Защо месото е вредно?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот ilusia » 22 Юни 2007, 12:23

Аз също не ям месо. Не ям е твърде силно казано , ако ми сервират пица с малко месеце няма да я върна , но като цяло не обичам месото. Нито пилешко , нито риба , телешко - абсурд да ям , свинско също. Говоря , че понякога може да опитам някакъв колбас или нещо подобно , но место чисто приготвено не ям. Организмът ми не го иска. Става ми лошо от месо , не ми харесва. Винаги ще предпочета една зелена салата с царевица и синьо сирене пред пилешка или каквото и да е пържола и не смятам , че хората които не ядът месо са физически по-слаби . Нито пък психически :)
Организмът си набавя необходимото по други пътища.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 29 Юни 2007, 09:54

Kotentseto написа:Щом е личен избор, защо трябва да се натрапва като единствено верен?!
И защо "месоядците" да са "канибали" и заблудени... Малцинствените групи имат красивия навик да убеждават всички в безупречната си правота. Безсмислено според мен. Като си си направил избора, защо хабиш енергия да убеждаваш всички в правилността му, нима се съмняваш в нея?

Споря чисто теоретично, аз също съм ограничила месото и месните продукти. Което не ми пречи да се дразня от натякването колко едните са прави, а другите - в грешка.

ти си поредния глупак, говорим за отнемане на живот, а ти си ми тръгнал да ми обясняваш как някой имал навика си да налага мнението си. Какво ще кажеш дай теб да убием и после да те изядем, а кво ще кажеш съгласен ли си, ммм наиш ква хубава мръвка ще стане от теб. Сега се постави на мястото на едно животно и помисли дали то иска да някой да го убива.

И съм пуснал темата с две основни намерения, едното е да ви покажа че не е правилно да се яде месо (тоест да се убиват животните) и другата не по-малко важна част е да ви покажа че отношението ни към това че приемаме за нещо нормално яденето на месо ни е наложено мисловно от духовете, тя и темата така е озаглавена.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Kotentseto » 29 Юни 2007, 10:26

Ти си фанатик.
А аз съм в женски род.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 29 Юни 2007, 10:31

извинявай, наистина не погледнах от кой пол си.

А за това че съм фанатик, чакам доводите ти и то обосновани
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 30 Юни 2007, 15:13

KAT - вълците убиват и отменат животи на други животни . В такъв случай какви са те ? Отхвърлени от Бога ?
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 30 Юни 2007, 15:51

B-L-O-T - ако си завършил дори средно образование мисля че някъде 5-6 клас се учеше че животните имат примитивно мислене и се осланят на първичните си инстинкти, дотук защо убиват животните други животни - това е от научна гледана точка според хората. А доколкото знам хората имат много по-сложно и развито мислене и се водят за разумни същества имащи интелект.

И защо изобщо намесваш някакъв си бог. Според теб излиза че и хората са отхвърлени от този бог понеже убиват животните, а пък аз гледам има доста хора дето получават облаги от това че се кланят на бога и вярват в него.

Другото обяснение е защо животните примерно твоя вълк защо убива животни е защото така им се нарежда пак от духовете. Да правят го така за да може да си имаме постулатчето за Закона на джунглата, ето имаме си пример, по-силните животни избиват по-слабите и ги изяждат и затова духовете ни казват ето виждате ли и в природата е така и затова и вие можете да убивате животните и да ги ядете (това го казват на човека мисловно все едно че той сам си мисли).
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 30 Юни 2007, 16:19

Не разбирам гледната ти точка за това какво общо има високият интелект и отнемането на живота . Не знам от къде си помислил "Според теб излиза че и хората са отхвърлени от този бог понеже убиват животните" . Последните ти редове за духовете не мога да коментирам .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 30 Юни 2007, 19:03

B-L-O-T - вече ме мързи да си хабя думите. Вълкът има примитивно мислене, той огладнява инстинкта го води към това да си намери храна и му идва наум да убие някое по-слабо животно и да го изяде. Човек също огладнява, но разумния човек не убива друг човек ами убива животно понеже било по нисше, РАЗБИРАШ ЛИ човекът можел да мисли и смятал че не е правилно да убива себеподобните си и да ги яде. И накрая истински разумния човек би разбрал че убиването на животни също не е правилно..

Нали каза че вълкът трябвало да бъде отхвърлен от бога щото убивал, ти не помниш ли какво си писал, значи същото трябва да важи и за хората щом убиват.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 30 Юни 2007, 19:45

Даваш ми пример за Вълк как убива животно от друг вид и го сравняваш с човек как убива човек . Едното е канибализъм другото не .
"И накрая истински разумния човек би разбрал че убиването на животни също не е правилно.. " - как стигна до мнението че това прилява на точно на "истински разумният човек" .
"Нали каза че вълкът трябвало да бъде отхвърлен от бога щото убивал" - Това не съм го писал или казвал - ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО . Зададох риторичен въпрос който възприе грешно и криво .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 30 Юни 2007, 20:41

В такъв случай какви са те ? Отхвърлени от Бога ?

Ами дай обяснение на този ти реторичен въпрос, аз съм праволинеен глупак и мога да мисля само праволинейно с малки въображаеми дъгички около линейността. Та да видим какво си имал впредвид. (нали става дума за вълците дето какви са те, отхвърлени от Бога а?)
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 30 Юни 2007, 20:57

BLOT - наистина не съм се изразил правилно. Вълкът има примитивно мислене и се предполага че единственото което му идва на ум за да се нахрани е да убие някое животно. Вълкът за разлика от човека не може да си отгледа растения примерно. Освен това някой знае ли вълкът или животните как го разбират това когато убият някое друго животно. А човека има избор, както писах из цялата тема още отначало, човека нали може да мисли и може евентуално да прецени че може да съществува и само като яде растения и по този начин няма нужда да се убиват животни. Защото не е много правилно само за да задоволим някакви си вкусови качества(нали месото е много вкусно) (който не е разбрал още че може и без месо да се живее, да вземе да го провери или да потърси информация по въпроса) да отнемаме чужди животи.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юли 2007, 09:55

Определено сега е ясно . Разбрах идеята . Но нека те питам нещо - Ако едно животно е старо и до две седмици се предполага че ще умре защо да не се убие малко преди това и да се изяде ? Животните нямат толкова изродена идея за смъртта . Чувстват болка да но съзнанието им позволява лесното й приемане . . . Другото е че можем да живеем само на зеленчуци и плодове - да ,но както се казва "нищо не може да замени месото" . Друго е че месото си съдържа спиритичните качества . Другото е че ни е заложено генетично да ядем месо и да го желаем , ако го отречеш отричаш връзките си към миналото .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юли 2007, 10:42

Ако едно животно е старо и до две седмици се предполага че ще умре защо да не се убие малко преди това и да се изяде ?

Отговарям ти по стандартния начин, защо сред хората е забранена евтаназията. Нали и човека е много болен и той иска да се отърве от мъките си, обаче морала не позволява да го убием, същото е и със старото животно, то също е живо същество.

Сега по другия начин блоте. Я си представи че ти си вече един стар човек примерно на 90 години и имаш някаква болест и ти казват че ти остават 2 години да живееш. Я ми кажи ще си направиш ли евтаназия или ще си ги изживееш годините които ти остават. Или с по-прости думи ти би ли посегнал на собствения си живот - питай някой стар човек да видиш какво ще ти каже по-въпроса дали му се живее още доста дълго.

Друго е че месото си съдържа спиритичните качества

Тука нещо доста си се объркал, спиритични качества в материя, моля ти се вземи си похапни малко мисъл имаш я в главата си.

нищо не може да замени месото

Тази глупост кой я казва, то това си е клише и то от народния фолклор. Да вкусът на месото и насладата от яденето му е много голяма, но има един глупак Ницше с неговия девиз - целта оправдава средствата - ти такъв ли искаш да си, да убиваш животните и да ги ядеш само за да задоволиш една прищявка на твоето сънание.

Другото е че ни е заложено генетично да ядем месо и да го желаем , ако го отречеш отричаш връзките си към миналото .

Стига глупости, поредното клише. Позаинтересувай се малко какво знаят нашите учени за гените и за заложбите в тях, ами почти нищо не знаят, имат един общ поглед така малко отгоре какво са това гените, това е. Мисълта ми е някой идиот учен разгадал ли е примерно в ето този ген пише че трябва да ядем месо. Виж сега аз още дълго мога да продължа с тапизми от този род. Казах ти употребявате клишето от общ образователен характер без да се замисляте по-дълбоко в смисъла им и ги цвъкате където ви попадне.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юли 2007, 16:30

1. Аз ще ги изживея ако имам избор при определени ословия . Някой път нямаме избор . Животните нямат избор някой път . Ние също нямаме избор някой път . Моят морал не би ме спрял да извърша евтаназия .
2. Да в материята ги има . Във всичко .
3. Не съм готов на всичко за месо .
4. Заставам зад това което казах но не ме разбра правилно . Всъщност и аз не се изразих правилно . Моя грешка . Нямам предвид че като не ядеш месо не си човек или нещо подобно . То и хората имат нужда да мутират . Може мутацията да се изразява и в това . Тук хората горе долу сами избират мутацията си . Но все пак казваш че това което прадитети от древността са правили го слагаш с етикет "лошо" или "неправилно" .
Аз съм за бърза смърт без мъки и стрес за животното . Да те питам нещо друго - Някои животни са всеядни и те могат да избират като нас какво да ядат и все пак от време на време си похапват месо . Някои хора имат такива инстинкти да ядат месо въпреки че имат интелект . В месото има вещества които трудно се набавят от други храни . Но тук е въпроса струва ли си да се отнема живот на животно заради някаква твоя цел . Но има значение видът на животното . Хората практикуват видизъм . Няма да ти пука ако настъпиш мравка но ще ти пука ако настъпиш зайче байче . Пак отнемаш живота на мравката или мравката не притежава живот ? Нима не й го отнемаш ? Тук вече човек избира колко е велик или колко е над животното за да го убие . Аз казвам само ако го убиваш да е само с цел оцеляване или ядене . Но кое животно твоите убеждения и емоции ти дават да убиеш е индивидуално .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юли 2007, 18:25

гледай сега почваме да се въртим в кръг и да си гоним опашката това става.

"нищо не може да замени месото "
"3. Не съм готов на всичко за месо . "

Виждаш ли тънката лайсна която минава през тези две твой твърдения като противоречие.
В първото се има предвид че нищо не може да замени месото като храна, без изобщо да се мисли какво е месо и откъде идва.
В второто твое твърдение вече почваме да се замисляме, че месото всъщност идва в резултат на убиване на животно, понеже казваш не си готов на всичко за месо, значи все пак би се отказал от месото в името на нещо.

"2. Да в материята ги има . Във всичко ." - става дума за спиритичните качества. Разбери материята няма нищо общо с мисълта, което си ти и което нещо стой в главата ти. Ако щеш го рагледай примерно че материята е мъртва енергия, а твоята мисъл е жива енергия или пък се опитваме на насложим една в друга материята и мисълта, ами те няма да имат никакви допирни точки те двете са от съвсем различно естество направени, дори не могат да се докоснат.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Юли 2007, 18:45

Двете твърдения в началото на поста ти не са противоречиви . "В второто твое твърдение вече почваме да се замисляме, че месото всъщност идва в резултат на убиване на животно" - ТОва е добавено от теб изцяло . Бих се отказал от месото и в името на нещо и поради много усилия или поради много други причини които могат да с и технически .
Относно последните 4 реда нямам какво да кажа - Ти си на едно мнение аз клоня към друго . А аргументите за се докаже подобно становище за такъв въпрос са оскъдни .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 01 Юли 2007, 21:32

""В второто твое твърдение вече почваме да се замисляме, че месото всъщност идва в резултат на убиване на животно" - ТОва е добавено от теб изцяло"

тогава излиза че ти изобщо не осъзнаваш че за да се яде месо трябва да се убие нещо живо. А просто би се отказал от месото примерно ако от това ти се засилят енергиите, какво ще кажеш. ( не мислиш за животните а мислиш за себе си, да не говорим за отнемането на нечий живот - егото, азът, още тъпизми от фолклора искаш ли).
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 01 Юли 2007, 21:54

Колко човека спряха да ядат месо и да си купуват кожени дрехи или каквито и да било неща, изработени от убити животни, след като прочетоха темата на КАТ? Мисля, че мястото на въпроса ми е тук затова тук го пиша.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 02 Юли 2007, 04:46

незнам но месото е необходима част организма ни се нуждае от него всеки един продукт съдържа необходими за организма вещества както и месото и не може да се замести с нещо друго защото то няма да притежава същите вещества и за мен животните са нещо скупо и не трябва да се убиват но ние така оцеляваме ние сме хищници и другите хищници убиват както лъвовете и какво това е природа не можем да се борим срещу нея а и като говорим за духове какво общо има месото защо не се замислим върху сериозните неща ами ако умрем в нелепа смърт от някое същество и ние ставаме на месо такаче не съм съгласна с теб но това не означава че не обичам животните напротив за мен те са свети но такъв е живота има и по-важни неща колкото и гадно да звучи
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 02 Юли 2007, 04:53

Вярно е че аз не ям месо освен риба не защото не ми харесва а защото като си представя горкото животно ми става гадно но според мен то е необходимо дори и аз да не го ям не мисля че има нещо нередно да ядем месо на мен просто не ми харесва и нищо друго :):):)
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор