Кое е минималното време, нужно за да даде едно магическо обучение ефект...
суфите казват че е необходимо "10 години само за да стане човека Ученик, и едва тогава започва работата му с наставника... и едва след 10 години работа с наставника, може да започне истинското му Обучение при Светия Дух - единствения истински Учител"... това разбира се е алегория... никой няма да чака 20 год, само за да започне обучение в магия пък и в каквото и да(е Университета е изключение... или може би не е!?), но все пак има зрънце истина... ето аз получих първия си съзнателен успех след около 4 години работа... оттам минаха още 3 за да ми "стават магиите" всеки път... оттам минаха още 2 год за да разбера защо ми стават или не... а мнозина(поредния такъв човек, тоя път е тук - http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=3859) очакват да "пробият" за нула време или да зарежат работата
(тука не говоря за накои прости техники, които могат да бъдат научени буквално за 24 часа - знам една-две такива, но едва ли ще споделя за тях на някой който познавам под 1 година на живо, така че пак поне 1 година и за тях трябва... п росто тук говорим ОСРЕДНЕНО, ясно е че всичкое ссубективно и един успява за кратко а друг за дълго, но все пак... някаква средна величина сигурно може да бъде дадена)