Нека се уточни, че не става въпрос за живот след смъртта, или за продължаване на човешкият живот.Не - става дума за друго - толкова друго и непознато за нас нещо каквото е вечният живот.
Със сигурност животът е вечен, а онова, което не е - значи не може и да е живот.То е по-скоро някакво негово отражение.Всички ние сме преходни, по природните си параметри, но след нас остава нещо и то явно е непреходно.
Не можем да разглеждаме, човека, като нещо повече от биологичен робот - какъвто е, както това важи и за всяко друго живо същество.Животно или егрегор - все тая - говорим все за роботи.Какво всъщтност се страхува в нас от смъртта и не сме ли ежедневно контролирани от този страх.За вски случай ншата главна двигателна сила е чувството ни за самосъхранение, което е толкова важно и е винаги на дневен ред!
В края на краищата в изтощителната борба да не ни застигне онова, което е сигурно - ние губим свото ежедневие.
Но не е ли по-отвратително състоянието ни на непрекъснато бягство от самата смърт?
Смъртта е сигурна,а бягството от нея е най-глупавото нещо.
Лично мен ме застигнаха едни от най-големите ми страхове, преди да разбера, че страхът не предпазва човек от злополука - а по-скоро я създава.Благодарение на това увереноста и силата ми нарастнаха, както и убеденоста ми, че сме непреходни.
Това е сигурен факт, срещу който се опълчват цяло войнство от същтности, служещи си с различни маниполативни техники, познавайки добре човека, като бологично същество и възползвайки се от неговите слабости.Под техен натиск хората се вкопчват в някакви циклични ежедневни дейности , не искайки и да разберът, че света е по-широк и необятен от ограничените им представи за него.А още повече и най-вече, че е техен дълг да излязат от тази закостенялост.Не стоенето с ръце в джобовете и въртенето до късно следобяд под юргана - никак няма да облегчи кандидатите за безсмъртие

Истината е, че повечето от вас предпочитат да си стоят немощтни и мизерни докъто може, но това няма да да доведе до добър край.
Очаквам вашите нападки или подкрепи по тази тема, но не и вашето безразличие, защото безразличието се наказва най-лошо!
Считам изтриването на тази тема , като нарушение върху правата на потребителите, които биха писали по нея.Така, че ако няма никакви кандидати - нека се хвърли!