от sanguinary » 21 Яну 2008, 07:08
Учител е всичко и всеки, който среща човек по пътя си, от раждането му, до края на дните му. Дори когато някой има ученици и сподвижници, той научава от тях не по-малко и той би трябвало да осъзнава добре това. Днес човек трудно научава себе си на елементарни неща, а какво ли остава за харизми като магьосничество.
Доколкото разбирам това не са фокуси или някакви там трикове и зрителни измами.
Също толкова абсурдно би ми прозвучало, ако някой си потърси учител нестинар, шаман или вещица, за да го направи и него такъв. Това не са за занаяти или занимания, които се избират от човек, само защото му се струват интересни, доходни или забавни.
А за... тези общества, за които стана на въпрос, мога да кажа, че могат да отговорят на някои въпроси, които всеки си задава, но нищо повече. При масоните не, но съм присъствал в почти всякакви подобни, затворени общества или секти, но никога като член в тях.
До едно време всичко е наред, млади, будни хора, с които може да се говори открито, за различни неща, одухотворени, без капка надменност или различно отношение към никой... но... винаги идва един момент, в който или ще целунат пода, при определена команда или ще запалят някоя вързана коза, или започнат да изпадат в нещо като колабс. Тогава няма как да не си даде сметка, един неутрален наблюдател, че това не нищо повече, от поредният капан за интелигентни хора, които смятат, че по този начин са се самоотлъчили от "гнусната реалност" и са поели по абсолютно правилният път.
И може би са прави, не искам да прозвучи, сякаш аз го знам.
В този момент събирам всичко положително, което съм научил от тях, всичките позитивни емоции и спомени и си тръгвам. Понякога и хора.
Трудно успях да убедя неколцина, че именно тази "гнусна реалност" ги е тикнала там, за да може да ги контролира, като стадо. Трудно биват убеждавани, че по този начин работят в неин интерес, а не против и че за нея е важно човек да е зает, да робува на нещо, без значение какво.
Мисълта ми беше друга. Аз добре, трудно, почти невъзможно ще ме зариби някой с нещо, толкова, че да почна да говоря на облаците, но ето, че там преобладават другите видове, които се зарибяват лесно, иначе лидерите на тези общества ще умрат от глад. Та ако някой от вас се натъкне на нещо подобно, не му пожелавам да оддаде и 80, а камо ли 100% от себе си на техните учения. За това бъдете внимателни с тези неща.