Може ли някой да ми обясни ?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот ChaoS » 20 Мар 2006, 20:38

Мдам...
но аз и в момента се чувствам като безполезен дърдорковец- мислиш ли, че като "им се скараме" така ще се промени нещо?
ХА!
Максимум да ни наскочат...
С опити да се оправдаят...
::вдига рамене::
И с право.
Но и ние сме в правото си.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 20 Мар 2006, 20:52

Ще ни наскочат , поне така мисля... Ама не се чувствам все едно се карам на някого :)))...просто си казвам мнението относно постовете... и изобщо не ми пука дали някой ще се ядоса !!! Виж признавам пред всички НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ МАГИЯ...опитвам се да уча...но прекъснати теми с "ХМ".../предстявам си Сократова поза с ръка на слепоочието и дълбокомъдрен поглед/ :))))))) След "Хм" обикновено следва изречение от рода "Хич и не се опитвай" е , че какво да опитваме тогава ...за какво изобщо говорим....Чета много и нямам нужда постоянно да ме препращат към... "Прочети еди кво си " имам нужда от диалог...
Mell

Мнениеот ChaoS » 20 Мар 2006, 21:02

Тук си права.
ВСИЧКИ имаме нужда от диалог...
И не всички можем да си намерим книгите, които ни препоръчват...
Или по-скоро да си позволим да ги закупим...
Би било фън наистина за малко да започнат да говорят от личен опит...
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 20 Мар 2006, 21:11

Ми можеш да дадеш тон за песен ....да поведеш хорото...да развееш байряка.... или както там е казал поета icon_eusa_dance Все от някъде трябва да започнем да бъдем честни.... и истински да говорим, а не да пействаме и превеждаме сайтове.
Mell

Мнениеот Lunohod » 20 Мар 2006, 21:16

ми Мел, това че ти не разбираш ,не означава ,че трябва всички да сме глупави:))сещам се за една песен на Рамщайн - "Их вил" , където пеят за тяхното безсилие и крещейки питат -"Чуваш ли ме , разбираш ли ме- не чувам нищо..."...Толкова много е писано тук и толкова много може да научи човек...стига да е готов обаче..иначе си е да наливаш в бездънна яма:)))Това е когато човек е заслужил или е готов ,чак тогава проумява нещата които го вълнуват....
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Mell » 20 Мар 2006, 21:18

Започнаха нападките ....
Mell

Мнениеот Lunohod » 20 Мар 2006, 21:19

Не само доказваш ,че не ме разбираш,на което и не държа особено:)))
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот ChaoS » 20 Мар 2006, 21:35

ХЕХЕ!
А не се карайте, ок?

И... Луноход... в песента не се пее това.
В песента се пее: "...Можете ли да ме чуете?<ЧУВАМЕ ТЕ!> Можете ли да ме видите?<ВИЖДАМЕ ТЕ!> Можете ли да ме почувствате?<ЧУВСТВАМЕ ТЕ!> Аз не ви разбирам!..."
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lunohod » 20 Мар 2006, 21:38

8)
Последна промяна Lunohod на 18 Юли 2007, 17:48, променена общо 1 път
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот ChaoS » 20 Мар 2006, 22:04

ХАХАХАХАХАХАХА!!!
Наскоро някой ми развиваше теорията, че велики са всъщност тези, които са открили как хората да ги разбират... =Р
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 20 Мар 2006, 23:04

Със превода на песента на Рамщайн.... малко се изложи Lunohod...А с израза "Трудно е да си велик" май се изложи малко повече....Може да ми куца магията, но английският и немският не ми куцат... пробвай с нещо друго и израза, че съм тъпа, го забрави не съм такава..., като интелект, може да съм начинаеща, но не съм тъпа... а ти просто си скучна, прочетох ти постовете...пълна боза..... !!!!1
Mell

Мнениеот sesil » 21 Мар 2006, 07:41

Mell написа:Абсолютно не е коректно, така че идеята е когато препоръчваме нещо да използваме абсолютно своя опит, а не чуждият, нали ?

Да, тук си права, но има още нещо, което няма как да знаеш. Част от ритуалите в книгата бяха модифицирани леко, за да напаснат на натюрела така да го кажем на въпросният човек, ако аз ги бях изпълнила, щях да също леко да ги модифицирам. Обсъждали сме ги, по простата причина, че става въпрос за съпруга ми.

ChaoS написа:И КАКВО като го прочете? И КАКВО ако намери начин да го анулира? Това значи само, че не си се справил(а) с ритуала/магията/техниката като хората и трябва да се пробва нещо различно.

Ами малко му е рано да го направи. След още няколко години ще влезе отново в нашия кръг, но трябва да е подготвен, за да не станат други сакатлъци. Да го кажем така - бе ми поставена задача да го отделя за да може да узрее и за да не ме убие, както мен така и другите от кръга ни. Ако влезе отново преди да е готов другите, които в момента не могат да се защитят ще бъдат в опастност. Но за да обясня цялата ситуация ми трябва много, много писане. Когато всичко приключи - тогава ще му дойде времето.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 21 Мар 2006, 09:31

ОК, Сесил.
Тогава след като има такива ситуации- просто не постваш такива ритуали. И готово.
Всми... Със сигурност магьосниците, които пишат тук са правили много повече от един ритуал, нали?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 21 Мар 2006, 10:18

Е, да със сигурност са правили повече от един ритуал, но има и нещо друго. Магия се прави не само с ритуал, а и все пак ритуала е просто помощно средство и мисля че точно тази теза се опитва да бъде наложена от пишещите тук. Пък и не е толкова важно какво точно се прави, какви са действията съставляващи ритуала. Всеки може да си измисли самостоятелен. Да не мислиш, че аз съм чела ритуали или че съм търсила някакъв - не, дори по време на самото му изпълнение сегашния ми съпруг ми направи някои корекции, както се казва той го довърши, както и аз съм правила някои корекции в неговите ритуали. В един момент ти идва отвътре. Не вярвам някой да си прави хронология какво трябва да направи и какво е променил. Дори заклинанията си ги измислям аз самата.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 21 Мар 2006, 20:28

Sesil...не, явно аз не се изразявам, като хората...
Ок започвам от начало или ако слушаме Lunohod там,
за който бил неразбран бил велик :)))) Значи сега съм велика :)))))
Та така според мен никой не е длъжен да поства свой ритуал, но когато постне такъв, ами даже и да не е негов...
поне да си следи темата до края, да обясни на
останалите какво се случва или може да се случи,
а не да пейстне или препише просто просто нещо ...
Попаднах на много такива теми и тъкмо завалят разни
интересни въпроси... "авторът" вдига рамене и казва
сорри прочетох го...това беше вариант 1
Вариант 2 е след такъв пост, някой да ти отговори, колко много ти благодари, че си намерил това и пак до тук приключват нещата...
Вариянт 3 и този който най ме дразни е как някой дава ритуал...
5 човека казват..."Супер", "Благодаря","Чудесно е",
"Непременно ще го опитам" ... ама темата пак остава
незавършена, нали сме тук да се учим...ми като си го опитал
разкажи за собственият си опит след това...
Вариант 4 /който също много ме дразни/ ...Молиш за помощ,
вече писах, че най вероятно всички ще изфилософстват
и никой няма да ти помогне, това ОК Обаче има теми в
които се дават ритуали или съвети, които наистина може би
могат да помогнат... Е не видях, един да каза .....е това
реши проблема ми...Всичко се изчерпва да си похленчиш
какъв проблем имаш и най-вероятно, ако някой е успял да ти
помогне да се чупиш от темата
Съжалявам, че не съм особено мила. САЙТЪТ ми харесва и намерих много полезни неща, но ФОРУМЪТ малко ме издразни...та за това говорех...не че няма какво да намериш тук, напротив има много ЦЕННИ неща...ама някък НЕДОИЗКАЗАНИ... Пък аз сега се уча и за мен е важно...
Mell

Мнениеот sesil » 22 Мар 2006, 08:21

Не, напротив, много добре разбрах кое те тревожи и какво не ти харесва. Обаче винаги има едно НО. Ненапразно казах, че пътя на магията е самотен. Няма го онова време, когато в тайнствата учителя е посвещавал ученика си. Не, че не се срещат и сега, но са голяма рядкост. Обаче има огромно количество информация и на всеки тръгнал по пътя му се налага САМ да отсява житото от плявата. А после ако докаже, че е заслужил учителя идва при него. Не е задължително това да е човек.

Отделно всеки пази знанието за себе си, поне опитностите си, защото често се провежда един вид борба - съревнование кой е по по най. Колкото си помагат, толкова си и пречат. Както се казва - тук може да срещнеш бъдещи приятели и бъдещи врагове.

А всеки, който поства тема с въпрос обикновено търси нещо малко, което му липсва за пъзела. И когато го получи благодари и толкова. Ако нещо ще става, то минава на лични. Там ако попиташ някого е по-вероятно да ти обърнат внимание и да получиш по-точни отговори и обяснения.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nac » 22 Мар 2006, 13:35

sesil, много добро изказване :)
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 22 Мар 2006, 15:05

Явно говорим за книгата ритуали със свещи на Бъкланд, ритуалите описани там наистина могат да бъдат обработвани и допълвани или съкращавани. От друга страна самите ритуали са доста начални да го кажа, за да няма засегнали се. относно ползването на собствени заклинания, ами само незнам как може човек който тепърва се захваща с магия и е на ниво ритуалите със свещи да твърди че може да подготви заклинание, сигурно композира хубави стихчета с окултна тематика, които при него може и да имат някакво въздействие благодарение на това, че за него самия те означават нещо като лично преживяване, това обаче не означава, че те са заклинания и че могат да се поставят до заклинание, което е предавано с хиляди години.
Относно самоподготовката в магията, възможна е до известна степен, но виначи има нужда и от някой да дава съвети поне. Така че, не се подценявайте, но не се и надценявайте......
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот sesil » 22 Мар 2006, 16:24

Не помня автора, трябва да я изровим от дома на родителите на съпруга ми. Доста отдавна бе времето, когато той реши просто да ги пробва, защото приятел му ги похвали. И да прав си, че са идеални за начинаещ, а Меll сподели, че е именно такава.

Също така си прав, че когато човек тепърва се занимава с магия трудно може да подготви собствено заклинание, но това е главната цел, към която трябва да се стреми.

Относно самоподготовката - ако ми кажеш, че един ден на вратата ти е почукал учителя ти и ти е казал - дай да те уча на магия - шапка ти свалям. Защото обикновено всеки започва сам.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 23 Мар 2006, 06:47

Дамнаменеус, един въпрос: А тези многовековни заклинания... Нима не са измислени от някого по същия начин?

Сесил, все още се случва, макар и не буквално да "почука на вратата ти". ^_^ Но пък идва и те обучава. И после те оставя, за да дойде следващия. Човек има по няколко учителя в живота все пак... Или поне мен така са ме учили.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор