Търся съвет

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот darklord » 16 Фев 2012, 12:40

Здравейте.Така търся съвет относно някои странни преживявания които имах тези дни.Едното е сварзано с медитацията.Докато медитирах малко след десканирането на карта от Таро изведнъж все едно някой ме хвана и растресе.Стреснах се и отворих очи, чувствах се странно.Друго странно нещо което се случи е по време на ритуал за релаксация,докато извършвах визуализациите се появиха някакви неясни образи които вървяха заедно с визуализацията.Та ако някой ми даде някакъв съвет или мнение, ще сам му благодарен.
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот Lord Voldemor » 20 Фев 2012, 08:11

Когато се започне с целенасочени упражнения за разширение на съзнанието,всякакви видения и усещания от ,,странен'' х-р започват да се ,,появяват''.
Това са нищо друго,освен мислите на медитатора,както и някои астрални същества,тясно обвързани с подсъзнанието на обекта.Когато мозъкът ти започне да навлиза в бета-вълнов режим,тези астрали стават видими.Ако премахнеш мисловния бъртвеж,тези фигури и същества просто ще изчезнат.Това,което остане,ще бъде автентично.Така се добива познание,чрез развиване умението да ,,виждаш''-задължително условие,за да знаеш кое какво е при магическите ти операции,а не да се чудиш стана ли,ама какво точно стана и т.н.Когато ,,виждаш'',знаеш.
Именно поради тази причина е невъзможно да се избегнат всички тия упорити тренировки на съзнанието и тялото.Забележи,казвам и тялото.Ако храмът -тяло не е достоен/пречистен,то в него не ще се спусне голяма благодат.Не може чакрите да са затлачени,и да развиваш разни ,,умения''.Това е внушение и заблуда,които да са ясни за всеки първопрохождащ в Изкуството.
Когато се появи нещо по време на медитациите ти,остави на нещата да се развият от само себе си,без да бързаш/очакваш.Ако е важно,фигурата ще установи някакъв контакт с теб.Ако ли не,не се разсейвай излишно,придържай си се към първоначалното намерение.
Техниката на де-сканирането е добра,но сменяй всеки път обектите,и то под обекти имам в предвид не само образите.Между твоето Аз и това,в/у което медитираш(лявата ти вежда,култивиране на добродетел или символ)съществува пряка връзка,и в тази връзка се състои самата магия.Точката,където АЗ и Символът стават едно.ТАМ.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот darklord » 20 Фев 2012, 18:22

Благодаря лорд Волдемор.Започнах да изваршвам МПРП след време знам, че ще се появят и други "странни" неща.Скоро мисля да започна и със средната колона.Просто от скоро започнах да правя нещата за които до сега само сам чел.Не сам изчел само 1-2 книги от доста време се интересувам от окултизъм.Да не си помислите че се правя на много знаещ.Стигнах до извода на Сократ "аз знам,че нищо не знам".Някои неща са ми ясни други не най-вероятно от липса на практика.За доста време бях се отдръпнал от магията и естествено тя се върна с пълна сила при мен и този път съм решен да се заема по–сериозно с нещата.Почти не пиша по форуми само наблюдавам така да се каже и незнам защо задавам въпроси преди да помисля.За което моля да бъда извинен.Но дори когато въпроса е глупав или е зададен глупаво,ако някой реши да отговори за да помогне винаги може да се научи нещо.Зтова благодаря на всички които се включват.Сигорно след време пак ще се изпусна с някой необмислен въпрос за което се извинявам предварително :oops:
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот darklord » 22 Фев 2012, 11:59

Реших да споделя една поредица на която попаднах в youtube. Стори ми се интересна и мисля,че ще е полезна и на други начинаещи.
Обаче е на английски език :roll: :Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот darklord » 28 Фев 2012, 13:30

Здравейте.Искам да попитам тези от вас които изпълняват МПРП, ритуала на средната колона и други такива ритуали.Как се чувствате след ритуалите.Благодаря предварително на всеки който отговори.
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот Lord Voldemor » 10 Мар 2012, 00:42

МПРП е абсолютно основен ритуал-освен,че сам по себе си осигурява защита,то той е и като ,,представяне'' на окултните сили-в известен смисъл.
Ефектите-винаги когато го правя,енергията ми цялостно се повишава-околните хора винаги забелязват-съзнателно или не-някава фина разлика,Скоростта на реакциите ми се повишава,както и придобиване допълнителна доза увереност.
Средната колона и подобните техники-това е азбуката на практическата магия.Без такава подготовка няма как да се осъществяват ползотворно по-сериозни(тежки)ритуали.
Техниките за хармонично развитие трябва равномерно да включват както менталното развитие,така и физическото.Н-р сутрин медитираш,по-късно правиш дихателни упражнения(комбинирани с визуализации или не),вечер нещо друго.По този начин се избягва следната често срещана ситуация-някой начинаещ окултист започва с дадена система,която му се удава още отначало доста.Това обаче крие опасността да се пристрасти към само една система,ставайки зависим от нея.Човекът има комплексни нужди,и едностранчивото развитие потиска неговият естествен стремаж за опознаване.За това трябва да се комбинират различни подходи,и селективно да се заменят.Така постепено се формират устойчиви основи,почиващи на по-голяма култура на възприятията.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот darklord » 11 Мар 2012, 13:43

Лорд Волдемор отново ти благодаря,че помагаш на начинаещ като мен.Имам въпрос,който понякога ми пречи.Въпроса ми е как е по-добре да визуализираш себе си,когато изваршваш някоя от посочените техники (средната колона примерно)в 1-во лице или в 3-то все едно се гледаш в огледало? Мисля,че знам отговора но искам да чуя и други мнения.Ще се радвам и на всякакви съвети относно визуализацията.Радвам се,че поне един от напредналите реши да ми обърне внимание.
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown

Мнениеот Sogodarius » 12 Мар 2012, 08:41

Макар на пръв поглед да не личи съвсем, МПРП е по своята същност ритал за прогонване на отрицателни енергии + създаване на магически кръг.Риталът започва с един по-малък ритал, който може да се изпълнява и самостоятелно - Кабалистичния кръст.Още тук целта е да се "издърпа" енергия от Кетер и да се разпредели равномерно чрез символа на кръста.След това чрез тази енергия се зареждат пентаграмите, което ги "оживява" и прави действащи.
Връзката между пентаграмите с визуализираната бяла линия и после сфера реално създава магическия кръг.

Лично аз отначало, когато започнах да практикувам този ритуал почти нищо не усещах.Впоследствие обаче започнах да усещам енергията, която се получава след ритуала извън пределите на кръга.Усещам я интензивна, като вътре в кръга е "спокойно", на границата на кръга се усеща нещо като преграда , а извън кръга енергията е интензивна, понякога даже на човек му става нервно и неприятно.Тествал съм да получа мнението на хора, които не се занимават с окултизъм и даже не вярват в тези знания и са ми казвали, че някак си ги боли глава след ритуала, когато са в стаята.Според моя опит и някои мнения в чуждестранни сайтове МПРП може да "раззарежда" заредени и осветени предмети, които се намират извън пределите на кръга, затова аз лично избягвам да правя този ритуал , когато имам такива предмети в стаята.По-скоро първо ги премествам в друго помещение и тогава правя ритуала.

Освен МПРП има и МИРП.При него се използва инвокираща , вместо прогонваща пентаграма на земята.За него нямам много мнение, защото съм го правил малко пъти. Според инструкциите на Златната Зора сутрин е добре да се прави МИРП , а вечер МПРП.
Успех. :)
Аватар
Sogodarius
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 50
Регистриран на: 23 Фев 2011, 01:06

Мнениеот darklord » 13 Мар 2012, 18:28

Благодаря ти Согодариус,че сподели.Знам за инвокацията на пентаграмите и някой ден и до това ще стигна.Има някои неща, които трябва да поизгладя в себе си и не бързам.
Аватар
darklord
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 18
Регистриран на: 01 Юли 2007, 11:29
Местоположение: unknown


Назад към За Начинаещи

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта