Прояви на ЕГО-то

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот KAT » 27 Ное 2007, 18:50

FireSun's Viking - чакам обосновка на твърдението ти, аз в моя пост съм обяснил някои неща горе долу как стоят.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 27 Ное 2007, 18:53

Всичко, което не е любов е ЕГО.

А когато егото се превърне в Любов безкрайна и всепоглъщаща към всичко що Е, тогава какво? :)))
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 27 Ное 2007, 18:53

B-L-O-T написа:Lunohod - Какво значи да си преглътнеш егото ? Тук не говорим за преглъщане а за директно разграждане чрез взиране в него . Дори в науката се знае че колкото повече се вглеждаш в материята толкова повече тя изчезва .

"Преглъщане" е просто израз като :преглъщане на обида, на яд, на гордост и др. неща свързани с егото... По друг начин казано, това е отстъпване в някои или жертвоготовност в други случаи...
Аз моето его нямам намерение да си го разграждам, а да го търся, да го градя, да го променям или изучавам, да го уча кага да отстъпва и кога - не...
Ако толкова пречи на някого е проблем на неговото голямо его...

А за госпожица ГОЛЯМО ЕГО, която има претенции на единствената заслужила това право - от целия пост разбрах че е за полигамията...Ами няма ли кой да я светне че тя никъде не е изчезнала и даже в нашта цивилизована страна често се практикува и не е незаконна?

Архимикус, другата тема, която съм пуснала не е същата. Тя е контра- теза на вашата представа за егото.

Да...
Тук се получава нещо като : крадеца вика "дръжте крадеца"... хитро...

Да КАТ прав си, ЕГОТО определя кое в другите какво е и го прави по начина, който съответства на неговия "багаж" и развитие...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Lunohod » 27 Ное 2007, 19:06

Марио написа:А когато егото се превърне в Любов безкрайна и всепоглъщаща към всичко що Е, тогава какво? :)))

Това е един много добър въпрос.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот ilusia » 27 Ное 2007, 19:36

Луноход - иди се прегледай. Агресията ти се превръща в патологичен случай.
Ужасно много мразя някой да ми изкривява думите ! А още по-силно не харесвам да ми се лепват епитети !
Ако имаш нужда да изкарваш агресията си някъде - ок . Но не смятам , че форума е мястото , а потребителите - обектите.
Замисли се малко за поста , който заемаш и поведението което имаш.
Нямам намерение , всеки пост , който напиша да бъде обект на неоснователни нападки....
Надявам се бях ясна.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 27 Ное 2007, 20:28

Lunohod - Не е добре да правиш жертви . Жертвите никога не носят благо а само удалжаване на мъката .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 27 Ное 2007, 20:29

ilusia написа:Луноход - иди се прегледай. Агресията ти се превръща в патологичен случай.
Ужасно много мразя някой да ми изкривява думите ! А още по-силно не харесвам да ми се лепват епитети !
Ако имаш нужда да изкарваш агресията си някъде - ок . Но не смятам , че форума е мястото , а потребителите - обектите.
Замисли се малко за поста , който заемаш и поведението което имаш.
Нямам намерение , всеки пост , който напиша да бъде обект на неоснователни нападки....
Надявам се бях ясна.

Погледни първо себе си!
Какво те навява на мисълта, че си нещо повече от мен или от други, с които се отнасяш с насмешка? Какво те кара да мислиш, че твоята оценка е правилна?
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Lunohod » 27 Ное 2007, 20:42

B-L-O-T написа:Lunohod - Не е добре да правиш жертви . Жертвите никога не носят благо а само удалжаване на мъката .

По принцип е така, но например родителството (макар, че и там има его момент) или просто да направиш нещо безвъзвратно, защото така го чувстваш могат да минат в тази категория на жертвата..., тя не винаги е лоша, просто даваш и се чувстваш щастлив от това...Разбирасе не винаги го умеем, а и не винаги трябва...Точно тази граница кога- да и кога- не е много трудна.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот ilusia » 27 Ное 2007, 20:45

А ти къде в поста ми видя , насмешка , дума на не уважение или намек за превъзходство ?
За това ти говоря - вместо да се замислиш , почваш да нападаш , изкривявайки мнението ми.
Използвай си главата по дяволите , ако се мислех за нещо повече най-малкото не бих си правила труда да споделям мнението си.
Стига с тая параноя. Стига виждали врагове на всякъде. Толкова безумно трудно ли е да се изгради атмосфера на търпимост и толерантност ?
Кво ви става бе хора , толкова ли е трудно да не си изкарваме негативите един върху друг ?
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 27 Ное 2007, 20:48

Хрумна ми нещо , като в никакъв случай не твърдя , че съм напълно права но си струва да се замислим над няколко въпроса.

И естествено всичко това е една простичка хипотеза , защото не сме били там и не знаем , но все пак малко или много до нас достигат исторически данни Smile

Добре е човек първо наистина да прочита преди да се изказва.
Да наистина имам невероятно его след като сама казвам , че може и да не съм права. Боже какъв егоцентрик съм , да ми се ненагледаш !
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот mandragorko » 27 Ное 2007, 23:35

и пак си те обичеме Ilusia не се стряскаи от неща които малцина наитина разбират:)
Предай нататък....
Аватар
mandragorko
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abathor » 28 Ное 2007, 08:58

Егото е сбъсъка на Висшия аз с материалната реалност в която живеем.
Егото е нужно за да оцелеем в този свят.
Не го отричайте просто го подчинете.Егото не е егоизъм освен ако не го допуснете да вземе контрол над личноста.
Има моменти в които трябва да се стига до егоизъм.
Егото това е проявление на Аз.
Аз неотричам себе си.
следователно Егото и Аз формират личноста ми и трябва да ги държа в подходящ баланс които удовлетворява нуждите ми.

по-здрави!
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 28 Ное 2007, 10:20

Егото е важен елемент във всичко, немисля че пречи... но всичко да е в граници. Вие сте обкражени от хора и имате и вие малко или много Его. Ако неискате ходете в гората. Нека всичко бъде в граници и ще е "космос". Във всяко ваше мнение мога да покажа, че имате Его, който го отрича не е наясно със себе си...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 28 Ное 2007, 11:10

Добре де , аз не виждам какво лошо има в това.
Всеки огранизъм е създаден по начин по който да се развива , самосъхранява , оцелява и тъй нататък. Всички функции , които произхождат. Ако егото е в здрави и нормални граници не смятам , че пречи , защото ние не сме само духовни същества , а и физически. Респективно не живеем в един изолиран духовен свят , а се борим и с действителността .
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 28 Ное 2007, 11:56

Относно егото всички сме в тинята-някои са затънали до шия, други са до колене. Няма човек без его. Опита за определението служи когато искаш да си наясно, че го имаш, осъзнал си, че нещо свързано с него ти пречи и искаш да промениш това. Дали ще е гордост или срамежливост няма значение. В същото време не можеш да се бориш с него като с чудовище. Това не е добър подход. Опознаваш се, приемаш всичко, осъзнаваш всичко-то остава, но става ясно кога си ти и кога ти е егото-не изпадаш в разните фази, само защото се чувстваш обиден или засрамен или нещо подобно. Смях му е майката-смейте се хора, не хапете, използвайте си чувството за хумор-смеха ще спаси света, а и да не го спаси поне ще е забавно.
Марио, не знам какво става, питай Буда :wink:
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот KAT » 28 Ное 2007, 13:02

гледам тука последните 3-4 поста, малко сте променили схващането си за ЕГО-то. А пък истината е малко по-друга, такова нещо или субект като ЕГО не съществува. Това което в 1 пост е опитано да се даде дефиниция какво е ЕГО са все неща които ги изпитвате мисловно или в съзнанието ви. Мисълта ми е че това просто са си преживявания, тоест в съзнанието ви няма част която е егото ви.

Опитвам се да ви обясня нещо ама не мога, затова ще ви дам един пример. През живота ми досега аз лично съм изпадал много пъти в ситуации когато започвам да изпитвам ама много силно колко съм велик за мене си и за околните, понеже съм направил нещо и съм постигнал някакъв резултат. Усещането отначало е много хубаво нали за премерено величие, след това преминава в как се моето величие е за сметка НАД другите които учатват в случката. Нали това е вашето ЕГо с което иската да се борите и то наистина е неправилно това усещане във втората му част. Обаче има и трета част в която започвам малко да осъзнавам, че съм изпитал нещо неправилно и аз всъщност не искам да съм точно такъв както съм се чувствал във втората му част.

Сега всичките тези част ги правят разумите колкото и невъзможно да ви звучи.

И затова ви казвам пак няма такова нещо ЕГО и да трябва да се борим с него, просто когато ви поставят в такава ситуация която описах, казвате си че наистина не сте постъпили правилно и продължавате напред.

И още нещо, там нали се казва че като контролирате ЕГО-то си ше се свържете с някаква божествена енергия ли любов ли какво беше, нали тоест ще дистигнете космическите разумни енергии и вие ще се развието духовно. Това е измислица за лапнишарани, вие ако искате хващайтесе на въдицата.

Някой написа който искал да няма ЕГО да ходи в гората и там нямало да има его понеже ще е сам. Да ама не е вярно, мога да ви кажа че точно в гората гледайки си клоните на дърветата мога да изпитвам в така да го нарем погледа ми върху клоните много голямо ЕГО в смисъл колко съм велик.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Abathor » 28 Ное 2007, 15:46

егото е пич много си го харесвам
аз гледам на тази част от себе си като психолог
има и граници на егото.
вместо да се правим на дървени философи вземете прочетете книжката
"Изкусвото да бъдеш бог" от поредицата "Опознай себе си"там е описано егото,любовта,самодисциплината.... написано е от някакъв професор психолог на достъпен на начинаещия език
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 01 Дек 2007, 07:52

Ммм, самодисциплина?!
Не били свършили значи, хубавите думички в речника.

Една мечка, в момента, в който напада, не знае, че е по-силна и по-ловка от човека, но го напада. Човека е отчаян, защото това, което знае за себе си, е твърде малко и на практика, той вече е повален от самия себе си и глупостта му да се самоопредели, като по-немощен.

Може би същото е и когато се самоопределя, като по-силен, по-умен или по-можещ. Всичко това са проявления на глупостта, а не на егото.
Всяка заблуда, караща някой да се слага под или над нещо, или някой прави човека слаб и немощен.
А мечката дори не знае, че е мечка. Тя не може да се самоопредели или да се самоподреди в някаква топкласация. За нея всичко е равнопоставено.
Тя не мисли, не разсъждава, знае малко, а е по-мъдра от човек!
Който и да попитате, ще ви каже, че е човек, казва се еди как си, зодия еди каква си, роден там и там. Ето това е, което господин Блот нарича фалшиво его. Една от финните ни обвивки. Материалната ни проекция и идентификация,в материалния свят.
Фалшиво, защото никой не е това, което смята.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот INDIGO** » 10 Яну 2008, 13:02

Правилно !!! Никой не е това ,за което се представя ! А що се отнася до мечките ,се сетих ,че дължа една мечешка услуга на една театрална формация .Вижте как някои "окултни личности " просто си противоречат http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?t=1124&start=0
Аватар
INDIGO**

Мнениеот venus » 10 Яну 2008, 18:00

sanguinary написа:Една мечка, в момента, в който напада, не знае, че е по-силна и по-ловка от човека, но го напада.

Мечката знае. Със сигурност.Човекът също усеща кога може да напада и кога трябва да се отбранява.
Аватар
venus
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор