Веднага поясняам(необходимо е,преди да се започнат пространни коментари в/у ЕДНА дума) че става въпрос за методика,осигуряваща една позиция за преправяне на някои негативни аспекти,оказващи влияние в/у нашето битие.
За неприемащите концепцията за кармата-просто не четете тази тема.
Работи се с Владетелите на кармата.Ще приведа като пример първият ми ,,досег''с тях,осъществен под контрола на един от Учителите ми.
Учителят М.С(Трисмегист,знаеш за кого говоря) ме подложи на регресивна хипноза,връщайки ме в минали животи.Целта бе да се ,,видят'' и приведат към съзнателност някои тъмни аспекти,под чиято угроза се намирах и в този живот.
Имах поредица от видения,но ще се спра на едно от тях.
Намирах се сред жарка пустиня,беше късен следобед.Пред мен имаше почти срутена малка крепост,от която се бяха запазили само подземията.
Заслизах по мръсни,прашни стълби,усещайки ужасна смрад-когато влязох в подземията,имаше десетки мъртви,полу-разложени тела.Всички те бяха на мъже,оковани за стените.По раните им личеше,че са изтезавани жестоко.
Не изпитвах нищо-само някаква тъга,неясно чувство за дискомфорт.Това ме шокира,защото ,,сегашното'' ми съзнание регистрира,че аз съм отговорен-макар и не-пряко- за случилото се с тези хора.Т.е можело да предотвратя случилото се или нещо от рода,но не съм направил нищо.И дори не изпитвах вина!
Учителят ме преведе през още няколо живота,имащи различно значение и послание.Цялостната картина относно това ,,пътуване''обаче се сглоби,когато се изправих пред Владетелите на кармата.Бяха ми казани и обяснени неща,за които иначе може би никога нямаше да си дам сметка.
Осмислянето на случилото се ми отне години-оттогава само веднъж съм търсил Владетелите(сам,без чужда намеса).
Приложението на този метод позволява да се разберат някои кармични ,,грешки'',които от позицията на несъзнаваното оказват въздействие под формата на низши инстинкти,подбуди и не поддаващи се на контрол черти от нашия характер.
Колкото по-надълбоко се спускаш,толкова повече фактология се разкрива.Това е толкова пространен процес,че е необходимо преминаването през дълга верига прераждания,докато душата селектира онези опитности,за които е била създадена.