Впечатления от работа с домашна пирамида

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот winters » 12 Ное 2008, 14:13

Много се интересувам от пирамиди и свързаните с тях космически енергии. Изчетох доста по въпроса, в сайтовете за радиестезия има доста писано по проблема, даже как се изработват домашни пирамиди. Направих си такава-четири дървени летви, точно измерих дължината им и основата на пирамидата, за да се получи оптималното"златно сечение"-ако някой се интересува, мога точно и подробно да обясня. Пирамидата е сгъваема, не отнема място и я направих с цел медитация. Правя по принцип тибетска йога-упражнения за чакри и след това медитирам върху чакрите във въпросната пирамидка. Още първата нощ усетих че спя страхотно дълбок и отпочиващ сън, през деня се чувствам невероятно свеж. Ще ми е интересно да споделите мнения и опит с пирамиди-вкъщи, офиса, зареждане на вода с пирамидка, някои шофьори слагали даже в колите си. Има майстор-дърводелец, който произвежда страхотни пирамиди за медитация по поръчка.
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mixael » 12 Ное 2008, 16:59

Не ти е необходима дървена пирамида,но ако вярваш че ти помага ОК.Визуализирам пирамида ,сядам да медитирам...дървена не ми е необходима.Не съм пробвал ,но я чуствам излишна.При всяка медитация се чуствам релаксиран,но темата е за пирамида.От начало медитирайте с дървени или каквито намерите,след като привикнете опитайте да визуализирате,и почуствайте същото.Пирамидата е подобно на церемонялната магия...прекалено церемонии да залъже съзнанието,да го привикне да се учи да възприема "необичайните"енергии...както и олтара инструментите и робата.Това е друга тема -как въздействат и как работят магическите инструменти.Не ме разбирайте погрешно ,че не са необходими.

Поздрави.
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот winters » 23 Ное 2008, 16:53

Болки в кръста, хронични от години, на моменти се усилват. Само 10 мин.поставяне на пирамида върху гърба, в положение легнал по корем, са достатъчни да изчезне болката. Подобни са ефектите при всякакви билки-главобилия, менструални болки и пр. И още нещо, което всеки може лично да опита. Всеки, който се бръсне. Поставяте за 1 нощ стара, изхабена самобръсначка под пирамидка, като един ственото условие е пирамидата да е ориентирана в положение север-юг/изискване по принцип за работа с пирамиди/. На другия ден пробвайте да се избръснете, като се хванете някъде здраво, за да не припаднете от изненада. Пирамидата така е наточила острието, че се бръснете с все едно чисто нова самобръсначка. Това беше най-смайващото нещо, което съм виждал и изпитвал в живота си.
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bellastella » 23 Ное 2008, 22:23

winters написа:Много се интересувам от пирамиди и свързаните с тях космически енергии. Изчетох доста по въпроса, в сайтовете за радиестезия има доста писано по проблема, даже как се изработват домашни пирамиди. Направих си такава-четири дървени летви, точно измерих дължината им и основата на пирамидата, за да се получи оптималното"златно сечение"-ако някой се интересува, мога точно и подробно да обясня. Пирамидата е сгъваема, не отнема място и я направих с цел медитация. Правя по принцип тибетска йога-упражнения за чакри и след това медитирам върху чакрите във въпросната пирамидка. Още първата нощ усетих че спя страхотно дълбок и отпочиващ сън, през деня се чувствам невероятно свеж. Ще ми е интересно да споделите мнения и опит с пирамиди-вкъщи, офиса, зареждане на вода с пирамидка, някои шофьори слагали даже в колите си. Има майстор-дърводелец, който произвежда страхотни пирамиди за медитация по поръчка.

Как се прави тази пирамида? От какъв друг материал може да се направи? Бях чувала дори за картон - възможно ли е?
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот winters » 23 Ное 2008, 22:34

Най-простият и бърз начин да си я направиш сама за 10 мин с 5 листа хартия А4. Разчертаваш 4 бр.равнобедрени триъгълници с основа 17 см и страни 16.5см. Оставяш отстрани лентички от 5 мм за залепване на триъгълниците един към друг, както и такива за лепене към квадратната основа. Квадрат със страна 17 см ти е основата. Лепиш елементите и ето ти макет на хеопсовата пирамида със златно сечение-височината на тази пирамида е 2/3 от страната на квадратната основа. Естествено можеш от всякакъв материал и големина да направиш пирамида, просто трябва да спазиш съотношението. Ако те боли нещо, слагай го върху болното нещо, ориентирана по посоките на света. До 2 мин.болката изчезва. Виж в гугъл с думичките"радиестезия пирамиди" и чети. В момента чета в руския нет и направо съм гръмнат. Предстои да се случи революция в технологиите с тези пирамиди. Лекар съм и мисля как да си помагам в практиката. Направи си пирамидка и пробвай номера със самобръсначката-момичетата също си бръснете това-онова. Сама ще се убедиш, че Космоса точи ножчетата без проблем. Ебаси откаченото нещо.
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 23 Ное 2008, 23:15

Смятам че в началото на практическаа работа не е зле да се работи с предмети. За начинаещ не би било лесно да визуализира, така че...опит с пирамида от дърво или друг материал не би бил излишен.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот bellastella » 24 Ное 2008, 09:07

winters написа:Най-простият и бърз начин да си я направиш сама за 10 мин с 5 листа хартия А4. Разчертаваш 4 бр.равнобедрени триъгълници с основа 17 см и страни 16.5см. Оставяш отстрани лентички от 5 мм за залепване на триъгълниците един към друг, както и такива за лепене към квадратната основа. Квадрат със страна 17 см ти е основата. Лепиш елементите и ето ти макет на хеопсовата пирамида със златно сечение-височината на тази пирамида е 2/3 от страната на квадратната основа. Естествено можеш от всякакъв материал и големина да направиш пирамида, просто трябва да спазиш съотношението. Ако те боли нещо, слагай го върху болното нещо, ориентирана по посоките на света. До 2 мин.болката изчезва. Виж в гугъл с думичките"радиестезия пирамиди" и чети. В момента чета в руския нет и направо съм гръмнат. Предстои да се случи революция в технологиите с тези пирамиди. Лекар съм и мисля как да си помагам в практиката. Направи си пирамидка и пробвай номера със самобръсначката-момичетата също си бръснете това-онова. Сама ще се убедиш, че Космоса точи ножчетата без проблем. Ебаси откаченото нещо.

Е, това с ножчетата е най-малкото, което ще се надявам да постигна, ако се засиля да правя опити с пирамидата. А напълно безопасно ли е, ако се енергизира чаша с вода вътре в пирамидата и след това тази вода се изпие? Има ли вероятност от прекаляване с нещо? Все пак благодаря за информацията. Разбира се, че ще се заровя и аз да прочета, защото успя да ме убедиш в силата й. Понякога имам нужда от някой и друг "ритник" :)))
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот winters » 25 Ное 2008, 21:14

Навсякъде ще прочетеш, че зареждането на вода с пирамида е основен лечебен похват в радиестезията. Например бутилки минерална вода, държат се точно 15 дни в пирамида, водата ставала силно лековита-за пиене, обливане и пр. И за мен тази материя е нова, кой може да каже със сигурност. Много съм заинтересуван и затова пиша тук, да обменим знания и мисли по въпроса.
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот bellastella » 26 Ное 2008, 06:57

winters написа:Навсякъде ще прочетеш, че зареждането на вода с пирамида е основен лечебен похват в радиестезията. Например бутилки минерална вода, държат се точно 15 дни в пирамида, водата ставала силно лековита-за пиене, обливане и пр. И за мен тази материя е нова, кой може да каже със сигурност. Много съм заинтересуван и затова пиша тук, да обменим знания и мисли по въпроса.

Благодаря! И до скоро - надявам се с положителен опит по темата :)
Аватар
bellastella
MagicGateBg Приятел

Мнениеот paparosko » 12 Дек 2008, 22:32

winters,

Наистина темата за лечебните пирамиди е много интересна.
Би ли пояснил какво имаш пред вид под сгъваема пирамида (как се сгъва) и какви са размерите на летвите и основния ръб?

Според теб безиросването или лакирането на летвите би ли влошило лечебните свойства на пирамидата?

Разбрах, че си лекар.
Смяташ ли, че ако лекарства се държат известно време в пирамидата ще намалеят или ще изчезнат напълно страничните им вредни въздействия върху организма?
Или може би приемането на лекарства ще отпадне от самосебе си, след като за лечение се ползва пирамида?

Явно изникват доста въпроси.

Здраве и успехи!
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот edw » 13 Дек 2008, 00:02

Съгласна съм, че темата с пирамидите е интересна. Аз ходих на курс по радиестезия и това, което научих за пирамидите е:

- Пирамида помага за изчистване на плодове и зеленчуци от нитрати.

- Пирамидите помагат за изчистване на вредните лъчения на подземни течащи води и на геомагнитните мрежи.

- Помагат при стрес или намаляване на имунитета и жизнените сили

- Спомага за хармонизиране на чакрите

- Спомагат за по-бързо възстановяване на организма при различни заболявания

- Могат да защитят помещения от магии или всякакви сугестични и кодирани влияния
Аватар
edw

Мнениеот winters » 13 Дек 2008, 23:01

Отговорът ми е предимно към Paparosko. Моите летви си ги купих от Бриколаж, 4 бр.по 5-6лв едната. Дължина на летвата 165см, в горният им край ги съединих със залепваща лента. Като се разперят към върховете на квадрат с размер 170см х 170см получавате пирамида със златно сечение. Отлична е да седнете в нея и да медитирате. Вижте и на mediks-bg.com има готови. Някъде из българския нет видях и дърводелец, който прави страхотно добри по поръчка. Ако знаете колко и какви неща пише по въпроса из руския нет, ще ви падне шапката. За лекарствата-не знам дали отстраняват страничните им ефекти, но ако се разровиш из нета, ще видиш, че отдавна се практикува поставяне на лекарства под пирамида, с цел подобряване на лечебната им сила. Така ли е или не-не мога да ти кажа. Опитът ми се заключава в това-категорично спират болки от всякакъв характер. Страхотно подобряват съня. И да, точат ножчета за бръснене, колкото и безумно да звучи.
Аватар
winters
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот paparosko » 14 Дек 2008, 12:08

winters,

Благодаря за информацията.

Разглобяемата пирамида, според мен, е отлична за ползването й сред природата. Ушиваш й калъф и когато ходиш на пикник я взимаш със себе си, на тревата я разгъваш, слагаш вътре един шезлонг, сядаш и медитираш. Е по-добре е да медитираш в поза лотос, но нали трябва да си на 1/3 от основата.

Лек ден!

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот philipr » 10 Дек 2012, 16:40

Здравейте,
От скоро време експериментирам с домашна пирамида, умален макет на Хеопсовата. Понеже бях прочел някаде в нета , че ако не се изпълни правилно изработката, енергията от пирамидата може да се окаже лоша. Незнам дали това е истина или не , просто тепърва се опитвам да разбера това. Направих си един експеримент с 3 леко развалени домата( на около 10тина дена) които бяха започнали да омекват . Сложих един в пирамидата , един извън нея в стаята на откртито и един в квадратна кутия. След 2 дена погледнах домата в пирамидата. Беше хванал някакъв мъх само и единствено на меките, развалени места. Другите 2 домата просто поомекнаха малко повече, предполагам заради стайната температура. Бих искъл някой запознат да сподели само това нормално ли е, или енергията е лоша(ако има такава)
Мерси предварително.

Изображение

Това е доматът от пирамидата след 2 дена
Изображение
Това е другият който беше извън нея.
Изображение
Аватар
philipr

Мнениеот Wizard » 09 Яну 2013, 18:16

philipr написа:Здравейте,
От скоро време експериментирам с домашна пирамида, умален макет на Хеопсовата. Понеже бях прочел някаде в нета , че ако не се изпълни правилно изработката, енергията от пирамидата може да се окаже лоша. Незнам дали това е истина или не , просто тепърва се опитвам да разбера това. Направих си един експеримент с 3 леко развалени домата( на около 10тина дена) които бяха започнали да омекват . Сложих един в пирамидата , един извън нея в стаята на откртито и един в квадратна кутия. След 2 дена погледнах домата в пирамидата. Беше хванал някакъв мъх само и единствено на меките, развалени места. Другите 2 домата просто поомекнаха малко повече, предполагам заради стайната температура. Бих искъл някой запознат да сподели само това нормално ли е, или енергията е лоша(ако има такава)
Мерси предварително.

Каква пирамида си ползвал за този експеримент? Да беше снимал и пирамидата 8)
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот philipr » 25 Яну 2013, 13:07

Изображение
Това е пирамидата, която използвах. Изработена е от картон , умален мащаб на Хеопсовата, като съм се старал максималко да спазвам пропоциите.
Аватар
philipr

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор