Криокинеза

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Мнениеот Mira » 30 Мар 2008, 20:43

Реших да упражнявам криокинеза. Проблема ми не е там, че не се получава от първия път (това си е почти невъзможно), а че водата вместо да се охлади се затопли :? (тук е момента да кажа че тя не беше топла) Реших да изчакам и да се пробвам пак, но ето че пак стана. Правех всичко както трябва (или поне така си мисля) ама на! Как си го обяснявате?
Аватар
Mira

Мнениеот Nemezius » 30 Мар 2008, 20:48

...че трябва да работиш с огън- отдава ти се по-добре от криокинезата
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот runner413 » 30 Мар 2008, 20:51

Аз лично бих си го обяснил с температурата на въздуха в стаята в която си се упражнявала...
А въобще имаш ли опит с магията , че си тръгнала да се правиш на хладилник?
А сега сериозно:
Имам един въпрос , казваш че си правила всичко "както трябва".Какво точно си правила?
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Black » 30 Мар 2008, 21:19

Същото мнение като на runner413
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот wiesmann » 31 Мар 2008, 11:14

Според мен най-добрата техника за тренировка на криокинезата е забавянето на концентрацията по-степени ,до момент в,който сякаш спира самият поток на времето.Смисъла се състои в съсредоточаване на духа във всеки момент от времето,това изисква огромна концентрация.Енергията е вибрация,която се управлява от концентрацията.За да разбереш най-лесно за какво ти говоря,си представи някой на,който му остава малко време живот,той знае каква му е съдбата и всеки миг му се струва като вечност.Това е естествен рефлекс на подсъзнанието,което възприема с по-голям детайл всеки миг.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 31 Мар 2008, 11:25

Съжалявам , но четири пъти прочетох коментара ти и така и не разбрах забавянето на времето с какво ще помогне за криокинезата? :oops:
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Black » 31 Мар 2008, 11:48

ПРЕДПОЛАГАМ,че той пише за криогенно състояние (да се понижат жизнениета показатели до стойности близки до нула чрез студ) ,но немисля ,че това е възможно.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 31 Мар 2008, 11:59

wiesmann,извинявай ама това е доста трудоемко да се направи от напреднал,камо-ли от начинаещ :) ...За това моя съвет е да се върне на етап насочване на енергията.
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот wiesmann » 31 Мар 2008, 12:02

runner413 написа:Съжалявам , но четири пъти прочетох коментара ти и така и не разбрах забавянето на времето с какво ще помогне за криокинезата? :oops:

Много е просто всъщност,при криокинезата се забавя самото движение на атомите.Ако си съсредоточиш енергията в предмета,най-много да го загрееш и да го накараш да вибрира с още по-голяма честота.Забавянето на времето с концентрацията ще рече,че насочваш духа си към точно определент момент от времето и той остава там известно време.Това не е нормална концентрация,от друга страна времето е мерна единица,зависеща от нашите възприятия,по-специално от концентрацията.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 31 Мар 2008, 12:26

Според мен трябва да се концентрира да отнеме енергия от предмета.Като цяло температурата се измерва с термометър като се отчита броя и силата на ударите на движищите се атоми върху стъклото с живак.Ако се пренасочи енергията на водните молекули,т.е. ако спрът да си предават енергията един на друг блъскайки се взаймно и кинетичната им енергия намалее ,те ще се забавят,което ще намали и температурата получавана от сблъсъка им.Ако искаме да затоплим водата трябва да постигнем обратния ефект,да им прехвърлим енергия ,за да увеличим кинетичната им енергия и при сблъсък на молекулите да получават по голямо ускорение.Това е моето мнение.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 31 Мар 2008, 12:47

Да, звучи логично. Само да добавя, че може да се използва самата енергия за спиране на атома.
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ~Talyn~ » 31 Мар 2008, 12:59

Точно да го спреш невярвам,но да го забавиш минимално до 0.0000000001(например) по-бива... Black много добро твърдение!
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Мнениеот wiesmann » 31 Мар 2008, 13:03

Black написа:Според мен трябва да се концентрира да отнеме енергия от предмета.Като цяло температурата се измерва с термометър като се отчита броя и силата на ударите на движищите се атоми върху стъклото с живак.Ако се пренасочи енергията на водните молекули,т.е. ако спрът да си предават енергията един на друг блъскайки се взаймно и кинетичната им енергия намалее ,те ще се забавят,което ще намали и температурата получавана от сблъсъка им.Ако искаме да затоплим водата трябва да постигнем обратния ефект,да им прехвърлим енергия ,за да увеличим кинетичната им енергия и при сблъсък на молекулите да получават по голямо ускорение.Това е моето мнение.

Да се отнеме енергията от водата би било практически невъзможно,защото даже и тялото да стане проводник на енергия,водата ще приема енергия от външната среда за да компенсира дефицита.Ще трябва водата да се намира в пълен вакуум,че да стане или пък тялото ни да е на минусуви температури.Времето и пространството вървят,като един поток,човек е във вихъра му и може да избере дали да се задържи на едно място или да остави естествения ход на събитията.Естествено е,че ако човек свърже енергията си в този процес с външен предмет,той ще "замръзне" също.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 31 Мар 2008, 13:12

Напротив.Горещата вода се изстудява именно чрез контакта си с околна среда.Аз написах да ПРЕНАСОЧИ енергията,т.е. да пренасочи енергията на молекулите на водата да отдават от енергията си на околната среда а не да приемат такава.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sasho 142 » 31 Мар 2008, 13:27

~Talyn~ написа:Точно да го спреш невярвам,но да го забавиш минимално до 0.0000000001(например) по-бива... Black много добро твърдение!

Възможно е , става абсолютната нула. То, че нито ще стигнеш абсолютната нула (а ако стигнеш ще ти се прииска да не си го правил) , нито ще го спреш до 0.0000000001 е ясно, казвам го просто като цел (която май не е много уместна)
.
Аватар
sasho 142
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот wiesmann » 31 Мар 2008, 13:27

Black написа:Напротив.Горещата вода се изстудява именно чрез контакта си с околна среда.Аз написах да ПРЕНАСОЧИ енергията,т.е. да пренасочи енергията на молекулите на водата да отдават от енергията си на околната среда а не да приемат такава.

Ok ,незнам дали човек би могъл да притежава такова голямо количество енергия,че да го направи :) Трябва да създаде мост ,между водата и външната среда,и да го подържа постоянно.
Незнам при нея как е ама при мен е така,че енергията има както пикови така и долни моменти,като ефект на вълни.В смисъл,че постоянен поток,много трудно се подържа.
Аватар
wiesmann
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Black » 31 Мар 2008, 13:51

Прицип на микровълновата-чрез подаване на микровълни водната молекула започва да трепти докато влезе в резонанс.Мисля ,че може да се обърне този процес.
Аватар
Black
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mira » 31 Мар 2008, 14:41

runner413 написа:А въобще имаш ли опит с магията , че си тръгнала да се правиш на хладилник?
А сега сериозно:
Имам един въпрос , казваш че си правила всичко "както трябва".Какво точно си правила?

Интересувам се от магия от една година. (по стечение на обстоятелствата)
А относно това какво съм правила... По-точно сливах енергията си с тази на водата. Поне така пишеше. Също така визуализирах и докосвах водата от време на време... Както казах поне си мисля, че правих всичко както трябва...
Благодаря за отговорите, пък ще видим какво ще се получи. :)
Аватар
Mira

Мнениеот runner413 » 31 Мар 2008, 14:45

По-точно сливах енергията си с тази на водата. Поне така пишеше

Къде го пишеше?Защото едно е да го прочетеш а съвсем друго е да го изпълниш успешно.
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот ~Talyn~ » 31 Мар 2008, 15:03

sasho 142 написа:
~Talyn~ написа:Точно да го спреш невярвам,но да го забавиш минимално до 0.0000000001(например) по-бива... Black много добро твърдение!

Възможно е , става абсолютната нула. То, че нито ще стигнеш абсолютната нула (а ако стигнеш ще ти се прииска да не си го правил) , нито ще го спреш до 0.0000000001 е ясно, казвам го просто като цел (която май не е много уместна)

Тук не съм съгласен с теб! "Абсолютната нула" или "Нищото" не съществуват,защото те сами по себе си са нещо...
Всичко е просто!
Аватар
~Talyn~
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към За Начинаещи

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор