Относно литературата

Всеки, който за първи път се сблъсква с Oкултното знание и Mагическите практики, да пише само в тази част на форума!

Модератор: Cath

Назад към За Начинаещи

Мнениеот Mario » 15 Яну 2014, 09:02

Нов съм в окултизма и не знам откъде да си набавя литературата. Прегледах и други теми, но все още не знам къде да открия, нещо което ще ми и е от полза. С какво ще е най-добре да започна и откъде да намеря някаква стойностна книга. Ако може дайте ми някакви препратки в интернет. От Пазарджик съм и не мисля, че в моя град има място откъдето бих могъл да намеря нещо ...
Аватар
Mario
 
Мнения: 3
Регистриран на: 09 Яну 2014, 15:56

Мнениеот Lord Voldemor » 15 Яну 2014, 23:47

Доналд Майкъл Крейг дава едно добро начало в ,,съвременна магия''-макар ично аз никога да не съм практикува по тази книга,има отлични отзиви от практици.
Друнвало Мелхизедек-препоръчвам ,,Свещената геометрия'',но и всичко останало от него.Ще разбереш истината,или живей в заблуда :wink:
Ошо-от него ще се научиш да медитираш.Медитацията не е състояние на отвлеченост,а СРЕДСТВО как да бъдеш човек!
Сан Лайт
Джон Кехоу -Квантовият войн.
97%-да речем-от литературата на пазара-а и в нета-е пълна с грешки,или с грешните мотиви на техните автори.Ако търсиш адекватна литература-на руски.
Реалното знание обаче идва от Учител и/или от фините светове.
Колкото труд вложиш,толкова ще получиш-готовият ВИНАГИ бива откриван.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот Mario » 18 Яну 2014, 21:50

Добре, а поне тези книги, които ми изброи, няма ли откъде да ги намеря на български, и да ми свършат работа (да не са ментета)? Нямам връзка с човек, който да ме просветли в окултизма.
Аватар
Mario
 
Мнения: 3
Регистриран на: 09 Яну 2014, 15:56

Мнениеот myurid » 19 Яну 2014, 08:33

Еми създай си връзка тогава с такъв човек, какъв е пробблема... същия този Волдемор, автор на горния пост, защо не му драснеш едно лично съобщение? Или на кой да е друг активен форумец!?
Или пък предложи на кой да е да се срещнете(няма да те изядат) - първо с един, после с друг, после с трети... и рано или късно ще откриеш хората които ти трябват.
Добра идея е да посетиш и 5-6 окултно-езотерични групи в града/държавата, в която живееш, да участваш в тях за малко, после да ги оставиш и да преразгледаш какъв е бил ефекта от участието ти... и после пак...

Що се отнася до книгите - добра идея е в самото начало(което е година-две ако си активен) да купуваш всяка книга която ти привлече вниманието, да я прочиташ и складираш в библиотеката си. След две години и прочитани поне 1 книга месечно, а защо не и до 3, ако са по-малки, ще имаш много по-добра представа кое е смислено и кое не в книгите.

Лично аз вече 17 години чета със средна скорост от 1 нова книга месечно. И се стремя да се срещам с нови хора, интересуващи се от окултизъм/езотерика/магия, колкото мога повече... не смея да твърдя, че от това съм станал кой знае колко вещ в областта, но определено този подход ми е създал добра представа за какво става дума. Това е смисъла на четенето в крайна сметка. Можем да ти предложим ДЕСЕТКИ книги, но това ще е безполезно, ако просто не отидеш до книжарницата и не си купиш някоя. Или не влезеш в някоя онлайн библиотека и не си свалиш. Просто търси! В "началото" е наистина все едно какво се чете... а по-късно вече и сам можеш да прецениш :D
Аватар
myurid
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 64
Регистриран на: 28 Юни 2012, 15:58

Мнениеот Mario » 20 Яну 2014, 07:12

Искам да попитам, какво ще кажете за някоя от тези книги ---> http://www.svetanaknigite.com/category. ... ategory=24
Аватар
Mario
 
Мнения: 3
Регистриран на: 09 Яну 2014, 15:56

Мнениеот luck1 » 20 Яну 2014, 22:58

Mario написа:Искам да попитам, какво ще кажете за някоя от тези книги ---> http://www.svetanaknigite.com/category. ... ategory=24

Капка по капка - вир става.
Удобно ли е да попитам с каква цел искаш да се занимаваш с "окултното". Какво искаш да научиш, към какво се стремиш. Не разбрах какво имаш предвид с "Добре, а поне тези книги, ..., и да ми свършат работа (да не са ментета)". Каква работа трябва да ти свършат? Ако имаше оригинални книги които вършат работа всеки щеше да ги прочете :mrgreen:
Аватар
luck1
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Окт 2012, 17:09

Мнениеот Lord Voldemor » 21 Яну 2014, 10:08

Марио,избери чрез интуицията си кои заглавия да си набавиш...това,което те ,,дърпа''
Както казва Лао Дзъ обаче,десет грама практика са повече от тонове теория-все едно като да четеш за секса...
Започни с Квантовият войн
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот myurid » 21 Яну 2014, 14:15

Ошо става да си прекараш приятно времето - чел съм ги всичките и ми харесват.
Но не са учебници.
Аватар
myurid
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 64
Регистриран на: 28 Юни 2012, 15:58

Мнениеот Lord Voldemor » 28 Яну 2014, 02:02

Ошо със сигурност не е нещо,което да ти служи за приятно прекарване на времето-за това е Чарли Шийн.
Прочел съм общо около 1500 книги-НИКЪДЕ не срещнах по-точен МЕТОД за овладяване на Ума-главният ,,противник''-от цялостното творчество на тази Велика Душа,Ошо.
Разбира се,за всеки влак си има пътници.Аз споделям САМО онова,което ми е донесло реален успех/щастие.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор
 
Мнения: 417
Регистриран на: 28 Апр 2009, 22:42
Местоположение: Навсякъде където насоча мисълта си

Мнениеот degagement » 28 Фев 2014, 19:34

Започва се с медитации, взиране, визуализации.
След време и според желанието за развитие се добавят ритуали, различни видове медитации, работа над характера и дребните навици.

"Съвременна магия" има доста практика, но обясненията са подвеждащи.
Макар че за някой в началото вършат работа.

В "Хаосмагията" има кратки обпснения как да се правят концентрации/медитации.

Никъде няма добри и пълни описания, достатъчни за да разбереш какво се иска за да правиш концентрациите що-годе качествено.

Ошо е повече в областта на промяна на начина на мислене и живот. Има много мъдрост в книгите му, не искам да ме разберете погрешно, но той дава ГОТОВ светоглед, а това е ограничаващо.
Преди да приемаме нечий чужд светоглед трябва да се научим сами да градим собствен светоглед и да се учим от собствения си жизнен опит.

Понеже съм забелязала, че чакрите има очарование - единствената РЕАЛНА информасция за тях видях в "Йога за съновиденията и съня". Останалото е съчинения по картинка, които не могат да бъдат проверени и поради което са плъзнали навсякъде - все пак хората дават пари за такова четиво.

Друга книга с практики - "Даоистка йога и сексуална алхимия" на Стивън Ерик Юдлав.
Ама там еповече към тантризма, а той е за малко по-късен етап, за след 3-4 месеца по-усилени концентрации може би.
Макар че има коремно дишане, което не видях другаде, а което дава нереално добри ефекти. А това може всеки да го прави - дори непрактикуващ.

Книгите човек може да си ги поръча по интернет.

За практика обаче е необходимо някой и да обяснява.
Като започнеш да правиш реално нещата, откриваш, че имаш още десетки въпроси.

Пиши на НЯКОЛКО души на лична.
Постарай се да намериш контакт поне с 4-5 души.
Хич да не те грее, че някои искат да ти показват "единствената истина" (такава няма!!!)
Няма да можеш да питаш за всичко тука във форума, някои въпроси ще ти се струват тъпи и няма да можеш да ги пуснеш публично, за да не те изтормозят със заядливи отговори.

Прочети малко постове - виж кой философства и да ва терминология и голи обяснения и кой споделя лично преживян опит.
9 от 10 от онези, които ще се опитват да ти обясняват, реално ще знаят много малко или нищо, а яе го правят, за да се чувстват "учителстващи". Лошото е че и знаещите обичат да се правят на "учителстващи" та в началото няма да можеш да ги различаваш.
Ама след известно време практика ще започнеш да ги различаваш.

Потърси контакти през скайп или фейсбук.
Ако искаш пиши една лична да ти копирам обяснения за концентрациите в началото.
Ако не друго - обясненията са доста пълни. Описала съм неща дето ги няма по книгите и които са ми казани от хора, практикували преди мен.

Има ги публикувани нещата също така някъде из темите за закритата секция, която опитахме преди време да направим точно за хора, които искат да практикуват, но в магията е много трудно да се организират хората.

- От хаос магията ще намериш добра информация, но много непълна. Нещата са много точни, но е споменато само най-основното.
- От Съвременна магия можеш да извадиш интересни практики с елементите, медитация с таро (това е една от най-добрите практики, които съм срещала), как да си правиш талисмани/амулети и супер подробни обяснения на най-известните кабалистични риуали.
- Потърси ГПР (гностичен пентаграмен ритуал) и ИАО (ритуал на трите лъча) в гугъл
- От Йога на съновиденията и съня практиките от първата една трета от книгата са много добри и са подходящи за всеки. Някои се правят на заспиване или докато вече спиш, но никой не е казал да се правиш на отличник и да правиш всичко наред, ако не те вдъхновява. Просто практиките за будно състояние помагат много в магическата практика, дори да не следваш именно системата описана в книгата.

- Когато/ако решиш да правиш ритуали, започни с по-леки и такива с по-малко "съставки", че това около ритуалите е голям цирк. Всички ще се правят на важни как ритуалите са за "напреднали" и "разбирачи" и т.н. Мен пък направо ме хвърляха в ужас първите месеци, да си призная.
Почни със по-слънчеви и приятни работи, след време като поовладееш техниките за навлизане в транс и горе долу какво всъщност представляват ритуалите, можеш да се метнеш и в по-дълбоки води, ако смяташ, че си готов.
И ритуалите първите месеци са повече за да се развиваш магически, отколкото да получиш желаното.

- После може да опиташ сам да съставяш практики и ритуали и да ги изпробваш. Преди това обаче трябват много концентрации и да си правил десетки ритуали и практики.

– Ако си решил да си избереш конкретна система на магия (Кабала, Хаос или друго) не го прави веднага. Започни с концентрации и леки практики и след това прецени.
На мнение съм, че човек ако се занимава само с една система на магия дълги години, ще си вкара автогол.
Но това е лично мнение, а не факт потвърден чрез повечко практика.

Това е.
Почвай да действаш. Немислене, неподвижност, взиране, мантри, визуализации.
От днес, не от утре!!!
Оставиш ли за утре - нищо няма да постигнеш.
Магията дава много плодове, но е работа тук и сега. Без отлагане, без оплакване.
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00

Мнениеот degagement » 28 Фев 2014, 19:45

П.П.
ето го това за концентрациите. сложих го преди време да може да се намира бързо. това е инфо изпробвано на практика - на мног от нещата са ме научили, така че не претендирам за авторство. исках само тези неща да са достъпни за всеки.
имам още малко инфо за ритуалите за добавяне, ама не успях да си призная. имам и актуално инфо за "виждане" ама и за него не ми остана време и желание... а е практическо знание, дето по книжките го няма. предполагам до година-две все ще се излъжа да го подредя и да го лепна в блога да е лесно за намиране :)
Аватар
degagement
Модератор
 
Мнения: 540
Регистриран на: 08 Май 2007, 20:00


Назад към За Начинаещи

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 2 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 2 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта