Книга на Закона

Това е вече за хард-магьосниците, които имат нюх към фините неща от Закона на магията.

Мнениеот AryanSun » 06 Окт 2006, 19:12

Книга на Закона

Liber AL vel Legis
sub figura CCXX
известна още като XCIII = 418 to DCLXVI
Глава I
1. Хад!Проявяването на Нуит.
2. Разкриването на небесната дружина.
3.Всеки мъж и всяка жена са една звезда.
4. Всяко число е безкрайност,разлика няма.
5.Помогни ми господарю на войната от Тива пред Децата на хората да се открия!
6. Бъди Хадит мой таен център,мое сърце & мой език!
7. Погледни!Това е открито от Айвас,упълномо-щеният от Хор-Пар-Крат!
8. Кхабс е в Кху,не Кху във Кхабс.
9. Боготворете тогава Кхабс и погледнете как светлината ми се лее върху вас!
10. Нека слугите ми бъдат малко и тайни;те ще управляват онези,които са мнозина и знайни.
11. Глупаци са онези,пред които хората благоговеят; и Боговете и хората им са глупаци.
12. Елате,деца под звездите&се насладете колкото може повече на любовта!
13. Аз съм над вас и във вас.Моят екстаз е вашия.Моята радост е да виждам вашата радост..
14. Над брилянтената лазур се стеле
Бляскавото великолепие на Нуит;
Тя извива се в екстаз за да целуне
Тайнствената страст на Хадит.
Кълбото от криле,звездите сини
Са мои,О Анкх-аф-на-кхонсу !
15. Сега ще трябва да познаете избраният свещеник и апостол на безкрайния космос,той е принцът-свещеник наречен Звярът и неговата жена,известна като Алената Блудница,на тях е дадена цялата сила.Те ще съберат децата ми във тяхната свита;те ще принесат величието на звездите в човешките сърца .
16.Той винаги е слънце,тя пък е луна.На него е даден тайният пламък крилат и нейна е арката от светлината на звездите.
17. Но вие не сте така избрани..
18. Гори на челата им,о змийско великолепие!
19. О,Жено,обгърната в лазура,преклони се пред тях!
20.Ключа към ритуалите е една свещена дума,която ще му разкрия аз.
21. Със Бога и Поклонника аз съм нищо:те не ме виждат.Те са на земята,а Аз съм на Небето и няма друг Бог освен мен и моя властелин Хадит.
22. Така,на вас съм известна със името Нуит а на него с една тайна дума,която ще му дам,когато той ме познае.Аз съм като безкрайнто пространство и като безбройните звезди,така бъдете и вие.Не се обвързвайте за нищо.Не правете разлика между едно нещо и всяко друго-защото от това идват всички страдания.
23. Който услее във това,над всичко той ще властва!
24. Аз съм Нуит и думата ми е шестедсет и петдесет.
25. Раздели,събери,умножи и разбери.
26. Тогава каза пророка и робът на Прелестната:Кой съм аз и какъв ще бъде знакът.Тя му отговори и преклони се, син пламък се изви,вседокос-ващ,всепроникващ.Нежните й ръце положи върху черната земя,а крехкото й тяло за любов изви се,а меките нозе не нараниха и най-малките цветя.
Ти знаеш!А знакът ще бъде моя екстаз,съзнанието за необятността на съществуването, за вечността на моето тяло.
27. Тогава свещеникът отвърна и каза на Кралицата на Космоса,целувайки нежното й чело и светлината й се разпръсна като роса върху неговото тяло,къпейки го в благоуханен сладък парфюм!О,Нуит,необятност на Небето,нека винаги да бъде тъй,че хората за Теб да не говорят като за Единна,а като за Никоя.И нека не говорят за теб въобще,щом си вечна.
28. Нищо,диханието в светлината,приглушения бласък на звездите и двете...
29. Аз заради любовта съм разделена,за възможността за единство
30. Това е основата на сътворението на света,болката от разделението е нищо,а радостта от единението е всичко.
31.За глупавите човеци и техните страдания въбоще да не те е грижа.Те малко чувстват,а каквото усещат е със слаба радост отплатено;но вие сте избранниците мои.
32. Преклонете се пред пророка мой!Следвайте повелите на моето познание.Търсете само мен!Тогава радостите на моята любов от всяка болка ще ви отърват.Това така е:кълна се Аз във извивката на моето тяло,в моето свято сърце и език;във всичко,което мога да дам и което искам от вас.
33. Тогава свещеникът изпадна в дълбок транс или несвяст&и каза на Небесната Кралица;Напиши ни заповедите;напиши ни ритуалите;напиши ни закона!
34. Но тя каза:заповедите не пиша Аз:ритуалите ще знаете наполовина,останалите ще бъдат тайни:Законът е за всички!
35. Ето защо напиши тройната Книга на Закона.
36. Писарят мой Анкх-Аф-На-Хонсу,свещеникът на всички принцове не трябва и буква да променя в тази книга,иначе голяма грешка ще направи той.
37. Също и мантрите и заклинанията,обея и уанга;работата на жезъла и работата на меча;тези той ще изучи и на тях ще учи.
38.Той трябва да учи;но може да направи заповедите жестоки.
39. Словото за Закона е THELEMA
40.Който нарече ни Телемити не ще направи грешка;ако се вгледа в думата отблизо,той ще види че в нея степени три има:Отшелникът и Любовникът и Човекът на Земята.Прави каквото искаш,това е целият Закон.
41. Словото за Грях е Ограничение.О,човеко,не отказай на жена си,ако тя желае.Любовнико,ако поискаш отиди си!Няма нищо друго,което разделените в едно да свърже,освен любов-всичко друго е проклятие.Прокълнато!Прокълнато да бъде за всички еони!Ад.
42. Нека това бъде състояние на многообвърза-ност и ненавист.Затова,ти нямаш никакво друго право освен да изпълняваш волята си.
43. Така прави и никой не ще се възпротиви .
44. Защото чистата воля,необременена от цел и освободена от страст за резултат е винаги перфектна .
45. Съвършенство и Съвършенство са едно,а не две,или дори са нищо!
46.Празнотата е тайния ключ на този закон.
Шестдесет и едно го наричат Евреите;аз го наричам осем,осемдесет и четири хиляди и осемнадесет.
47.Но те имат половината;обедини ги по твоето изкуство и всичко ще изчезне.
48. Моят пророк е глупак с това едно едно едно едно;не са ли Вола те и никой според книгата ?
49. Отменени са всички ритуали,всички заповеди,всички думи и знаци.Ра- Хор- Хюит е заел своето място на Изток в Равнодействието на Боговете.Нека Асар бъде със Иса,които са също едно.Но те не са от мен.Нека Асар бъде почитан,Иса да страда.Хоор не неговоти тайно име и великолепието на Бога просветител.
50. Имам нещо да кажа за Задачата на Първожреца.
Погледни!Има три изпитания във едно и те ще преминат по три пътя.Грубите нека преминат през огън ;нека финните бъдат изпитани по интелект и възвишените според най-възвишеното.Затова вие имате звезда и звезда,система и система,нека те не се знаят една друга така добре !
51.Четири порти водят към един палат;пода на този палат е сребърно и златно,лапис лазури и яспис има тук и редки благовония,жасмин и роза и емблемите на смъртта.Нека опита да влезе и наведнъж да премине и четирите врати.Нека застане на пода на палата.Ще потъне ли?АМН.ХО!Воине,ами ако слугата ти потъне?Но има пътища и пътища.Бъдете красиви и величествени там,облечете се във най-хубавите си дрехи,яжте отбрани ястия и пийте вина пенливи.Вземете дяла си от любовта както искате,където и с когото поискате.Но винаги за мен!
52.Ако това не е така,ако объркате космическите знаци,казвйки:Те са едно;или кажете-Те са много,ако ритуала не е насочен към мен:тогава очаквайте тежките присъди на Ра-Хор-Хюит!
53. Това ще регенерира света,малкия свят,моята сестра,моето сърце и моя език,на които аз изпращам моята целувка.Също,писарю и пророко,независимо че си от принцовете,това не ще ти помогне или от длъжност освободи.Но мой е екстазът и радостта на земята:винаги при Мен!При Мен!
54.Не променяй стила на нито една буква;защото виж,пророко ти не ще разбереш мистериите скрити вътре.
55.Детето дълбоко в теб то ще ги съзре.
56. Не очаквай да дойде от Изток или от Запад;заащото от дом неочакван идва това дете.Аум!Всички думи са свщеени и всички пророци истинни;запомни че те малко са разбрали;реши първата част на уравнението и втората нерешена остави.Ти всичко имаш в ясна светлина,въпреки че някои или съвсем малко неща останаха неизяснени. .
57.Призови ме под звездите мои!Любов е Закона,любов по своя Воля.Но нека глупаците не бъркат любовта,защото има любов и любов.Има го гълъбът,има я и змията.Избирайте добре!
Той,моя прорк е избран,знаейки закона на крепостта и великата мистерия на Божия Дом.
Всички тези букви в моята Книга са верни.Но ЦАДИ не е Звездата.Това също е тайна.Моя пророк ще я разкрие на мъдрите..
58. Невъобразими радости давам на земята:сигурност,не вяра;живот след смъртта,мир неизразим,почивка,екстаз и нищо не изисквам в жертва..
59. Благовонието ми е от смолисти дървета и клей,няма кръв във тях,защото косите ми са дърветата на Вечността.
60. Моето число е 11,като всички техни числа които са от нас.Петолъчната звезда,затворена във кръг и кръгът е червен[e моя символ].Цветът ми е черен за слепите,но синьо и златно виждащите виждат..
61.Но да ме обичаш е по-хубаво от всичко:ако под звездите в ноощта в пустинята ти кадиш моето благовоние пред мен,извиквайки ме с чисто сърце и Змийския пламък отвътре,то ще лежиш във моя скут за малко.За една целувка ще искаш всичко да дадеш,но който даде и частичка от прахта ще изгуби всичко.Ти ще събереш блага,много жени и сладости;ще носиш скъпоценности!Ще надминеш народите по земята във великолепие и гордост;но винаги във моята любов и така ще влезеш в радостта ми! Аз те призовавам да дойдеш във едничка роба и с безценно покривало на главата.Обичам те!За теб копнея.Бледа или румена,забулена или чувствена-аз,която съм всичката радост и багреница, опиянение от най-дълбоко чувство,те желая.Издигни се на крилете си,освободи навитото като змия великолепие и ела при мен.
62. Във всички мои срещи със теб жрицата ще казва-и очите й ще горят със желание,стоейки гола и тя ще се радва в тайния ми храм-при мен,при мен!И ще казва заклинанието на пламъка на сърцето на нейната любов.
63. Пей ми песента на любовния екстаз към мен.Кади ми благовония.Носи за мен скъпоценности.Пий за мен,защото те обичам.Обичам те!
64. Аз съм на Залеза дъщеря с клепачи сини;аз съм гъвкавата голота на нощното небе .
65.При мен!При мен!
66. Проявлението на Нуит завърши.

ЧАСТ II
1. Ну!Укритието на Хадит.
2. Елате.Всички вие и учете тайната,която още не е била разкрита.Аз,Хадит съм половинката на Ну,моята невеста.Аз не съм просторен и Кабс е името на моя дом .
3. Във сферата аз съм навсякъде център,а тя е периферията и никъде не е .
4. Все някога ще бъде тя разбрана,а аз ще си остана неизвестен.
5. Погледни!Ритуалите на времето отминало са черни.Нека злите бъдат изхвърлени,нека добрите да бъдат пречистени от пророка.Тогава това Знание ще бъде правилно разбрано .
6. Аз съм пламъкът,който гори на всеки човек в сърцето и всяка звезда в ядрото.Аз съм живота и дарителя на Живот,но затова пък знанието ми е познание за смъртта.
7. Аз съм Магьосника и Екзорциста.Аз съм оста на колелото и куба в кръга.”Ела при мен» е глупаво да кажа,защото Аз съм Този,който отива.
8. Които са почитали Хор-Па-Краат мен са почитали;жалко,защото аз съм поклонника.
9.Запомнете че е чиста радост съществуването,че всички скърби са само сенки,те отминават и умират,но тя е която остава.
10.О,Пророко!Ти се инатиш да научиш писаното.
11.Виждам да мразиш ръката и писалото,но аз съм по-силен.
12. Заради мен във Теб ,което ти не знаеше..
13. Защо?Защото ти беше познавачът и мен...
14. Нека бъде забулено светилището;нека светлината погълне хората,заслепявайки ги!
15.Защото аз съм перфектен,като не Съм;и моето число е девет според глупаците,но аз съм осем и едно във осем.Това е истината,защото аз не съм нито Императрицата или Краля,които не са от мен,а после има още една тайна.

16.Аз съм Императрицата и Висшия Жрец.Това е Единадесет,както и числото на моята невеста е Единадесет..
17. Чуйте ме хора,които стенете.
Мъките и болките и съжалението
За умиращите са оставени.
Народа който още не ме знае.
18. Мъртъвци са тези,те не чувстват.Не сме ние за бедните и печалните,но господарите на земята са от нашия род .
19. Живее ли бог(GOD) във куче(DOG)?Не!Но най-висшите са от нас.Те ще се радват,избранниците наши,който скърби не е от нас.
20.Красота и мощ,весел смях и сладка замечтаност,сила и огън,те са от нас..
21.Нямаме нищо общо със отхвърлените и негодните:да мрат във тяхната мизерия.Защото те са безчувствени.Състраданието е порока на царете.Стъпчи окаяните и слабите-това е закона на силните:това е нашия закон и радостта на света.Не мисли,царю ти за тази лъжа-че ти трябва да умреш:разбери че ти няма да умреш,а ще живееш.Нека сега се разбере:когато се разпадне тялото на Цяря,от него ще остане чист екстаз завинаги.Нуит!Хадит!Ра-Хор-Хюит!Слънцето и Силата,Зрението и Светлината,те са служителите на Звездата и Змията.
22. Аз съм Змията и давам Знание и Удоволствие и Сияйна Слава и възбуждам сърцата на хората с пиянство.За да ме почетете вземете вино и странни билки,за които ще кажа на пророка мой.Пийте вий от тях!Те не ще ви навредят въобще.Лъжа е тази заблуда срещу Аза.Показването на невинност е лъжа.Бъди силен,човеко!Похотлив бъди,наслаждавай се на всичко чувствено.Не се плаши че бог някакъв си ще те осъди за това..
23. Аз съм сам:няма друг Бог,където съм Аз.
24.Погледнете.Смърт се крие в тия мистерии;ще видите че всред приятелите мои има и отшелници.Не мислете че ще ги видите във гори или планини,ще ги видите в легла от пурпур,милувани от великолепни зверове-жени със широки бедра и огън и светлина в очите им и падащи коси като пламъци-така ще ги намерите.Ще ги видите да управляват побеждаващи армии във всичката радост и в тях ще има радост милиони пъти по-велика от тази.Но внимавайте да не насилите Цар срещу Цар!Обичайте се едни други с горящи сърца ,а нещастниците стъпчете тежко със всичката си гордост,в деня на вашия гняв.
25. Вие сте против стадото,О,Избранници мои!
26.Аз съм тайната Змия,навита и готова да изскочи;в извивката ми радост има.Ако аз издигна главата си ще станем едно със Нуит.Ако аз сведа глава и отровата си пусна,тогава земята ще се възрадва и едно ще сме със нея.
27. Има голяма опасност във мен;който тези руни не разбере,голяма грешка ще направи.Ще изпадне в ямата,наречена Защото и тогава ще изгние със кучетата на Разума.
28. Сега едно проклятие на Защото и неговия род!
29. Нека Защото бъде прокълнато навеки!
30.Ако Волята спре и изкрещи Защо,призова-вайки Защото,тогава Волята спира и нищо не прави.
31.Ако Силата спре и пита защо,Тогава Силата е слабост.
32. Също разума лъжа е,защото има фактор безкраен и незнаен и всички техни думи са опорочена мъдрост .
33.Достатъчно със защото.Да пукне нека като псе.
34.Но вие,мои хора,въздигнете се и се събудете!
35.Нека ритуалите ми да бъдат изпълнени със радост и красота!
36.Има ритуали на елементите и празниците на времето.
37. Празници на първата нощ на Пророка и неговата Невеста!
38. Празник на трите дни,когато е била написана Книга на Закона.
39. Празник на Та-Хути и детето на Пророка-мистерия,о,Пророко!
40.Празник на Върховния ритуал и празник на Равноденствието на Боговете.
41. Празник на огъня и празник на водата,празник на живота и по-голям празник на смъртта!
42. Празник на всеки ден на вашето сърце във радостта на моя екстаз!
43.Празник всяка нощ във Ну и радостта на най-голямото блаженство!
44. Хей!Празнувай!Възрадвай се.Няма мъка отатък.Има само разтваряне и вечен екстаз в целувките на Ну.
45. Смърт за псетата има.
46.Не успяваш ли?Съжаляваш ли?Ужас в сърцето ти ли има?
47. Където съм аз,тях ги няма.
.
48.Падналите не жалете!Не съм ги никога познавал.Аз не съм за тях.Аз не утешавам:мразя утешените и утешителя.
49.Аз съм единствен и всепобеждаващ.От загиващите роби аз не съм.Те са прокълнати и мъртви!Амин(това е от четирите:има и пета,в която съм невидим и съм като бебе в яйце)
50.Син съм аз и златен във светлината на моята невеста;но червено е проблясването във очите ми и пурпурни и зелени са моите лотури.
51.Пурпур отвъд пурпира:това е светлина,отвъд видимия спектър.
52.Има един воал:този воал е черен.Това е воала на скромната жена;това е воала на мъката и плащът на смъртта:това не е от мен.Разкъсайте този лъжлив призрак ,що се скита през вековете:не покривайте пороците си с добродетелни приказки:тези добродетели са моя прислуга;постъпвайте добре и ще ви се отплащам добре тук и отатък .
53.Не се бой пророко,когато тези думи аз изричам,ти не ще съжаляваш.Ти категорично бе моят избранник,ти не ще съжаляваш;благословени са очите на които ти ще погледнеш с радост.Но аз ще те скрия под маската на мъката:другите нека мислят,че си се провалил,но аз ще те въздигам.
54.Нито онези,които ще крещят във тяхната глупост,че ти не си нищо добро;ти ще го откриеш:че ти значиш най-много:а те са роби,защото те не са от мен.Какво спира волята ти?Буквите?Не ги променяй по стил и стойност !
55.Ти ще получиш реда и стойността на азбуката английска,ти ще намериш нови символи и атрибути там.
56.Вървете!вие присмехулници,дори и дълго да се смеете в моя чест,не ще се смеете твърде дълго,защото когато ви се стъжни,аз ще съм ви изоставил.
57. Достойния винаги достоен ще си остане,боклукът ще си остане винаги боклук.
58.Да!ЗА промяна не мислете:ще си останете такива,каквито сте,не други.Кралете винаги крале на земята ще бъдат,робите ще служат.Никой няма да бъде смирен или въздигнат,всичко си е така,както си е било.Но има и прикрити мои служители:може онзи просяк там Крал да се окаже.Кралят си мени одеждите както иска,няма сигурна проверка.Но не може онзи голтак нищетата си да скрие.
59. “Тогава внимавай!Обичай всички,да не би случайно Крал да има скрит!”
Така ли казваш ти? Глупак!Ако е Крал,ти не можеш да го нараниш.
60. Therefore strike hard & low, and to hell with them, master
Тогава удряй силно и !
61. Има светлина в очите ти,о,Пророко,светлина [уж]нежелана,но най-желана.
62. Аз съм въздигнат в сърцето ти;и се сипе дъжд от целувките на звездите върху твоето тяло.
63. Ти си изчерпан във чувствената пълнота на вдъхновението;издишването е по-сладко от смъртта,по-бързо и смехотворно от милувката на адския червей.
64.О!Надвит си ти:ние сме над теб;нашата радост е над твоята:Привет!Привет:пророко на Ну!Пророк на Хад!Пророк на Ра-Хоор-Кху!Сега се възрадвай!Ела в нашия блясък и екстаз!Ела в нашия страстен мир и напиши сладки думи за Кралете.
65.Аз съм Водача:ти си Свещеният Избранник.
66. Пиши и екстаз във писането намери!Работи и в работата нашето легло бъди.Изпълни се със радостта на живота и смъртта.Ах!И твоята смърт ще бъде прекрасна!Всеки който я види,ще остане възхитен.Твоята смърт ще бъде печат за обещанията на нашата вечна любов.Ела!Издигни сърцето си и се радвай.Ние сме едно!Ние сме едно!
67. Задръж!Задръж!Екстаза си задръж!Не припадай от целувките прекрасни!
68. Твърд бъди.Себе си владей.Главата си вдигни.Така тежко не дишай ти-умри!
69. А!А!Какво усещам.Свършиха се думите ли вече?
70. Има помощ и надежда в други заклинания.Мъдростта казва:силен бъди.Тогава ще можеш радост повече да понесеш.Животно не ставай ти,възбудата си изтънчи!Ако пиеш,пий по осем и деведесете правила на изкуството;ако любиш,превъзхождай по чувственост.Ако възторгът те обземе,изрази го със подчертан финес.
71. Но превъзхождай,превъзхождай!
72. Стреми се винаги към повече.И ако наистина си от мен и в това не се съмняваш,ако това те прави радостен-короната на всичко е Смъртта.
73. Ах!Ах!Смърт,ще копнееш ти за смърт!За теб тя е забранена,човеко.
74.Силата на твоя копнеж ще е мярка за неговата слава.Който живее дълго и желае смъртта повече от всичко е цар на царете.
75. А сега,чуй имената и думите:
76. 4 6 3 8 A B K 2 4 A L G M O R 3 Y X 24 89 R P S T O V A L. Какво значи това,пророко?Ти не знаеш,нито някога ще знаеш.Но ще дойде някой,които ще разкрие това.Но помни-не избирай нищо,за да бъдеш мен;да следваш любовта на Ну във обсипаното със звезди небеса,да предадеш на хората това слово на радостта.
77. О,ти ще си горд и радостен всред хората!
78.Въздигни се.Няма друг като теб всред хората и боговете.Вдигни себе си пророко,твоят ръст ще се рее всред звездите.Ще почитат името ти в квадрат,мистичен,чудодеен,числото на човека; и името на твоя дом е 418 .
79. Краят на укриването на Хадит и благословията и почитта на пророка на прелестната Звезда!

Chapter III
1. Abrahadabra; отплатата на Ra Hoor Khut.
2. Има пречка по пътя към дома;има дума,която е неизвестна.Изписана е погрешно;всичко не е нещо.Внимавай!Задръж!Направи заклинанието на Ра-Хоор-Хюит !
3. Нека сега се разбере,че аз съм бог на Войната и Мъстта.Аз ще се разправям с тях жестоко.
4. Избери своя остров!
5.Укрепи го!
6.Укрепи го отвсякъде с бойни машини!
7. Ето,давам ви бойна машина.
8.Със нея ще поразявате народите и никой не ще ви устои.
9. Скрий се!Оттегли се!Сега върху тях.Това е Закона на Битката и Завоеванието;това ще е моята почит и моя таен дом.
10. Разгледай стелата на Откровението;постави я в тайния ти храм-и този храм ще бъде правилно подреден.И ще бъде Кибла твоя той вовеки.Той не ще пропадне,но ще сияе в чудни цветове ден след ден.Заключи го от всякъде да бъде непроницаем за света.
11.Това ще е единственото убежище.Аз забранявам спорове всякакви.Това е достатъчно.Аз ще ви изясня плана на грешно разположения дом във Победния Град.Ти ще трябва да го придвижиш с благоговение,Пророко,без значение искаш ли го или не.Ще имаш опасности и беди.Ра-Хоор-Хюит е с теб.Почети ме с огън и кръв,почети ме със мечове и със копия.Нека жената да бъде с меч препасана предм мен.Нека кръвта се лее в мое име.Стъпчи неверниците;властвай над тях,о воине,Аз ще ти дам от тяхната плът да ядеш!
12.Направи приношение на добитък,малък и голям,а след това и дете.
13. Но не сега.
14. Ще видиш в този час,о Благословен Звяр и ти Наложнице Алена ще си неговата страст!
15. Ще сте тъжни след това.
16.Не мислете бързо да уловите обещанията;не се притеснявайте да понесете проклятия.Дори вие не знаете значението на всичко това.
17. Не се плашете от нищо;не се плашете от хора или Съдби,нито от Богове,нито от нищо.Нито от пари,нито от присмеха на глупостта на просто-людието нито в друга сила на небето,на земята или под земята.Ну е вашето убежище,както Хадит вашата светлина;аз съм силата,мощта и здравината на вашата ръка.
18.Нека няма милост;проклети да са които жалят.Убивайте и измъчвайте,без пощада,стъпчете ги!
19.Тази стела те ще нарекат Отврата на Опустошението;изчисли името й,то ще бъде за теб като 718.
20. Защо?Заради триумфът на Защото,което отново го няма.
21.Постави образа ми на Изток;ти ще трябва да намериш изображение за което ще ти кажа,специално,не е обикно-
вено или нещо познато.И ще ти бъде лесно да го сториш.
22. Другото изображение около мен ще трябва да ме подкрепи:нека бъда почетен и нека те се съберат за да ме въздигнат.Аз съм видимия обект на почит;другите са скрити;за Звярът и неговата Булка са те;и за победителите на Ордеал Х.Какво е това?Ти ще узнаеш.
23.За благовоние смеси мая и мед,добави утайка от червено вино:след това масло на Абрамелин и зехтин и след това разбъркай и омекоти,добави и прясна кръв.
24.Най-добрата кръв е лунната кръв,месечно веднъж,след това кръвта на дете или капки от Небесното войнство;на враговете ти или на жреца и на почитателите;и най-накрая кръв от който и да е звяр.
25. Изгори това,направи хлябове и яж от тях пред мен.Това има и друго значение;нека това бъде поставено пред мен и да бъде напоено с уханието на твоята молитва;нека се изпълни с насекоми и други пълзящи неща .
26.Тези ги убий,като ги именуваш на враговете ти.Те ще паднат пред теб.
27. И ще се изпълниш със страст и сила от това.
28. Бъди силен във войната.
29. Освен това те дълго ще издържат;така е по-добре;ще нарастнат в моята сила .
30.Моят олтар е отворена месингова резба;гори отгоре в сребърно и златно !
31. Ще дойде богат човек от Запад,който ще излее златото си върху теб.
32. От злато изкови стомана!
33. Бъди готов да полетиш или сразиш!
34.Но твоето свято място ще остане недокоснато през вековете;нищо,че със огън и меч ще бъде изгаряно и опустошено;един невидим дом остава и ще устои до падането на Великото РАвноденствие,когато Хрумахис ще изгрее и онзи с двойния жезъл обземе трона ми.Друг пророк ще се въздигне и ще донесе нови вълнения от небесата;друга жена ще събужда страст и почит към Змията;друга душа от Бог и Звяр ще общува със жреца;друга жертва ще почива във жертвеника;друг крал ще управлява и няма да се почита вече името на Ястребоглавият мистичен господар !
35.Половината от думата на Херу-ра-ха,наречена Хоор-Па-Краат и Ра -Хоор-Хюит.
36.И каза пророкът на Бога:
37.Аз в тази песен те почитам
На Тебес Господр съм аз
Вдъхновения предсказвтел на Менту
За мен тайни небеса разкрива
Самоубилият се Анкх-Аф-На-Хонсу
В чиито думи истина откривам.
Аз призовавам твоето свято присъствие Ра-Хоор-Хюит!


Единство най-голямо разкрийте!
Аз почитам Мощта на Твоя дъх,
Върховен и най-ужасен Бог
който прави Богове и Смъртни да треперят
пред тебе.
Почит ти отдавам аз!

Появи се пред трона на Ра
Отвори пътищата към Кху
Освети пътищата на Кха
Пътищата са в Кхабс,мини през тях.
Събуди ме или ме приспи!
Аум!Нека ме изпълни!
38.Светлината твоя е във мен и нейния червен пламък е като меч в моята ръка,готов да изпълни повелята ти.Има една тайна врата,която ще помогне да откриеш пътя през всички посоки(това са преклоненията,които си описал) и е казано:

Светлината е моя,лъчите й поглъщат
Мен:Аз отворих тайна врата
към къщата на Ра и Тум
От Кефра и от Ахатур.
Аз съм твоят Тиванец,о Менту
Пророкът Анкх аф на Хонсу !

В името на Бес-На-Маут мойта гръд удрям
В името на мъдрия Та-Нех изричам заклинанието
Покажи твоето звездно великолепие Нуит
Помогни ми да открия Твоя дом в Небето
О,Крилата Змия Хадит
Появи се с мен Ра-Хоор-Хюит !
39.Всичко в тази книга е казано как да отидеш по-напред и да препишеш-с какво мастило и хартия,та вечно да остане-защото в нея е тайнството на словата,не само в английския език-и всякакви коментари върху тази книга на Закона ще трябва да се отпечатат в червено мастило и черно върху красива хартия,направена на ръка и към всеки мъж или жена,които срещнеш-било то за да обядваш или пиеш с тях,това е Законът да дадеш.И те ще решат дали да преживеят Блаженството или не;значение няма!
40.А работата по твоя коментар?Това е лесно и Хадит,горящ във твоето сърце ще те повдигне и направи твоята писалка сигурна.
41.Установи се в твоята Кааба,домът на писаря;всичко трябва да бъде направено добре и със загриженост.
42.Изпитанието ще трябва да премине през теб;спаси единствено слепите.Откажи всичко,но ти ще познаеш и унищожиш измамите.Аз съм Ра-Хоор-Хюит и аз съм силен да защитя моя служител.Успехът е твоето доказателство,няма спор;не се предавай не говори много!Те,които търсят за да те уловят,да те отхвърлят,да те атакуват без жал или миг покой-унищожи ги всичките.Повдигни се като стъпкана змия,обърни се и стреляй!Бъди по-унищожителен от нея.Разкъсай душите им на гнусни парчета;смей се на страха им,смачкай ги !
43.Нека Алената Жена да внимава.Ако жалост или състрадание и милозливост сърцето й обземат,ако делото ми изостави за играчки със стари сладости,тогава моето отмъщение ще падне
върху нея.Аз ще я унищожа,аз нейното дете,аз ще откъсна сърцето й аз ще я откъсна от хората й,аз ще я превърна в презряна курва,която ще пълзи през залеза на мокрите улици и ще умре от студ и глад.
44.Но нека се издигне тя във гордост.Нека ме последва във моя път!Нека предприеме порочното дело!Нека се отрече от сърцето си.Нека бъде шумна и блудна.Нека бъде покрита със бижута и скъпоценни одежди и нека бъде безсрамна пред всички мъже !
45.Тогава аз ще я издигна до върховете на силата:тогава аз ще се родя от нейното дете,по-мощно от всички крале на земята.Аз ще изпълня нея със радост:вътре моята сила ще види и ще почете Ну;ще постигне Хадит.
46.Аз съм войнстващият Бог на Крепостите:за осемдесетте почитащи мен са унизени.Аз ще донеса победа и радост;аз ще бъда във твоите ръце в битката и радост ще изпитвам да пронизвам.Успехът е твоето доказаателство,куражът е твоята броня;продължавай,продължавай във моята сила и не ще бъдеш отхвърлен!
47.Тази книга трябва да се преведе на всички езици;но винаги със оригиналното писание на Звяра;защото има шанс да бъдат разменени буквите;а тук са мистериите и в тях Звярът обитава.Нека не се опитва да промени,но друг ще дойде след него,който ще ги разкрие и ключа ще дадеТогава тази линия е изписана със ключ,тогва този кръг в квадрат ще бъде неговото поражение и ключ също.И АБРАХАДАБРА.Аз ще бъда това дете и това чудо.Нека не търси след това,защото сам ще падне .
48.Сега тази мистерия на буквите е прикючена и искам да отида по-нататък,на едно по-свято място.
49.Аз съм тайна четворна дума,хула,светотатство срещу всичко богове човешки.
50.Проклятие за тях!Проклятие!Проклятие!
51.Със ястребовия си клюн разкъсвам очите на Исус,докато виси на кръста!
52.С крилете си удрям лицето на Мохамед и го ослепявам.
53. Със моите нокти разкъсвам плътта на Индуса,Будиста,Монгола и Дина.
54.Бахласти!Омпехда!Плюя аз на безумните ви вери .
55.Нека Мария неопетнената бъде разкъсана на колела;заради нея нека всички скромни жени бъдат презряни също!
56.В Името на Красотата и Любовта също!
57. Презирайте също всички страхливци,професионалните войници,които вместо да се бият,хитруват;презирайте всички глупаци!
58.Но силните и гордите,царете и благороднците-братя сте вие!
59. Като братя се бийте!
60. Няма друг закон отвъд Прави каквото Искаш!
61. Това е краят на словото на Бога,интрониран в лодката на Ра,осветявайки пътищата на душата .
62.На мен се поклонете!Към мен елате през изпитанието на изпитанията-което е блаженство .
63.Чете глупакът тази Книга и коментарът й и не я разбира.
64.Нека мине през първото изпитание и то ще е като сребро за него.
65. През второто-като злато.
66. През третото-камъни от вода скъпоценна.
67. През четвъртото искри най-далечни на огъна отвътре.
68. На всички се струва,обаче,тя красива.Нейните врагове,които кажат обратното-лъжат..
69. Сполука има.
70.Аз съм Ястребоглавият господар на тишината и силата,моят немзет покрива синьото нощно небе.
71.Привет!вие воини-близнаци на колоните на света!за вашето време и нощта приготвена.
72.Аз съм Богът на Двойният жезъл на Силата,жезълът на силата на Коф-Ниа-а лявата ми ръка е празна,защото аз разруших една вселена и нищо не остана.
73.Постави листите от ляво на дясно и от горе надолу и погледни!
74.Има великолепие в името ми,скрито и славно както Слънцето в Полунощ е винаги Сина.
75. Краят на думите е думата АБРАХАДАБРА.

Книгата на Закона е Написана и Запечатана.Аум Ха.

КОМЕНТАР

Прави каквото искаш,това е целият Закон.
Изучаването на тази Книга е забранено.Мъдро е да се унищожи това копие след първото четене.
Който не стори това се излага на риск.Това е много опасно .
Тези,които обсъждат съдържанието на Книгата ще бъдат отбягвани като огнища на чума.
Всички въпроси относно Закона са разрешени само чрез одобрението ми-всяко копие за себе си.
Няма закон отвъд Прави каквото искаш!
Любов е Закона,Любов по своя Воля.
Жрец на принцовете,
Ankh-f-n-khonsu
____________________________________

превод:AryanSun
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 925
Регистриран на: 10 Юни 2005, 16:50

Мнениеот Марио » 06 Окт 2006, 19:18

Една от малкото книги, които си заслужава. Въпреки че може би и цял един живот няма да ми стигне, за да разбера цялостния й смисъл.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14

Мнениеот Марио » 13 Окт 2006, 15:43

Ето и един друг превод - http://mariocska.data.bg/thelaw.doc
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 643
Регистриран на: 05 Яну 2005, 16:14


Назад към Златната Зора - Алистър Кроули

cron
  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 0 потребители :: 0 регистрирани0 скрити и 0 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта