Ако едно животно е старо и до две седмици се предполага че ще умре защо да не се убие малко преди това и да се изяде ?
Отговарям ти по стандартния начин, защо сред хората е забранена евтаназията. Нали и човека е много болен и той иска да се отърве от мъките си, обаче морала не позволява да го убием, същото е и със старото животно, то също е живо същество.
Сега по другия начин блоте. Я си представи че ти си вече един стар човек примерно на 90 години и имаш някаква болест и ти казват че ти остават 2 години да живееш. Я ми кажи ще си направиш ли евтаназия или ще си ги изживееш годините които ти остават. Или с по-прости думи ти би ли посегнал на собствения си живот - питай някой стар човек да видиш какво ще ти каже по-въпроса дали му се живее още доста дълго.
Друго е че месото си съдържа спиритичните качества
Тука нещо доста си се объркал, спиритични качества в материя, моля ти се вземи си похапни малко мисъл имаш я в главата си.
нищо не може да замени месото
Тази глупост кой я казва, то това си е клише и то от народния фолклор. Да вкусът на месото и насладата от яденето му е много голяма, но има един глупак Ницше с неговия девиз - целта оправдава средствата - ти такъв ли искаш да си, да убиваш животните и да ги ядеш само за да задоволиш една прищявка на твоето сънание.
Другото е че ни е заложено генетично да ядем месо и да го желаем , ако го отречеш отричаш връзките си към миналото .
Стига глупости, поредното клише. Позаинтересувай се малко какво знаят нашите учени за гените и за заложбите в тях, ами почти нищо не знаят, имат един общ поглед така малко отгоре какво са това гените, това е. Мисълта ми е някой идиот учен разгадал ли е примерно в ето този ген пише че трябва да ядем месо. Виж сега аз още дълго мога да продължа с тапизми от този род. Казах ти употребявате клишето от общ образователен характер без да се замисляте по-дълбоко в смисъла им и ги цвъкате където ви попадне.