Тънка нишка

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот Lord Voldemor » 26 Сеп 2009, 01:43

Тук ще засегна темата за отмъщениението по окултен път, и ще развия и защитя мнението си-защо съм против.
ВСИЧКО Е ЕДНО.Това е известно на всеки,дето си има поне хабер от окултизъм.Какъв е простичкият извод от това-като наряняваш някого,всъщтност нараняваш себе си.Като си удариш ръката с чук боли...като удариш някой друг също боли,само че не веднага,защото ф и з и ч е с к и не сте едно-но иначе м/у всички хора съществува една фина нишка,който засяга и обвързва общата ни съдба.Тази нишка н-р. е канала по който тече информацията м/у хората-именно така става възможно въздействието в/у хора.Колкото по-чиста енергия тече по нишката,толкова повече благодат носи на ВСИЧКИ хора(всеки поема толкова,на колкото е способен,има хора дето са прекъснали тая нишка,но това е др.тема)
Съответно,пращайки мръсотия по канала,тя отново засяга всички хора.
И тук идва един закон,който разни зле разбрали изказването на Кроули,,прави каквото искаш''-си мислят,че всичко е ей така позволено.
То и аз ако ИСКАМ мога да вляза в някоя чалгарска кръчма и да изколя всички-ама какви ще са пследствията? Без съзнание за нещата,е голяма глупост да се вреш м/у шамарите.Мислете за този канал,тази нишка обвързваща всички хора,преди да тръгнете да правите енергийни атаки и пр.
Както винаги,има изключителни случаи,когато даден Адепт ТРЯБВА да извърши такова нещо,но то е свързано с Висшите Мистерии(примерно,ако Наблюдателите бяха преценили,че Хитлер представлява прекалено голяма заплаха за световното равновесие,той щеше да бъде прилежно изтрит от лицето на земята от някой АДЕПТ изпълняващ волята на Повелителите на Еволюцията).
Друг случай,когато може да бъде оправдана енергийна атака,е ако бъдете атакуван напълно съзнателно от сръчен магьосник...тогава по окултното правило за самозащита(след като сте изчерпали искрените си опити да се разберете с него),можете да се ползвате от допълнителната мощ на ПРАВОТО,което обективно се явява на ваша страна.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот rain » 26 Сеп 2009, 08:46

Да живее съвременната езотерична пропаганда!!!
От много измислени книжки това се получава.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 26 Сеп 2009, 12:28

По въпроса за книжките-имам окултна дарба още от 6 годишен,а практикувам откакто станах на 14.Всяка дума,която съм написал в този форум,съм я проверил в ПРАКТИКАТА.Задръж книжките за себе си...
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот rain » 26 Сеп 2009, 13:05

Смятам, че се съм се обосновал достатъчно добре, а дали конкретно тук
или в други теми/мнения, то наблюдателното око може да си направи изводи.
Така или иначе, след като отговорих все пак трябва да продължа дискусията.
Не мога да отрека колко прекрасно ще е, ако всички хора се вслушат в думите ти
и да се спре с всякакви вредоносни намерения, практики и ритуали. Едва ли има
някой, който да не иска да живее в по-добър свят, макар и утопичен. Но това
е все едно да кажем колко лошо е да се краде, убива и т.н. А се опасявам, че
докато на тази земя има хора ще има както добри, така и лоши постъпки и
действия.
Онова с което искам да подчертая обаче е, че когато Правото наистина е на
наша страна не бива да има никаква пречка да се използват всякакви методи
за отвръщане, отмъщение и т.н. А кое е оправдано и правилно... като понятие
и разбиране доста се различава при всеки човек, но пък и всеки си носи
отговорността за действията си.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот м Лъчезар » 26 Сеп 2009, 13:23

Voldemor приличаш ми на теоритик а не на практик от достата твои писания . Според мен имаш теории в които и ти самият не си убеден а си тръгнал да убеждаваш други . Колкото повече се навлиза в окултизма толкова повече се променят теориите от първоначалната която си имал . Демек след година две ще си на друг акъл (на друга теория) .
Обобщението е - няма значение какво си измислил в тази тема да споделиш .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Nemezius » 26 Сеп 2009, 14:13

Момчета, вместо да се дърлите кой крив, кой прав, може да се замислите дали пък всеки не е прав за себе си :)
На подобна тема, особено след поста на колегата мога да отговоря и да го подкрепя само с един цитат на Пратчет от "Посестрими в занаята"(да, това е фентъзи, но дали е само това обаче ;) ):

Има хиляди причини Магията да не управлява света- наричат се магьосници и Вещици...
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот paparosko » 26 Сеп 2009, 19:11

Lord Voldemor, приятелю,

Подкрепям изцяло думите ти (включително и за rain).
Само че добре е да разбереш, че в този форум липсват истински окултисти.
Тази тънка нишка, за която говориш за тях не съществува.
Най-трудно е да признаят, че са свързани с всичко, макар и да притежават свободна воля.

Затова най-добре както се казва: "Не хвърляй бисерите на свинете".

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mason » 28 Сеп 2009, 19:52

Волдемар, ами вземи все пак стигни до края на смисъла в твърдението си. Осъзнай не свободата, а задължението на идеята му.
Ето, например ти говориш за клане в чалгарска кръчма. Как да разбираме това. За теб чалгарската кръчма лошо ли е. Ето че вече си направил класификацията в мислите си?! Ами защо да е лоша чалгарската кръчма. Твърдиш, че не трябва да отмъщаваме, а мислено отмъшаваш. Защото всяка мислена класификация е отмъщение или както казват психолозите заместител на отмъщението. Но остави психолозите. Ето Хитлер дето го споменаваш пак като брутален пример според теб. Е защо Хитлер да е брутален пример?! Човечецът просто си е изпълнявал задачата и за нея е бил закрилян от "Повелителите на Еволюцията".
Ето, виждаш ли куриоза. Казваш, че не трябва да се отмъщава, а в съзнанието си вече си класифицирал нещата и хората, които подлежат на отмъщение, т.е. вече си започнал отмъщението:) Не трябва да ти правят впечатление тези неща. Аз дори си мисля напоследък, че човек не трябва и да разсъждава в термините на обществото "добро" и "зло".

Нем, много як е Пратчет. Има много магия в описанията му :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 28 Сеп 2009, 23:02

Според моето разбиране,това е форум,а не частна сбирка за мъдреци,слязли от планината за да разтурят темата за екзистенца.
Масон,как да опишеш словестно преживяване,когато умът ти е изключен?Нормално е да възникнат противоречия,ако информацията не се третира смислово,дълбоко,а не първосигнално реагиране с/у несъществуващи пукнатини в нечий изказ.
Това с чалгата е просто изразно средство,а не агресивен акт(все пак аз го заклеймявам като такъв).
По въпроса за доброто и злото въобще не коментирам...
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот valko » 29 Сеп 2009, 14:10

Щом си ядосан на кръчма с чалга, какво ти пречи да я изравишниш до нивото земя? Все пак това е твое желание или не? Или е страх пред магия да се озовеш в ситуациа в която нямаш сила даже да помислиш за въздействие знаейки, че веднага ще бъдеш наказан, и липса на защитата и подкрепа и по тази причина предпочиташ да си стоиш кротко отписвайки всичко на еволюции, карми и други извинения?

Желание и притежаване на сила - хиляди възможности, страх и малодушие - хиляди извинения!
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 29 Сеп 2009, 18:50

Скъпи приятели, другари и другарки!
С доста убеденост говорите.Радвам се за всички вас.
Понеже намесихме другаря Кроули - ако се заинтересувате от социалния му живот ще разберете че човека изобщо не се е притеснявал да блъска и троши с чук и каквото му падне.Човека вероятно е знаел какво иска и защо го иска. Според писанията му предполагам че е и бил наясно с онази лъжа наречена "карма".Карма съществува, но определено няма смисъла на изтърканата фраза "грешниците ще горят в ада".
Гледай си в твоята паница и не му мисли толкова на хорицата и на адептите и на разни там личности.
Има неща които са и неща които са извън нашата юрисдикция.Помислете над това.
Често за да постигнеш нещо се искат жертви, дори често трябва да прегазиш конкуренцията по пътя си, но трябва да я има и честа.Защо ли се сещам за колоните от сефирот.
Все тая.Всеки си знае какво и как му е най добре.Дайте го по весело светът не свършва с тая тема.
----------
Ако убиете муха или хлебарка по закона на карма ще горите в ада icon_angry
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Enforcer » 30 Сеп 2009, 05:26

Lord Voldemor написа:Тук ще засегна темата за отмъщениението по окултен път, и ще развия и защитя мнението си-защо съм против.
ВСИЧКО Е ЕДНО.Това е известно на всеки,дето си има поне хабер от окултизъм.Какъв е простичкият извод от това-като наряняваш някого,всъщтност нараняваш себе си.Като си удариш ръката с чук боли...като удариш някой друг също боли,само че не веднага,защото ф и з и ч е с к и не сте едно-но иначе м/у всички хора съществува една фина нишка,който засяга и обвързва общата ни съдба.Тази нишка н-р. е канала по който тече информацията м/у хората-именно така става възможно въздействието в/у хора.Колкото по-чиста енергия тече по нишката,толкова повече благодат носи на ВСИЧКИ хора(всеки поема толкова,на колкото е способен,има хора дето са прекъснали тая нишка,но това е др.тема)
Съответно,пращайки мръсотия по канала,тя отново засяга всички хора.
И тук идва един закон,който разни зле разбрали изказването на Кроули,,прави каквото искаш''-си мислят,че всичко е ей така позволено.
То и аз ако ИСКАМ мога да вляза в някоя чалгарска кръчма и да изколя всички-ама какви ще са пследствията? Без съзнание за нещата,е голяма глупост да се вреш м/у шамарите.Мислете за този канал,тази нишка обвързваща всички хора,преди да тръгнете да правите енергийни атаки и пр.
Както винаги,има изключителни случаи,когато даден Адепт ТРЯБВА да извърши такова нещо,но то е свързано с Висшите Мистерии(примерно,ако Наблюдателите бяха преценили,че Хитлер представлява прекалено голяма заплаха за световното равновесие,той щеше да бъде прилежно изтрит от лицето на земята от някой АДЕПТ изпълняващ волята на Повелителите на Еволюцията).
Друг случай,когато може да бъде оправдана енергийна атака,е ако бъдете атакуван напълно съзнателно от сръчен магьосник...тогава по окултното правило за самозащита(след като сте изчерпали искрените си опити да се разберете с него),можете да се ползвате от допълнителната мощ на ПРАВОТО,което обективно се явява на ваша страна.

Младежо прекалено много книжки си чел.

Това уикански книжки ли бяха? Хитлер е свършил и много полезни неща. Изчистил си е градинката за разлика от нас. Хората, които са мислели като теб докарват един огромен проблем на страната, които вече е нерешим.
Аватар
Enforcer
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 30 Сеп 2009, 12:11

Lord Voldemor написа:Както винаги,има изключителни случаи,когато даден Адепт ТРЯБВА да извърши такова нещо,но то е свързано с Висшите Мистерии(примерно,ако Наблюдателите бяха преценили,че Хитлер представлява прекалено голяма заплаха за световното равновесие,той щеше да бъде прилежно изтрит от лицето на земята от някой АДЕПТ изпълняващ волята на Повелителите на Еволюцията).

Това за "тънката нишка", предполагам е някаква твоя терминология или вярване. Лично аз не съм чул нещата/връзката между хората да бъде така пълноценна, както ти я описваш. Ако има някаква връзка, то тя не е с нишка, а даже не бих казал, че изобщо има връзка МЕЖДУ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ хора по земята. Затова и предположих, че това е някакъв вид твоя теория....

Замислял ли си се тогва, ако наистина имаше такава връзка, какво би станало с тези хора, чийто енергийно поле и сила са по-слаби от тези на хора владеещи до съвършенство магията и енергийните атаки... Това означава, че отивайки например в една банка, виждам една касиерка с лабилна енергийна структура и така я "удрям енергийно" (пращам и по нишката съответната програма :wink:), че тя започва да изпълнява всяко мое желание.... Просто нещата не стоят точно по този начин - с нишки... , определено има друго, както и това, че много от хората по земята се раждат за първи път и като такива, те все още са диви и много първични! И малко се съмнявам, че такива хора биха имали "тънки и финни нишки" за "комуникация" с, да речем по-развитите от тях хора.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Lord Voldemor » 30 Сеп 2009, 22:13

Уизард,правилно си заключил,че терминът е мой...Това,което наричам тънка нишка(ТН),аз не мога да го опиша с думи.Това е наблюдение чрез вътрешното зрение.ТН е канал,връзка,един вид магистралата по която се осъществява мигновения пренос на енергия/информация между различните части/системи на ЦЯЛОТО.Всичко,което съществува,има за източник ЦЯЛОТО(БОГ или както ви харесва),и връзката с Цялото става чрез ТН.
Магическото приложение на ТН е о с ъ з н а в а н е т о на тази взаимосвързаност,който позволява на окултистът да осъществи ОБРАТНА ВРЪЗКА с ЦЯЛОТО.Е,оттам нататък,думи не съществуват,в нормално съзнание даже спомените са ...абе по-различни.
По въпроса за влиянието в/у хората-ами то е точно така-по-силно енергийните(по яки,смели,властни или находчиви и т.н)поставят в подчинено/зависимо положение по-слабите.
В състоянието,когато съм в единение с ТН(дотолква,до колкото позволяват възмоностите ми),абсолютно ясно чувствам стотици хора-познати и непознати,узнавам най-различни неща за тях-дори от личен или интимен характер.Лесно ,,чета ,хората,особено ако зад тях се крие ,,съдържание''-семплите личности са по-трудни за контакт(при мен),защото ,,излъчват'' по-малко.
Освен това,съм отбелязъл в 1-я си пост,че НЕ всички хора са свързани.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Lord Voldemor » 30 Сеп 2009, 23:02

А колкото и да е странно,не малко форумци,парадират със своята ,,напредналост,забравяйки един закон-всяко действие,има равно по-сила противодействие-,,Тънката нишка' е едно окултно свидетелство на същият този закон.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Trismegist » 30 Сеп 2009, 23:50

Това,че всички сме свързани е всеизвестно.
Но с какво ни помага този факт?Можем ли да си извлечем някакъв извод от гледна точка на правилно или неправилно?

Това,че всички сме свързани - не е добро или зло,но осъзнаването на този факт,позволява осъзнаването и на други неща.Въпроса е до това съзнанието да расте и да се самоопознава.

В Божественото сме едно - но тук е интересно,как и защо се получава
разделението - как да се справим с една конфликтна
ситуация,която възниква между два твои аза.

Например Аз и хората от този форум също сме едно - всело нали :) .
Някои ще кажат,че не е така,но какво от това?Целия този "театър" на разделението има някаква велик замисъл.
Какъв е точно не се знае - но ние трябва да търсим тъкмо този замисъл.

Хората и животните в света се делят на отделни групи и еволюционни вълни - разиката между тези вълни
е в нивото на съзнанието.
И все пак може и да има нещо,като чужди същтности -
но тези теми са мистерия за нашето ниво на съзнание.

Все пак,за да има някакво развитие - трябва да има проблеми и разделение.
Духът е пропаднал ,за да се самообучава.В своето пропадане се е разделил на отделни парчета - тези парчета отново ще се съберат,когато си изиграят сценариите.

Цялата наша съдба е нещо,като сън или филм,който чакаме да изтече.Минаваме през различни сезони
и епохи - през различни изпитания и приключения :) ,докъто накрая се приберем (предполагам убогатени) в Духа.
Само по себе си време-пространството няма край - но нашето пребиваване в тях има!
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот paparosko » 01 Окт 2009, 05:30

Тънката нишка на Voldemor, това е вездесъщия Закон на привличането в действие.
За каквото мислиш - това и привличаш.
И този Закон действа неотменно, колкото и на някой да им се иска да не се съобразяват с него.
По принцип не се говори за нишка, а за финни енергийни полета създавани от нашите мисли, които са в постоянно взаимодействие.

Тук вече се намесва и физическия Закон за привличането, който в духовния свят е познат като Закон за кармата.
Разликата между тях е, че при физическия закон, ако се знае причината, следствието може лесно да се предвиди, докато при Закона на кармата, следствието, т.е. ответния удар, е непредсказуем, или почти е невъзможно да се предположи къде, кога и как ще бъде проявен.

За мен е странен факта, че Wizard като сочещ себе си за напреднал маг, не е запознат с взаимосвързаността на всичко, което е.
Може би незнанието го освобождава от действието на всемирните закони и принципи.

:)
Никога не казвай никога!
Аватар
paparosko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот The Shadow » 05 Окт 2009, 16:55

а даже не бих казал, че изобщо има връзка МЕЖДУ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ хора по земята.

Wizard , не само, че има връзка между абсолютно всички хора по земята, а цялата Вселена е едно цяло. Нищо не е отделно. Айнщайн е човекът, който го е доказал. Ако обориш Айнщайн, че Вселената не е едно, това за мен ще е занимателно. А дали ще му викаме "нишки" или не, това не изменя същността на Вселената, която не търпи нищо, което не е свързано.

Аз лично имам забележка не към идеята за нишките, а в неправилното разчитане на причинно-следствените връзки.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mason » 05 Окт 2009, 18:42

Първо искам да се извиня, ако следващите ми мисли са "интересни".
След години успях да разбера какво означава пълно йогистко дишане и сега съм под негово влияние. Имам предвид, че изпивам двойно количество алкохол, което е достатъчно да ме напие, но се оказва, че уж не съм пиян, но резултатите може да не са видимите :) хе хе

Какви нишки братче. Вярно в някои визуализации за подобряване на ясновидството използвах нишки, но самите ВРЪЗКИ във Вселената са доста по-сложни или поне на мен така ми изглеждат.
Ето ,например, да вземем нивата физическо, етерно, енергийно, астрално, ментално, каузално, будхиално и атманическо.
Между всеки две нива има преграда, праг.
А межди менталното и каузалното ниво има такава огромна преграда, че само висшите посветени с ранг Гуру могат да я преодолеят.

Но ти медитираш и уж усещаш висшите нива, но в повечето случай не е това, а са поднивата на първите такива. Например будхиалното подниво на менталното ниво. И усещането е за връзка с Божественото.....а такава всъщност няма. Но така е де, връзката с Божественото почва от висшите поднива на нисшите нива ;)

Така че и да има нишки, то има огромни възли по тях.

А другото е директната енергийна комуникация...Но всички сме в море от енергия и не са точно нишки, а куп вибрации, но ви е ясно какво имам предвид: всичко е едно, но само "по-равните" имат връзка със всичко.

Успех :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел

Мнениеот The Shadow » 05 Окт 2009, 19:12

Написал си:

Ето ,например, да вземем нивата физическо, етерно, енергийно, астрално, ментално, каузално, будхиално и атманическо.
Между всеки две нива има преграда, праг.

За да има еднаква база за коментар, трябва да има точност. Представи ми го в математически вид.

А разногласията по тази тема идват, защото нито едно от представените до тук твърдения, не борави с математическа точност, за да няма момент на измисляне.

Нарочно споменах Айнщайн. Ако четеш и Айнщайн, а не само за йогистко дишане, щеше да знаеш, че Айнщайн не говори никъде за нишки, когато доказва, че цялата Вселена е едно цяло.

Що се отнася до написаното от мен:

А дали ще му викаме "нишки" или не, това не изменя същността на Вселената, която не търпи нищо, което не е свързано. Аз лично имам забележка не към идеята за нишките, а в неправилното разчитане на причинно-следствените връзки.

Думите нямат значение. Същественото е, че е уловена целостта и взаимосвързаността на Вселената. Макар и с грешна интерпретация на причинно-следствените връзки.
Аватар
The Shadow
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор