Тъмната страна на силата.

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот Dark_PhoeNix » 05 Фев 2005, 23:37

Пред много Други съм се доказъл. А Пред Теб как искаш?
Live or Die.I don't Care.
Аватар
Dark_PhoeNix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Yu Ning Kai » 06 Фев 2005, 00:23

:? До колкото разбирам Няколко души Упорито спорят. Или по-точно няколко срещу един. Горе доу прочетох всичко но не разбирам за какво изобщо спорите? :?
Ouva Ile Ta. Ouva Ile Sio. Olien Olieinen.Eta a Lei T Ta...
Аватар
Yu Ning Kai
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Dark_PhoeNix » 06 Фев 2005, 00:28

Може ли да знам ти пък какво имаш В Предвид С Това???
Какво Неясно Има във спора.Кажи Ми ти да се заяждаш ли си дошъл или ?...
Аватар
Dark_PhoeNix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Yu Ning Kai » 06 Фев 2005, 00:32

Какво... icon_bduh
Просто попитах за какво става дума и ...
Добре дее...
Каквото съм казъл Моля за извинение.Все пак трябва да уважавам по опитните от мен :smile:
Ouva Ile Ta. Ouva Ile Sio. Olien Olieinen.Eta a Lei T Ta...
Аватар
Yu Ning Kai
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vault » 06 Фев 2005, 01:08

А доколкото за Ада,Dark_PhoeNix такова място несъществува.Не се заблуждавай:)

Това наистина ми допадна MaRiO ;) . Dark_PhoeNix не искам да те обидя, но защо мислиш, че истинският ужас може да се опише с думата АД. Адът е измислица на някой монах шизофреник, чудиш се пред какво Ада би могъл да бледнее, запознай се с граф Влад Цепеш-Дракула и разбери как е наказвал, запознай се и с графиня Елизабет Батори и те не са края, защото все някога някой ще ги надмине, това което смяташ че си не е достойно за уважение, а ако действително си такъв не си достоен дори за съжеление!!! icon_angry ;)
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Dark_PhoeNix » 06 Фев 2005, 01:26

Не искам нито Уважение нито съжаление.Просто мислих че щом това е Форум и хората споделят очевидно и аз трябва да споделям.Очевидно Съм Сбъркал. Приятен ли (б)е чатът с Кleopatra_89...
Аватар
Dark_PhoeNix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Dark_PhoeNix » 06 Фев 2005, 01:29

А откъде мислиш че идва [BoD]LP_PNS

[Brotherhood of Dark]LP_PhoeNix-San

Dark _ PhoeNix
Аватар
Dark_PhoeNix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 06 Фев 2005, 14:26

това което смяташ че си не е достойно за уважение, а ако действително си такъв не си достоен дори за съжеление!!! angry Wink

много добре казано Ваулт.Напълно съгласен съм.Дано според мене Dark_PhoeNix ти не си точно такъв и трябва да те съжаляваме за друго.Според мене ти просто искаш да привлечеш вниманието към себе си.

А откъде мислиш че идва [BoD]LP_PNS

[Brotherhood of Dark]LP_PhoeNix-San

Dark _ PhoeNix

А колкото до това,мислиш ли че някой го интересува как влизаш в мирк ;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Sant_i_Mental » 07 Фев 2005, 00:57

:))) radvam se da 4eta vijdaneto Vi po temata...vseki ba6ka lud..se kazva,no ludite sa drugi!Neznaq dali do sega ste se ugovarqli da se vidite li4no i da se naprikazvate ama mnooo zdravo...predi tva oba4e si napravete dylyg spisyk s nai gore6tite temi:)P) kajete dali ste se sybirali ve4e ili..predstoi!...............
Опасното е само в неразбирането. Кога се погубва душата на човека? Не когато дявола е вземе а когато Бог се отдалечи от нея.
Тя може да е в ръцете на дявола и на злото и да расте и може да придобие опит много дълбок,
но ако Бог я изостави, това вече има много дълбоки причини, когато Бог се отдалечи от нея, това е
вече наистина опасно. това което дявола предложи на Адам и Ева в райската градина, беше едно велико предложение и
те го приеха. Дявола е много услужлив, той им предложи целия си ад, това беше неговото предложение,
той им предложи целия си ад...дявола е най-слабото същество,
просто не е необходимо борба, само будност, разумност, любов, достатъчно. .. лесният живот ще ти помогне да изгубиш себе си а всеки който е
избрал трудният път е избрал пътя към себе си и пътя към Истината.Човекът е слънце, което само се създава. . Любов, дали сме обет да превъзнасяме твоето светло име. Тъмнината е тъмнина, защото изгонва лъчите на възхода. Който е видял любовта, прогонва сладките сънища на света и узрява в своя устрем. Любовта умее да извайва сиянието си от тъмната нощ. Този мрак в човека е създаден лично от него още от онези древни времена, когато човек е сключил договор с дявола и когато е натрупал голямата карма. От многобройни прераждания е натрупал голяма карма и голям мрак. И рано или късно той трябва да се опълчи, защото той я е създал и той може да я победи. За да може да се освободи от нея, той трябва да се срещне с този силен мрак и има възможност да го победи. Тези, които са го победили, стават посветени. Луцифер е грозният Отец. Но благодарение на него, ти се извисяваш в своята собствена светозарна същност. О, Велик Дух! Ти си непрогледен! Но моята любов Те видя в тъмнината. Видях Те в тъмнината, защото Ти пожела да Те видя. Любовта е спасителят на вечната вселена. Животът е безсмъртен поток. Няма значение дали умираш и какво правиш, животът е безсмъртен поток. Любовта е, която ни въоръжава със смисъла на живота. Бог обитава в мрачно тайнство, там е скрита светлината Му, за което тъмнината не знае. Който не съществува, само той живее, т.е. живее само този, в който е Бог. Тези, които са избрани, Бог украсява сърцето им със своята сияеща светлина. Самопостижението е най-трудното достижение. ' В тези, които Те обичат, Ти пораждаш взора, за да те видят. А който те е видял, става чуден в себе си. Ти си Този, Който има тайни и явни проявления. Ти си Този, Който ни устремява към себе си.' Първородният човек е неизречен, той е вечен странник, нарича се още пречист и бързовиждащ. Истинският спасител не е спасител, той е само наставник. Той упътва към спасението, което всеки сам трябва да си изработи. Никой не може да се спаси по волята на някой отвън. Посланиците на злото са само призраци по пътя към нашето спасение, така казват древните египтяни. Защото те никога не могат да докоснат нашия нетер, т.е. нашия божествен дух, нашата божественост. Спасението се придобива по пътя на лични усилия, няма посредници в това свято дело. Има племена, които нищо не са чували за Бога и ще бъдат спасени. Тяхни вождове, тяхни шамани вярват само в истината, не са чували никакви думи, дори и думата Бог, обаче ще бъдат спасени, защото именно истината е спасението. Между човека и неговото спасение не съществува посредник, защото човек по своята природа е нетер, т.е. самата божественост, самият Бог. Благодарността е дума, останала от езика на древните мъдреци. .У. казва:Ако страданието не предизвика чувство на благодарност в човека, то остава неразбрано и неизползвано, т.е. не можеш да извлечеш от него сила, опит и навлизане в духа. Събуждането на човека, казва У, се определя от неговата благодарност. Само онзи може да се събуди, който е благодарен за всичко. Значи, като ти дойде едно хубаво нещастие, една хубава благодарност; като ти дойде една тежка болест, една хубава благодарност - реална, от сърце, такъв е моят съвет. Като ти дойде едно щастие, пак една хубава благодарност и т.н. Като се наложи да умираш, една много дълбока благодарност - ако може и специална. Някой ще умира, даосите казват:Какъв проблем има? Просто се струполясваш и умираш красиво, така казват те, няма никакъв проблем. Но, не всеки може да се струполяса и да умре красиво, защото даосите нямат минало, нямат проблеми, нямат карма. Значи, един обикновен човек може сто пъти да пада, но той не може да изпълни този закон. Това е изкуство, изкуство на душата, която е придобила своя Бог, своята пълнота.
У казва:Колко се радвам, че съм тъжен; колко се радвам, че пари нямам; колко се радвам, че хората ме обиждат. И после:Който пее тази песен, работите му се оправят, работите му се нареждат. Когато обувките ти са скъсани, У казва:Не казвай, че са скъсани, а кажи, че те се проветряват. Това е начин на мислене, това е неразрушимост; това е един неразрушим начин на мислене, който след време надраства оптимизма и влиза в духа.
Накрая:Тайната на живота се крие в благодарността.
Говедото ще стъпче цветето, човекът ще го откъсне, а пчелата ще извади мед. Кой е най-умният?

Само много висши същества могат да ползват висшите динамични енергии и вибрации. Тук само едно малко отклонение ще направя: Много хора се ограждат, психическа защита, четат книги, някой път и формулите не им помагат; чертаят кръгове, палят свещи и в определи моменти изгарят, защото има нещо съществено, което не са разбрали. Истинската психическа защита идва от изключителната любов към истината. Имаш ли това, защитата вече е на лице, но трябва да видиш дали искрено е така или си въобразяваш; дали с ума го искаш или с душата и с духа си. Ако искаш да имаш истинска защита, ще започнеш с основното, иначе никакви техники няма да помогнат.
Изкушението е зло за слабия, но добро за будния, защото будният ограбва неговата сила и увеличава светлината си.
Единният е центърът. Центърът е всякога вътрешен. Единният тласка в падение и Единният възнася. Той излъчва множеството, но си остава Единен.
Ако Единният пожелае, всичко би замлъкнало, в древната история има такива случаи.
Sant_i_Mental

Мнениеот Vault » 07 Фев 2005, 07:31

Само онзи може да се събуди, който е благодарен за всичко. Значи, като ти дойде едно хубаво нещастие, една хубава благодарност; като ти дойде една тежка болест, една хубава благодарност - реална, от сърце, такъв е моят съвет.

Т.е. "Ако ти ударят едната буза ти подай и другата", това е най-голямата глупост която съм чувал, има и някой стойностни неща в мнението ти но това да рекламираш християнската доктрина, като на места леко завоалираш, това е нелепо. icon_angry

Спасението се придобива по пътя на лични усилия, няма посредници в това свято дело. Има племена, които нищо не са чували за Бога и ще бъдат спасени.

Ами, ако са чули за него са щели да бъдат или принудетелно покръстени или изгорени в не толкова далечното минало и едва ли ще им е било до среща с онова в което вярваш. :lol: Всеки има право да вярва в каквото си иска, но да вярваш в нещо, което отрича всичко друго, което е различно от него и възгледите му тогава тогава трябва дя си пълен глупак.
The Night embrace you!!!
Аватар
Vault
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 07 Фев 2005, 12:00

Sant_i_Mental първо ще кажа,че това не си го писал ти.Нали е така?Преписал си го от някакъв християнски сайт нали?
Но все пак,ако вярваш в написаното,това говори достатъчно за тебе.
Значи погубваш душата си,когато Бог се отдалечи от нея такали?В грешка си,няма такова понятие като Бог да се отдалечи от тебе.ТИ можеш да се отдалечиш от Бог,а не обратното.Виждам,че вярваш в библейската история за Адам и Ева.Такова нещо не е съществувало,първоначална цел на библията е била да научи хората на доброта,а не на исторически факти.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mixael » 07 Фев 2005, 13:44

Dark_PhoeNix написа:Пред много Други съм се доказъл. А Пред Теб как искаш?

Какво си доказал пред другите?И що се впрягаш толкова?Това че споделяш хубаво,но защо мислиш че трябва да сме на едно мнение с теб?.НИЕ СМЕ ТАКИВА КАКВИТО ИСКАМЕ ДА БЪДЕМ.Ти искаш да си лош,бъди лош.Искаш да си убиец ,бъди убиец.Напиши ми някоя твоя страшна история,на тиа дето си се доказал?Какво ги чака?СПОДЕЛИ. ;)
Не се заяждам с теб,радвам се че се ядоса.Колко съм велик само аз си знам.Не се доказвам пред никой,няма нужда. icon_badgrin
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 07 Фев 2005, 15:18

Sant_i_Mental и аз мисля, че това не са твои мисли, нито твой текст. Незнам каква е целта ти зада го постнеш, но не звучи убедително. Естествено, уважавам мнението на другите и не те упреквам, че си споделили своето, християнско виждане във форума.

Dark_PhoeNix, няма нужда да се доказваш или нещо подобно. Защо е нужно? Не мисля, че трябва да се води спор или заяждания... Мислех, че ще обсъждаме злото породило се в теб и кое всъщност поражда злото. Какво има да се говори за това, кой е зъл, кой е добър...хора всякакви.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот nikoj » 07 Фев 2005, 17:25

Най-великата магия, която човек може да направи е да промени себе си. Според Кабала най-велик магьосни е този, който може да сменя личностите си като носни кърпични, така че да е устойчив на всяка промяна в света.
Злото и доброто са единствено в разума на хората, които са създали и приели тези относителни идеи. Личности, които прекалено са се наклонили в едната и другата посока в един момент се обръщат точно в противоположната (виждал съм "праведни" евангелиски свещеници, които са алкохолни развалини, както и "зли" мародери, които завършват живота си в манастир).
Човек просто трябва да е в равновесие. В един момент всеки занимаващ се с магия разбира, че няма добро или зло. Също така разбира, че плаща за всяко свое действив, независимо дали го смята за добро или зло. Така е устроен светът :grin:
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 07 Фев 2005, 19:49

nikoj написа: В един момент всеки занимаващ се с магия разбира, че няма добро или зло. Също така разбира, че плаща за всяко свое действив, независимо дали го смята за добро или зло. Така е устроен светът :grin:

Тези твои мисли nikoj, ми харесаха. Абсолютно съм съгласна, че всеки плаща за своите действия независимо дали са добри или лоши.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Mixael » 08 Фев 2005, 19:01

Кармата е аморална ;)
921
Аватар
Mixael
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 12 Фев 2005, 13:16

Нищо не разбрах от всичко написано до тук. Ся, ако направя добро например и то ще ми се връща после, ами много яко. Тогава давай всичики да правим добрини щом ще ни се връщат. Така ще направим света по-добър laughing9
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 12 Фев 2005, 13:49

Poison ако нещо не ти харесва форума или темите,разисквани тука,никой не те кара да ги четеш,камоли пък и да пишеш.Тъйче,ако нещо не ти харесва можеш съвсем спокойно да си тръгнеш,никой няма да плаче за тебе.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 12 Фев 2005, 16:36

Ако не ми харесваше какво щях да правя тук бе бърборко?! Пък и кво си седнал да определяш кой ще пише и кой ще си ходи.
Възроптях защото просто не разбрах нищо от ала-бализмите по-горе, а опитах да вникна в написаното. А и отвори си очите, разсъжденията ми бяха за последствията след магията. violent1
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 12 Фев 2005, 18:00

Poison,правилно не определям аз,кой ще пише и кой не,но не съм и твърдял такова нещо.А по въпроса за "ала-бализмите" след като не си ги разбрала,явно не си готова да ги разбереш.
Тогава давай всичики да правим добрини щом ще ни се връщат. Така ще направим света по-добър laughing9

Както виждам думите не си ги възприела на сериозно и осещам нотка на подигравка,следователно достигам до извода,че не ти харесва написаното,а от това следва,че никой не те задържа тука насила да четеш неща,които ти нехаресваш.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

ПредишнаСледваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор