Трансс

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот DaM0NnN » 19 Апр 2011, 07:36

здравейте някой може ле да ми каже как да вряза в транс защото много искам да разбера кой е пазителят ми и ако може нещо по простичко защото съм начинаеща :roll:
Аватар
DaM0NnN
 
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Яну 2011, 13:59

Мнениеот Lord Voldemor » 19 Апр 2011, 17:10

Щом си начинаеща,изпадането в транс е техника за по-напреднали.Ако искаш резултати,а не ,,дали призовах нещо или само така ми се е искало-изучи задължително системите за промяна на съзнанието,т.е съзнателно преминаване от бета ниво в алфа и т.н.Изучи това(автохипноза,Силва,медитации)и в даден момент ще постигнеш транс в шаманския смисъл.
Нещата трябва да се правят съзнателно-желанието да си разбереш пазителя,не означава,че трябва на всяка цена да правиш експерименти-така по-скоро ще си навредиш.Трябва да се преминат някои опитности,които да отключат съответната вибрационна индикация на индивида.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот DaM0NnN » 19 Апр 2011, 21:16

а как да разбера кой ми е пазител
Аватар
DaM0NnN
 
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Яну 2011, 13:59

Мнениеот Lord Voldemor » 20 Апр 2011, 18:49

За да разбереш кой Наистина ти е пазител,а не просто спихологическа интерпретация,първо овладей гореописаите методики.Тогава ще притежваш по-фини възприятя,чрез които ще установяваш кое как е.Ищо не може да стане отзад напред.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот MaurDragon » 08 Май 2011, 09:24

Прощавайте,че се намесвам в диалога ви .
Не винаги е нужно сам/а да търсиш "пазителя" си. Понякога просто трябва да изчакаш той сам да дойде. Когато си готов/а , той сам идва и без да се напъваш да овладяваш колкото се може по-бързо разни медитативни техники (защото,по дяволите, не на всички им е лесно :С аз ги мразя...).
Още повече,че и когато бързаш(по-бързо да навлезеш в по-високо ниво на съзнанието) претупваш процеса и в повечето случаи резултатите не са кой знае какво,ако изобщо ги има.
Успех :)
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 45
Регистриран на: 08 Дек 2010, 10:47

Мнениеот Cath » 10 Май 2011, 09:16

Аз пък следя този диалог тук и все не мога да схвана за какъв точно пазител говорим, защото, до колкото аз съм запозната, т.нар. "пазител" е нещо, което всеки човек има само в определени вярвания и религии. Та въпроса ми е, какъв пазител имаш предвид?
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 676
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот kdon4ev » 28 Авг 2011, 12:32

Според мен всеки човек си има дух пазител и това е неговия /личен ангел пазител/ или двойник при Кастанеда ,който е неизменна част от човешкото същество.Предполагам за този пазител говориш.А да се срещнеш с него не е непбходимо да влизаш в транс,пък и да влезнеш няма да го видиш,той сам ще ти се покаже ако е необходимо и когато си готова както казаха по-горе.Но ако питаш мен не ти трябва такъв живот на шаман и контакт с духове.
Аватар
kdon4ev
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 40
Регистриран на: 16 Мар 2010, 11:30
Местоположение: pleven

Мнениеот Raya » 14 Сеп 2011, 11:45

kdon4ev написа:Според мен всеки човек си има дух пазител и това е неговия /личен ангел пазител/ или двойник при Кастанеда ,който е неизменна част от човешкото същество.Предполагам за този пазител говориш.А да се срещнеш с него не е непбходимо да влизаш в транс,пък и да влезнеш няма да го видиш,той сам ще ти се покаже ако е необходимо и когато си готова както казаха по-горе.Но ако питаш мен не ти трябва такъв живот на шаман и контакт с духове.


Само малко ще вметна, че "двойника" при Кастанеда е нещо лееко по-друго от идеята за пазител/дух и подобни. :roll:
тра-ла-ла...
Аватар
Raya
Модератор
 
Мнения: 96
Регистриран на: 06 Яну 2008, 15:54
Местоположение: Neverland

Мнениеот degagement » 13 Мар 2012, 13:26

DaM0NnN написа:как да вляза в транс


Това би могло да е отделна тема или направо да направим един практически проект по въпроса.

Навлизането в транс е база за магията.
В началото ще се навлиза в по-леки състояния, но с практиката ще се достигне и до добър транс.

Вариантите са десетки, но като цяло се делят на пасивни и активни.

Пасивните методи са свързани със лишаване на сетивата от усещания, неподвижност.
Класическата поза с лръстосани крака е удобна за пасивните методи, но може да се опита и седнал на пейка в парка, на стола в кафето, вкъщи на леглото или където и да е. Желателно е гърба да не е облегнат, а да е в равновесно положение. Позата трябва да е удобна, защото ако човек няма практика с неподвижност идва момент, когато тялото крещи да мръдне, а е за предпочитане да надскачме границите си, вместо да ги оставим те да ограничават успехите ни.
Като за начало е добре да занимаваме мозъка си с нещо - визуализация на образ, повтаряне на мантра или заклинание, взиране в предмети/сенки/празно пространство.
По-лесно е в комбинация с дихателна техника или дори само осъзнаване на дишането. В началото на мен лично дихателните техники ми се виждаха загуба на време и ме мързеше да ги правя. Когато най-сетне се реших да ги опитам, забелязах, че постигам необходимото състояние или осъзнаване много по-лесно в комбинация с дихателна техника.

Активните методи са свързани с претоварване на сетивата и движение - танци, оставяйки тялото да се движи както само усеща; блиц ефекти; звуци от различен характер.

Горните методи трябва да се комбинират с немислене. Това си е зверски трудно по начало, но никой не се е справил без това. Мозъка ни се самоидентифицира с онова, което мислим. Навика да прескачаме от мисъл и идея на друга не ни позволява да развием капацитета на способностите си. Имаме куп варианти - да се насилим да млъкнем мислено или да се самонаблюдаваме пасивно и да изчакаме пмисловния процес да застине от самосебе си, са два от тях. Ако се насилим да млъкнем, до няколко секунди отново ще се впуснем в прескачане от мисъл на мисъл. Нормално е. Ще изисква седмици работа, за да успеем да млъкнем за няколко секунди. Като се сетите, че мислите, пак млъкнете и така. С времето ще се сещате по-често и прескачането на мислите няма да е толкова интензивно. Ако опитате самонаблюдение, то тогава ще се впускате без да искате в мислите. Като се усетите, просто отново се оттеглете като страничен наблюдател и започнете наново да съзерцавате мислите си.

Общо взето всякакви видове концентрации и медитации, пречистващи ритуали и т.н. С времето ще се стигне до транс, но е необходима практика.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот Mixael » 13 Мар 2012, 20:53

Изместено състояние на съзнанието. Всяко изменено състояние от обикновено в ежедневието премине в друго, активно или пасивно. Алкохол, танци, наркотици, неподвижност, медитация, визуализация, холоторопно дишане, кихане, оргазъм, стрес и др. Всяко състояние може да се използва целенасочено за дадено намерение.
Не можеш да разбереш кой ти е пазител , освен ако не си го внушиш, или някоя религия не ти го наложи. Пазител от какво? От собствения страх? Или от собствената значимост? От егото?
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 148
Регистриран на: 23 Дек 2004, 00:31

Мнениеот Lord Voldemor » 13 Мар 2012, 22:40

Пазителят е аспект от Висшият Аз на човека,и няма как да бъде внушен,както няма как да ти бъде внушено астралното тяло,примерно.
Най-популярното му възприятие е като личен ангел-пазител,което допуска различни интерпретации,но в крайна сметка се свежда до висша сила,която има ролята да предпазва и напътства човекът в процеса на развитие,наречен живот.
Ако човек издигне съзнанието си до съответното равнище,той спира да възприема този Пазител като нещо външно,тъй като съзнанието вече разполага с нов обхват,който да приема тази вибрация.
В/у нас хората,действуват най-различни ,,същества''-ангели,архангели,Планетни Духове и пр.които изграждат това противоречиво чудо,наречено човек.Колкото повече се извисява съзнанието на човека,толкова повече от тези висши същности спират да му вляят,като енергията им се насочва към нуждаещите се,а сам повдигнатият става повдигащ :wink:
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот al3nka » 26 Ное 2012, 19:03

Аз пък бих искала да попитам как се излиза от трансово състояние ? :)
Аватар
al3nka
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 40
Регистриран на: 16 Дек 2010, 14:52

Мнениеот degagement » 27 Ное 2012, 13:10

Зависи какво трансово състояние имаш предвид.
По начало е добре преди да си започнала да правиш ритуал да си си подготвила вариант за излизане и заземяване в случай, че не стане от самосебе си.

Заземяването е най-често работещия вариант.
Случвало ми се е да си мисля, че съм излязла от транс и да ме разтърсят и да разбера, че изобщо не съм излязла.
Ако човек лесно се увлича по начало, тогава ако усещането от транса ти е харесало, сам няма да излезеш от транса, а ше дадеш нещо на мозъка си за отбиване на номера, колкото да се успокоиш, че ис излязъл от него.
Има и друг тп пристрастия, които биха могли да попречат. Могат да се потърсят в сънищата - там е най-лесно човек да намери пристрастията си, които биха могли да го подхлъзнат.

Това с пристрастията е по-скоро начин как да намерим най-подходящото излизане от транс и заземяване конкретно за себе си.
Иначе просто могат да се опитат няколко вида заземяване докато се излезе от транса.

Някои споменават пиене на вода или ядене - грешка!!! По-скоро измиване на лицето със студена вода, а не да се поглъща каквото и да било.
Ако не е бил инвокиран елемент Земя, тогава длани опрени в пръстта, сядане или лягане на земята могат да помогнат.
Ако транса е бил по-пасивен, тогава е необходимо осъзнато да се върнете в тялото си, да го усетите добре и после евентуално да измиете лицето със студена вода.

Вариантите са много, като предимно се предизвиква контраст на усещанията. Един вид да се прекъснат рязко усещанията от транса, да се изтръгнете от тях. Това разбира се, ако не сте излезли от транса по навик. Иска се доста практика, за да се задържи какъвто и да било транс за повече от няколко минути.

Най-бърз вариант - ровим из форума, копираме си минимум десетина заземяващи техники и прогонващи ритуали, опитваме ги, записваме си какво е станало. Опитваме почти всяка техника при различни видове трансове. Не си вадете бележки от един опит - шпвторете го 3 до 5 пъти и тогава си вадете изводи.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот al3nka » 27 Ное 2012, 15:55

Ами не не искам да правя никакви ритуали ,просто ме вкараха в транс без мое съгласие и не искат да ме искарат от него а аз незнам как да изляза от този транс
Аватар
al3nka
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 40
Регистриран на: 16 Дек 2010, 14:52

Мнениеот degagement » 28 Ное 2012, 09:57

Не могат да те вкарат без твое съгласие толкова лесно.
Много е трудно да се задържи транс дори няколко минути - мислите по ежедневието те изкарват за отрицателно време.
Ако седнеш на земя/пръст и усетиш елемента земя, усещанията от допира на земята и т.н. - това те изкарва.
Ако си наплискаш лицето с вода - и това те изкарва.
Проблема ти не е транс, а филмясване и прекалена доверчивост.

Мисля, че имаме нужда от няколко психолога във форума. Прекалено много фантасмагорясваме тука.
Някой трябва да ни връща в реалността от време на време, колкото да не стигнем до лудница.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот B-L-O-T » 19 Авг 2015, 20:03

Всеки иска или не прави първи стъпки в насока "транс" . На ден поне няколко пъти човек докато седи за няколко секунди се ококорва и уж гледа нещо но всъщност не гледа нищо или сякаш гледа отвъд . Най-често съм забелязвал че хората го правят докато пият чай или кафе . В този момент за няколко секунди "ни приема ни предава" . Когато ти се случи това , усети го и се опитвай да го копираш по време на медитация
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 1257
Регистриран на: 13 Май 2006, 06:45


Назад към За Начинаещи

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта