Изпълняване на желания

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот Elor » 27 Сеп 2007, 10:19

[align=left]Следя форума от известно време и тъй като срещнах доста теми, свъзани с материализирането на различни желания (как, защо и т.н.) реших да ви споделя и своето разбиране по въпроса.

Първото, към което искам да насоча вниманието ви е фокусът, от който се възприема материализирането на желания, а именно: "имам такова и такова желание, КАК да направя така, че то да се изпълни?" Това е начинът на мислене, който съм забелязал във всички подобни постове.
Има и друг възможен фокус, който е по-продуктивен и носи много по-големи възможности за вътрешно израстване и съответните промени във външния свят. Той е:
"Имам такова и такова желание. ЗАЩО то все още не се е изпълнило?" Разбирате ли, естествената реакция на Вселената е да изпълни всяко наше желание и то колкото е възможно по-бързо. Това, че тъкмо това наше желание не се е изпълнило още е знак, че може би нещо в самото желание не е наред, не е хармонично с нашия вътрешен свят.
Възможно ли е един нещастен човек, да стане щастлив, дори и всичките му желания да се изпълнят? Няма как да стане това, защото щастието е вътрешно качество.

Не е възможно то да бъде постигнато с изпълнението на желания, породени от съзнание, изживяващо съвсем различен (несъвместим с щастието) вътрешен фокус. За целта трябва да се смени фокусът. Защото преживяването на реалността във всеки един момент е пряко отражение на вътрешния ни свят- няма как да постигнем промяна в нея, ако не променим вътрешния си фокус.
Та какви са причините дадено наше желание да не се изпълнява? Има следните варианти:

1. Вие самите пречите на желанието си да се изпълни. Това е причината в огромния процент от случаите. Желанието ви не е ясно или е в противоречие с друго ваше желание, или е несъвместимо с вашето разбиране за реалността.
Например имате голямо желание да бъдете богати, да живеете в охолство, всеки ден работите, за да постигнете това (т.е. внесли сте достатъчно енергия в изпълението на това желание и е редно то вече да се е материализирало), а то не се случва и не се случва. Имате също така силното желание, присъщо на всеки човек да бъдете приемани, разбирани и обичани от родителите си. Тези две желания на пръв поглед нямат никаква връзка, но ако родителите ви са хора, които според вас смятат че (говорим за подсъзнателни модели, развити през детството), богатството е порок, парите покварват човека, бедността и трудолюбието са добродетели и т.н. Тогава се получава противоречие м/у двете желания и едното пречи на другото да бъде материализирано (това, което във вътрешния ви свят е с по-малък приоритет остава нереализирано).
Друг пример, този път за противоречие м/у желанието и разбирането ви за реалността. Да кажем, че желаете да сте щастлив. Има някакво конкретно желание в света, чието изпълнение ще ви доведе до пълното и окончателно постигане на щастието. Но вашият светоглед е такъв: "светът е гаден, хората са зли, всеки гледа да те прецака, да те използва и прочее и прочее". Тогава изпълнението на желанието ви е невъзможно. Защото не можете да преживявате такъв тип реалност и едновременно с това да преживявате щастие. Просто защото те не са съвместими. Щастието не може да мисли "светът е гаден", а в един "гаден свят" не може да има щастие.

Та ако причината за неизпълнение на вашето желание е едно от тези неща (противоречие с друго ваше желание или възприятието ви за реалността), единственото, което трябва да направите е да промените това, което си противоречи с желанието ви и то ще се изпълни. Толкова. Няма допълнителни условия, нито ви трябват ритуали за това. В момента, в който от вътрешния ви свят изчезне това, което пречи на материализирането на дадено желание, то ще се изпълни.


2. Изпълнението на желанието ви зависи от свободната воля на друг човек. Тук влизат всички желания от рода на "искам еди кой си да се влюби в мен", "искам децата ми да ме слушат повече" и т.н.
Ако има нещо в духовния свят, което може да се нарече свещено, то това е свободната воля. На никое духовно същество, независимо дали принадлежи към човешкия или към някой друг път на еволюция, няма дори и да му хрумне да нарушава нечия свободна воля. Не че има закон против това или нещо. Просто не съществува такова нещо във Вселената. В известен смисъл свободната воля е Бог, начина по който Той се проявява във Вселената. Действие против свободната воля е действие в разрез с хармонията във Вселената, т.е. в разрез с всичко, което е. И то е възможно единствено поради същата тази свещеност на свободната воля на съществото, което я извършва.
Това, разбира се, са неща свъзани със съвсем различен фокус на съзнанието, те са далеч от ежедневното човешко съзнание. Казвам ги просто, за да ви обърна внимание на сериозността на всяко действие, нарушаващо на нечия свободна воля.
Напълно възможно е с помощта на ритуали или чрез директна работа с енергиите да се повлияе нечия свободна воля. Но ако целта ви е израстване и постигане на истиснко разбиране, със сигурност това не е най-добрият начин.

Та да кажем, че вашето желание е напълно хармонично с вас и вашия светоглед, но е в противоречие със свободната воля на някого. Прилагането на насилие към свободната воля на другия човек, може да ви доближи до реализирането на вашето желанието. Но със сигурност ще ви отдалечи от вас самите. Тук не е мястото да обяснявам какво точно се случва при една такава ситуация. Всеки един от нас вътрешно го знае, защо това не е редно. Това познание е заложено във всички и всичко. Ето защо едно подобно действие ще ви отдалечи от вас самите. Разбира се и това може да е път на развитие.
Винаги има и друг вариант освен нарушаването на нечия свободна воля. Помислете отново върху желанието си. "Искам Х да ме обича". Това ли е желанието ви наистина? Няма ли по дълбок пласт? На какво желание всъщност е израз то? "Искам да бъда обичан/а от човек със следните качества, да имам хармонична и красива връзка с него/нея". Това е по-дълбоко ниво. Ако промените желанието си по този начин и направите така, че да нямате противоречия с него, то ще се материализира. Разбира се, има и по-дълбоки нива на това желание и тяхното изследване е част от пътя към вътрешното ни израстване. Може би най-хармоничният начин да материализирата любовна връзка в живота си е с желанието "Искам да бъда с правилния за мен човек. Нека най-подходящият за мен човек да се появи в
живота ми".


Тези две причини покриват 99.99% от случаите, когато желанията ни не се изпълняват. Това е достатъчно за един пост, а и той стана доста дълъг, затова ще спра дотук. Надявам се да съм ви бил от полза.

Успех в изпълнението на желания! :)[/align]
Аватар
Elor
 
Мнения: 8
Регистриран на: 15 Юни 2007, 09:43

Назад към За Начинаещи

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 01 Юни 2011, 17:35 е имало общо 130 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта