Възможно ли е човек да стане невидим?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 05 Юли 2006, 16:25

От доста време чета форума и много ми харесва и ето, че това е първия ми пост. Един приятел ми каза, че е възможно ако "обърна аурата си навътре". Нещо, което ми прозвуча доста странно и реших да видя какво мисли болшинството от магове. Наистина ли е възможно да се разхождам по улицата и хората да не ме забелязват? Това вече ми звучи като на филм. Няма да обръщам внимание на безсмислените постове така че моля не се правете на интересни, въпреки че не очаквам доказателства!:)

Съжалявам за предната тема, но нещо се развали и реших да я направя наново. Моля модераторите да я изтрият...

Пийс
Arbiter Elegantiarum
"Scar! Can you feel my power?"
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 05 Юли 2006, 17:03

На мен ми се е случвало винаги,когато потъна дълбоко в собст
вените си мисли,толкова,че просто да "изчезна" от този свят.
Нали знаеш,когато някой се е умислил,другите казват,"абе той
не е тук".И това може да стане малко по-буквално:)).Енергийни
те взаимодействия са неотменна част,бих казал фундаментална
от нашия живот и междуличностнови взаимоотношения.Не е нужно
да ги познаваш и да вярваш в тях,за да си под тяхно влияние и
да влияеш чрез тях.Мисля дори скоро да пусна още по тази тема.

И не само невидимост-чрез аурата могат да се погаждат невероят
ни трикове.Установил съм,че животните ги възприемат много по-
силно от хората и даже астралното виждане при тях доминира.
Например увеличавал съм размерите на аурата си и после съм й
придавал някаква шашава форма-например на някакво животно
и така отивам да се представя на моето куче в къщи,което обикно
вено като си дойда скача,радва се,ближе ме,но със алтернативна
та аурична премяна се скъсва да ме лае.За майтап решавам да я
махна и после...става доста забавно,когато се разкрие "действител
ността":))).

Разбира се,проста визуализация нищо няма да направи.За целта е
нужно да вложиш емоция,за да се получи въпросния glamour ефект.

Например за да станеш невидим,не е достатъчно да визуализираш
как аурата ти става мътна,матова и накрая придобива цветовете на
околната среда.Трябва да вложиш отрицателен емоционален заряд-
т.е. да не усещаш емоции.За момент просто да ги изключиш,да ги
приспиш.Защото точно те влияят на другите-съзнателно или подсъз
нателно и те усещат.Някои хора успяват да се справят със ситуация
та,когато минават по небезопасни пътища нощем,като увеличат
аурата си и после и придадат форма на културист или мутра и вло
жат съответният заряд.Това е ключа към "невидимостта" и други
подобни ефекти...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 05 Юли 2006, 19:15

Наистина задължен съм за отговора, но като се замисли човек - нищо практическо. Казваш, че само проста визуализация не е достатъчна, а в същото време казваш, че някои хора се правят на мутри. Може би най-добрата магия е просто едно нещо да го направиш, т.е. - има магия за пари, любов, щастие и т.н. а нима човек неможе да постигне всичко това сам самичек със силната си воля и без чуждо влияние? Тоест човек сам си е господар. Не ми трябва магия за щастие, защото лично от мен си зависи какво ще ми бъде настроението днес и кои неща по-точно ще са предизвикващия фактор. Мисля, че дори само волята играе доста по-голяма роля в Магията от колкото помагащите ритуали и т.н. Та нали това представлява Висшата Магия - да навлезеш в онова състояние без помощни средства. Е май много се отнесох...Между другото аз създавам емоции у другите хора, но самият аз не се трогвам нито в положителен, нито в отрицателен аспект. Мисля, че има нещо свързано с Нирвана или Божественото както го наричаха... Хайде отивам да си изпълня МПРП...
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 05 Юли 2006, 19:46

Светът е една огромна енергийна топка. Когато искаш да станеш невидим, просто трябва да се почувстваш част от околната среда. Четох за случай със един аутист, който успял да заблуди охраната на "лечебното си заведение", че е закачалка, и после когато оставили вратата отворен, за да хукнат да проверяват къде е, той изчезнал. Служителите, влезли в стаята се кълнат, че е имало закачалка, а на видеокамерите ясно се виждса пациента, който седи и по едно време, излиза не обезпокояван...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 05 Юли 2006, 22:43

Далеч съм от мисълта,че ще трябва да правиш ритуали,да палиш
свещи,да викаш ангели и да драскаш пентаграми за да постигнеш
невидимост.Да,прста визуализация няма да свърши работа,защото
мисловните образи,ако им липсва някакъв пълнеж отвътре,нямат
заряд,някаква идея...са си просто образи,които нищо не могат да
променят.За да станеш на мутра не е достатъчно да създадеш мисъл
формата,трябва да сложиш и съответния заряд-сила,гняв...всичко,
което Е една мутра(примерно).С невидимостта е същото.И всичко
това може да се направи само като използваш съзнанието си...кое
то е основния инструмент от магията.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 06 Юли 2006, 16:57

Ти постигал/а ли си го някога?
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 06 Юли 2006, 17:24

Arbiter Elegantiarum написа:Ти постигал/а ли си го някога?

Да,постигал съм го-а и бях писал горе за опита ми в тия неща.Не
го владея съвършено-например не мога да имитирам превръщане
в животно или да създавам илюзии за наличие на обекти.

Та и невидимостта-или т.нар. субективна невидимост(породена на
базата на илюзии,внушения или т.нар.glamour) е достижима и се
случва доста по-често от телекинеза и други физически феноме
ни.

Уви,каквото и да си говорим,обективната невидимост(да не могат
да те видят фотокамерите,да си напълно прозрачен за светлината)-
това е нещо,което не знам дали някой го е постигал и дали въобще
може да се получи...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 08 Юли 2006, 13:31

Хаха не говоря за камери и подобни. Говоря да станеш невидим въобще. Да немогат да те виждат хората по улицата...Поне момчето с което говорех за това говореше. Разбира се вероятността да се е правел на интересен дори е по-голяма и вероятна:)
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 08 Юли 2006, 15:15

Лично за мен, всичко, за което човек може да си помисли е възможно. Всичко е в нас самите. Въобрацението ми е само първата граница към Безкрайността. А към въпросът ти - според мен да, можеш да станеш невидим. Не познавам човек, който е ставал невидим по този начин, по който говориш. Но на теория е възможно.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 08 Юли 2006, 18:15

Аз не питам "възможно ли е?" просто ей така. Разбира се, че питам от практична гледна точка и исках да знам дали някой от по-опитните магове го е постигал.
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 08 Юли 2006, 22:14

Цитат на "Arbiter Elegantiarum": Наистина задължен съм за отговора, но като се замисли човек - нищо практическо. Казваш, че само проста визуализация не е достатъчна, а в същото време казваш, че някои хора се правят на мутри. Може би най-добрата магия е просто едно нещо да го направиш, т.е. - има магия за пари, любов, щастие и т.н. а нима човек неможе да постигне всичко това сам самичек със силната си воля и без чуждо влияние? Тоест човек сам си е господар. Не ми трябва магия за щастие, защото лично от мен си зависи какво ще ми бъде настроението днес и кои неща по-точно ще са предизвикващия фактор. Мисля, че дори само волята играе доста по-голяма роля в Магията от колкото помагащите ритуали и т.н...

"...а нима човек не може да постигне всичко това сам самичак със силната си воля и без чуждо влияние"... КАК ЩЕ ГО ПОСТИГНЕ искам да те попитам, ако не може да го направи???

Разбираш ли, едно е човек да си вярва, че може да постига различни неща, да си обещава, че ще направи различни положителни промени в хода на живота си и т.н., а съвсем друго се получава в действителност.
Определено изрази от рода на: човек може да постигне всичко това сам самичак, със силната си воля и без чуждо влияние... , това могат да кажат само хора, които нямат и най-малка представа какво е магията и как работи тя... Определено теб не те слагам в това число, защото някак си те виждам, като че си много над това "ниво хора".

Относно темата, която си отворил - НЕВИДИМ МОЖЕ ДА СТАНЕ ЧОВЕК, но не и в този смисъл, в който всички ние сме виждали от тв филмите!!!
Принципа е такъв: човек за кратко време влиза в това състояние на невидимост (ако мога така да се изразя), за да постигне някаква цел, желание, действие, което ПРЕДВАРИТЕЛНО е планирал. Това действие може да му е хрумнало да минутата, но магьосника трябва предварително да е ПОЖЕЛАЛ в определения момент да стане невидим! Как се прави това ли, няма как да ви кажа, защото това не е рутал, който мога така свободно да обява. Само едно мога да кажа, че практическата му употреба най-често я ползвам пред полицаите, когато не искам да ме спрат за поредното нарушение, когато шофирам. Какво правят полицаите ли: ами чисто и просто: ТЕ НЕ МЕ ВИЖДАТ (въпреки, че съм направил нарушението буквално под носа им) или просто си обръщат главите настрани, все едно, че ме няма там...
Да забавно е това, но този ритуал е и много опасен, защото я си представете, че Ви кажа как се постига тази невидимост и утре някой вземе, че го направи, стане невидим в определения момент, А СЛЕД ТОВА НЕ МОЖЕ да излезе от тази си невидимост (защото тя има определена продължителност) и в следващия момент през него преминава голям камион (сорри за примера), защото шофьора НЕ ГО вижда, имено защото няшия човек е бил решил да опита моя ритуал за невидимост...
Така че, Магията не е лажица за всяка уста, нито средство за подигравка от страна на невежи хора. Имайте го това в предвид.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 10 Юли 2006, 17:37

Здравей,

Е, очаквах да получа отговор като твоя и благодаря за комплимента, въпреки че не съм велик магьосник. Когато искам да постигна нещо много често си го визуализирам. Желанието е толкова силно, че визуализацията е почти неизбежна. Това най-често става точно преди да заспя когато си лягам. Когато е тихо и спокойно и когато немога да избягам от мислите си. Та както споменах, при такива случаи, когато визуализацията е наистина силна, желанието много често се случва или осъществява. До колкото разбирам абсолютно същото се случва и с "невидимостта". Значи онова момче не си е правило майтап!:) Ще ми се обаче да можех да го постигна...Значи казваш не е ритуал така ли? Наистина е много логично да е така. А още по-логичното е, че е състояние...Ах как обичам състоянията...:)

Wizard icon_eusa_clap
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 11 Юли 2006, 19:01

Само че вчера помислих и си промених мнението. Казваш, че магията не е за невежи хора, за подигравки и т.н Не е моя работа, но все пак дори ако извършваш малки нарушения, ти се подиграваш с полицаите на които им е работа да те спрат и глобят. Именно хора като теб, пред очите ми преди няколко дена един щеше да блъсне 2-ма полицаи на мотори, след което веднага го спряха и незнам какво ли му се е случило. На абсолютно същото място един познат го блъснаха и сега лежи в болница с опасност за живота. Аз питам от любопитство, не ми е притрябвало да се правя на Батман, но мисля, че ти си човекът, който трябва да се замисли...

Peace
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 11 Юли 2006, 19:32

Wizard, ти все забравяш, че дори най-обиккновенните неща пак са част от Магията на Живота - всичко се постига оъ нас. Не нападай момчето, само защото иска да знае. Да, магията не е за невежи, но как да престане да бъде невежа, ако постоянно му се отказва отговор, зараи невежестта му?!
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 12 Юли 2006, 08:33

Не съм дошъл за да се заяждам. Надявам се, че не съм прозвучал грубо и не съм обидил никой.

Значи първо, Wizard, ако навлизаш в това "състояние" как и автомобила ти влиза в него?

И второ, казваш, че не е ритуал. Аз мисля, че дори един прост ритуал за нещо, ако бъде изпълнен от "невеж" пак няма да подейства, защото е нужно време, нужно е да се извърви този път. А какво остава за "състоянията" в които вече извървелия навлиза. За един "невеж" това ще бъде много трудно. Така че как е възможно дори да ни споделиш твоята тайна, тя да бъде изпълнена и осъществена от един невеж? Ако бъркам някъде поправи ме.
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот hekata_ehnaton » 12 Юли 2006, 18:51

Arbiter Elegantiarum написа: Ако бъркам някъде поправи ме.

Не бъркаш :)
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 13 Юли 2006, 14:39

Arbiter Elegantiarum написа:Не съм дошъл за да се заяждам. Надявам се, че не съм прозвучал грубо и не съм обидил никой.

Значи първо, Wizard, ако навлизаш в това "състояние" как и автомобила ти влиза в него?

И второ, казваш, че не е ритуал. Аз мисля, че дори един прост ритуал за нещо, ако бъде изпълнен от "невеж" пак няма да подейства, защото е нужно време, нужно е да се извърви този път. А какво остава за "състоянията" в които вече извървелия навлиза. За един "невеж" това ще бъде много трудно. Така че как е възможно дори да ни споделиш твоята тайна, тя да бъде изпълнена и осъществена от един невеж? Ако бъркам някъде поправи ме.

Виж, аз не знам защо така "изкочи" тази думичка "невежа", след като аз образно съм я употребил. Изобщо не съм те визирал като такъв, напротив... За справка можеш да видиш какво съм ти отговорил на поста по-горе!

Да, принципно един "невеж", трудно би се справил с един по-сложен ритуал, но нека не забравяме, че магията не e наука, която следва някакви Сторги правила. Има хора, на които не им трябва много-много и те с лекота правят това, което някой ученик би правил след едногодишно обучение...
Затова не бих искал да коментирам това: Как Се Става Невидим. Още повече, че примерчето ти с мотористите е много показателно, за това какво може да стане, ако този ритуал се прави от "невежи" хора.

Аз лично когато правя деден ритуал си поемам цялата отговорност за това, така че каквото и да се случи, касае само мен!

П.П. За това как и колата ми става невидима - ами много просто, това, което правя има за цел ДА МЕ НАПРАВИ НЕВИДИМ!!!, а дали ще съм с дрехи или без дрехи, с кола или без кола.... и т.н. прoсто човек за определен преиод от време не те вижда.
Представи си го като това, което понякога ни се случва на Всички нас - да търсиш нещо определено, 100 пъти си минал от там, а то е било през цялото време там, само че Ти Не Си го забелазял... Това е!

Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 13 Юли 2006, 16:03

Ок както и да е. Човекът беше в кола, а полицаите бяха на моторите. Той тях щеше да блъсне, след което веднага го спряха.

Ами да речем, че си карал много бързо и точно зад полицаите има светофар. Всъщност точно така е и на мястото където се разви това с полицаите мотористи и с позната, който са го блъснали там. Да речем, че си много засилен, но зад теб също има засилена колса. Даже може да си представим, че ти се е "залепил" и караш бързо заради него, за да не те блъсне, надявам се разбираш какво имам в предвид. Ставаш невидим и полицаите не спират теб, а този зад теб. Но както вече казах, точно зад полицаите има светофар на който спираш. Какво ще направиш ако видиш, че колите които идват към теб нямат намерение да спрат?

Може би малко го разтеглих, но просто исках да знам дали си имал случки в които тази "невидимост" ти е изигравала лоша шега?

Момчето за което вече споменах, което ми говореше за невидимостта, още ми беше казало, че в училище често бягал от часовете и "карал учениците и учителите да си мислят, че той е там". Може би става въпрос тогава за различни неща. Да накараш някой "да не те види" в общи линии го разбирам, но да го накараш "да си мисли, че си пред него" ми е малко странно:)

icon_eusa_clap
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 14 Юли 2006, 12:29

Ако ще си точим локуми, д отиваме в кофата, а?
Арбитер... ти занимаваш ли се с окултизъм?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Arbiter Elegantiarum » 14 Юли 2006, 19:25

Да.
Аватар
Arbiter Elegantiarum
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси