Аз също напоследък си изяснявам точно това кой е Луцифер.
Както може да попита едно дете-добър ли е или лош.
Аз ще отговоря така - Луцифер не е Венера,Не е и Земята нито Само Слънцето.
Според мен той е господар на всичко това.Луцифер е всичко за което можем да се сетим-всяка форма всяка представа е еднакво вярна-защото той е всичко от този свят-той е илюзията.
Казвате Светлина-да светлината поражда илюзията,колкот повече светлина-толкова по-дебела става сянката.
Луцифер е всичко за което можете да се сетите с тези мозъци-защото те са създадени от него а Бог е всичко онова за което не може да се сетите с тези си мозъци.
Луцифер е най-висшестоящия в тази реалност-слънчева система или вселена.А Бог е извън нея.
Луцифер е господарят на този свят-Докъто Бога не е господар на никого и дава свобода.
Луцифер е толкова лош-колкото е и този свят-ако мислите че този сят е лош -значи мислите това и за Луцифер.
Ако мислите,че е добър-значи че Луцифер е добър за вас.
Истината е,че този свят е един кръговрат в който всеки е сам на себе си враг и приятел и когато се опитва да си помага-си вреди,под влияние на Луциферичното си съзнание.
Ние притежаваме няколко несъвършени тела,коите се разпадат с времето и за да ги задържим се мъчим да ги подхранваме с несъвършено гориво,което гориво всъщтност ги руши.
Пример давам с физическото тяло и храната.Другите тела си ги знаете-тяло на мислите и желанията итн.Те също се разпадат-поради своето несъвършенство.
Луцифер се опитва да си създаде един самостоятелен свят отделен от Бога пръскайки съзнанието си на безброй съзнания,коио живеят в заблуда несъзнавайки че са част от цялото,също както Луцифер не съзнава зависимостта си от Бога.Съзнанията на Луцифер си приличат на него.Мислят се за велики и самостоятелни.
Възгордяването причинява загуба на баланс,което води до отделяне от цялото.
Кръговрат и вечна борба за надмощие-това са характеристиките на този свят.Но също,както човешките тела и този свят не може да задържи баланса си вечн,тъй като той се потдържа от Бога.
Рано или късно и той ще се разпадне дори.
Както раковите клетки се отделят от тялото-създавайки бунт-размножавайки се.Така и Луцифер се Бунтува,но не съзнава,че
неговия бунт е болест и че без тялото не би могъл да съществува.
Аз смятам Гордоста за грях,защото е по-лесна от смиението.Ако правиш това,което ти е лесно и вървиш по течението,значи следваш Луциферовия принцип.
Да мразиш Боге не е възможно-но е възможно да не го разбираш.Омразата или сърденето са в резултат на Луцефиричните сили.
Както вече казах-физическата светлина не би трябвало да се отъждествава с Бог-това е окултното разбиране.Има една друга светлина чиято сянка е тази светлина,която виждаме.