защо???

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот paparosko » 07 Авг 2007, 20:04

Магията по принцип е тайнство.

Хората обикновено изпитват безпокойство или страх от непознатото, чудното или тайното. А безпокойството или страхът предизвикват негативно настроение.

От друга страна магията най-често се свързва с последващо негативно влияние на хода на бъдещите събития. Това отношение се насажда на хората още в ранна детска възраст обикновено посредством литературата.

И не на последно място, ако отворите "Речника на чуждите думи в българския език", София, 1978 г., Издателство Наука и Изкуство, за тълкуване на думата "магия" ще прочетете следния текст:
1. Първобитна форма на религия, която се състои от обредни действия и думи-заклинания, с които уж можело да се въздейства на хората, животните, природните явления и на въображаемия свръхестествен свят.
2. Чародейство, вълшебство, шарлатанство; бяла мягия - която си служи с добрите духове; черна магия - която си служи с лошите духовни сили (дяволите) - според суеверието на древните и малокултурните люде.

Та няма нищо чудно в негативното отношение на болшинството от хората към Магьосничеството, Вещерството или Чародейството.

icon_color
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Fufy » 22 Авг 2007, 19:33

paparosko, добре казано :)
и наистина при такова обяснение какво да очакваш от хората :?

иначе и аз мисля, че колкото по- малко се споделят нещата, толкова по- добре. А това довежда до отгвора ми на първоначалния въпрос- ЗАЩО???
Според мен някои се страхуват и отричат, а другите не могат ад го възприемат. Много често когато съвсем ей така с приятели отворим тема за магията много казват, че защо ако я има те не могат да я правят или защо не я виждат/чувстват. А ходи обясни на някой, че трябва време да се осъвършенства. Веднагически ще последва нещо от сорта на "да да! т'ва са прото много глупости!" или подобно :?
просто ти си се занимавай тихичко и спокойно, а ако някой е склонен да ти повярва мисля, че като нищо сам ще те намери ;)
we can find a way
Аватар
Fufy

Предишна

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор