внимавайте

Тези от Вас, които имат любовни терзания, биха могли да споделят тук своите притеснения. Надяваме се да намерят верния път към любовта...

Модератор: venus

Мнениеот Tatiana » 15 Мар 2006, 11:22

като тинейджар много ме влечеха магиите и без никакъв опит практикувах намерени от някой вестник или другаде,но никога не се получаваше нищо.После се прехвърлих на по сериозни ,но пак ефекта беше никакъв.Но въобще не забелязвах че живота ми се проваляше,имах толкова много проблеми и здравословни и лични нищо от никъде не ми вървеше.Не спях само плачех,припадах,имах световъртежи,главоболия и др просто ситуацията беше доста зле.Тогава на сестра ми казаха ,че на младини са и направили магия на майка ми за да я разделят с баща ми и аз започнах да търся начини да я разваля мислейки че от там идват и моите проблеми.Започнах да чета много литература,мнения по форумите и така нататък докато не стигнах до ходжата в долни воден,разбирасе отидох там по друг въпрос за който той дори не ме изслуша,просто отвори една книга и ми прочете живота дори позна една дълго пазена от мен тайна,тогава ми каза че имам направени магии,бях потресена и малко скептично настроена,та кой ще иска да ми прави на мен магия та аз не застрашавах никого,дори него попитах.Тръгнах си, но по пътя се усетих че именно моето невежество ми е пречинило това. ЗАТОВА НИКОГА НЕ ПРАВЕТЕ МАГИИ САМИ БЕЗ ДА ИМАТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА ПОЗНАНИЯ И РАЗБИРАСЕ СПОСОБНОСТТА ЗА ТОВА ЗАЩОТО КОЛКОТО И ДА НЕВИ СЕ ВЯРВА ТОВА Е ДОСТА СЕРИОЗНО НЕЩО ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ПРИВЛЕЧЕШ НЕЩО ИЛИ НЯКОГО ТИ МОЖЕШ ДА ПОГУБИШ СЕБЕ СИ. ВНИМАВАЙТЕ!!!!
Аватар
Tatiana
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 36
Регистриран на: 20 Яну 2006, 06:23

Мнениеот Марио » 15 Мар 2006, 12:51

Дрън дрън дрън....Глупави мнения колко щеш в света....
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот erhan » 15 Мар 2006, 15:34

Здравейте,има нещо вярно в това което казва Tatiana.Но пьрво немисля че си си направила авто магия и второ винаги се намират зли хора които дати направят нещо лошо.
Аватар
erhan
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 56
Регистриран на: 20 Яну 2006, 16:31
Местоположение: sofia

Мнениеот Cath » 15 Мар 2006, 15:52

е и? дайте сега да си убием децата, за да им спестим това, че животът е "гаден". животът е такъв какъвто си го конструираш. е как пък никой не можа да си помисли, че животът му е прекрасен, щастлив или поне приятен. разбира се по-лесно е да се самосъжаляваме и да търсим вината във вечно дебнещите ни зли магьосници... и те пили, яли и скърбили три дни...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор
 
Мнения: 677
Регистриран на: 21 Яну 2006, 00:24
Местоположение: София

Мнениеот Звездичка » 16 Мар 2006, 03:36

Съгласна съм с Cath, човек винаги е отговорен за онова, което му се случва, независимо дали има или няма намеса от други лица, която да е предизвикала съответния проблем. Пък и аз лично винаги съм избягвала определения от типа на "зли хора"(както се изрази erhan), защото всеки си има някаква причина да направи това, което е направил...по-добре е да се опиташ да разбереш каква е тя, защо този човек е прибягнал до такива действия спрямо теб (в повечето, ако не и във всички случаи е поради невежество и глупост) и после да се съсредоточиш над това как да поправиш стореното, да продължиш напред и да се радваш на живота :wink: Както и да е, много се отплеснах от темата..

Tatiana, никога не можеш да си сигурна, че причината за проблемите ти се корени в твоите занимания, или пък че наистина са ти направени магии, независимо, че въпросният ходжа ти го е казал...Колкото и да е добър, да е познал много неща и т.н. ...все пак, остави си една вратичка на съмнение. Но дори и да е така, не значи, че не е трябвало да ти се случи всичко, за да те отведе до това, което си в момента. Нямам предвид, че е било съдба или нещо подобно (макар че можеш да го погледнеш и така), просто не бива да съжаляваш и да се обвиняваш, ако действително ти си го предизвикала чрез действията си. Освен това, ако погледнеш назад, може би ще откриеш естествени предпоставки, които са довели до проблемите ти и които не са от магически характер. Забрави за момент това, което ти е казал ходжата и твоите подозрения, анализирай всичко, което ти се е случило, и ще видиш, че нещата биха могли да имат и друго обяснение. :wink:

Колкото до предупреждението ти...то наистина е основателно до голяма степен. Макар че, преди да се сдобия със знания и подготовка в тази област, аз също съм пробвала да правя малки магийки, което нямаше никакви последствия под формата на необясними беди и т.н. Това може би се дължи на факта, че съм била извънредно внимателна, но все пак. :)
Iehi Aour.
Аватар
Звездичка
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 124
Регистриран на: 19 Май 2005, 00:08

Мнениеот Cynthia » 16 Мар 2006, 12:09

Предварителната подготовка си е важна. Спор няма. Но има и нещо друго. Необходими са изграден характер, увереност, отговорност. В противен случай - можете да стигнете до истерия. Бях свидетел на такова нещо и то два пъти. Не е приятна гледка.

По принцип всеки може да направи всичко. Но никой не прави "зли неща" просто ей така. Освен това ако този някой има достатъчно способности да навреди, той със сигурност е и достатъчно наясно какви ще са последствията и за него ... и едва ли ще направи каквото и да е. Иначе - да, всичко си зависи от нас. Може и някой да е достатъчно добър ясновидец, за да види разни неща. И какво от това? Той може да ти каже каквото си реши. Значи разказва ти той за някои неща от живота ти и и си казваш "Брех, тоя явно вижда и знае.". И после каквото и да ти каже му вярваш сляпо ... щото той бил знаел.... дрън дрън...
Само благодарение на опит, информация и най-вече усещане можеш да направиш правилния избор. Просто нещата не са универсални за всички.
И все пак живота е такъв какъвто си го направим. Вярно е, че това вече звучи като клише, но е така. В крайна сметка именно формирането на такова настояще, каквото желаем може да бъде и своеобразна постоянна цел на живота... :P
Магията е нещо, което си ти!
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 43
Регистриран на: 11 Юни 2004, 13:42
Местоположение: светът на ангелите

Мнениеот Wizard » 16 Мар 2006, 14:16

Съгласен съм с изразените до момента мнения. Определено има смисъл човек да бъде малко "нащтрек", когато започва да прави магически ритуали.
Ако сте настроени с някакви свои предубеждения или омаловажавате ритуала, както може би Марио прави, съдейки по неговото изказване, тогава ще се случат две неща - или няма да се получи нищо от това, което искате да постигнете с въпросния ритуал, или ще пострадате в личен план....!
Струвами се, че и преди сме подхващали тази тема, но щом трябва пак бих повторил и потретил - необходимо е когато правите даден ритуал да сте пределно концентрирани и много силно да вярвате в това, което правите. Казано на по-прост език - това е все едно да направите на компютъра си cut на даден файл и после paste на някакво друго място. Ако това го виждате за първи път, определено бихте се изненадали как е възможно да се направи такова нещо, но ако това ви е ежедневната работа, на това няма да му обърнете никакво внимание... Така е и в магията. Ако правите даден ритуал, а той не се получава, тъсете причината, защо се случва така нищо да не става! Разбира се трябва да опитвате и обикновено се случва да се "опарите" сами и чак тогава ще ви стане ясно какъв е принципа на магията.
Личното ми мнение е, че хора, които се отнасят с насмешка и високомерие към магията и магическите ритуали, и в същото време се занимават с практикуването им..... не е далеч времето в което ще бъдат шамаросани от съдбата... Тава го казвам все пак, за да си имате едно на ум.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Марио » 16 Мар 2006, 14:43

Ако сте настроени с някакви свои предубеждения или омаловажавате ритуала, както може би Марио прави, съдейки по неговото изказване, тогава ще се случат две неща - или няма да се получи нищо от това, което искате да постигнете с въпросния ритуал, или ще пострадате в личен план....!


Не мисля, че е коректно да даваш такова мнение за мен, след като нито познаваш мен, нито практиката ми.Ако омаловажавах ритуалната практика мисля, че въобще нямаше да се занимавам с нея.Когато се занимавам с нещо на което държа, вкарвам всичко от себе си.
За това дали съм пострадал в личен план или не...хех, честно казано смятам този твой принцип на магията за пълна глупост :) Шамаросване от съдбата - дрън дрън :)
Направило ми е впечатление, че в повечето случаи така смятат хората, които никога не са се занимавали с практика на магията.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот Wizard » 16 Мар 2006, 17:37

MaRiO написа:Не мисля, че е коректно да даваш такова мнение за мен, след като нито познаваш мен, нито практиката ми.Ако омаловажавах ритуалната практика мисля, че въобще нямаше да се занимавам с нея.Когато се занимавам с нещо на което държа, вкарвам всичко от себе си..


Мнението ми е на базата на това, което Ти сам разкриваш пред всички нас!
Това че вкарваш всичко от себе си, не е достатъчно, за да постигаш резулатати! Когато се прави магически ритуал, винаги се цели някаква промяна в събитията или намеренията на даден човек, например. А при теб какво се получава на практика... :wink: , ти си знаеш най-добре.


MaRiO написа:За това дали съм пострадал в личен план или не...хех, честно казано смятам този твой принцип на магията за пълна глупост :) Шамаросване от съдбата - дрън дрън :)



Както са казали хората, много преди мен - НЕ предизвиквай съдбата си!
Освен това Магия с дрън-дрън и хехх, не се учи и практикува... И много ми е странно каква база за сравнение можеш да имаш ти, че да казваш това - "Направило ми е впечатление, че в повечето случаи така смятат хората, които никога не са се занимавали с практика на магията".
Практика на магията, драги Марио, трудно ще можеш да видиш :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор
 
Мнения: 1263
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:47
Местоположение: Stonehange

Мнениеот Марио » 16 Мар 2006, 18:21

Wizard, честно казано хич не ми се спори :) Преди можеше да се ядосам на такива коментари, сега обаче вече не.Това по-горе е твое мнение.Само ще кажа, че грешиш.Не се интересувам вече чак толкова от чуждото мнение. ;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот nikoj » 16 Мар 2006, 22:22

Бих искал и аз да споделя няколко неща с Tatiana:
1. В магията сигурни неща няма.
2. Отрицателните последствия в повечето случаи са повече от положителните.
3. Наличието на опит не те застрахова от отрицателните последствия.
Така, че Tatiana въобще не се тревожи. Най-сигурният начин да се отървеш от лошия късмет е да задълбочиш познянията си и да премахваш своевременно отрицателните влияния.
Ти си си избрала пътя. Има начин да избегнеш до голяма степен главоболията - просто в близко бъдеще избягвай меджик юзърите :)

Колкото до ритуалната работа, тя е нещо като руска рулетка - в пет от всеки шест случая не срещаш съдбата си.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 147
Регистриран на: 07 Фев 2005, 08:45

Мнениеот AryanSun » 17 Мар 2006, 22:07

Много зависи какъв заряд влагаш в магията,която правиш-било
то ритуална или друга някаква.Начините нямат значение,има
значение нагласата на този,който я прави.Познавах един човек
от Варна,от който би се получил истински Дарт Вейдър,но той
бягаше от своето призвание и се мъчеше всячески да се отдале
чи от това,което беше.Криеше се зад религиозни догми,разни
псевдомистични и спиритуалистки идеи,с които да си наложи
някакви рамки,нещо,което да спре онова нещо,което беше в
него да се прояви.

При него нямаше нужда от ритуали и магически знания,той просто
пожелаваше нещо негативно и то се реализираше с невероятна
сила.Пожелава на някого нещо лошо и след известно време той
бива осакатен и прикован на инвалидна количка завинаги.Пожела
ва нещо друго да се случи и то става,но с двойна или тройна сила.
Или ако се опита да направи нещо "позитивно",то се обръща в зло-
точно както историята с Пръстена на Толкин.

Веднъж му дадох едно "заклинание",което не би трябвало да
проработи.А именно да напише заклинанието си на листче,да го
запали и после да го зареже.Но при него то проработи отново със
своята невероятна мощ.После,доколкото разбрах от думите му,
е извършил нещо,което "било непоправимо".

Ей Богу,при най-добро желание ми се е искало да направя също
то и аз със определени хора,но не ми е дадено-въпреки "доброто"
желание.Но на него му се отдаваше.Освен това имаше и адската
способност да заразява другите със страховете и автодеструктивни
те си идеи...

Татяна,не казвам,че такъв е твоя случай.Но познавам много хора,
които правят нещо елементарно,а после стават някои доста "розови"
неща.Причината не е в самата магия,а в това,което човек носи в
себе си.Говоря за дарбите и спосбностите му.Някои хора имат жела
ние да правят нещо определено,но не им е дадено...Понякога е
въпрос на промяна на нагласата ти към определени неща,пробле
ми и прочие.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот xermes » 18 Мар 2006, 07:21

мале..мале..марио..марио...сбогом човече.....хубаво си помисли като си в отвадното..СКОРО.....в следващия живот каде да се преродиш и какви уроци да си вземеш...жал ми е за теб..сбогом.
xermes
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 73
Регистриран на: 25 Фев 2006, 17:22
Местоположение: Bourgas

Мнениеот Марио » 18 Мар 2006, 12:05

xermes написа:мале..мале..марио..марио...сбогом човече.....хубаво си помисли като си в отвадното..СКОРО.....в следващия живот каде да се преродиш и какви уроци да си вземеш...жал ми е за теб..сбогом.


ХАХАХАААХХА laughing9 laughing9 laughing9 laughing9 Това искрено ме расмя, браво icon_eusa_clap

А сега по-сериозно...Вместо да правиш глупави изказвания за неща, от които както виждам нищо неразбираш, вземи кажи нещо смислено и обосновано.Всеки може да говори глупости и обиди колкото си иска, но когато дойде време да се обоснове.... бяга :wink:

Ти от кой тип си ? :)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот Марио » 18 Мар 2006, 13:53

Както си и мислех :) Може и да си на 30 години, но честно казано хич не ти личи..Свикнал съм, когато говоря с възрастни да чувам обосновани отговори.Жалко за теб.

Но всъщност се учудвам от това отношение и за това ще изясня какво точно имам предвид.

За това, че в магията когато направиш нещо - ти се връща не бих казал точно "дрън-дрън".От части това твърдение е правилно.Но просто се дразня, че изключително много се спекулира с това нещо - магията и равновесието.Това е универсален закон, той важи за целия живот, за всичките му аспекти, а не само за магията.Но нещата въобще не са чак толкова прости колкото изглеждат.Много, много по-сложни са.Хвърлял съм мимолетен поглед "нагоре"....Знаете ли какво има - пропаст...безкрайна пропаст, едно безкрайно пространство..Как може да се обясни това ? Как може да му бъде дадено каквото и да било определение ? Неможе, каквото и да кажеме ще бъде недостатъчно, абсурдно е просто.За това е по-добре по някои въпроси да се запази мълчание.Не си струва да се казва каквото и да било, защото няма да бъде достатъчно вярно.
Един пример...Представете си един човек - лош човек.Такива колкото щеш, правят отвратителни неща, не се съобразяват с другите, тормозят, обиждат, та дори убиват.Ще кажете, че след като прави лоши неща и на него ще му се случи нещо лошо.След някой друг ден се сблъсква с вас.Случва се така, че го отстранявате по вашия магичен начин:)Е сега, какво ще кажете ? Превърнали сте се в оръжие на съдбата ли ? Това ваше убийство добро ли ще бъде или зло ? Съдбата ще ви върне ли това ? След като сте убили с магия ще ви се случи ли нещо лошо и на вас ?
Трудно може да се отговори нали ?

За това и понякога просто отговарям "дрън-дрън", защото нещата не са далеч такива каквито изглеждат.

Но ДА, на злото се отвръща с зло, на доброто с добро..Но кой всъщност може да даде точна дефиниция за тези определения ?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот AryanSun » 18 Мар 2006, 17:33

Но ДА, на злото се отвръща с зло, на доброто с добро..Но кой всъщност може да даде точна дефиниция за тези определения ?


Едва ли.Познавам хора,чиито души са наистина златни,но
им се случват невероятно лоши неща.Не просто от другите
хора,а от съдбата.И обратно-злите хора преуспяват на този
свят-противно на всички закони за кармата.Дори има и такива
пословици-"най-хубавите ябълки прасетата ги ядат",както и
"направо добро,изяж *****".Че доброто се възнаграждава,
както и злото че се наказва,това са приказки за успокоение на слабите и безпомощните.Успяват силните.А те могат да решат
какви да бъдат.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

:)

Мнениеот Druida » 18 Мар 2006, 20:55

AryanSun написа:Но ДА, на злото се отвръща с зло, на доброто с добро..Но кой всъщност може да даде точна дефиниция за тези определения ?


Едва ли.Познавам хора,чиито души са наистина златни,но
им се случват невероятно лоши неща.Не просто от другите
хора,а от съдбата.И обратно-злите хора преуспяват на този
свят-противно на всички закони за кармата.Дори има и такива
пословици-"най-хубавите ябълки прасетата ги ядат",както и
"направо добро,изяж *****".Че доброто се възнаграждава,
както и злото че се наказва,това са приказки за успокоение на слабите и безпомощните.Успяват силните.А те могат да решат
какви да бъдат.


На Христос картата е била предимно с квадратури.

Нали знаеш, тежките условия в живота ускоряват еволюцията:)
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 70
Регистриран на: 26 Мар 2005, 20:19

Мнениеот AryanSun » 18 Мар 2006, 21:11

Druida написа:
AryanSun написа:Но ДА, на злото се отвръща с зло, на доброто с добро..Но кой всъщност може да даде точна дефиниция за тези определения ?


Едва ли.Познавам хора,чиито души са наистина златни,но
им се случват невероятно лоши неща.Не просто от другите
хора,а от съдбата.И обратно-злите хора преуспяват на този
свят-противно на всички закони за кармата.Дори има и такива
пословици-"най-хубавите ябълки прасетата ги ядат",както и
"направо добро,изяж *****".Че доброто се възнаграждава,
както и злото че се наказва,това са приказки за успокоение на слабите и безпомощните.Успяват силните.А те могат да решат
какви да бъдат.


На Христос картата е била предимно с квадратури.

Нали знаеш, тежките условия в живота ускоряват еволюцията:)


Ами не мисля точно по този начин.Понякога-да,понякога-не.
За някои случаи си прав,но съм виждал как страданието превръ
ща хората в животни или ги води към деградация.Може да погово-риш с някой криминолог или психиатър по въпроса.

Елин Пелин имаше един разказ за три орисници и един млад мъж
чийто живот се съсипвал.Една тъмна нощ се развихрила ужасна
буря,чули се смъртни викове и в дома на въпросния човек се поя
вили три орисници.Двете били възрастни,но с тях имало и едно
младо момиче.Младия човек реагирал с недоверие към тях,но
те го уверили,че не искат да му сторят зло,а да му кажат,че за
всичките му нещастия е виновно момичето.То идвало да каже,че
съжалява,както и да го успокои с думите,че "страданието извисява
духа".

После си заминали както и дошли.Но младия мъж се провикнал след
тях:разправяйте тия на глупаците.Страданието извисява Духа,
като го дърпа с въже за шията


Както казах,в някои случаи проблемите и трудностите могат да
послужат на еволюцията,но като цяло,поне в случаите,които
цитирах-просто е цинично.Елин Пелин е езичник по душа,аз
също се смятам за паганист.

Колкото до ускоряването и катализата на еволюцията...има доста
други начини и пътища.Във всеки случай основното в нея е(както
и Луцифер ми е казвал)-учене.От страданието рядко може да се
научи нещо.Нерядко,както казах,се деградира.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот erhan » 19 Мар 2006, 00:00

Знаете ли някой беше казал,че слабите хора правят това което трябва а силните това което искат и мисля че е бил много прав.А тоя дразнител xermes има "много поздрави" от мене icon_angry и айде колега да не ни занимаваш с твойте глупости става ли.
Аватар
erhan
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 56
Регистриран на: 20 Яну 2006, 16:31
Местоположение: sofia

Мнениеот Druida » 19 Мар 2006, 09:46

Aryan, страданието извисява силните духом, които имат вътрешен стремеж и демонизира условно казано слабите или тези, които са без вътрешен стремеж и плам...

Поне моя опит е такъв до момента
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 70
Регистриран на: 26 Мар 2005, 20:19

Следваща

Назад към Любовна магия. Психология на отношенията.

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта