Отварям тази тема,където ще поствам някои от по-важните си знания и практически опит относно тази дейност.
Причината е,че в последно време срещам доста хора,които притежават лечителски способности без сами да разбират това(то се ,,вижда'').
Н-р едно момиче ми разказа как брат и не бил добре,а тя почувствала,че ако го прегърне,той ще се оправи.
Така и станало,но болестта се прехвърлила в/у нея.
,,Нормално''-отговорих и.Първите ми 3-4 Рейки сеанса имаха същия ефект и в/у мен.Причината-енергийното тяло е изправено пред нова опитност и все още няма изградена защита с/у негативната е-я.Отварянето към лекуваният е предимно еднопосочно,и вредната енергия не се отвежда в безопасна посока,а остава в не малка степен в лекуващия.
Това бързо се преодолява с практиката,но трябва да се знае,че е противопоказно да се пристъпва към такъв вид лечение ако не се притежава умението за ,,виждане''-т.е да се знае какво точно се случва на всеки енергиен план на който се въздейства.Следователно,без тази способност лечението може само да влоши ситуацията.Желанието да помогнеш не означава,че реално ще го направиш.
Много е важно да се отчита факът,че не можеш да помогнеш на някой,който искрено не се стреми към това.
Повечето хора казват-,,да,искам да се излекувам''-а когато трябва да изпълнят някои не сложни процедури ,изискващи малко дисциплина и постоянност-нищо не правят до край.Е,на сила хубост не става.
Когато се пристъпва към лечение,първо е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се допитате до своят Вътрешен Източник на Мъдрост,дали този случай е за вас.Вие ли сте точно човека,който ще бъде полезен?Това просто се чувства-мъдрият знае коя битка е негова,и коя само ще изразходи силата му.
Преди придибиването на опитност,да се пристъпва задължително към предварителни очистителни процедури,за да бъде тялото на лечителя в необходимата кондиция(след необходимият период практика лечебната енергия сама се отключва и насочва където трябва).
Не мислете как вие се представяте,нека Усещането ви води-предварителни позиции от разни наръчници си е само заблуда.Лечението е успешно тогава,когато напълн изключите себе си-иначе чистотата на транслираната енергия се замърсява от неовладяното съзнание на ,,лечителя''.