КАК СЕ СТАВА МАГЬОСНИК

Всяка друга магия, която не се вписва в останалите категории - Висша магия, Шаманизъм, Хрономагия, Древна Магия... всичко, за което се досетите. Тук можете да пишете за нови магически системи, вашите магически идеи.

Мнениеот Shadow Mage » 25 Май 2006, 09:12

Sorry BEST, ама в случая Марио е прав :). Много ми е интересно какво е раят в който ще попаднеш според твоите представи? Защото ако представлява, както Корана учи 1000 девици, шербет и др подобни неща направо ... как да ти го кажа по-меко - мн си се объркал в представите си тогава ;)
Всеки, който е имал поне наченки на астрална проекция може да ти се изсмее с чиста съвест на подобна представа - не че няма да попаднеш в нея де - след като в астрала мисълта гради както тук тухлите се използват за строежа на сграда, но за да се задоволиш с тези чудесии ти трябва физическо тяло - тук е парадокса - ти просто ще попаднеш в един Ад, за който ще си мислиш че е твоят Рай ... и най-вероятно няма да си сам в него ;)
Не че и аз няма да ми се наложи да се изчистя дори от такива дребни неща като пушенето например, но поне си го знам :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 25 Май 2006, 10:44

нещо толкова свято като Корана
"разни книжчици".

Внимавай какви ги дрънкаш и имай поне капчица уважение към Този който те е създал !

Това е налагане на мнение, Бест. Ти си фанатик. Дано един ден го осъзнаеш, макар че сигурно си толкова промит, та няма надежда...

Със здраве!
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BEST » 25 Май 2006, 15:52

Така започвам с първия който отговори на отговора ми.
MaRiO как можеш да се мислиш за Всемогъщия как можеш да си вярваш в това което пишеш ? Няма смисъл да правя анкети за кой е в светлината и кой в тъмнината.То се знае вие повечето (не казвам всички може да се намери някой свестен) сте в тъмнината но не го осъзнавате достатъчно е един прост човек да му кажете че се занимавате с магии и ще стане ясно дори и на простия човек че вие се пържите на бавен огън(извинете ме за израза)Даже не дай си Боже видях тука една тема в която за амулет се възхваля Сатаната тези които вярват на такива амулети и ги правят са загубени от сега.
Сега Shadow Mage първото което ми направи впечатление е че ти поне за разлика от другите се извини.Сега по същество незнам от къде ти е дошла информацията за рая според Корана но аз такова нещо в Корана не съм виждал.Представата ми за рая е същата каквато се обещава в Корана а именно "Градини".Няма да съм в ада то там само демони.
Сега следва Kotentseto да това наистина е налагане на мнение но е невъзможно да си с тоя с кръстени ръце когато някой обижда Всемогъщия Аллах Субханеху ве Теаля и низпосланото от Него Корана.
Сори за пръв път ми казват че съм фанатик не мисля че съм такъв но тва е отделен въпрос.Миличка с извинение го казвам защото ти все пак си от женски пол но не моя мозък е промите а твоя просто както хиляди пъти казах вече не си го осъзнала.
Толкова за сега и нека по трънливия път по който сте поели да ви облее силата на Всемогъщия за да осъзнаете действителноста живота н и е даден за да служим на Създателя си а не да се забавляме като не видели,да пушим като за световно и да пием докато корема се пръсне.
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 26 Май 2006, 08:31

BEST това го написах за един съботянин от друг форум, но все едно е за теб.
Та с поздрав

ФАНАТИКА
Фанатикът, като кон с капаци
сляп е за всички звездни знаци
че към небето не поглежда
и край себе си не се оглежда
Слуша само своя си ездач
от зори до късна здрач
а той го яха здраво, диво
използва го неумолимо
главата му превежда
и думи му нарежда
да няма свое мнение
да стои в затъмнение
да не мисли, да не разсъждава
да се примири с таз жарава
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BEST » 26 Май 2006, 17:57

WoW sesil един учен или философ е казал нещо от сорта "Аз мисля значи съществувам" всеки човек може да мисли и сега за пръв път чувам че вярата била жарава. Но все едно е за мен :)))))))))) тука цепиш мрака.
Както и да е вие не можете да разберете защото сте невежи в тази област.На вас дай само магии да праите и не виждате че тези магии ви се връщат и не само в този живот а и в още 3 а същото така с вашите вълшебни и безценни за вас дарове от Сатаната наранявате и близките и роднините си но кой да го забележи.
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 26 Май 2006, 19:47

Аз много уважавам вярата на хората, сигурно и защото и аз си имам моята, не уважавам обаче 2 неща
1. не уважавам религиите, защото са извращение с вярата на хората за нечии човешки облаги използвайки вярата на хората
2. не уважавам налагането на мнението и пропагандата, защото води след себе си само негативи - позицията - моята истина е единствена и само тя е верния път е поначало грешна - защо съществуват толкова много вери и течения? Ако Бог бе един - единствен нямаше да има толкова много имена, не мислиш ли? А ако бе всемогъщ, то би унищожил неверниците, следователно или има много богове с различни имена, или един-единствен, който няма никакви имена и в него съжителстват както доброто, така и злото, защото той е всичко.

Искрено се надявам човечеството да научи, особено индивиди като теб значението на думата ТОЛЕРАНТНОСТ и да не я подминава като чужда дума в своя речник.

И накрая по отношение на хора като теб имам едно-единствено мнение, което се покрива с думите на Исус - прости им Господи, те не знаят какво вършат.
Та питам аз и отговор не искам - по-велик ли си от него та не можеш да ни простиш? По велик си от него, та си позволяваш да хвърляш камъни по нас?
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 26 Май 2006, 20:13

Значи BEST уважавам вярата и мнението ти.
Засичали сме се не само в тази тема.
Единственото, което искам да те питам без да се заяждам е ...
чел ли си други книги освен КОРАНА,
кажи ми една твоя любима книга...
кажи ми как са те възпитавали....?
Май станаха два въпроса....
Прекалено млад си за да затваряш мисленето си в догмите на
религията. Всичко е направено за власт и манипулация....
Ок. спазвай си нормите, които си си наложил в твоят живот,
но не мисли и не убеждавай тези, които нямат твоето виждане, че ще горят и ще се мъчат където и да било... Най-малкото изобщо не вярвай, че ако си хипер праведен ще получиш награда...
Та така бъди щастлив по твоя си начин...
Mell

Мнениеот AryanSun » 26 Май 2006, 20:24

BEST написа:WoW sesil един учен или философ е казал нещо от сорта "Аз мисля значи съществувам" всеки човек може да мисли и сега за пръв път чувам че вярата била жарава. Но все едно е за мен :)))))))))) тука цепиш мрака.
Както и да е вие не можете да разберете защото сте невежи в тази област.На вас дай само магии да праите и не виждате че тези магии ви се връщат и не само в този живот а и в още 3 а същото така с вашите вълшебни и безценни за вас дарове от Сатаната наранявате и близките и роднините си но кой да го забележи.

Всичко това е друга форма на Желязна Завеса.

Колко е добре при нас,в нашето светло комунистическо общество,
колко е зле тоя мръсен гнил западен капитализъм.Как подтиска
и измъчва бедните.

Е,какво стана с комунизма?
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 26 Май 2006, 22:00

BEST, извинявай - сбърках. Напълно прав си, къде ми беше ума, че не го разбрах по-рано.. Снощи имах сън, всъщност не беше точно сън... беше толкова реално... Аллах ми се яви. Топлина, щастие.. Обля ме със своята светлина и аз съзрях грешките си и прогледнах за истината.. Толкова глупав бях до сега, ти беше прав.. Всички тези магии и тем подобни глупости са просто една илюзия, лъжа - това не е действителността... Единствената истина е в Аллах... Промених се...
Той ми спомена и за тебе, щастлив е че все още носиш пламъка на светлината в себе си сред цялата тази тъма, обляла света. Портите на рая са отворени единствено на тези, чийто сърца са чисти и изпълнение със светлина като твоето. Аллах ми постави задача, да ти предам неговото искане. Навярно няма да повярваш, но аз наистина се ПРОМЕНИХ, Аллах наистина ми показа правия път !!! Повярвай ми, преди бях чел Корана, но не й бях обърнал никаква внимание, но след вчерашното събития, изведнъж всичко доби нова светлина за мен... Аллах ми каза, че твоето време настъпи... настъпи времето да докажеш вярността си към Него. Трябва да отидеш в най-близката църква на неверниците и да се вздривиш.... Пътят ти към рая така ще бъде отворен... Убий, колкото се може повече, това е свещенна война, не бива да тъжиш за неверниците.. Ти правиш добро, по този начин ще отвориш очите на останалите.. Аллах е велик, вярвай му и се оповавай единствено на него... Изпълни задачата си и портите на рая ще се отворят при твоето идване !!!

-----------------------------------------------------

Така... Това беше малко отклонение... BEST, представи си сега, че нещеш ли попаднеш на някаква група с до толкова, даже и повече фанатизирани като теб олигофрени. По някаква "случайност" за водач ви се пада някой изкусен оратор, който с две думи може да те убеди да направиш всичко. Да речем, че си вътре от месец и водачът ви през цялото време те обработва, позовавайки се на Корана и на своите "срещи" с твоето аЛахЧе. Кара ви да повярвате, че всичко това е една свещена война и че смъртта ще ви отвори вратите на рая. Естествено, ти ще се вържиш на всяка една дума, защото е ТОЛКОВА ЛЕСНО да се вярва на това, КОЕТО ИСКАШ ДА ЧУЕШ.
С две думи превръщате в ХвЪрЧащо КамиКадЗЕ. ЗаЛаГам жаЛкОто Ти живоТчЕ, че 100% ще изпълниШ "повелята" на ТвоЕто АлаХХЧЕЕ.
---- Това е причината за всички тези терористични актове - Невежество и замъгление...

В случая точно за това казвам, че религията ти е умопомрачителна. Толкова е лесно да се манипулира, осланяйки се на религията.. Достатъчно е да умееш що годе добре да говориш и да се позоваваш на "свещените" писания. Слагаш известна доза измислици, как си получил послания от ВсеМоГъщИя и айде........ всичко се наглася....

МАСОВИТЕ РЕЛИГИИ са УМОПОМРАЧИТЕЛНИ, защото карат хората да се отдръпнат и отдалечават от самите себе си и да вярват сляпо на измислени книжки и на измислени "духовни" водачи. Човек, който вярва в себе си, човек който познава себе си, автоматично разрушава всички тези ограничения и окови, затварящи ума в една посока. По този начин човек съзира и вижда абсурдността на религията.

--

Тъйче BEST, най-добре се спри за момент, изчисти ума си от илишните мисли и се осъзнай за секунда. Спри да вярваш само и единствено на една глупава книжка и започни да слушаш сърцето си. Разбери, че света не се дели само на черно и бяло, както се опитва да внуши религията, а включва в себе си даже и такива цветове, които умът даже не е в състояние да си представи. Светът и живота са нещо много повече, отколкото изглеждат на пръв поглед. Разбери смисъла, криещ се зад привидно простите и ясни неща и погледни към себе си. ДРУГ БОГ ОСВЕН ТЕБ НЕСЪЩЕСТВУВА. Всички останали глупости са измислени чисто и просто само за контрол, манипулация и приобщаване на хората по света в едно цяло. По този начин хората, забравят че са хора и се превръщат просто в едно стадо... ОВЦЕ.. :)

--

Надявам се, че поне ще размислиш за момент...
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 27 Май 2006, 08:15

icon_eusa_clap notworthy icon_toothy
Браво Марио ... по добре не бих го могъл да го кажа .. Макар , че ме стресна с първата част :)
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Kotentseto » 27 Май 2006, 11:28

Бест, ти не правиш разлика между учен и философ и не знаеш кой е казал "Мисля, следователно съществувам" и ще ми говориш, че си в светлината...
Човече, ти наистина не знаеш какво има отвъд ограничения ти свят...
събуди се!
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот BEST » 31 Май 2006, 07:00

MaRiO каквото и да ми се каже за война и да се опитват да ми кажат че това е за доброто на човечествотот и така нататък то си е война все ще умре някой а аз съм против това.Да в света ни има доста хора които правят войни като се оповават че това било свещенна война(Джихад) каква ти свещенна война те ако и малко са чели Корана и се придържат към Исляма и най простия от тез хора би разбрал че според религията ни никъде не е писано че трябва да варим и да трепим напротив обратното е но някой хора ползват Исляма под претекст за да достигнат пагубните си цели.А това дава грешна представа за Исляма пред света.
Аватар
BEST
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 31 Май 2006, 11:57

Лъжа ли се, или в Корана, както и в Библята пише, че добрия вярващ трябва да е добър към другите творния на Аллах (Господ, и т.н.)???
Защо нападаш тези, които наричат Истината с други имена?!
Корана за мен е книга, която трябва да гори по площадите, но не съм наскърбил нито един мюсюлманин на религиозна основа, нали?!
Ако ти беше добър и вярващ мюсюлманин нямаше да говориш така, защото исляма забранява обидите и хулите...
А сега да говорим за светлината и тъмнината:
Аз съм в мрака, защото майка ми не е ходеш възоп и защото баща ми и позволява да показва, че Аллах (еди-кой си там и другите) е направил нещо красиво; майка ми няма да отиде в Рая, защото за нея не е разпределена мъжка курва (до колкото си спомням това е обещанието на Мохамед за ревностните мюсюлмани - облачен град, покрит с красавици, а жените - никакви ги няма!), така ли?
Съжалявам, но Корана е книга, заробваща собствените си вярващи - жените-мюсюлманки например - те не могат да се показват, въпреки, че са едни от най-красивите жени, те стоят овързани и безмълвни, водят отшелнически, затворен живот сред тълпите на арбските градове.

Мъжете, оженени за християнки биват превръщани от смействата си в чудовища, унищожаващи друговерската си супруга, в момента в който се докоснат до Арабска земя (надявам се, си спомяш онзи йордански кретен, който изколи българската си супруга и трите си деца). Как да разбираш такава религия?! как да уважаваш такива хора-фанатично вярващи като теб?!

Ненавиждам фанатиците, защото те водят битки за абстрактни неща като вярата си. При уика няма фантизъм, защото в основата на нашата религия стои разбирането, че Богинята е всичко и нищо, тя обгръща света в ръцете си и го носи в утробата и всички ние сме братяи сестри, независимо какво говорим и на кой се кланим, ние сме деца на Земята, Водата, Огъня, Въздуха и Духа, а те - те са измеренията на Богинята и Богът!

Живей в мир, и намери своята пътека към светлината, защото тъмните прегръдки на закостенялите религии като християнството и исляма скоро ще се отворят, и окъртичелите душевни очи на поклонниците им ще изгорят на светлината на Истината.

Живей добре!
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот yavou » 23 Юли 2006, 07:39

Сетих се за статията "Как да стана хакер?" аналогично на тази тема, като изключите всичките компютърни термини доста добре пасва на представата ми за това как се става човек вещ в дадена област (вещер, като между впрочем "хакер" значи същото - "човек който се справя")
съкратен вариант:
Хакерският подход
Хакерите решават проблеми и са съзидатели, те вярват в свободата и доброволната взаимопомощ. За да Ви възприемат като хакер Вие трябва да се държите така, че това да е Вашата собствена позиция. А за да бъде наистина Ваша позиция Вие трябва да вярвате в нея.
Но ако мислите да култивирате у себе си хакерско поведение само за да получите признание в хакерското общество, то Вие пропускате най-важното. Да станете човек, който вярва в подобни неща - това е важно за самия вас, защото ще Ви научи да поддържате стремежа си. Както и, в което и да е изкуство най-ефективния способ да станете майстор е да подражавате на признатите майстори не само интелектуално, но и емоционално.

Така, че ако искате да станете хакери, повтаряйте си следните принципи докато не повярвате в тях:
1. Светът е пълен с пленителни проблеми, които очакват решение.
2. Никой и никога не трябва да решава един проблем два пъти.
3. Скуката и рутината са злини.
4. Свободата е благо.
5. Становището не заменя компетентността.
и едни не-безполезни съвети, с каквато и дейност да се занимава човек
Начин на живот
Още веднъж - за да бъдете хакер трябва да приемете мирогледа на хакера. Има няколко неща, които могат да Ви помогнат в моментите, когато не сте пред компютъра си. Те не заменят хакерството (нищо не го заменя), но много хакери се занимават и с неща, които по някакъв начин са близки с хакерството.

Четете научна фантастика. Ходете на срещи с любители на фантастиката (това е добър начин да се запознаете с хакери и "прото-хакери").
Изучавайте Дзен-будизъм или източни бойни изкуства. (Тяхната ментална дисциплина има подходящи сходни черти).
Изработете у себе си аналитичен музикален слух. Учете се да разбирате специфични видове музика. Научете се да свирите на някакъв музикален инструмент или да пеете грамотно.
Изработете у себе си умение да разбирате каламбури и игра на думи.
Научете се да пишете добре на родния си език. (Удивително множество от хакери, включително всички познати ми хакери са качествени писатели.)
Колкото повече от тези неща правите, толкова по-голяма вероятността да придобивате природно хакерски способности. защо точно тези неща не е съвсем ясно, но те са свързани със смесване на навици на лявото и дясното мозъчно полукълбо, а това е важно (хакерите трябва да могат да умеят както да градят стройни логически обяснения, така и от време на време да оценяват проблеми извън нормалната логика).
И накрая няколко неща, които не трябва да правите.

Не използвайте глупави и грандиозни потребителски имена.
Не се въвличайте в свади по Usenet (и къде ли още не).
Не се наричайте "кибер-пънк" и не обръщайте внимание на тези, които го правят.
Не изпращайте писма или електронна поща с правописни грешки.
Единствената репутация, която ще си създадете, занимавайки се с тези неща ще е за посмешище. А хакерите имат дълга памет и може години да минат докато забравят за това.
тук можете да прочетете и пълния вариант на статията http://www.teoria1.com/index.php/compon ... 52/type,0/
Аватар
yavou
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alistar » 23 Юли 2006, 09:26

BEST, извинявай - сбърках. Напълно прав си, къде ми беше ума, че не го разбрах по-рано.. Снощи имах сън, всъщност не беше точно сън... беше толкова реално... Аллах ми се яви. Топлина, щастие.. Обля ме със своята светлина и аз съзрях грешките си и прогледнах за истината.. Толкова глупав бях до сега, ти беше прав.. Всички тези магии и тем подобни глупости са просто една илюзия, лъжа - това не е действителността... Единствената истина е в Аллах... Промених се...

Той ми спомена и за тебе, щастлив е че все още носиш пламъка на светлината в себе си сред цялата тази тъма, обляла света. Портите на рая са отворени единствено на тези, чийто сърца са чисти и изпълнение със светлина като твоето. Аллах ми постави задача, да ти предам неговото искане. Навярно няма да повярваш, но аз наистина се ПРОМЕНИХ, Аллах наистина ми показа правия път !!! Повярвай ми, преди бях чел Корана, но не й бях обърнал никаква внимание, но след вчерашното събития, изведнъж всичко доби нова светлина за мен... Аллах ми каза, че твоето време настъпи... настъпи времето да докажеш вярността си към Него. Трябва да отидеш в най-близката църква на неверниците и да се вздривиш.... Пътят ти към рая така ще бъде отворен... Убий, колкото се може повече, това е свещенна война, не бива да тъжиш за неверниците.. Ти правиш добро, по този начин ще отвориш очите на останалите.. Аллах е велик, вярвай му и се оповавай единствено на него... Изпълни задачата си и портите на рая ще се отворят при твоето идване !!!
icon_blob1
Марио! Цепиш мрака братче...:) Но май пое голям риск...:) След първата част БЕСТ можеше да хукне към някоя църква ...:)Щеше грях да имаш:) Виж Марио-не ми се спори изобщо с хора,като Бест ,но да ти кажа: Ако попаднеш в Ада на добър огън-обади се да донеса наденички....Там сигурно ще има бира....Пък за исляма...Чудно ми е как най-младата масова религия успя да натвори толкова гадости за толкова кратко време...То добре,че нямаме небостъргачи тука...И...към Бест: виж сега-със сюнет не се става мюсюлманин,още по-малко просветен.Та живей си и остави другите да живеят!
Аватар
alistar
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Магия

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор