Модератор: Cath
runner413 написа:Съжалявам , но четири пъти прочетох коментара ти и така и не разбрах забавянето на времето с какво ще помогне за криокинезата?
Black написа:Според мен трябва да се концентрира да отнеме енергия от предмета.Като цяло температурата се измерва с термометър като се отчита броя и силата на ударите на движищите се атоми върху стъклото с живак.Ако се пренасочи енергията на водните молекули,т.е. ако спрът да си предават енергията един на друг блъскайки се взаймно и кинетичната им енергия намалее ,те ще се забавят,което ще намали и температурата получавана от сблъсъка им.Ако искаме да затоплим водата трябва да постигнем обратния ефект,да им прехвърлим енергия ,за да увеличим кинетичната им енергия и при сблъсък на молекулите да получават по голямо ускорение.Това е моето мнение.
~Talyn~ написа:Точно да го спреш невярвам,но да го забавиш минимално до 0.0000000001(например) по-бива... Black много добро твърдение!
Black написа:Напротив.Горещата вода се изстудява именно чрез контакта си с околна среда.Аз написах да ПРЕНАСОЧИ енергията,т.е. да пренасочи енергията на молекулите на водата да отдават от енергията си на околната среда а не да приемат такава.
runner413 написа:А въобще имаш ли опит с магията , че си тръгнала да се правиш на хладилник?
А сега сериозно:
Имам един въпрос , казваш че си правила всичко "както трябва".Какво точно си правила?
По-точно сливах енергията си с тази на водата. Поне така пишеше
sasho 142 написа:~Talyn~ написа:Точно да го спреш невярвам,но да го забавиш минимално до 0.0000000001(например) по-бива... Black много добро твърдение!
Възможно е , става абсолютната нула. То, че нито ще стигнеш абсолютната нула (а ако стигнеш ще ти се прииска да не си го правил) , нито ще го спреш до 0.0000000001 е ясно, казвам го просто като цел (която май не е много уместна)