моля за помощ

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот kiko » 24 Сеп 2006, 17:02

Здравеите може ли да ми помогнете, може ли да ми кажете как се пражи олтар. :oops:
много ви моля
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Wizard » 26 Сеп 2006, 09:14

Направата на Олтара първо зависи от това какво традиция в магията следваш, както и дали си в състояние да изпълниш всичко дословно, както е описано да се направи.
Има много книги по въпроса, които могат да ти дадат инфо по въпроса. Ако съдя от личния си опит, може и да не съблюдаваш на 100% всичко, което се изисква за направата на даден олтар, ако си в началото на магическото си обучение. Затова прегледай литературата по въпроса и си направи ТОВА, КОЕТО на ТЕБ ти хареса и това, което можеш да си позволиш. А след време, ако все още работиш и практикуваш, можеш да променяш постепенно както вида, така и материала от който е направен олтара ти.
На първо време можеш да ползваш и холната си масичка, като разбира се е добре да съблюдаваш посоките в която е ориентирана тя, да знаеш от коя страна да застанеш, за да работиш правилно.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот treskea » 26 Сеп 2006, 09:34

здравей,незнам до колко ще ти помогна,но аз лично за олтар използвам една табуретка,която покривам с бяла покривка.Повечето ритуали,които аз правя са свързани с почитането на Богинята майка и ритуали по време на пълнолуние и новолуние.Едно обаче важи за всичките ритуали,които правя и то е задалжително преди ритуала се къпя-това е ритуално измиване,прави се отгоре на долу и от ляво на дясно.Покривката,която ползвом и дрехите също трябва да са чисти -изпрани и необличани преди това.Можеш да си заделиш някоя дреха само за това и винаги да следиш да ти е чиста преди даден ритуал.Аз поне така правя.Дано съм успяла да помогна с нещо.
:P
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот kiko » 26 Сеп 2006, 15:30

a iskam da pitam 4etox 4e trqbva da ima kandilo zaduljitelno li e ili moga da polzvam aromatni pru4ici
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот treskea » 27 Сеп 2006, 08:16

за кандило до сега не съм чувала,но може и да греша пък и зависи от ритуала не винаги се използват благовония.Аз не ползвам кандило въпреки,че в много ритуали кадя тамян -то зависи от ритуала какво благовоние се използва,мисля че и пръчиците стават стига да са от нужното благовоние.
Аватар
treskea
MagicGateBg Приятел

Мнениеот kiko » 27 Сеп 2006, 09:34

az li4no se porovix i otkrix mnogo interesni ne6ta ako nqkoi go interesyva:

За олтара може да се използва почти всичко ( маса, кутия, шкафче) Дори употребата на шкафче е по-удобна , тъй като повърхността му ще е олтара, а вътрешността му - за подредбата на принадлежностите. Дължината му горе долу е 70-80 см, а широчината - 50-60 см. Покрива се с бяла покривка(може и черна). В двата края се поставят олтарните свещи. Между тях може да се постави статуйка или снимка на божеството. Оттук нататък можете да изрисувате своя олтар както пожелаете - пример: пентаграма, със знаците съответстващи на зодията ви или примерно изпишете името на някое божество. Това не е задължително , всичко е по ваш избор.
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот TANQ » 27 Сеп 2006, 12:59

A аз да задам един вапрос.Да знаете каде мога да си намеря черна мантия?!?! :roll: :roll: :roll:
Аватар
TANQ
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот kiko » 27 Сеп 2006, 14:59

sorry no neznam no namerix ne6to interesno:

Дрехите не са задължителни. Можете да си ушиете дълга бяла роба (защо пък не и черна) с широки ръкави. Може да използвате и ваши си дрехи, но е добре да ги използвате само за ритуала. Аз лично мисля, че използването на бялата роба е добър вариант, тъй като ми дава още по-голяма нагласа към навлизане в мистиката. Ако ви се занимава може да изрисувате и дрехите си.
Аватар
kiko
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор