Вече използваш вяра като отделна думичка. Имаме напредък :Р
Ами какво е фанатизъм, Кат? Хайде и това ми намери в уикипедията.
Нямам представа ти как наричаш който и да било, говоря примерно.
Cath написа:да, разбира се, фанатици има във всяка религия, но това не означава, че самата религия е "лоша" или лишена от вяра
Някъде казах, че е лоша религията ли? Не... лоши са последствията, когато човек започне да я чува и тълкува по угоден за него начин.
Cath написа:езическите традиции също са религия и също са били причина за безчинства, дори против своите принципи
Да, когато са религия са били причина за какво ли не... но знаеш ли?
Хайде ти ще ми изброяваш по едно такова безчинство, а аз на всяко ще ти оговарям с пет от тези, причинени на религиозна основа. При това в пъти по-унищожителни? Но не тук...
Просто ей така, приеми го като предизвикателство, докато пием кафе. Нали обичаш предизвикателства?Надявам се не е нужно да ти казвам, че както има добри хора, така има и лоши? Когато добри хора се занимават с нещо - се получава добро нещо, а когато лоши хора се занимават с нещо, - резултатите са лоши.
Когато лош човек се занимава с магия, естествено е да използва дарбата си, за да навреди. Почти всичко измислено и използвано от човек, е носело щети, в една или друга степен.
А и , честно казано не разбирам защо ми го казваш това. Някъде да съм казвал, че магията, практикувана от човек е задължително прекрасна?!
Хм, между другото, току що се сетих за една възрастна женица, която определено е нанесла доста щети на не един и двама, някои от които нейни близки роднини. Една част зная от слухове, другата част съм я видял с очите си.
Тази женица, не само, че е анти всичко, в това число и религии и каквото и да е, ами е и против всякаква светлина. За това може би често се засичме.
Единственият път, за който, когато са я видели посред бял ден навън, било, когато свидетели на йехова и позвънили и тя хукнала подире им да ги кълне, та чак до спирката.
Със сигурност мога да ти кажа, че тази жена не изповядва и не вярва в никаква религия. И това е само един пример... Пример, който идва от място, където информацията пътува със скоростта на
светлината и човек лесно би могъл да си избере, както прическа, така и религия, по свой вкус.