Психологическа евокоция

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот Lord Voldemor » 05 Апр 2010, 02:49

Тази техника има за основа книгата на Уилям Хюит ,,Хипноза'' затова разбира се,най-добре е да се прочете самата книга.
Терминът ,,психологическа'' инвокация идва защото тук разглежданата техника принадлежи по-скоро към сферата на психологията,отколкото към строго погледната като такава ритуалната дейност,при която се контактува основно с обектвно съществуващи окултни сили.
Настанявате се в позиция осигуряваща оптимален мускулен релакс.Преминава се към отпускане част по част на главата и тялото( натежели,сякаш пълни с олово) както и визуализирането на числа и/или природна картина(разходка по планинска пътека)като не се прекалява,защото се преминава към състояние загуба на концентрация или просто сън.Необходими са обаче някои основни занимания в/у автосугестията,като въпросната книга е чудесен наръчник именно за това.
Да вземем за пример-искате да напишете книга,обаче вдъхновението ви убягва.Представяте си,че на столът с/у вас се е настанил да речем Шекспир,или Тери Пратчет(което ви е по-близко) и докато си говорите вие получавате цени съвети или идеи.Това може да се случи и след известно време под формата на сън или пък внезапен порив на вдъхновение.Фактически вие съветвате сам себе си,но от позицията на по-фината ви интелигентност.
Прилагал съм тази техника-и продължавам да го правя-с особена успеваемост особено когато съм се занимавал с театър или състезания по дебати.Това е била и основата на вътрешната ми подготовка,проявявала се като решаващ фактор.
По едно време бях създал 10-на такива образа,(на интелектуалец,боец или просто забавен тип)които ,,обличах'' при необходимост,чрез събиране на три пръста на ръката(по метода на Станиславски).Получи се обаче ситуацията на новакът планинар,помъкнал цяла къща ненужни вещи на гърба си :) в следствие на което повечете от тези Психо-форми отпаднаха,или претърпяха трансформация.
Препоръчвам на начинаещите тази методика,преди да се пристъпи към опит за контакт с реални окултни сили-по-безопастно е,а и може по-лесно да се отграничат след това състоянията,кога се общува със самостоятелно съществуващи окултни сили,или просто с въображението ни.
Приложението на тази методика е практически всеприложимо,подобрява концентрацията,или въобще съдейства за случването на процеса възприеман като връзка с Вътрешният АЗ
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот StellaMorgana » 05 Апр 2010, 08:58

Lord Voldemor написа:По едно време бях създал 10-на такива образа,(на интелектуалец,боец или просто забавен тип)които ,,обличах'' при необходимост,чрез събиране на три пръста на ръката(по метода на Станиславски).Получи се обаче ситуацията на новакът планинар,помъкнал цяла къща ненужни вещи на гърба си :) в следствие на което повечете от тези Психо-форми отпаднаха,или претърпяха трансформация.
Препоръчвам на начинаещите тази методика,преди да се пристъпи към опит за контакт с реални окултни сили-по-безопастно е,а и може по-лесно да се отграничат след това състоянията,кога се общува със самостоятелно съществуващи окултни сили,или просто с въображението ни.
Приложението на тази методика е практически всеприложимо,подобрява концентрацията,или въобще съдейства за случването на процеса възприеман като връзка с Вътрешният АЗ

А дали няма тази методика в един момент да те натовари психически, както май се е случило с теб? В крайна сметка едва ли е нужно човек да бъде добър във всичко (създавайки 10тина образа, които помагат в начинанията). А и няма ли опасност в един момент просто да се слееш с маските и да престанеш да бъдеш себе си, опитвайки се да бъдеш по - висшия си АЗ?
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 06 Апр 2010, 22:56

Опасност да се слееш с някои въображаеми психо-форми винаги съществува-всъщнаост нима личността ни-или това което определяме като н а ш а т а личност-не е несъзнателно ,,избрана'' роля,с която се идентифицираме?Доколко това което възприемаме като наш АЗ е наистина така-ако това е така,то не би трябвало да съществува причина да искаме да се самоусъвършенстваме-не би било нужно.
Разиграването на гореописаните сценарии позволява едно по-пространно разгръщане на подсъзнателните процеси,оказващи пряко влияние в/у поведението ни,и създава една позиция за по-обективна самооценка.Разглеждайки себе си в действие в различни роли-правдоподобни такива-можем дори да се изненадаме от някои наши склонности,за които преди не сме си давали сметка.
Изобщо това е метод,който ако се изпълни дълбоко и цялостно,би било единствено в наша полза-за това го и препоръчвам :)
На мен тази методика ми е донесла само полза по пътя ми на самопознание-осъзнал съм и преодолял страхове-н-р от височини и вода.Вече съм способен да се кача на височини на които други не могат,или пък плувам на дълбоко сред силни вълни.Чрез този методика съм трансформирал стеснителността си в ,,нахакано'' поведние,да не говорим за сексуалните взаимоотношения icon_eusa_dance .Въобще съумях да се справя с всичките си сериозни комплекси и слабости.Пак чрез тази методика овладях и най-сериозният си проблем-агресията.
Постнах доста лична информация,но целта ми е да изразя удволетворението си от разглежданите техники.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор