Нужда от учител ...

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот FireSun's Viking » 11 Окт 2007, 22:11

Ти да не си в някоя Масонска ложа, да знаеш, че нямат тайни ?
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 12 Окт 2007, 11:04

Хайде де? Вайсхаупт е оставил доста трайни следи. Особено в Америка, където свързват масоните с Бафомет и дяволопоклоничество.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 15 Окт 2007, 13:20

Lanukio - Извини ме че не прочвтох целият ти пост но ми се мерна това "Само да добавя, че дори и 'учителя' да е бог или пророк пак не е добре да му се връзваш на 100%" . Именно чрез това връзване и свързване и отдаване в 100% те деинднтифицира което прави медитацията . Не трябва да пазиш твоя част в себе си колкото и малка да е и . Каквито и глупости да ти каже гуруто и т.н. няма значение - прави ги . Няма значение какво ти казва да вярваш или правиш .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 15 Окт 2007, 14:46

Бих започнала да споря, но една мисъл ме наведе на идеята сама да оборя целия си горен пост. Мога само да кажа, че трябва ясно да различаваш опита за манипулация от опита за обучение.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 15 Окт 2007, 16:48

Няма да имаш тази възможност да различаваш ако си се отдал напълно .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот МагНаско » 16 Окт 2007, 21:11

Наистина интересна тема. Всеки начинаещ в магията се сблъсква с този проблем а именно нуждата някой да го дърпа за да върви напред. Докато я има тая нужда човека определено няма да може да върви напред защото учителите който могат да помогнат на начинаещия са малко.Защо? защото човек не може да поведе друг човек по тоя път.Пътя е различен за всеки един и той сам трябва да го извърви. Има един момент в който можеш да насочиш да помогнеш да покажеш но не и да налагаш мнение и да ръководиш човека до теб по личностния му път,все пак то е негов а не твои. За начинаещите мога да кажа че има направени някой напътствия като обща екстрасензорика ,основи на магията и начини за медитация.Всеки един минава по тоя път и може да разчита на помощ от друг човек до известна степен.След това по пътя продължава сам.Друг е въпроса ако се появи и някой духовен водач който да му помага и да го наставлява но малко са тези който могат да се похвалят с това. лека вечер от мен.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот wiccan19 » 25 Окт 2007, 15:19

Определено супер интересна темичка. И аз като начинаещ, колкото и да се надявам знам, че учител няма да ми падне от небето или някой непознат да ме спре на улицата с предложение да ме обучава :mrgreen: Но немога да не се надявам, че един ден ще има кой да ми помогне да се не удавя в морето на окултизма, защото сам сам, но пустото съмнение не ще да мре и все се обажда( ми ако това не е най-точното или тази книга не е "правилна" ).
Та така аз ще си вървя по пътя, a като дойде време да сменям посоката ще се радвам да е с повече натрупан опит и знания.
До скоро!
Поздрави форумът е върха!
Аватар
wiccan19

Мнениеот Kotaraka » 03 Ное 2007, 12:35

Добър ден!
От много време се интересувам много от такива неща, отскоро започнах и да чета този форум и наистина интереса ми се повдигна двойно. Бих искал да започна да практикувам някой нещо, но си нямам и идея от каде да започна и с какво, също така и не ми се ходи при учители (90% от тях за мен са измамници, които гледат само да ти вземат паричките), та се чудех някой може ли да ме напътства какво да правя сега или каде в Варна има някакви такива збирки на хора които наистина разбират какво правят и за какво става дума!
Благодаря предваритело ! :)
Аватар
Kotaraka

Мнениеот FireSun's Viking » 03 Ное 2007, 14:07

Почни с това което отвътре те влече, а не от това което ти се казва....
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 03 Ное 2007, 23:50

Нужда от УЧИТЕЛ.... Никой не може да стане маг/магьосник и т.н. без намесата на по-опитен (учител). В България, не са много учителите по магия! Учител може да се нарече всеки, но друг е въпроса на какво може да се научиш от него...
Не може да станеш вещ в занаята Без Учител, който да те направлява! Познавам няколко самоопределили се за магове, които са станали такива само от книжките, който са прочели, и на приказките на тези около тях, които са чули... Както и да е. Това е собствен избор, както когато отивате при определен учител, който да ви подготви да кандидатствате в дадено учебно заведение.

НО НИКАДЕ НЕ Е КАЗАНО, ЧЕ АКО ИМАШ УЧИТЕЛ, НЕПРЕМЕННО ЩЕ СТАНЕШ МАГЬОСНИК!!!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот wiccan19 » 06 Ное 2007, 08:43

Ми прав си без учител зле да го намериш трудна работа бая даже мн ще се объркат нещата ако попаднеш на самозванец :mrgreen: , но какво да се прави ще тарся пък дотогава със собствени сили ще се оправям icon_angel
АРЕ до скоро
Remember me even after you wake up
Аватар
wiccan19

Мнениеот DarkAngel666 » 09 Ное 2007, 16:36

Въпрос на гледна точка...
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот tanarel » 29 Ное 2007, 17:17

Такам , аз се завръщам към форума , и към темата - съгласен съм с мнението на мнозина , че е полезно да имаш учител , но бих искал да пусна едно видео на един Frater , което казва всичко което аз искам да кажа по-темата . Отново - Поздрави на Всички !

http://www.youtube.com/watch?v=Zg76gF3LOJY
Do what thou wilt.
Аватар
tanarel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ZefaS » 06 Дек 2007, 17:46

Ми като гледам и аз се завръщам. Така сега за учителя. Ми не трябва вие да го търсите, а той да ви намери (ако имате потенциал разбира се) Всеки като се захване с окултизъм смята, че му трябва учител. И аз бях така. По-добре сами усещайте нещага и бъдете самостоятелни. Според мен учителя е нужен само когато мн напреднете, за да ви разясни тънкостите на клона магия, с която се занимавате. Иначе импровизирайте. От личен опит мога да кажа, че ритуалите които сам съм създал при мен работят мн ефикасн и бързо.
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот be » 29 Дек 2007, 21:40

B-L-O-T написа:BeLLe - Ти от къде знаеш кой какво може да предложи ? Пиши на уизарда . Той се занимава със сделки от този тип . Мога да те свържа с още хора но не мога да напиша имената им защото ще ме баннат :)

Викинга дава едно много приятно решение на проблема ти .

Аз съм от варна и не бих отказал и даже ще съм благодарен ако някой ми помогне с практиката. Пишете ми на лс ако може някой да ми помогне, защото искам някой да сподели част от опита си и да овладея това, от което се интересувам .
Аватар
be
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Secret_name_ » 30 Дек 2007, 06:58

Не тръгвай така на посоки ,особено когато търсиш учител !

А и да ви кажа ,ако не знаете има една приказка ,че когато ученика е готов ,учителя сам идва!

Можем да си ги търсим доста време,да попадаме на всякакви самозванци ,които само ще ни объркат представите и току виж сме пропуснали нашия учител!
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 30 Дек 2007, 11:35

Какво разбирате под учител ?
Ако нетърсите няма да намерите, ако не сте готови няма да получите.
Това е !
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Secret_name_ » 30 Дек 2007, 17:43

А ти от къде ще знаеш,че си готов?
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 30 Дек 2007, 22:10

Кой говори че аз търса учител?
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор