Опрощение

Форум за Напреднали и начинаещи, които биха желали да усъвършенстват своите знания в областта на Магията. Теория и практика на системите за развитие на Ума, Духа и Тялото. Техники за самоусъвършенстване.

Модератор: ultramarin

Мнениеот Lord Voldemor » 09 Фев 2010, 03:25

Веднага поясняам(необходимо е,преди да се започнат пространни коментари в/у ЕДНА дума) че става въпрос за методика,осигуряваща една позиция за преправяне на някои негативни аспекти,оказващи влияние в/у нашето битие.
За неприемащите концепцията за кармата-просто не четете тази тема.
Работи се с Владетелите на кармата.Ще приведа като пример първият ми ,,досег''с тях,осъществен под контрола на един от Учителите ми.
Учителят М.С(Трисмегист,знаеш за кого говоря) ме подложи на регресивна хипноза,връщайки ме в минали животи.Целта бе да се ,,видят'' и приведат към съзнателност някои тъмни аспекти,под чиято угроза се намирах и в този живот.
Имах поредица от видения,но ще се спра на едно от тях.
Намирах се сред жарка пустиня,беше късен следобед.Пред мен имаше почти срутена малка крепост,от която се бяха запазили само подземията.
Заслизах по мръсни,прашни стълби,усещайки ужасна смрад-когато влязох в подземията,имаше десетки мъртви,полу-разложени тела.Всички те бяха на мъже,оковани за стените.По раните им личеше,че са изтезавани жестоко.
Не изпитвах нищо-само някаква тъга,неясно чувство за дискомфорт.Това ме шокира,защото ,,сегашното'' ми съзнание регистрира,че аз съм отговорен-макар и не-пряко- за случилото се с тези хора.Т.е можело да предотвратя случилото се или нещо от рода,но не съм направил нищо.И дори не изпитвах вина!
Учителят ме преведе през още няколо живота,имащи различно значение и послание.Цялостната картина относно това ,,пътуване''обаче се сглоби,когато се изправих пред Владетелите на кармата.Бяха ми казани и обяснени неща,за които иначе може би никога нямаше да си дам сметка.
Осмислянето на случилото се ми отне години-оттогава само веднъж съм търсил Владетелите(сам,без чужда намеса).
Приложението на този метод позволява да се разберат някои кармични ,,грешки'',които от позицията на несъзнаваното оказват въздействие под формата на низши инстинкти,подбуди и не поддаващи се на контрол черти от нашия характер.
Колкото по-надълбоко се спускаш,толкова повече фактология се разкрива.Това е толкова пространен процес,че е необходимо преминаването през дълга верига прераждания,докато душата селектира онези опитности,за които е била създадена.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот StellaMorgana » 09 Фев 2010, 03:41

Lord Voldemor, благодаря за информацията, Имам един въпрос. Според това, което съм чела, за да работиш с Владетелите на кармата, хипнозата не е необходима, т.е, няма нужда да знаеш какво конкретно си сгрешил в предишен живот, а дали би могъл да получиш опрощение и какво да направиш за него. Друго, пак не мога да споделя личен опит, но повечето хора не получават особено ясни послания, по - скоро чувства, хипнозата помага ли и в този случай? Благодаря ти за отделеното време и внимание.
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 09 Фев 2010, 04:49

Регресивната хипноза е един от възможните методи-всяка техника,която фокусира цялото ти Внимание към прекосяване Воала на миналото(което също е условност,защото практически-усещал съм го-настоящето се отнася спрамо миналото и бъдещето като р о д към в и д,т.е това е цялостен процес.Затова е и възможно за съзнанието да пътува напред-назад във времевите потоци)Отклоних се обаче.
Втората ми среща с Владетелите осъществих в състояние на медитация.Причината Учителят ми да използва регресивна хипноза бе наличието му на опит с Владетелите-ако го правиш сам за 1-и път,и нямаш достатъчно окултна практика,доста е вероятно просто да комуникираш с въображението си :)
Доколко е ясно посланието на Владетелите-това зависи изцяло от ,,психо-цензура'' ти,т.е доколо се простират възприемателните ти способности в този момент.
Предишните грешки влияят в/у настоящият живот-затова и се раждаш в конкретна среда,която трябва да те насочи към конкретни обстоятелства,с които да се справяш.Кармичните уроци притежават спецификата на цикличност-докато не вземеш изпита,,влачиш''.Информацията ,,от първа ръка'' ти дава възможност да разбереш ЗАЩО се случват тези цикли и КАК да се избавиш от тях.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот SoFarAway » 09 Фев 2010, 12:13

Като стана дума за хипноза ето една, програма за регресивна хипноза, може да свърши работа ако се поддавате на хипноза, линк.
SoFarAway
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот StellaMorgana » 11 Фев 2010, 12:36

Lord Voldemor написа:Предишните грешки влияят в/у настоящият живот-затова и се раждаш в конкретна среда,която трябва да те насочи към конкретни обстоятелства,с които да се справяш.Кармичните уроци притежават спецификата на цикличност-докато не вземеш изпита,,влачиш''.Информацията ,,от първа ръка'' ти дава възможност да разбереш ЗАЩО се случват тези цикли и КАК да се избавиш от тях.

В такъв случай не е ли общуването с Владетелите и получаването на опрощение един вид "кармичен пищов", с който да "препишеш" на "контролното"? Нали целта на кармичните уроци е да поправиш грешките си със средствата, с които разполагаш в средата, в която се намираш? (отчитам възможността това, което написах да е наистина колосална глупост, но все пак бих оценила ако коментираш)
Life is a journey!
Аватар
StellaMorgana
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 18 Фев 2010, 17:24

,,Кармични пищови''-няма как да заблудиш Владетелите на Кармата.Всъщтност,има някои почти непосилни методики за избягването от кармичната идентификация,но това е временно-денят за разплата ще дойде.
Цялостната идея на магията-както аз разбирам нещата-е да си помогнеш по такъв начин,че извършвайки промени/въздействия в/у себе си(съзнанието) въздействаш и върху околната среда.Цаката обаче е да си запознат с правилата на Системата,и докато ,,бърникаш'',да не нарушаваш балансът,т.е намесата ти да е до степен съответстваща на СОБСТВЕНИТЕ ТИ ЕНЕРГИЙНИ ПАРАМЕТРИ.В противен случай(и както най-често се случва поради незнание или алчност)в даден момент Системата,стремейки се да възстанови нещата преминава през глупецът като ураган.
Лесно е да правят ритуали,сравнително лесно е и да получиш това,което искаш-тайната обаче е как да запазиш придобитото.Т.е да съзнаваш как да възстановиш ,,опразненото''от теб от ,,хамбара на Системата'' :)
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Trismegist » 14 Юни 2010, 19:34

Пффф това, което ще каже е само, че методът ще помогне само ако не пречиш.
Ако мозъка ти прави опис от рода на дрън дрън - врели некипели,методът си остава неизползваем за теб!
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Назад към Самоусъвършенстване

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор