подмине въпросното нещо.
Когато на хората им трябва любовна магия, имат цял раздел за това. Но не, и там опираме до на хляба мекото, защо да се поровим, като има балами дето веднага могат да го спестят това...
Ето затова хората не отговарят или подминават или се гъбаркат с тези теми. Защото авторите им са МЪРЗЕЛИВИ, а това нещо и магията не се връзват, ето затова.
А аз по принцип на теми и хора с грешки в или не отговарям или директно ги поправям и ги препращам към речник. Което не ми пречи после да си пия с тях питието, условно казано.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 23 Сеп 2007, 14:20

Браво galina_dim!Много точно го каза!Shedinko-специално заради теб раздела "За начинаещи" на "Първи стъпки" ли трябва да се прекръсти за да го прочетеш???
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 14:31

Аз го чета ,но не виждам началото.Ако щеш прост ми кажи ,но никой не е казал 1 стъпка,2 стъпка.Пуснати са разни теми ,но в една не видях да секазва от тук е "входа"
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 23 Сеп 2007, 14:33

Я най-добре ни обясни какъв "вход" търсиш!Някакъв тунел към света на магията ли искаш да откриеш или какво?!:?
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 14:41

Хах не.Идеята ми беше ,че има само откъсни работи.Но никъде не е казано.Къде е началото.Т.е. кой е първия етап.Примерно запознаваш се с тази литература.След това правиш такива упражнения.После според зависи какво искаш да постигнеш правиш това.А след това човека сам ще знае какво да прави,или ако иска нещо да пита ще знае какво точно да пита.
Пример за да се занимаваш с това :прочиташ еди коя си книга,по време на това правиш такива упражнения,после можеш да се захванеш с някое др. по-лесно и "безобидно" заклинание.За да го направиш правиш еди какво си.
П.п. В този дух исках да се изразя ако някой не ме разбрал
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mad_Mike » 23 Сеп 2007, 14:44

runner413 написа:Я най-добре ни обясни какъв "вход" търсиш!Някакъв тунел към света на магията ли искаш да откриеш или какво?!:?

runner ти пък вместо да спамиш навсякъде земи че помогни на човека.
Марио беше пуснал линк към една окултна библиотека да си дърпаш квит книги си искаш ама кой ще тръгне да ти търси.

http://magicgatebg.com/forum/viewtopic. ... highlight=
Изображение
Аватар
Mad_Mike
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 14:59

Именно Аз не мога да приема това ,да ми се пуснат 100 книги и да ми се каже чети каквотот искаш.Очаквам някой да каже ,за да се запознаеш по добре с идеята почни с еди кои си книги.Прави еди какви си упражнения.
Mad_Mike когато отидеш да сееш на непознато място както правиш? питаш съседите какво вирее или почваш да мяташ каквито и да е семена ...все нещо ще се покаже.
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот runner413 » 23 Сеп 2007, 15:02

Shedinko-Първо трябва да решиш с какво точно искаш да се занимаваш а после да питаш какво да четеш а не обратното!Така на хората ще им е по-лесно да да ти дадат насоки.
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 15:28

Уика ,с прости ритуали за здраве и късмет.Да помагам за здравето на хората около мен (по този въпрос четох една много интересна книга) без да разберат за това.Може би и с гадание.Независимо ,че пасианса на наполеон също ми върши работа.
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 23 Сеп 2007, 15:37

galina_dim даде отговор на въпростите ти. Мързела е една много вредна болест, от друга страна ако нямаш психика да издържиш на малко подигравки, то как искаш да имаш психика за енергиина работа? Форума не е училище. Тук ще прочетеш както много глупости и лъжи така и много полезни неща. Никой няма да седне да отговаря на всеки въпрос изникнал в ума ти, просто защото всеки има различна теория и обяснение за нещата. Първи стъпки, погледни тук: http://www.spellsandmagic.com/beginner.html
Няма един път на започване. Това не е математика, за да започнеш задължително с различаването на едно число от друго, смятане и т.н. Ако решиш да го приемеш като математика, то сам ще се сетиш, че е най-добре да научиш първо цифрите-в случая понятията или термините, ако не за друго то поне, за да можеш да зададеш правилно един въпрос. Много от хората, които знаят нещо са го учили сами без форуми и без споделяне и обменяне на опит с приятели. Също не е много добре да се ръководиш от нечие мнение само защото човека, който го е написал имаш някакъв респект от него. Много ясно, че ще мислиш, че учителя ти по биология разбира адски много от биология, а ти много искаш да се научиш. Да обаче като отделиш нужното време и станеш биолог, ще видиш, че тоя човек дори е вероятно когато те е учел да те е заблудил за много неща. Няма верен път има обаче много пътеки. Харесваш си нещо и не започваш с 'работи ли това', ами да, всичко работи, но може при теб никога да не проработи. Захващаш се с нещо и го правиш ей така, защото те кефи, а не защото някой бил казал, че работело или че всичко останало не струва. Свободна воля, избор, решение, поемане на евентуалните последствия от взетото решение, практика, четене, практика, практика,четене, практика-ето ти стъпките за началото.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shedinko » 23 Сеп 2007, 15:45

Lanukio БЛАГОДАРЯ за насоката.
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 23 Сеп 2007, 15:53

Shedinko, ако искаш само 1 книга,прочети библията. Там е работата,че няма 1-ва;2-ра; и 3-та книга. Чети всичко наред-ако прочетеш повече-няма да се минеш;) Колкото повече четеш-толкова повече въпроси ще ти възникват. Във всяка книга има по малко истина и по много талаш и как ще ги отсееш ако не си ги чел? Всеки е започнал с различна литература,за това няма рецепта за начало. Аз съм започнал с висша магия и Кабала...И все пак магията е една- и няма значение дали ще се занимаваш с висша или Уика- най-вероятно ти още не знаеш коя система ще ти легне на сърце. Ето за това чети наред- започни от това,което имаш в къщи,и продължавай с това,което откриеш по книжарниците... До сега книгата с най-много верни неща,която съм срещал е:"Призоваване на духове" от Константинос Всичко е описано ясно и сбито,тоя пич не обича да разтяга локуми:) Успех!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор