Внимание секти!!!

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот Lunohod » 15 Май 2008, 19:20

Официално за сектата се смята малка религиозна група от хора, която се е отделила от по-голяма и вече установена религия. Сектите имат много общо с религията от която са се отделили, но същевременно имат разлики в доктрините, които изповядват.

На практика разликата между официалните религии и сектите е много малка. Те също могат да ползват сектантските принципи в лошия им аспект.
Кое е лошото тогава на сектата?

Човек има свободната воля да решава каква религия или култ ще следва. Такова решение обаче трябва да е наистина свободно взето.
Това окачествява сектата като отрицателна. Тя не се допитва до свободната ви воля, а си служи с различни подмолни методи за контрол и манипулация. Тя действа върху вас без вашето знание и съгласие.

Основно това става чрез заплахи и чрез съблазняване .

Чрез заплахи - доста секти пробутват непрекъснато истории за края на света, страшния съд...Може да видите някой, който се представя за човек със супер качества - богоизбран и да не желаете да попаднете сред враговете му, може да ви плашат и директно със страшните и много членове, които са се присъединили...
Основното е едно- ползва вашите страхове.

Чрез съблазняване- най- различни обещания за помощ, безплатни услуги и курсове, за придобеване на свръх качества, обещания за решаване на проблемите ви...
Общото е едно- възползва се от нуждите и слабостите ви за да ви направи зависими.

Не са редки случаите на използване на наркотични вещества или форми на хипноза.

На практика се ползват много от окултните и психологическите познания, изкривени и моделирани за да служат за контрол над различни хора с цел ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ- било за пари, власт или нещо друго.

Резултати: Освен отнетата ви свобода, право на избор, и грубата злоупотреба с вас?
Могат да бъдат и доста страшни.
Може да има доста сериозни психични, материални, морални последици. Може трайно да ви навреди. Това е цяла програма, която засяга целия ви живот и бъдещето ви... вид злоупотреба с вас и дори поробване.
Повечето случаи са на ограбени хора, нарушили връзката си със всички приятели и близки, с трайни психологични проблеми, неспособни да се адаптират отново в обществото, загуба на вярата в живота, в себе си, не са редки и физически заболявания,хора извършили постъпки, които съжалението няма да поправи, неспособност за поддържане на връзка или разрив на семейството...
непредвидими, но изцяло отрицателни последици.

Обикновено жертви на такова посегателство са по лабилните, младите, с недостатъчно житейски опит и неоформен мироглед, или хора с лични проблеми, хора преживяващи криза.

Никой не е застрахован, но информираността и предпазливостта са важни неща, които могат да ви предпазят. Задавайте си въпроси на къде отивате и не се доверявайте на всичко което ви се пробутва по улиците, по мейли, чатове, на вратата...

Към април 2007 статистически са регистрирани около 130 секти в България, но разбира се такава цифра не може да бъде категорично дадена. Не могат и да бъдат преброени всички съществуващи секти....

Отделяйки се от някоя установена религия, поради несъгласие с идеите и и търсене на друг път, трябва ли да попадне човек в още по лоша среда?

...Умната и Нека избора си е наистина ваш!
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот venus » 19 Май 2008, 06:20

FireSun's Viking написа:Ако сектата ви подтиква на практика и смоосъвършенство невиждам нищо лошо, всеки има глава да мисли.

Би било добре да е така, но на практика при сектите това не се получава.

Какво е сектата? Група, диференцирана на религиозен принцип. При сектата проблемът не е в това, че изповядва различна религия, а в това, че променя религиозните норми в своя полза.

От това, което аз съм чела, без да претендирам за изчерпателност и точност, днешните религии водят началото си от Индия (отпреди 7000 години), откъдето след това се разпространили на запад в Месопотамия, древен Египет, Израел, Гърция и на изток - към Китай и Япония. Макар и непрекъснато променящи се в детайли, в основата си световните религии доста си приличат.

В най-общи линии развитието на човека е свързано с разрешаването на непрекъснати конфликти. Ако вземем тривиалния пример за разликата в природата на мъжа и жената, които са в непрекъснат конфликт, но и непрестанно се стремят един към друг - именно любовта е чувството, в името на което сме склонни да жертваме егото си, да правим компромиси със себе си, да се променяме. В по-глобален план става въпрос за конфликта между желанията на душата и желанията на тялото. Религиите дават приоритет на душата (дори онези, които публично не приемат тезата за прераждането) - тялото се ражда, живее и умира, а това, което остава след смъртта, е душата и в този смисъл има ценност само онова, което остава и след смъртта - опитът на душата.

Сектите, обратно, отдават приоритет на желанията на тялото. Възползват се максимално от недостатъците на хората, обещават им светлото бъдеще" - сбъдване на желанията, безметежен живот. Сектата всъщност е един псевдо-религиозен егрегор, който увлича хората с невероятни обещания, подава им начална доза енергия - да, желанията ми се сбъднаха, това е моят път в живота, ураааа... И какво се случва след това - човекът се превръща в роб. Съзнанието му се замъглява, дори не забелязва как все повече дава, отколкото получава и така до пълно изтощение - защото целта на егрегора е да получи енергия. И тази енергия идва от поклонниците му, много ясно.

Всички ние, обаче, дори и да не сме живели много дълго, в живота си сме се убедили, че безплатен обяд няма. Всичко се постига с воля и труд, от небето дарове не падат.

Така че, бъдете внимателни към тези, които ви говорят за преродени духовни водачи, които ви обещават сбъдване на всички желания срещу това да се присъедините към определена организация (дори и неформална) - това е реалната опасност. Това особено се отнася до младите хора в този форум - от една страна поради липсата им на опит, от друга - поради интересите им към магията. Следвайте желанията си, развивайте се в посоката, която сте избрали, но бъдете внимателни към тези, които ви предалагат помощ, особено когато в замяна искат нещо, различно от пари.

Благодаря на Луноход за хубавата тема.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот ZefaS » 19 Май 2008, 06:57

преродени духовни водачи

В Германия за последните 5 години са преброени стотина Иисусовци laughing9
RiseMeHigh
WhereNo1DareToFly
Аватар
ZefaS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cagliostro » 19 Май 2008, 10:45

Извинете ме за грешката при писането но в Германия сме точно 666 Исусовци което е колкото са били и в Палестина преди 2000 години и тъй като моъе да има само един син или щерка человечески сме решили да се събереме и да се избиеме и който воскресне значи е баш най отворения и ше седна като пръвия от десно на баш наи председателя и ще спаси Свето от злото и глобалното стопляне

:P
In Gods We Trust
Аватар
Cagliostro
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 19 Май 2008, 11:50

Понеже по погрешка бяха изтрити постовете ще кажа мнението ми за сектите отново
Заветите на прабългарите най добре казват това което мисля:
Чуждоземеца, хулещ Торе, да бъде привързан към кон и той да бъде пришпорван дотогава, докато хулителят не издъхне, а чуждоземеца, подмамил българин да почита чужди духове, да бъде лишен от нос и уши, набит и изгонен от Държавата...

Ако някой владетел или боян (шаман) тайно приемат друга вяра, те се екзекутират. Ако един прост българин приеме друга вяра и го запази в тайна, той се лишава от цялото си имущество, носа и ушите, набива се и се прогонва от рода. Ако кой да е българин открито приеме друга вяра, той се лишава от всички звания, цялото си имущество и престава да бъде член на рода, но не се прогонва и не се наказва като безчестен човек.

Това е доста толерантно отношение към другите вярвания.В крайна сметка всеки е свободен да избере вярата си.Но има наказания за тези които посмеят да вкарват ереси и да ги разпространяват.
Моят съвет е видите ли сектанти гаврете се с тях и им покажете че не са добре дошли....няма значение за какви душици се представят те са измет.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 20 Май 2008, 08:29

Това с гаврата е добра идея,ама знае ли ги човек тия дали ще им повлиае гаврата ;) Може да са упорити магарета :) Тогава какво? Бой?
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот The_Last_Angel » 20 Май 2008, 17:21

Всеки, който почита култа към водката е добре дошъл в моята секта. laughing9
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Abathor » 21 Май 2008, 10:30

Бой ли???
Смъртно наказание да се хвърлят камъни по него докато умре.
Както казах това е само при поругаване на светините.
Иначе при упоритост яко бой и прогонване.

Пия предимно бира,вино,ликьори,облаци и сравнително рядко твърд алкохол.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Moerin_Elf » 21 Май 2008, 10:52

Много справедливо,Abathor :)
WYRD
Аватар
Moerin_Elf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот МагНаско » 24 Май 2008, 00:46

И на тях ще им мине модата скоро време народопсихология докато има търсене ще има и предлагане :) Както вече мина модата на врачките и баячките малко смешно че го казвам аз но е факт :):):) Съзнанието на човечеството се издига и доста от старите неща отпадат и идват нови и по добри на тяхно място . А що се отнася до сектите компетентните държавни органи си ги следят и затриват лака полека.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ultramarin » 24 Май 2008, 07:50

всичко е нужно на определен етап от развитието ни... баячки, гледачки, сектички, манупулаторчета... те са тук за да подготвят почвата за по-сериозни занимания ;)

Абатор, законите на миналото са неприложими към света на бъдещето, те са за друго време и място прявени - били са перфектни за ТОГАВА, но са просто неадекватни СЕГА. Всяко време си има своите социално и духовни правила - те са непрекъснато развиваща се система... винаги новото предизвиква острото недоволство на старото, а сектите се раждат защото има човек със силно лично очаяние, със голяма лична сила, който има какво НОВО да каже на "сектантите", а те пък имат кучествата, готовността да го слушат и приемат... днес вече се знае, че шизофренизацията на личността, протекла съзнателно, е абсолютната защита срещу всякакви насилия над човека... друг е въпросът че кой ли ще успее да радвои аза си в ситуация на "промиване на мазъка"!??? Но нищо де, вече се знае че МОЖЕ да стане, още 10-20 год и ще се знае КАКА става систематично и повторяемо, още 10-20 и ще бъде безмислено подобно въздействие... но ДНЕС то има именно тази цел, да изпробва силата ни, да изпробва вярата ни... фактът че има много секти, сам по себе си говори, че има НУЖДА от тях, че има благодатна ПОЧВА за тях... тъй че вместо да пищшим колко е ужасно, я да се хванем да покажем на хората как точно да се справят с проблема и какъв е той и защо го има....

самият аз съм минавал 2-3 пъти през сектанското изккушение, един път ме измъхваха, два пъти сам се освествах... но ако не бях разбрал дълбоката причина да се ловя в едни и същи мрежи, още щях да се дъня... познавам и други хора, които са се измъквали от едно много дълбоко "осектяване"(баба ми, чичо ми, приятели), както и знам за хора които се подмамиха от "духовност" или от "благодат" или от какво ли не и просто отказаха да слушат думите на извлачващите ги.... знам и за една дама, която посещаваше една секта и се забавляваше в обществото и съвсем съзнателно, никога не я разкриха, бог да я прости, умря на преклонна възраст и ми показа че всяко едно нещо може да се използва ползотворно, тя наистина просто се радваше на средата без да е тотално пристрастена, расказвала ми е как точно промиват мозъците при тях и после ме водеше и аз се чудех колко искустно и естествено, без напрежение тя спазваше "правилата", и поради това никой не и казваше нищо... то така а е с целия ни социум - спазваме ли обществената договореност - всичко е ок, откажем ли, и ВЕликата Секта "Човешка Цивилизация" веднага се разпищавя... особено ако започневм да се отклоняваме по други Договореност, примерно по разни там секти :)) ах, колко е лошо това!
Аватар
ultramarin
Модератор

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор