Защо месото е вредно?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот Mortisha » 01 Апр 2007, 08:42

KAT написа:Mortisha - написа по-горе че била на един курбан и трябвало да опита месо от хорски срам. По принцип щом си решила да не ядеш месо, не би трябвало някакъв курбан да те накара дори и да го опиташ месото. А пък да не говорим какво е това курбан, нали това е жертвоприношение на дадено животно примерно едно агънце в името на нещо и най-вече пред кого се прави този курбан пред някакъв несъществуващ Бог. Сега този Бог дето е създал този обичай за курбана аз го виждам като някакъв ибалник или по-скоро мазохист , защото той иска от едно биологично същество в случая човека, той човека да убие друго биологично същество за да му се угоди на този первезен Бог, нали ние хората занапред да сме си добре. Е според мен този Бог има нужда от психиатриччна намеса в разума му, или просто той ни се подиграва с това колко сме глупави. Май бях доста ясен че това за курбана също е измислено от тези така наречени астрални духове.

И понеже аз съм глупак само ще ви подхвърля една идейка за това защо може да се ядат растения, а защо не и месо. Защо този тъп Бог не иска например да му направим курбан не със животно ами примерно с някое растение, примерно да изкореним един корен с домати и да унищожим растението и ето курбана е готов, нали имаме жертвоприношение. Да ама не оня тъп Бог знае какво са растенията и той иска истинска жертва не нещо което само расте. Май пак бях доста ясен защо да се ядат растенията могат и защо не могат да се ядат животните.

Еми ето на, в една такава ситуация аз я правя жертвата - със себе си .
Когато трябва да направя нещо дето не го обичам, особено когато става дума за покойник, защото не е важно в какво вярвам аз, тъй като никога не съм смятала каквото и да е жертвопринушение за нещо добро, важно е в какво вярват близките..те вярват и традицията ги е научила, че така трябва, и това е един вид уважение към близките в такъв момент, не към традицията, или към Бог, макар да вярвам, че и Бог има, независимо как бива наричан- не съм много религиозна, а и ситуацията е такава, че не е място да спори човек и да си налага убежденията, поне аз немога да го направя.
Днес малко хора се наемат да колят живтони, защото някой друг върши мръсната работа, а хората си купуват готовия "продукт" от магазина. Ами виж какво правят например мюсюлманите по Курбан Байрам - масово се колят агънца, рядко се разчита на магазина. И това е така, защото хората им вярват на тези неща, но пък аз мога да се закълна,че ако нещо се промени и хората провярват ,че примерно с някое растение, примерно да изкореним един корен с домати и да унищожим растението , чисто психологически ще им свърши същата работа. Просто важно е в какво човек вярва, и остава да си избере нещо по-добро в което да вярва, защото нещо, което е във вреда на някого, или нещо, ще докара всичко друго, но не и добро. Даже самата идея за жертвопринушенията е изкривена- истинско би било жертвопринушението , когато човек жертва нещо от себе си, нещо което ще му струва огромно усилие - например един 40 дневен строг пост, като се откаже не само от месо, ами от други продукти и същевременно се труди много и тежко...може и нещо друго, сега ми хрумна това.
Има малко хора, които ще изменят убежденията си относно жертвопринушенията в този им вид, но на масата е трудно да се повлияе, и към подобна традиция , ще продължават да се придържат.

"18. Казах в сърце си за синовете човешки - да ги изпита Бог, и да видят, че те сами по себе си са животни,
19. защото съдбата на синовете човешки и съдбата на животните е съдба една: както умират едните, тъй умират и другите, и едно е диханието у всички, и човек няма предимство пред добитъка, понеже - всичко е суета!"

17. Пази ногата си, кога отиваш в Божия дом, и бъди готов повече да слушаш, нежели да гледаш, как безумни принасят жертви; защото те не мислят, че вършат лошо.
Еклисиаст
Аватар
Mortisha
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 08 Апр 2007, 10:33

цялата тема се превърна в едно доказателство за това което пише в самото заглавието на темата. Повечето от вас никога няма да разберат защо е неправилно да се яде месо, защото онези астралните духове няма никога да ви позволят да направите това, тоест да се осъзнаете какво е да се яде месо и да се убиват животни.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magica » 12 Апр 2007, 14:14

KAT написа:цялата тема се превърна в едно доказателство за това което пише в самото заглавието на темата. Повечето от вас никога няма да разберат защо е неправилно да се яде месо, защото онези астралните духове няма никога да ви позволят да направите това, тоест да се осъзнаете какво е да се яде месо и да се убиват животни.

Аз предлагам следното. Събираме се съвсем скромната цифра от 5-6 човека, а ти ни показваш астрален дух как се матириализира пред нас. След това продължаваме дискурса за това колко е лошо да лишавам себе си от онези вещества, находящи се само в месото, липсата на които крие рискове от редица заболявания. А месарите - да му мислят. И не само те. Изобщо всички месоядни животни, които убиват други животни за храна да му мислят.

Но най - вече ти да му мислиш. ЧЕТИРИ КГ от твоето тегло , е, приблизително 4 кг, де, ако си със средно телосложение, е изградено от УБИТИ от вдишването ти микроорганизми. Горките живинки. Така да ги убиеш! Как не те беше СРАМ?! Я веднага да спреш да дишаш. Дишането ти УБИВА. И си помисли каква лоша карма е това: колко милиарди живи същества УБИВАШ на вдишване! Горките! УБИЕЦ ГАДЕН! Астралът НЯМА ДА ТИ ГО ПРОСТИ! :mrgreen:
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alistar » 12 Апр 2007, 19:17

КАТ- щом и боговете за теб са тъпи,сорка:( Вече не може да ти се помогне. Дори и най-силните медикаменти не биха помогнали. По разтеглената ти фанатична логика излиза,че всеки пациент в клинична смърт е походящ за ядене. А за астрала нищичко не знаеш,за духовете -още по-малко...
Магика-още вчера се опитах да му кажа за микробите,но спря тока преди да изпратя поста-мерси!-спести ми труда:)
И Кат,ако си тръгнал на свещен джихад срещу убийството във всичките му форми-(останах с впечатлението,че си от мъжки пол) да ти напомня,че мастурбацията е също форма на убийство,оформя характера все пак:) Изпуснал си влака човече ,и за астрала и за пъклото- гледай си работата.
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Abathor » 13 Апр 2007, 18:23

Абе я се стегнете!!
Да ставам вегетерианец нормални ли сте!
Да се яде постоянно месо не е правилно и пречи на тялото но определено трябва да присъства с менюто.
Вижте българкия обичай на постене и подобни това е правилния начин на живот.Балансирана диета според сезона...аре по здрави.

И какво като се убива?!? Това е нещо нормално.
По начина който мислиш за животните трябва да горя в ада до края на битието :D .Селско момче съм там вършим варварски неща и колим животни за да ги ядем.Аман от такива създания като теб недоразбрали проповядват разни глупости.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alistar » 13 Апр 2007, 18:41

"Убийте един бобър-спасете едно дърво":))) Всеки има право на гледна точка,дори и КАТ,но да се въздържа от оценки и определения. Силния изяжда склабия- така се запазва вида в природата. КАТ,ако фауната и флората измре и останем само човеци- 1-во ще излапаме тревопасните,щото те така или иначе ще измрат,а после кой-както свари:) Ама ти не се плаши за сега имам за хапване ,но да знаеш,че не съм гнуслив;)
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 11 Май 2007, 10:27

magica: написа:Аз предлагам следното. Събираме се съвсем скромната цифра от 5-6 човека, а ти ни показваш астрален дух как се матириализира пред нас. След това продължаваме дискурса за това колко е лошо да лишавам себе си от онези вещества, находящи се само в месото, липсата на които крие рискове от редица заболявания. А месарите - да му мислят. И не само те. Изобщо всички месоядни животни, които убиват други животни за храна да му мислят.

magica - тука всехте да говорите кото лунатици, каквото ви хрумне като идея. Как ще се материализира астрален дух като неговото устройство е нематериално. ами те тези духове дори и не могат да покажат примерно нещо като холограма пред теб, но да е в нашия физичен свят. Направо правиш детски изказвания.

А пък за месото и за съставките питайте лекари, биолози и те да ви кажат дали може без месо или не. Когато се роди едно дето то с какво се храни с месо ли или се кърми че може и до 8 месец и повече да кърми, нали на малкия организъм му трябва месо за да се развива правилно иначе може да се поболее от липсата на важните съставки от месото.

По разтеглената ти фанатична логика излиза,че всеки пациент в клинична смърт е походящ за ядене.

Това е лично твой извод аз никъде не съм го твърдял, бягай на гробищата да изравяш мъртвите и да ги ядеш нали и те имат все още месенце особенно скоро погребаните.

И защо намесвате прородата и те животните помежду са се изяждали. Май още в началните класове се учеше, че животните имат ограничено мислене, а човека е напълно развит мислещ индивид и значи може да прецени че не е правилно да се убиват животни.

И оня дето написа че убиването е правилно, ами да излезе на улицата и да почне да убива хората наред , а кво му пречи нали е правилно.

КАТ- щом и боговете за теб са тъпи,сорка:( Вече не може да ти се помогне. Дори и най-силните медикаменти не биха помогнали.

Абе ти какъв си, че да ми казваш какво да си мисля за боговете, това твоето граничи с религията на онези от исляма, че искаш и медикаменти да ми даваш за да почна да се кланям на някакъв бог.

И накрая едно сравнение да направя само , животните нали са низши от нас и затова ние си позволяваме да ги ядем, ами Бог е по висш от нас или ние сме по-низши от и него, ами и той като нас може да смята че му е позволено по някакъв начин да ни яде нас, някой от вас сядал ли е на трапезата на Боговете.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magica » 12 Май 2007, 07:56

KAT написа: magica - тука всехте да говорите кото лунатици, каквото ви хрумне като идея. Как ще се материализира астрален дух като неговото устройство е нематериално. ами те тези духове дори и не могат да покажат примерно нещо като холограма пред теб, но да е в нашия физичен свят. Направо правиш детски изказвания.

А пък за месото и за съставките питайте лекари, биолози и те да ви кажат дали може без месо или не. Когато се роди едно дето то с какво се храни с месо ли или се кърми че може и до 8 месец и повече да кърми, нали на малкия организъм му трябва месо за да се развива правилно иначе може да се поболее от липсата на важните съставки от месото.

Внимавай с тона. Не съм от хората, които търпят такъв тон. Определения, цитирам теб: "кОто лунатици" или "детски изказвания", ги изхвърли от употреба, ако имаш желание да получиш отговор. Ако не си в състояние да поддържаш ВИСОКОИНТЕЛЕКТУАЛНО ниво на разговор и можеш единствено да се изказваш като ХАМАЛИН, разговорът ми с теб ще приключи много бързо, защото аз се дистанцирам от прости необразовани хора, чийто речников запас всичко на всичко им позволява да водят безсмислена дрязга, но не и да поддържат нормален разговор.

Според законите на физиката няма такова нещо НЕМАТЕРИЯ. Всичко е МАТЕРИЯ, респективно ЕНЕРГИЯ. Ако това не ти харесва, ще съм изключително любопитна да видя как ще обориш Айнщайн, защото именно Айнщайн го е доказал този факт. И така да обосновеш съществуването на нематериалните си звездни духове. Именно звездни духове, защото думата "Астрал" идва от лат. "астра" или от гръцкото "астрон" и значи "ЗВЕЗДА". А идеята за тях е на Блаватска, която е осъдена за мошенничество.

Преди да продължим темата за храната, искам да изясня своята позиция по този въпрос - за да е здравословно храненето, човек не трябва да е нито само вегетарианец, нито пък само на месо да я кара.

А сега да се върнем на месото.
Попитах за месото лекар дали може без месо. Каза "НЕ" , защото в него се съдържат следните елементи, които ги няма в плодовете и зеленчуците: кобалт и венадий, липсата на които в организма води до заболявания.

За тях в нета намерих да пише следното:

Кобалт - Този минерал представлява съставна част от витамин В12. От съществено значение е за червените кръвни клетки.

Полезни ефекти: Предотвратява и забавя развитието на анемия.
Болести при недостиг: Анемия.
Естествени източници: Месо, бъбреци, черен дроб, стриди, миди.
Вегетарианците има голяма вероятност да развият недостиг на кобалт, за разлика от хората, поемащи меса и черупчести морски животни (стриди, раци).

Ванадий- Потиска образуването на холестерол в кръвоносните съдове. Трябва да го има като прием в менюто за деня.
Полезни ефекти: Помага за предпазване от сърдечни пристъпи.
Естествени източници: Риба.

А сега да си поговорим за вредите от растениеядството.

При хапването само на растения се приема един вид киселина:
Фитиновата киселина. Болестите са хипогликемия, едем и т.н.
Поради химичната си природа отрицателно заредената фитиновата киселина образува неразтворими комплекси от катиони, а също така и с положително заредените протеини и по тази причина често се нарича “анти-хранителен фактор”. Растителните фитати (фитинова киселина) се среща в много растения, като царевицата и царевичните продукти, бобовите растения, соята и някои други зърнени храни.

Наблягам на факта, че не случайно повечето диети, предлагащи растениеядство изиксват да се иде до аптеката и да се купят витаминки и ензими, защото липсата им в организма му вреди, пречейки да се възстанови след нараняване бързо, а също пречи на възстановяването след изтощителна болест или стрес.

А сега ми кажи, едно нямащо зъби бебе до 8мия месец, как да дъвче примерно много полезният МОРКОВ. Нали плодовете и зеленчуците не пречат. :mrgreen:

Бебето се кърми, защото стомахът му не е пригоден за никаква друга храна, освен че няма зъби, за да рупа плодове и зеленчуци.

А кърмата на майката, за да е наистина полезна за бебето, изисква от майката да яде и МЕСО. Всъщност, то си е цял набор от неща, които да яде за 1 ден, ако иска всичко да е наред.

Примерна диета за кърмачка:
60 гр месо
едно яйце
две чаени чаши мляко
филия хляб
250 гр плодове и зеленчуци
Аватар
magica
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот weballergy » 12 Май 2007, 10:11

Ами то като всичко има съзнание, ние нека си мрем от глад...
И, КАТ, ти най-добре се научи да летиш, защото като вървиш мачкаш тревите.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 12 Май 2007, 11:29

weballergy написа:Ами то като всичко има съзнание, ние нека си мрем от глад...
И, КАТ, ти най-добре се научи да летиш, защото като вървиш мачкаш тревите.

magica - аз съм употребил думата лунатици, понеже е имало смисъл, горното е пряко доказателство за това. Никъде не съм написал че растенията имат съзнание и затова не трябвало да ги мачкам а ми да летя над тях. Дотук с лунатиците.

Не ми се говори за Айнщайн, защото знаеш ли как я е измисл тази теория, ами основните концепции ги е сънувал и след това ги е доразвивал през деня. а пък както съм писал нееднократно сънищата ги пускат онези материалните астрални духове дето са били от материя според теб. Според теб излиза че духовете са измислица на Блаватска и те не съществуват, нали само ние хората съществуваме.

Сега ще се опитам да ти обясня какво е нематериална мисловна енергия или телепатична енергия. Знам че пак няма да го разбереш ама кво пък аз да си го напиша.

Сигурно и теб ти се е случвало както и на почти всеки човек следната ситуация, стоиш си примерно на улицата и си говориш с някого примерно с двама трима човека и в един момент започваш да усещаш как секаой някой доста настойчиво те гледа и сега според зависи от човека малко по-бавно или веднага ти се обръщаш точно в посоката откъде си определиа откъде идва този поглед. Няма да се спирам изобщо на въпроса как определяш откъде идва източника на гледане ами ще се справа на точно това което изпитваш когото някой те гледа от разстояние. Е именно тази енергия която изпитваш като поглед е нематериална, тя се констатира само от твоето съзнание и е нематериална или по точно телепатична, понеже човека който те гледа не може да я излъчи тази енергия ами цялия маскарад го прави някой телепатичен дух. Да знам какво ще кажете че понякога човек като гледал и уж се усещал как излъчвал гледането, да ама не.

А пък сега за месото и защо не е неразумно да се убиват животни. Magica представи си за момент че ти си някакво пернато примерно едно пиле и всеки момент ти предстои да ти прережат гръкляна, много ми е интересно как ли ще се чувстваш, сигурно на целия свят ще тръбиш колко е хубаво да служиш за храна на някого другиго а ти си готова да дадеш живота си за това нещо.

Аз даже си спомням че по биология трябва да е било някъде в гимназията се учеше, че по принцип храносмилателната система на човека не е много пригодена за употребата на месо понеже идвала като тежка храна но човека някак си се справял с това.

И понеже тука станахте много ербапи с това нали колко е полезно да се яде месо и как е правилно, magica представи си за момент или за по дълъг момент зависи от способностите ти колко можеш да визуализираш как сядаш на масата и започваш да си похапваш човешко месо. Искам да ми опише какво точно изпитваш в този момент но всяка твоя мисъл, как да си човекоядец колко е неправилно и неразумно и варварско и изобщо е недопустимо за разума ти да го направиш това нали да ядеш човешко месо. Обаче сега мини на меса от животно, кво става пееш песен и морето се вънува лекичко с приятен бриз в главата ти колко е вкусно месенцета нали.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Legion » 12 Май 2007, 16:49

Прощавай КАТ, ама току що смеси отговора си до друг човек с този до систъра. Раздели написаното от weballergy и написаното от систъра и опитай да отговориш отново, без да се палиш. Ако трябва - първо прочети внимателно какво точно си учил в училище. И го осмисли.

Но най-добре е да се вгледаш в самата Вселена. Тя е устроена така, че всяко живо същество без изключение, съществува за сметка на смъртта на друго живо същество. Растенията убиват микроорганизми от почвата покрай минералите и водата, които дърпат, тревопасните животни изяждат растенията, хищниците изяждат тревопасните животни, бълхите изяждат хищниците, заразявайки ги при това с болести, които ги убиват и така нататък. Ти си човек. Всеядно си. Храната ти трябва да съдържа растения и месо, т.е. искаш или не, заради това ти да живееш, умират растения и животни- така е устроена Вселената, колкото и да не приемаш жестоката и уредба, ако гладуваш и се лишаваш от необходимата ти храна, ти няма да промениш нищо. Вселената вече го е решила да бъде така.
Аватар
Legion
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот KAT » 12 Май 2007, 19:04

"Тя е устроена така, че всяко живо същество без изключение, съществува за сметка на смъртта на друго живо същество"

Растението не е друго живо същество. И не ми говори за тъпата теория как всичко се държи на по долните царства от хранителната верига.
Доколкото съм учил и си спомням растенията не се хранят с микроорганизми от почвата или да им навреждат. Не съм всеядно, мога да ям само органична материя, камъни например не мога.
Много ми е интересно някой от вас да е чувал да се казва това растение умря. Има един израз че дърветата умирали ама той е в преносен смисъл.

Интересно Вселената като какво си го представяш като някакъв разум или това са природните сили и еволюцията.

Ами гледай сега, изобщо не гладувам панимаеш, обаче месо не ям. Аз съм разумен ибалник дето мога да мисля и съм преценил че не е разумно да се убиват други същества за да се ядат.

И какво значи да се вгледам във Вселената. Доколкото знам ние хората едвам се оправяма на една единствена планета, някой да се е разхождал из Вселената да каже как е при другите, понеже нали навсякъде във Вселената било така, както ти го казваш.

Ти гледал ли си научно-популярен филм за природата и дават някой лъв как си гепнал нещо и си го похапва, за месенце става дума. И хората как реагират, е гледай какъв кръвожаден хищник как повали горкото животно и сега яде от неговите остатъци.

Чакам следващото балалайкане, ама май взеха да се поизчерпват и взеха да стават кът клишетата.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот weballergy » 13 Май 2007, 11:54

Я кажи и за какво друго ни манипулират духовете.

А колкото до това, че не ядеш месо, това значи ли, че теб не те манипулират вече? По-добре ли се чувстваш така? Защото аз съм била вегетарианка, мога да ти кажа, че не е кой знае какво геройство, само че се лишаваш от някои вещества, които ги има само в месото и стигаш до един момент, в който ти се яде нещо, но не знаеш какво, повръща ти се от всякаква храна, нищо не ти е вкусно. И аз съм против убиването на животни. И не ми е приятно да ям месо, най-вече защото знам как ги избиват по кланниците. Но ти не можеш да промениш нищо, а се зашващаш за глупости, има толкова по-смислени неща срещу които да протестираш. Например срещу експериментите с животни. Знаеше ли, че за клонират една единствена овца - Доли, са правили опити на още около 100 овце, всичките са се родили неузнаваеми, не им е личало какво са. Но никой не говори за това, нали? Ти се хващаш за някакъв си там канибализъм! Нека тогава не позволяваме и на лъвовете и на вълците да ядат животни, нали и те ги убиват? И знаеш ли какво ще стане тогава - ще ни засипят зайци и кокошки, всякакви тревопасни, защото нищо няма да им пречи да се размножават. Това, срещу което роптаеш, не е противоестествено. Но е тъпо, про положение, че има доста неща, върху които би трябвало да се замисляш, а не да пускаш цяла тема за вегетарианството! Това е дребнаво! И мен ако питаш животните биха предпочели да стават за храна бързо и безболезнено вместо да им наливат в очите и телата някакви гадости, да ги мъчат с часове и дни без някой да може да ти каже дали ще има резултат от всичко това. Не говоря само за експериментите. те са само едната страна на нещата. ПОГЛЕДНИ ГЛОБАЛНО И ТОГАВА МИ ГОВОРИ КОЕ Е ЗЛО.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 13 Май 2007, 12:32

спокойно обяснявам подред и без да обиждам, че бях обвинен в това.

"че не е кой знае какво геройство, само че се лишаваш от някои вещества, които ги има само в месото и стигаш до един момент, в който ти се яде нещо, но не знаеш какво, повръща ти се от всякаква храна, нищо не ти е вкусно."

Това и аз съм го изпитвал и ще ти кажа накратко как става, ама вие пак няма да повярвате и пак ще стане да не си пробутвам мненията на другите. Става така че оня астралния дух дето се занимава с теб почва да ти прави всичките тези гадорийки как нищо не ти е вкусно, всичко вече е станало еднообразно и как всъщност искаш да си хапнеш месо. И повярвайми това го могат много силно и никой човек не може да им устой. Как го правят, правят го с телепатия могат да командват твоите усещания за вкус, мирис и освен това добавят и един мисловен бульон който съвсем те съсипва и в крайна сметка се хвърляш върху пръжолата.

Следващия въпрос за липсващите съставки, които ги имало само в месото. Ами тези съставки дето са примерно в месото на кравата те откъде се вземат, я помислете. Кравата какво яде, тя е тревопасно и явно тези неща си ги набавя от растителния свят а не че нейния организъм ги произвеждал, защото ако тя ги произвежда би трябвало и човек и той като яде само растения да си произвежда или той е по-първобитно устроен от кравата.

Доколкото знам в джунглите не е засипано с безброй животни, но наистина си ги има малко повече и да виждаш някакъв проблем, те в джунглата животните нали са си там на самотек оправят се сами.

И пак да спомена аз не говоря за вегетарианство, щото те можели да ядат риба и пили от време, говоря за нещо друго.

И понеже ми писна, ще ви кажа и тази дума вегетарианство от къде е произлязла и защо реагират по определн начин хората като я чуят. Ами защото невидимо се свързва с думата вегетира и как едно растение вегетира и едвам се държи за живота си, И ти човеко като станеш вегетарианец искаш ли да си такъв слаб вегетираш организъм - нали естествено неискаш ами затова ще си ядеш месото.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 22 Май 2007, 17:13

ако не ви мързи погледнете този линк, не е дълго :

http://www.dnes.bg/article.php?id=36626

това е едно писание за един филм или нещо като анализ на филма. И вижте там се говори за хуманитаристика за Любов и Смърт, за висши идеали и стремежи. Вижте й стила на писане, колко е интелигентна и умна (малко е под въпрос, но това е стандартното виждане за такива неща, някои изречения са без съдържание).

И сега си представете тази същата дето го е писала това нещо, как си похапва месо от убито животно и до закланото животно ще сложим хуманитариката й и всичките онези неща за които тя говори в писанието си.

Ако и сега не можете да разберете .........
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 22 Май 2007, 17:33

да си довърша приказката. Не може един човек като нея, която има такива идеали, виждания за живота, да не говорим за самия филм и той колко е възвишен, в същото време да одобряваме убийството на по-низши или изобщо на някакви други същества, че на всичко и отгоре и да ги ядем. Елементарното разумно мислене не би го допуснало това нещо. А както знаете мисленето на почти всички хора го допуска ЗАЩО ЛИ питам аз.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ExalTeD_0ne » 21 Юни 2007, 20:13

КАТ значи правилно ще е да се откажем от месото и да почваме да пасем трева. :) Не мислиш ли че човек който яде месо е по-здрав физически от друг който яде праз и кашкавал??Това което искам да кажа е че ако ядем само зеленчуци няма да сме толкова физически здрави ако ядем месо. :)
Аватар
ExalTeD_0ne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lanukio » 21 Юни 2007, 20:53

Exalted_one това не е вярно. Има хора с определени заболявания, които лекарите съветват да консумират определени меса, но ако се поинтересуваш от здравословно хранене можеш да прочетеш, че месото е препоръчително да се ограничи, ако не съвсем да се спре. От опит мога да ти кажа, че боледувам 85% по-рядко от многото ми познати, които се тъпчат с какви ли не салами, кебапчета и каквото се сетиш. Да, тук се подразбира, че не ям месо от години-нямам нужда да го ям и не ми се яде. Всички ми се чудят и само дразнят с несъстоятелни доводи защо трябвало да се яде месо, но не само приучих цялата ми рода да не ме закача на тая тема, защото няма да проям пак, а и 5 пари не давам за хорското мнение и за неудобните ситуации, според някои, когато седиш в голяма компания и някой дръвник ти се подиграва, че си доброволен аскет. Една усмивка и смешно подмятане затапва такива.Също другата глупост-не не съм спряла да ям месо, за да се правя на важна или да отслабвам-личен избор, лични причини.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Kotentseto » 22 Юни 2007, 07:11

Щом е личен избор, защо трябва да се натрапва като единствено верен?!
И защо "месоядците" да са "канибали" и заблудени... Малцинствените групи имат красивия навик да убеждават всички в безупречната си правота. Безсмислено според мен. Като си си направил избора, защо хабиш енергия да убеждаваш всички в правилността му, нима се съмняваш в нея?

Споря чисто теоретично, аз също съм ограничила месото и месните продукти. Което не ми пречи да се дразня от натякването колко едните са прави, а другите - в грешка.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 22 Юни 2007, 09:15

Аз лично не си губя времето да убеждавам някой-всички около мен ядат месо и убеждаването ми се свежда до това да им кажа 'пак ядете мърша', но понеже добре се познаваме те са наясно, че това не е оценка. Не знам защо КАТ се е заел с тази тема, безсмислено е и никой няма да чуе. От друга страна това, което ти казваш, че малцинствената група убеждава другите-а защо като някой разбере, че не ядеш месо ти лепва етикетче 'луд, болен и т.н.' и започва да те убеждава как си съсипваш здравето и колко губиш от това, че не ядеш месо. Хората са склонни да искат всички да са като тях, което е ясно, че никога няма да стане.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор