darkeyedsoraya написа:Здравейте! Малко съм закъсняла с темата, как стои според вас въпроса, ако не изповядваш ислям, дори да вярваш в ефективноста на заклинанието, не е ли кощунство и обида спрямо твоя Бог или Пантеон и спрямо Аллах самия? Не би ли трябвало да подхождаме към силите, които и да са те, с необходимото уважение и етика?
Нашата религия е наследница на еврейската, а исляма - на християнството. Имам приятелка дето учеше тези неща 4 години. И онова, дето най-много плюем в исляма (което не е задължително според корана, а според закона) е именно наследство от християнството.
Не мисля, че ще е голям проблем християнин да каже арабска молитва, по-скоро обратното.
А някой да се е замислял, че по принцип по-естествения ход на нещата е еволюцията, нещата да стават по-добри с развитието си и ако исляма произлиза от християнството, то дали исляма не е малко по-съвършен вариант на последното?
Предполагам ако се наритам някой ден да прочета тези огромни тухли, ще рабера

Ако ви притеснява произношението, какво пречи да отворите дадения линк в първите постове и да го отрепетирате добре? Само да се има предвид, че когато се опитвах да уча арабски думи, карах хората, които ме учеха, да повтарят една исъща дума минимум десетина пъти, докато успея да я произнеса правилно. Да се има предвид, че има 3 "х" с различно звучене, 2 "т", 2 или 3 "с" и други, за които в момента не се сещам. Може би един малък речник или разговорник ако се купи ще е от помощ, тъй като дават основните обяснения на звуците в арабския език.
На мнение съм, че на който му е запарило под задника и има основателно съмнение за магия, ще отдели необходимото време, за да произнесе молитвата правилно. Ако не друго, то една седмица подготовка примерно, би генерирала доста енергия и би дозасилила намерението.
11 дни пише да се казва. Защо точно 11? Интерено ми е. Това е господарско число в кабала и нумерологията, на която исляма се пада един вид внук.
А някой да има молитвата с арабски букви? Има хора като мен, които по този начин биха различили къде кое "с" точно или с кое "к" се произнася.