ЗА колко време се става магьосник

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

ЗА колко време се става магьосник

под 1 месец
6
5%
1-3 месеца
3
3%
6 месеца някъде
3
3%
1 година
8
7%
1 до 5 години
19
17%
5 до 10 години
16
14%
над 10 години
56
50%

Общо гласове : 111

Мнениеот ultramarin » 24 Юни 2008, 05:15

Кое е минималното време, нужно за да даде едно магическо обучение ефект...

суфите казват че е необходимо "10 години само за да стане човека Ученик, и едва тогава започва работата му с наставника... и едва след 10 години работа с наставника, може да започне истинското му Обучение при Светия Дух - единствения истински Учител"... това разбира се е алегория... никой няма да чака 20 год, само за да започне обучение в магия пък и в каквото и да(е Университета е изключение... или може би не е!?), но все пак има зрънце истина... ето аз получих първия си съзнателен успех след около 4 години работа... оттам минаха още 3 за да ми "стават магиите" всеки път... оттам минаха още 2 год за да разбера защо ми стават или не... а мнозина(поредния такъв човек, тоя път е тук - http://www.magicgatebg.com/forum/viewtopic.php?t=3859) очакват да "пробият" за нула време или да зарежат работата

(тука не говоря за накои прости техники, които могат да бъдат научени буквално за 24 часа - знам една-две такива, но едва ли ще споделя за тях на някой който познавам под 1 година на живо, така че пак поне 1 година и за тях трябва... п росто тук говорим ОСРЕДНЕНО, ясно е че всичкое ссубективно и един успява за кратко а друг за дълго, но все пак... някаква средна величина сигурно може да бъде дадена)
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот serafin » 24 Юни 2008, 09:22

ultramarin аз мисля ,че и цял живот не би стигнал на никого да стана много добър и да научи всичко ,но дори и простите техники отнемат доста време аз лично не съм чак толкова напреднал за да кажа колко години са нужни ,но според мен около 5-10.

П.С. Пак казвам и цял живот няма да ни стигне да станем достатъчно силни и знаещи.
We all need freedom to be powerful
Аватар
serafin
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nemezius » 24 Юни 2008, 09:56

ultramarin, това е много относително, особено като се има предвид, че ВСЕКИ носи знанията и способностите в себе си- зависи за колко време ще успееш да се "осъзнаеш"- може да трае дни месеци, години... животи.

Цитат от книга, която ми попадна наскоро(Зеирна, благодаря за книгата):
Другият език

Три дни след рождението ми, докато лежах в свилената люлка, гледайки с почуда и ужас новия свят, който ме заобикаляше, майка ми попита дойната:
- Как е детето ми?
- Добре е, госпожо, вече три пъти го кър¬мих. Никога не съм виждала по-жизнерадост¬но и яко пеленаче.
Тогава аз негодуващо ревнах:
- Не е вярно, мамо! Постелята ми е корава, млякото, което суках, горчи в устата ми, а ми¬рисът на гръдта дразни обонянието ми - мно¬го съм злочест!
Ала нито майка ми, нито дойката ме раз¬браха - защото говорех на езика на света, откъдето идвах.
И на двайсет и първия ден от живота ми, след кръщенето, свещеникът каза на майка ми:
- Радвайте се, госпожо, загдето синът ви се роди християнин.
Зачуден казах на свещеника:
- Ако е тъй, на небето майка ти сигурно страда, понеже ти не си се родил християнин.
Но и свещеникът не разбра моя език.
А подир седем лунни месеца един прорицател ме погледна и рече на майка ми:
- Синът ви ще стане държавник и велик во¬дител.
Ала аз гръмко възразих:
- Това е лъжепророчество! Аз ще бъда му¬зикант и само музикант!
Но дори и на тази възраст езикът ми продължаваше да бъде невнятен — и за поре-ден път се изумих.
И след трийсет и три години, когато майка ми, дойката и свещеникът вече се бяха споминали (дано Божията сянка закриля душите им), прорицателят още бе жив.
И вчера го срещнах пред вратата на храма. Заприказвахме се и от едно на друго той заяви:
- Открай време знаех, че ще станете голям музикант - още бяхте невръстно дете, когато предрекох бъдещето ви.
И му повярвах — защото сега и аз съм за¬бравил езика на другия свят.

Ето за това става дума, ултрамарин- че забравяме и оставяме познанията ни да закърняват и след това трябва да си ги припомняме...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот sin angel » 24 Юни 2008, 10:09

моето мнение е,че за да можеш да се наречещ магъосник ти трябват много години практика,а и както е казал серафим много точно и цял живот не стига за да научиш и овладееш всичко,може да знаеш много ,но не и всичко :)
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Neter-Kua » 24 Юни 2008, 15:19

Не познавам някой който да не е станал магьосник защото не е имал добра даденост за това,по скоро липсата на воля и ясен план са били причината за не особено впечатляващи резултати.Не съм сигурен че нещо добро може да произлезе от търсенето на предиспозиция в магическите способности.Ако Кроули е достигнал до 9=2 за една година не виждам защо всеки друг да не може поне да опита да даде максимума от себе си без да си поставя ограничения във времето.Мисля че за 1% процент от резултатите си повечето хора могат да разчитат на таланта си а за другите 99% на здравата работа.
I will create as I speak.
Аватар
Neter-Kua
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 25 Юни 2008, 06:19

Нем, може ли книгата?
galina_dim@mail.bg
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот venus » 25 Юни 2008, 06:43

Ето книгата за всички любознателни.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот galina_dim » 25 Юни 2008, 21:41

Любознателните покорно благодарим notworthy notworthy notworthy
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nemezius » 26 Юни 2008, 05:54

Галина, изпратил съм ти и друга книга на същия автор... написани "малко" като лекомислени разказчета, или поне такива изглеждат... но само докато не се замисли четящия ги за вложения смисъл.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот Kotentseto » 26 Юни 2008, 08:49

Изпратена книга ли чух? icon_flowerface
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Elvira » 27 Юни 2008, 04:44

Не е нужно човек да знае и да може всичко според мен, просто това, от което има нужда в дадения момент.
Аватар
Elvira
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 27 Юни 2008, 07:10

Ekvira, ти ВЕЧЕ ЗНАЕШ ВСИЧКО- остава само да го ОСЪЗНАЕШ- това е същноста на обучението.

П.П: Котенце, правилно чуваш- кажи на Галина да ти ги препрати ако ги искаш :)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот avanabil » 27 Юни 2008, 11:47

Nemezius написа:Ekvira, ти ВЕЧЕ ЗНАЕШ ВСИЧКО- остава само да го ОСЪЗНАЕШ- това е същноста на обучението.

При разчитането на файла дава грешка /поне при мен/, затова питам директно как се казва въпросната книга и дали авторът й е Халил Джубран? Благодаря за отговорите! :)
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Nemezius » 27 Юни 2008, 12:53

Да, това е името на автора, а книгата се казва "Пророкът", а другата е "Безумецът"- по-късно ще ти пратя линковете на q-то
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот sin angel » 27 Юни 2008, 19:30

Нем би ли ми ги пратил и на мен по скайп ако ти е удобно :)
H8 ME
Аватар
sin angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magic_man » 27 Юни 2008, 20:01

Nemezius ако може и на мен да ми ги пратиш по скайп ако намериш време
Това е от мен
Аватар
magic_man
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Enforcer » 27 Юни 2008, 22:09

avanabil написа:
Nemezius написа:Ekvira, ти ВЕЧЕ ЗНАЕШ ВСИЧКО- остава само да го ОСЪЗНАЕШ- това е същноста на обучението.

При разчитането на файла дава грешка /поне при мен/, затова питам директно как се казва въпросната книга и дали авторът й е Халил Джубран? Благодаря за отговорите! :)

Ето я в по-удобен за четене формат (.txt).
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Kotentseto » 28 Юни 2008, 07:20

Благодарим за удобството, Enforcer.

icon_flowerface
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 03 Юли 2008, 20:02

Маг се става приблизително за 4 години 2 месеца и 6 дена ама за всеки е различно (+,- 3 дена)
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот МагНаско » 04 Юли 2008, 22:21

магьосник за около 5 години
маг 10 и повече години

п.с. това е общо казано всичко е индивидуално
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел