Начинаещата моли за съвети

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Мнениеот Devil_Driver » 13 Апр 2008, 14:19

firen,имам един въпрос и може би ще ти се стори тъп,но ще го задам.По какъв начин мога да се предпазя от това даден човек да ми чете мислите???Аз смятам,че може би ако си засилиш аурата,т.е. я "подхраниш" ,няма как някой да премине през нея и да може да стори нещо такова,но както вече казах...това е моя измислица :wink:
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот firen » 13 Апр 2008, 16:21

Ами като цяло не практикувал "четене на мисли", нито ми се е налагало да се предпазвам от това, но ще ти отговоря до колкото мога.
При четенето на мисли е ясно, че е нужно да се свържеш към човека на който ще четеш мислите. Това става на астрално ниво (телепатично).
С подсилване на аурата ти мисля, че ще има ефект, но можеш да подсилиш ефекта с някой ритуал за създаване на "енергиен щит".
Ето какво бих направил аз:

Медитация половин час най-малко, след което започвам да си изграждам визуално енергиен кръг, който обгражда тялото ми и по-специално областта на главата. След като приключа с това, ще му задам функцията която да изпълнява - в случая предпазване от телепатични връзки. Медитацията над Аджна също ще ти подпомогне в тази насока. Нека, ако някой има опит в телепатичните връзки да изкаже и той мнението си.
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 13 Апр 2008, 20:32

"Основното" предпазване са спящите/пасивните защити. Те действат на принципа на домашните аларми- активират се само тогава, когато има проникване. Най-препоръчително е да се изградят така, че когато бъдат активирани, да прекъснат всички текущи канали, което може да бъде и малко неприятно ако например в момента си във връзка с някого и друг опита да проникне в съзнанието ти- затварят всички връзки, включително и тези, които не са от "нарушителя". Направата на по-добри филтри изисква повечко време и опит в подобни неща, най-малкото докато се научиш да усещаш от къде идва потока и след това да филтрираш отделните канали.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Devil_Driver » 17 Апр 2008, 19:28

Мерси за информацията и дано да ми е полезна :)
И съжелявам,че чак сега се сетих да благодаря :mrgreen:
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 18 Апр 2008, 06:36

Devil_Driver написа:Мерси за информацията и дано да ми е полезна :)
И съжелявам,че чак сега се сетих да благодаря :mrgreen:

:)
Няма проблеми- никой от нас не е тук само за благодарностите- ако имаш други въпроси в тази насока- винаги можеш да питаш и на ЛС
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Devil_Driver » 03 Май 2008, 19:46

Може ли някой да ми каже дали е чувал за книгата "Математическа магия" от Джон Уилкинс?
Мерси :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот firen » 04 Май 2008, 08:53

"Математическа магия", а ?!? :mrgreen: Прерових целия гугъл и не открих дори, че автора на тази книга е Джон Уилкинс... :?
Аватар
firen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот venus » 04 Май 2008, 09:46

За чуване - да
Mathematical Magick, or the wonders that may be performed by mechanical geometry (1648) explains fundamental principles of mechanics and suggests both practical and fanciful devices utilizing these principles.

Но дали ще я намериш онлайн - не знам :)
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот EliKarim » 07 Май 2008, 20:57

Devil_Driver , предполагам тази ти насоченост към тантризма и телекинезата вероятно е едва в начална фаза, идея, първоначална стъпка или първи симпатии. Не твърдя, че грешиш или се насочваш към нещо грешно, но като начало "опипай почвата" навсякъде за да е по-точен изборът ти. Вярно е че трябва време за четене, но ако се запознаеш и с другите течения в окултиката и магията ще ти е по-лесно да откриеш себе си някъде в тях.
Моят съвет е да не се отказваш дори ако дълго няма резултат! В началото е най-трудно, най-бавно и изисква търпение.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Devil_Driver » 08 Май 2008, 11:36

трудно е,да,но все пак нищо не се дава даром,пък и добре е като се захванеш с нещо да го довършиш :)
А за опипването на почвата - доколкото мога и имам време го правя :)
Аватар
Devil_Driver
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор