Защо месото е вредно?

Място за теми, които са извън магията, флууд, спам и всичко, което Вещицата ще изхвърли в кофата си за смет...

Мнениеот demonic » 02 Юли 2007, 04:55

Просто ми се гади но на вкус е страхотно така че не трябва да се опракват хората които ядад месо както казах ние сме хищници и това ни е в природата
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 02 Юли 2007, 06:26

Доколкото на мен ми е известно човека е всеядно като това включва даже консумиране на човешко месо. Не разбрах едно-как ти се гади и в същото време на вкус е страхотно. И кой човек, който яде месо се оплаквал, спора е да не се яде месо и аргументи по въпроса, аз не видях тия които ядат да са недоволни.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 02 Юли 2007, 08:14

Не КАТ - Излиза само и единствено че е добавено от теб .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 06 Юли 2007, 09:58

Бих се отказал от месото и в името на нещо и поради много усилия или поради много други причини които могат да с и технически .

Добавено от мен ли. Това цитираното какво е, твое писание. Значи ти се явяваш нещо като шеф над животните и ти ще определяш дали ще ги убиваш и после ядеш.Но ако ти скимне поради някакви твои възвишени цели можеш да решиш и да не ядеш месо. Това какво е, ти налагаш твоята си воля над живота на животните, тоест ти определяш дали ще живее животното или не.

Сега я помислете малко, когато умре някой близък човек какво става траури, скръб, печал излиза че човек много тачи живота по принцип. Обаче низшите животни можем да ги убиваме и ядем понеже те не са хора нали. Така къде е разумната логика във всичкото това. Я си помислете какво изпитва примерно една овца родила малко агънце, дали тя няма нещо като майчини чувства към рожбата си. И ние хората какво правим, ами вземаме агънцето от майка му и го опичаме примерно за Грегьовден, така хубаво да си похапнем. Сега къде ли е цялата глупост някой ще се замисли ли от вас.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 06 Юли 2007, 10:15

КАТ това е йерархия по-силните оцеляват,щом ние правим такова зло като ядем месо какво ще кажеш например за хощниците които убиват антилопи или орелът като убива мишки това не е ли същото ние също сме животни,но сме най-развити и сме единствените които можем да мислим,мислиш ли че ако сме сами в гората и ни срещне вълк не ял от месеци ще се замисли дали да ни изяде, не няма защото той е хищник както и ние сме
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 06 Юли 2007, 13:15

demonic - ти ако искаш да си хищник бъди си. И прочети цялата тема внимателно, писал съм защо животните убиват.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 06 Юли 2007, 18:23

добре ще я прочета но не забравяй че и ти си хищник колкото и да го отричаш
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 06 Юли 2007, 18:37

гледай сега, не съм хищник, дори никой човек не е, но духовете правят така че ни превръщат в хищници, манипулират мисленето ни. Ха я вижте хората са се превърнали в хуманни хищници, колко интересно.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 30 Юли 2007, 19:27

сетих за още една подробност. Гледали ли сте филми на ужасите или някакъв филм с произшествия и във филма дават примерно как човека е разкъсан и даже дават как вътрешностите му почват да излизат и да се късат от тялото, абе цялата част която е стомаха и корема е все едно навън и вече не е част от човека.

Така от това нещо какво изпитавате като го гледате - няма да го пиша.

Ами сега какъв е този обичай да вземем кокошка или пуйка и за някакъв си празник да я напълним вътре с ориз примерно или нещо друго. Това не мислите ли че е още по-голяма подигравка с животното, веднъж сме го убили и извадили всички негови карантии и на всичкото на отгоре ние го пълним с нещо за да ни е по вкусно ястието. Така не ви прилича на вишс пилотаж над куковиче гнездо. Изкормения човек го пълним с нещо и си го папаме за да ни е по-вкусно. Сега няма значение че не е човек, има значение какво ние ще си мислим нали, който иска да продължи нататък ............
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 31 Юли 2007, 04:05

ми честно да ти кажа абсолютно нищо не ми дтава като гледам изкормени хора и хич не си мисля нищо просто не ме интересува какво голяма работа нали ще ядем :)
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 31 Юли 2007, 09:10

demonic - не си добре с разума си, най-елементарното заяждане е "нали ще ядем", тоест "Целта оправдава средствата", както някой писа тук във форума като гоним някаква цел не трябва да наряняваме никого, а ти какво правиш точно обратното.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 31 Юли 2007, 10:02

е аз не съм наранила никой,но ако умирам от глад няма да ми мигне окото,все едно голяма работа,но съм по-склонна да нараня човек отколкото животно за тях ми е жал
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 01 Авг 2007, 11:23

КАТ твоите духове само с това ли се занимават, да се грижат да умираме от мъки защото сме месоядни ли ? Кажи ми дали случайно няма и по-големи жестокости в животинския свят? Например гладен хамстер изяжда малките си! Духовете са замъглили съзнанието му, и са го оплескали целия в "бульон"! Кучката изоставя най-слабите си рожби да умрат от студ и глад, за да има повече кърма за другите.И това не е жестоко.Я си представи как някой астрален разум те залива с бульон, да си оставиш детето на улицата да умре от студ и от глад.Еми ТОВА СИ Е АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО!Виждаш ли в животинския свят как е?Само не ми стана ясно дали астралните разуми разливат тоя бульон върху животните за да правят тия неща, или техните недоразвити разуми, по-низши от нашите все още немогат да приемат да им се говори на този език, и сами решават да го направят.Също така искам да знам според теб, тези животни които са устроени да са месоядни защо не пасат трева.Защото ти казваш, че вълка неможе сам да си отгледа домат.То и овцата неможе.Ама яде ли месо? А вълка като неможе да си отгледа защо не се опита да си открадне? Колко села има дето НЯМА набези от вълци по доматените лехи. Като финал засега мога да кажа само, че във природата има месоядни животни, има и растителноядни. И каквото и да говориш и да "ломотиш" , колкото и да си чупиш пръстите и да си напъваш мозъка, НИКОГА няма да убедиш никого в абсурдната си теория за АСТРАЛНИТЕ РАЗУМИ които видиш ли изглежда са ЕДИНСТВЕНОТО друго нещо на тоя свят.Ето това те прави фанатик, мислиш че весичко знаеш и си тук за да ни го обясниш, ама знаеш ли, ХИЧ НЕ Е ТАКА.Защото ние сме тук в тоя форум не за да ни облъчваш с ненията си, а за да коментираме.И вместо всеки път да се чудиш как да отвърнеш на мнението на човека срещу тебе, вземи се замисли.Лично аз немога да разбера как можеш да хабиш толкова много сили и енергия за една обречена кауза.Разбери, тия АСТРАЛНИ РАЗУМИ никой друг не говори за тях, и никой не ги знае какви са. ТИ си фанатик защото се имаш за просветлен, и дошъл като пророк на земята , да ни обяснява с наглия си и ХАМАЛСКИ тон колко сме долни и заслепени от тия разуми и как едва ли не само ТИ си разбрал истината и всички други са като овци.Ако можеш намери някаква литература за да подплътиш мнението си че те съществуват.И не ми обяснявай, че няма такава литература, защото тогава откъде си разбрал ти за тях? Нали немогат да се материализират?
КАто заключение единствено мога да кажа, че във вселената всичко трябва да бъде в баланс.Обаче във тоя форум добре че са толкова хора да се занимават с абсурдните ти необосновани фанатични теории, и те имат търпението да го направят.А ти нямаш търпение даже да ги доизслушаш, ами веднага се нахвърляш върху тях.Пак ще ти го кажа, ти си като дон Кихот, само дето тия духове дето се бориш срещу тях са вътре в главата ти, и искаш ли да ти кажа още нещо? Тия духове може би дори са част от съзнанието която ти си изкривил по тоя начин и сега се мъчиш по какви ли не начини да намериш някой крив, да намериш някой който едва ли не да просветлиш в гениалността си.Е да ама НЕ!Тука сме нормални хора, говорим си съвсем спокойно, само ти си единсвения който пречи на всички, РАЗБИРАШ ЛИ ГО ТОВА ?
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Air » 01 Авг 2007, 11:29

Моще някой път да се разберем да отидем на срещата ако си от София и да си спорим лице в лице и ще се постарая съвсем спокойно да си изхарча цялата енергия за да споря с тебе.Само да се достигне до някакво разумно решение на проблема който изглежда те гложди вече толкова време.
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 01 Авг 2007, 13:24

Основата на спора е самоналагане . Дебат и дискусия е друго . В основата на самоналагането е егото . Да си изразходиш цялата енергия Air за такава цел не препоръчвам . Какво ще постигнеш освен това което казах аз ? Прост и тривиален въпрос но точно такива прости въпроси хората не си отговарят и това е грубо към самият себе си .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 02 Авг 2007, 11:28

Немога да разбера как може да има хора които да не приемат чуждото мнение и да са толкова забили в една посока.Неможе да е истина.Затуй!
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 02 Авг 2007, 16:35

"КАто заключение единствено мога да кажа, че във вселената всичко трябва да бъде в баланс."

Това правило или заключение кой го е определил че така ще е, просто си питам и ти проверил ли си по другите места във вселената каке.(аз това го писах вече ама пак го пиша за да ти отговоря на писанията ти).

Също така писах че животните според науката човешка имат примитивно мислене и така веднага отпада въпроса защо те някои са месоядни. Нали точно там е проблема човек е високо разумно същество и може да прецени че убиването на животни е неправилно защото знае какво "убийство", а животните евентуално не го разбират това нещо.

И не ми се пени толкова за разумите, поне 60-70% от форумците са писали, че викат духове и контактуват с тях, така че не аз съм открил топлата вода.

И твоите тъпи изводи да спомена, че разумите били единствено нещо което съществувало, това тука дето го четеш какво е, а май е форум на компютър качен с HTTP server, с база данни да ти пази тъпите изказвания, с PHP ,още други неща дето съществуват искаш ли.

Нормалните хора си говорели спокойно и обсъждат утре кое агънце ще заколят за курбан някакъв си, понеже така се правело обичай бе, хората са си такива дори и да не вярват в Бог пак си го правят курбана, понеже така им става хубаво на душичката, интересно защо ли. Убиваме животно за да стане на нас да ние хубаво, това ако е нормално разумно мислене на вас нормалните хора аз хасан ще стана.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Tamnia » 03 Авг 2007, 19:09

...Кат , това са пълни глупости !!!
Аватар
Tamnia

Мнениеот demonic » 03 Авг 2007, 19:13

е то това всеки го знае,ама това не го мислиш ти,а духовете ти го казват:)

а колкото до коленето и след това еденето заслужава си,даже съм гледала на живо как дерат агне,и беше бая интересно,даже мисля да го пробвам,а пък и след това добре си похапваш,ммммм супер
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 03 Авг 2007, 19:21

demonic опитите ти да затапиш КАТ с толкова плоско 'остроумие' граничат с брутална глупост. Погледни си постовете на миналите страници за това, че би яла хора, а не животни защото за животинките ти било жал, а след това направи сама сметка, че първо си противоречиш, след това е детинско да постваш нещо само с надежда, че някой ще му дреме, че пишеш напук на неговите разбирания. Не знам какво си гледала и къде, но ако си чула как пищи яре когато го колят няма да си толкова доволна. По темата за хората-следващия път когато умираща от глад и искаш да изядеш някой, опитай да си представиш как ръфаш от гаджето си, тогава пак си помисли за яденето на хора.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

ПредишнаСледваща

Назад към Recycle Bin

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор