Модератор: Cath
eloon написа:В поне 50% от ритуалите,заклинанията и прочие, които съм виждала, се споменава за някаква по-висша сила,от която се очаква помощ/благослович, за да се постигне желания резултат. И така неизбежно изниква въпроса може ли магията да се практикува от атеисти (като човек разчита изцяло на себе си и собствените си сили) ,или тя неизменно върви ръка за ръка с някакви вярвания?
eloon написа:Попитах,защото се сблъсках с една книга, която много ме озадачи - " Големият ключ на Соломон ". За да работиш с нея за всичко се иска да рецитираш псалми от Библията.Хубаво , но аз не вярвам в християнския бог и съответно в библията...мога ли тогава да работя с ключа и как да заменя псалмите,защото предполагам няма как да ми е от полза рецитирането на нещо, в което не вярвам,т.е не изричам искрено???
Mason написа:Би ли оставила сляп човек да обезврежда часовниковия механизъм на атомна бомба?!
Cath написа:...според теб един вярващ, било то християнин, юдеин или мюсюлманин (съвсем примерно), колко пъти е "виждал" своя Бог?
И на мен това ми се е случвало ... но тогава се опитвах да ги видя астрално. Напълно нормално е,бъди спокоен..serafin написа:Незнам дали е било плод на въображение или на какво ли не ,но аз съм виждал богинята си в сън аз я повиках и тя се отзова незнам нали си въобразявам или било наистина така.
П.С.Може да ми кажете какво мислите.