от MaurDragon » 18 Май 2011, 09:22
Според мен е абсолютно нормално да правим магии и за собствена изгода. Аз го правя и то не рядко. Когато имам нужда от решаване на проблем по възможно най-адекватния начин и задръстения ми мозък не открива решението на момента, се обръщам към Боговете за помощ; имам нужда от малко повечко пари и то бързо- пак правя нещо (и никога не използвам дословно заклинания,написани от някой друг и никога не си водя записки върху това,което правя аз...което вече си е голяма грешка).
Помагам и на приятели,когато се обърнат за помощ към мен. И често отказвам,когато виждам,че исканията им са инфантилни лигавщини (Една приятелка искаше да "върже" едно момче, защото той не искаше да е с нея... Заслужава ли си хабене на енергия? Още повече,че момчето е гей и де факто трябва да му разбия психиката,за да угодя на приятелката ми?)
И винаги има "заплащане" - било то за добро или за лошо. За това гледам да правя повече положителни неща...така това,което се връща също е положително. Да,знам,че сега някой ще писне ,че за положителната магия няма възвръщаемост,ама има. При мен има.
Относно .... "напредналостта": имам един приятел, който от 7-8 години се занимава с будизъм. Миналата година ми разказа,че е ходил при някакъв гуру(или нещо от сорта,не съм мн в час с будизма) и човекът го питал разни неща. Цитирам "Отидох при него с ясната мисъл,че имам поне някакво елементарно ниво на познание,че все пак знам нещичко,след всичките тия години на изследване и учене. В един момент,когато той започна да ми задава разни въпроси, аз осъзнах,че не знам нищо, като ниво на знание съм сто пъти под нулата!"
Мисълта ми е- не е ,че нищо не знаете. Напротив ,можете да знаете стотици печати,хиляди заклинания за какво ли не, да сте изучили десетки техники за медитация, да знаете предназначението на всеки камък,всяка билка, да сте назубрили значението на всяка карта от Таро,Ленорман, да познавате всяка руна.... И ПАК ще има нещо ,което НЕ ЗНАЕТЕ. Винаги!
И аз се дразня на надменността на повечето във форума... Преди наистина много се впрягах. Сега пак се впрягам ,но по-малко. За това и пиша рядко. Не че няма какво да кажа. Но знам,че каквото и да кажа,ще се намери някой ,който да се заяде и да се проведе един дълъг и безсмислен спор. Точно,както се случва в момента.
Witch is magic